Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

και μια που με έπιασε τώρα με τα τσιγάρα ήθελα να ρωτήσω τον Cicadelic Ranger αν τα μερακλίδικα Gitanes Brunes Filter κυκλοφορούν ακόμα στην Γαλλία; Εδώ σταμάτησαν να κυκλοφορούν το 2006 όταν το εργοστάσιο τους μεταφέρθηκε από την Γαλλία στην Ισπανία.

Re: Απάντηση: Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

https://itunes.apple.com/us/book/alphabetario/id599600814?mt=11

Ξενέρωμα μεν.. αλλά όσοι δεν θα ασχοληθείτε να κατεβάσετε και να βιβλιοδετήσετε το αλφαβητάριο, υπάρχει και στο app store.. το έχω καιρό είναι η αλήθεια.

βρε παιδιά υπάρχει και στα βιβλιοπωλεία σε κανονική vintage έκδοση πανόδετη

άστο αυτό καλύτερα....

Aκριβως ...

Εφηβος ειμαι ... αλλα καπνιστης δεν ειμαι.

Ομως μην μασατε ... αφηστε τον Υπερηχα και καπνιστε οσο θελετε, η καπνα δεν με φτανει !

(Για την ακριβεια ουτε εφηβος ειμαι ... παιδι ειμαι !)

Το συγκεκριμένο αναγνωστικό ήταν το επίσημο αναγνωστικό απο το 1955 ως το 1974 - 20 ολόκληρα χρόνια.

"... το πιο γνωστό και αγαπημένο αναγνωστικό είναι αυτό του 1955. Το «Αλφαβητάριον» που απεικονίζει στο εξώφυλλό του δυο παιδάκια αγκαλιασμένα να διαβάζουν, παρέμεινε στα σχολεία έως το 1974, οπότε το αντικατέστησε, «Η γλώσσα μου». Τα παιδάκια στο εξώφυλλο είναι ντυμένα με την τότε σχολική ενδυμασία, με το χαρακτηριστικό μπλε και άσπρο. Η ποδιά δηλαδή και ο γιακάς, που αντιστοιχούσαν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.
Το αγαπημένο αναγνωστικό των Ι.Κ. Γιανέλη και Γ.Σακκά, παρακολουθεί τη ζωή μιας μικροαστικής οικογένειας. Ο μπαμπάς Θωμάς, η μητέρα Φανή, η Άννα, ο Ρήγας, Νίνα, είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου. Η πιο διάσημη βέβαια είναι η Λόλα και το μήλο της. Η Λόλα ήταν η πρωταγωνίστρια του προηγούμενου αναγνωστικού του 1949, με τίτλο «τα καλά παιδιά». Τα δύο αναγνωστικά φιλοτέχνησε ο Κώστας Γραμματόπουλος και η Λόλα, που είχε γίνει αγαπημένη ηρωίδα των μαθητών, διατηρήθηκε και στις δύο εκδόσεις.
Λόλα να ένα άλλο (μήλο) έγραφε το Αλφαβητάριο στη σελίδα που οι μικροί μαθητές διδάσκονταν το γράμμα μι «μ».

Φυσικά ο τόνος ήταν περισπωμένη, καθώς μακρά παραλήγουσα πριν από βραχεία λήγουσα παίρνει περισπωμένη…..

http://www.mixanitouxronou.gr/lola-...dimotikou-pou-megalose-polles-genies-ellinon/

Στην παρακάτω παλαιότερη έκδοση, αν πάτε στο "κ" θα δείτε οτι την κότα την έγραφε "κόττα"
Πρέπει να μεσολάβησε κάποια αλλαγή στην γραμματική για να γίνει "κότα"...

http://content.yudu.com/Library/A1q...om/Library/A1qj0v/1971/resources/flipbook.swf

Αν έλεγα τέταρτη, θα γινόμουν κακός ..................... οπότε κρατάμε την τρίτη!!!!!:Banane0:

Μάνο δε μου λές, γκαζάκια έπαιζες?????

View attachment 127055

AAAAAAAAXXXXXXX :love: ....... (δεν εχω φωτο να σου δειξω τα πολυ μικρα ρουλεμαν, των 5 χιλιοστων)

Mε τις ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωρες ..... ατελειωτες βολες ....(εφυγε η σαρκα απο τα νυχια :p)

Φάτε την σκόνη μου... :)))

86_20150220094746.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φαντάζομαι η σβούρα την σημερινή εποχή θα ήταν ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 15 ετών σαν πολύπλοκο και επικίνδυνο παιχνίδι.
Το ίδιο και οι γκάζες, απο φόβο μην τις καταπιεί κανα πιτσιρίκι... :))

AAAAAAAAXXXXXXX :love: ....... (δεν εχω φωτο να σου δειξω τα πολυ μικρα ρουλεμαν, των 5 χιλιοστων)

Mε τις ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωρες ..... ατελειωτες βολες ....(εφυγε η σαρκα απο τα νυχια :p)

Γατάκι... με παππού σιδηροδρομικό έπρεπε να έβλεπες με τι ρουλεμάν έπαιζα...

Απάντηση: Re: Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

Γατάκι... με παππού σιδηροδρομικό έπρεπε να έβλεπες με τι ρουλεμάν έπαιζα...

Μπόουλινγκ έπαιζες εσύ, τότε :)