Kαλησπέρα και χρόνια πολλά.
Εν συντομία, το helios Η4000 εχει μερικά πολύ θετικά στοιχεία, αλλά και μερικά "προβληματάκια". Κάποια από αυτά πιθανότατα θα λυθούν με το επερχόμενο firmware.
(Στα γρήγορα

Θετικά:
region free
δίνει όλες τις αναλύσεις που υπάρχουν, από σχεδόν όλες του τις εξόδους, με εναλλαγή τους on the fly από το τηλεκοντρόλ (αναλυτικά αυτές εχουν παρατεθεί στο τόπικ του)
λειτουργία smart play (πηδάς ΟΛΕΣ τις διαφημιστικές / "κατα-της-πειρατίας" μπούρδες και μενού και πας κατευθείαν στο έργο).
Τα υπόλοιπα λίγο πολύ υπάρχουν και σε άλλα players.
Αρνητικά/Προβληματάκια:
εχουν αναφερθεί ασυμβατότητες σε 1080p μεσω hdmi (λύση με επόμενο f/w)
δεν παίζει ελληνικούς υπότιτλους (εχει ζητηθεί λύση με f/w, αγνωστο πότε)
εικόνα από hdmi μάλλον χειρότερη από component (πιθανή λύση με f/w, στα Χ3000/Χ5000 υπήρχε και εκεί αυτό και λύθηκε)
παρόλο που κάνει upscale στα divx/xvid δεν παίζει divx/xvid HD (δεν υποστηρίζεται)
δίνει output signal χωρίς να είναι ανοιχτό αν ανοίξω πρώτα τον προβολέα, και τότε δεν ξεκινά σωστά (τους το εχω αναφερει, δεν ξερω αν θα λυθεί)
στο upscale στα 720p εγώ βλέπω μια κίτρινη κατακορυφη γραμή στην αριστερή άκρη
το screensaver ξεκινά εκνευριστικά γρήγορα
και πιθανόν και άλλα μικρά που δεν θυμάμαι τώρα ή δεν εχω βρει
Εγώ αυτήν την στιγμή, αν κάποιος σκεφτόταν να το αγοράσει και με ρώταγε την γνώμη μου, θα του έλεγα οτι το μηχανάκι εχει τις προδιαγραφές και τα καλούδια για πολλά και ωραία πραγματάκια, ΑΛΛΑ για σίγουρα θα περίμενα να δω τις βελτιώσεις / διορθώσεις που αναμενονται με το επερχόμενο f/w upgrade πριν να το προτεινα άφοβα σε κάποιον...