Παίζει High Definition?

Re: Απάντηση: Παίζει High Definition?

Sorry το transgear δεν εχει analogue 5.1 out αρα δεν σου κανει

οποτε διαβασε για το helios εδω μεσα
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=3230

εγω θα ελεγα oppo faroudja γαρ

link στην εταιρεια
http://www.oppodigital.com/dv981hd/dv981hd_spec.html

review εδω
http://www.avclub.gr/forum/search.php?searchid=197485

Τι να πω; Μπερδεύτικα περισσότερο τώρα.
Όλα καλά μου φαίνονται, εφόσον δεν πρόκειται να συνδεθούν σε προβολέα 100" ούτε η plasma έχει 1080p.

Απο μια απόσταση 5-6 μέτρων που βλέπω την Plasma, λέτε να έχει μεγάλη διαφορά στην εικόνα αν επιλέξω κάποιο απο αυτά τα players;

Δεν λέω, σίγουρα είναι καλό να παίζει καλά το μηχάνημα και να μην έχει προβλήματα κατασκευής, όμως έτσι όπως διαβάζω τώρα τα post, αυτό που καταλαβαίνω είναι πως σίγουρα θα δω διαφορά στην εικόνα απο το dvd player που έχω τώρα που δεν έχει progressive scan και δεν δίνει ούτε 480p/576p.

Απλά στην τιμή πάει κάπως μακριά το Oppo.

Εγω στην θεση σου θα ανοιγα νεο θεμα για ερευση ποιοτικου dvd player με τα παρακατω χαρακτηριστικα

οριο τιμης 100

dvd,xvid,divx playback
analogue 5.1 audio out
prograssive scan
component out
χωρις upscaling που θα ανεβαζε την τιμη πολυ αφου το μονο που χρειαζεσαι ειναι ποιοτικο 576p

Απάντηση: Re: Παίζει High Definition?

Τα παράπονα σχετικά με το H4000 ποια είναι; :chinscratch:

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά.
Εν συντομία, το helios Η4000 εχει μερικά πολύ θετικά στοιχεία, αλλά και μερικά "προβληματάκια". Κάποια από αυτά πιθανότατα θα λυθούν με το επερχόμενο firmware.

(Στα γρήγορα:)
Θετικά:
region free
δίνει όλες τις αναλύσεις που υπάρχουν, από σχεδόν όλες του τις εξόδους, με εναλλαγή τους on the fly από το τηλεκοντρόλ (αναλυτικά αυτές εχουν παρατεθεί στο τόπικ του)
λειτουργία smart play (πηδάς ΟΛΕΣ τις διαφημιστικές / "κατα-της-πειρατίας" μπούρδες και μενού και πας κατευθείαν στο έργο).
Τα υπόλοιπα λίγο πολύ υπάρχουν και σε άλλα players.

Αρνητικά/Προβληματάκια:
εχουν αναφερθεί ασυμβατότητες σε 1080p μεσω hdmi (λύση με επόμενο f/w)
δεν παίζει ελληνικούς υπότιτλους (εχει ζητηθεί λύση με f/w, αγνωστο πότε)
εικόνα από hdmi μάλλον χειρότερη από component (πιθανή λύση με f/w, στα Χ3000/Χ5000 υπήρχε και εκεί αυτό και λύθηκε)
παρόλο που κάνει upscale στα divx/xvid δεν παίζει divx/xvid HD (δεν υποστηρίζεται)
δίνει output signal χωρίς να είναι ανοιχτό αν ανοίξω πρώτα τον προβολέα, και τότε δεν ξεκινά σωστά (τους το εχω αναφερει, δεν ξερω αν θα λυθεί)
στο upscale στα 720p εγώ βλέπω μια κίτρινη κατακορυφη γραμή στην αριστερή άκρη
το screensaver ξεκινά εκνευριστικά γρήγορα
και πιθανόν και άλλα μικρά που δεν θυμάμαι τώρα ή δεν εχω βρει

Εγώ αυτήν την στιγμή, αν κάποιος σκεφτόταν να το αγοράσει και με ρώταγε την γνώμη μου, θα του έλεγα οτι το μηχανάκι εχει τις προδιαγραφές και τα καλούδια για πολλά και ωραία πραγματάκια, ΑΛΛΑ για σίγουρα θα περίμενα να δω τις βελτιώσεις / διορθώσεις που αναμενονται με το επερχόμενο f/w upgrade πριν να το προτεινα άφοβα σε κάποιον...

Re: Απάντηση: Re: Παίζει High Definition?

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά.
Εν συντομία, το helios Η4000 εχει μερικά πολύ θετικά στοιχεία, αλλά και μερικά "προβληματάκια". Κάποια από αυτά πιθανότατα θα λυθούν με το επερχόμενο firmware.

(Στα γρήγορα:)
Θετικά:
region free
δίνει όλες τις αναλύσεις που υπάρχουν, από σχεδόν όλες του τις εξόδους, με εναλλαγή τους on the fly από το τηλεκοντρόλ (αναλυτικά αυτές εχουν παρατεθεί στο τόπικ του)
λειτουργία smart play (πηδάς ΟΛΕΣ τις διαφημιστικές / "κατα-της-πειρατίας" μπούρδες και μενού και πας κατευθείαν στο έργο).
Τα υπόλοιπα λίγο πολύ υπάρχουν και σε άλλα players.

Αρνητικά/Προβληματάκια:
εχουν αναφερθεί ασυμβατότητες σε 1080p μεσω hdmi (λύση με επόμενο f/w)
δεν παίζει ελληνικούς υπότιτλους (εχει ζητηθεί λύση με f/w, αγνωστο πότε)
εικόνα από hdmi μάλλον χειρότερη από component (πιθανή λύση με f/w, στα Χ3000/Χ5000 υπήρχε και εκεί αυτό και λύθηκε)
παρόλο που κάνει upscale στα divx/xvid δεν παίζει divx/xvid HD (δεν υποστηρίζεται)
δίνει output signal χωρίς να είναι ανοιχτό αν ανοίξω πρώτα τον προβολέα, και τότε δεν ξεκινά σωστά (τους το εχω αναφερει, δεν ξερω αν θα λυθεί)
στο upscale στα 720p εγώ βλέπω μια κίτρινη κατακορυφη γραμή στην αριστερή άκρη
το screensaver ξεκινά εκνευριστικά γρήγορα
και πιθανόν και άλλα μικρά που δεν θυμάμαι τώρα ή δεν εχω βρει

Εγώ αυτήν την στιγμή, αν κάποιος σκεφτόταν να το αγοράσει και με ρώταγε την γνώμη μου, θα του έλεγα οτι το μηχανάκι εχει τις προδιαγραφές και τα καλούδια για πολλά και ωραία πραγματάκια, ΑΛΛΑ για σίγουρα θα περίμενα να δω τις βελτιώσεις / διορθώσεις που αναμενονται με το επερχόμενο f/w upgrade πριν να το προτεινα άφοβα σε κάποιον...

Χρόνια πολλά!

Θα περιμένω να δω αν βγει νέο firmware ώστε να διορθώνει αυτό με το hdmi στην ποιότητα εικόνας. Έχω 2 hdmi εισόδους στην tv και καλό θα ήταν να την component για το dvd.

Ψάχνω βέβαια και άλλα players. Αν δω κάτι που θεωρώ ότι είναι καλό, θα κάνω ένα θέμα να πάρω τις γνώμες σας :firstprize:

Ξέχασα να αναφέρω ότι χάνει και τον συνχρονισμό ήχου-εικόνας κάποιες φορές μετά από pause! :slapface: (θα δωθεί λύση στο επερχόμενο f/w)

Παντως εχουν πει ότι το f/w θα είναι πολύ σύντομα έτοιμο , στην αρχή του μήνα έλεγαν ότι ίσως και πριν αλλάξει ο χρόνος (προφανώς αυτό αποκλείεται).

Καλημέρα παιδιά!
Λοιπόν, χθές και μετά από επαναλαμβανόμενες δοκιμές και ρυθμίσεις, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το player sigmatek xs-700 pro συνεργάζεται με τον Οπτομα 70 καλύτερα με σύνδεση component (576p), με καλής ποιότητας καλώδιο, δίνοντας μια αξιοπρεπέστατη εικόνα που είναι μισό κλικ πιο πάνω απο την εικόνα με σύνδεση hdmi. Αφηνω το ενδεχόμενο να ανατρέπεται η παραπάνω άποψη, στην περίπτωση upscaling στις 720p, κάτι που δεν το έψαξα γιατί απλά... απελπίστηκα στις ρυθμίσεις τρείς μέρες τώρα! Σας παραθέτω και τις σχετικές φωτό που έβγαλα χθές. Η πρώτη είναι με Hdmi, οι άλλες με component.
100_0110.jpg

100_0193.jpg

Αυτή εδώ είναι απο την ίδια σκηνή που τράβηξα και με το Οππο στη σύγκριση με τον Πανασονικ 900.

Αυτά. Πρός το παρόν θα ζήσω με την παραπάνω εικόνα και πιθανώς οι επόμενες να είναι με το SNAZIO NET CINEMA 1350 που μου σύστησε ο φίλος Γιάννης. Εύχομαι σε όλους καλή πρωτοχρονιά!

Εγω θα ελεγα να δεις το Transgear ειναι πολυ ποιο φθηνο 140 απο 300+ του Snazio

βασιζονται στο ιδιο chip της sigma designs

υστερει λιγο σε ευκολιες αλλα εχει κατι που τα αλλα δεν εχουν περα απο τον σκληρο δισκο που μπορεις να του βαλεις

με το ultimate server software που δινουν μαζι αν καποιο φορμα δεν γινεται decoding απο τον player τοτε γινεται decoding στο pc και σερβιρεται στον player

παραθετω λινκ με forum που αφορα το Transgear
http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=141

απο οτι διαβαζω τωρα υποστηριζει και 1080p

απλα η εταιρεια αποσυρεται απο ευρωπη οποτε αν το θες αποφασισε συντομα

εγω εκανα αγορα απο pixmania το m10 χωρις wifi και περιμενω να δω αν υπαρχει stock

Last edited:
Φίλε techie καλημέρα! Πολύ ενδιαφέρον το προϊόν και πολύ κατατοπιστικά τα όσα γράφεις, αλλά..
Το Snazio, το έχω δει να παιζει με τα ματια μου, είναι καταπληκτικό και έχει καταξιωμένη φήμη. Πιθανώς το transgear, να είναι καλύτερο, δεν ξερω, αλλά αν δεν το δω με τα μάτια μου ή αν δεν διαβασω απόψεις εμπεριστατωμένες φίλων που το έχουν (και ακόμα καλύτερα με τον προβολέα μου) φοβάμαι να πάω σε ένα άγνωστο προϊόν. Βλέπεις η περιπέτεια μου με το Σιγματεκ είναι ακόμα νωπή..
Νά σαι καλά πάντως για την βοήθεια, και περιμένω εγώ και άλλοι φαντάζομαι τις εντυπώσεις σου μόλις και αν το πάρεις τελικά.

Φιλε exterminator δες εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5911

και εγω επιφυλακτικος ειμαι αλλα ο συμφορουμιστας που γραφει μεσα στο topic ειναι καταευχαριστημενος ασε που ειναι το ποιο φθηνο απο ολα τα παρομοια μηχανηματα του ειδους

Τώρα αρχίζεις να μου βάζεις ιδέες.. Το Μ10 τί διαφορές έχει με το Μ20 γιατί δεν το πολυέψαξα; Το review πάντως ήταν πολύ καλό. Απο το pixmania τι σου είπαν για χρόνο παράδοσης;

Φιλε exterminator δες εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5911

και εγω επιφυλακτικος ειμαι αλλα ο συμφορουμιστας που γραφει μεσα στο topic ειναι καταευχαριστημενος ασε που ειναι το ποιο φθηνο απο ολα τα παρομοια μηχανηματα του ειδους

Πράγματι... το Μ10 εχει τα μισά χρήματα από το Χ3000, και το Μ20 τα μισά από το Χ5000... Το Μ10 κάνει οσο το "απλό" upscaler H4000! :bang:

M20 με wifi, Μ10 χωρίς. Επειδή διάβαζα λίγο μεσα στο φόρουμ του mpcclub, λένε ότι μπορείς να πάρεις το Μ10 και μετά να βάλεις την (κατάλληλη) miniPCI κάρτα ώστε να γίνει... Μ20. :music-smiley-005: Μεχρι και κωδικό δίνουν. -bye-

Απο το pimania 2-3 ημερες αλλα τετοιες μερες χλωμο
στην περιπττωση μου δεν εχουν προχωρησει ακομα στην επαληθευση της πληρωμης που εκανα μεσω paypal

επειδη η κατασκευαστρια εγκαταλειπει την ευρωπη και θα αφοσιωθει στην Ιαπωνια μονο (κατι τετοιο καταλαβα απο το forum)

το m20 εχει εξαφανισθει απο την αγορα και το m10 εχει λενε stock αλλα και αυτο τελειωνει

εγω προτιμησα το m10 γιατι δεν θελω ακτινοβολια μεσα στο σπιτι μου,ειναι σημαντικα φθηνοτερο,το playback με ενσυρματο δικτυο ειναι ποιο ανετο(μεγαλυτερο bandwidth-σταθεροτερο)

αν ψαξεις στο forum θα δεις οτι ειναι region free και css free με καποιους κωδικους που εισαγεις αν και αν καταλαβα καλα τα νεα firmware τα κανουν αυτα standard

σημαντικα προβληματα δεν ειδα και απο οτι καταλαβα ολα αυτα τα μηχανηματα snazio κλπ ιδια ειναι chipset,os system

εγω θα προτιμουσα ενα ΚΑΛΟ πλεαυερ ΟΠΠΟ η το ΣΝΑΖΖΙΟ που το ειδες κιολας ......
και ενα ΚΑΛΟ καλωδιο ψηφιακης συνδεσης και εχεις ξεμπελιασει μεχρι την ελευση των ΧΑΙ ΝΤΕΦΙΝΙΣΙΩΝ φορματ ....

παντως το ξαναλεω εχεις πολυ καλη εικονα !!

αν δεν θελεις να δωσει παραπανω λεφτα παρε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τουλαχιστον ενα καλυτερο καλωδιο κομπονεντ !

Αγαπητέ Βαγγέλη, χρόνια πολλά εν όψη της αλλαγής του έτους, εύχομαι ότι καλύτερο!
Έδωσα και για καλώδιο ποιότητας component αλλα 30 ευρω (Prolink 5 μέτρα) και με αυτό έκανα και τις τελευταίες ρυθμίσεις που πιστευω έδωσαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η περίπτωση μου πάντως είναι λίγο τραγεγλαφική, αν σκεφτείς ότι το player μου στοίχησε κάπου 90 ευρώ, κι απο κει και πέρα: 45 ευρω το HDMI + 30 ευρώ το component + 25 ευρώ το ανταπτοράκι DVI-I σε HDMI (για να δινω υλικο απο το pc όπτε χρειαστεί) = 100 ευρώ τα καλώδια! Κουβέντα δεν θα γινόταν με τα παιδιά εδώ, αν δεν ήξερα ότι μπορεί ο προβολέας να δώσει παραπάνω.. Και επειδή τον πήρα για να τον κρατήσω, όπως και τον Χ1 που τον εχω 4 χρόνια, θέλω κάτι καλό να τον υποστηρίζω. Πάντως, πράγματι η εικόνα είναι τωρα με τις τελευταίες ρυθμίσεις και το νέο καλώδιο αρκετά καλή και δεν νιώθω απελπισμένος όπως στην αρχή που πελάγωσα. Θα δω τι θα κάνω και δεν βιάζομαι παντως. Θα περιμένω και τον φίλο techie δούμε τι θα μας πει για το transgear και βλέπουμε..
Και πάλι καλή χρονιά σε όλους, ότι επιθυμείτε και πανω απο όλα υγεία παιδιά..