- 26 April 2012
- 39
Και ομως χωρις να τα παραμορφωνει και μλαω για ακριβα ηχεια απλα "τα σπαει"...Ειναι σαν να συγκρινουμε τα αλογα της fiat με της volkswagen....Μπορει και τα δυο αμαξαι να λενε οτι εχουν 100 πχ αλλα υπαρχει διαφορα κλασεως..
Για να τελειώνω... Έχω από το '86 έναν 3020Β.
Το συγκεκριμένο κουμπί το είχα πάντα off και στα πάρτυ on.
Όλο και κάποιος μ...κας θα τσίτωνε το volume όταν έμπαινε η τραγουδάρα του...
Ποτέ δεν μου έχει βγάλει κάποιον ύποτο θόρυβο και δεν δεν με έχει απασχολήσει για κάτι.
Έχει παίξει χωρίς πρόβλημα με ηχεία ευαισθησίας από 91 ως και 86db, μέχρι το φυσικό όριό του, χωρίς ποτέ να έχει "τερματίσει" κάποιο γούφερ. Βέβαια, όλα τα ηχεία που του έβαλα ήταν ονομαστικής ισχύος από 80W και πάνω, απλά όταν αυτός άρχιζε να παραμορφώνει και να συμπιέζει έκανα "κράτει" για να μη γίνει καμιά ζημιά.
50WRMS δεν είναι με τίποτα. 25άρης είναι (ο πρώτος 3020 ήταν 20άρης).
Πολοί μικροί ενισχυτές, που είναι όμως καλοσχεδιασμένοι, ακούγονται τόσο δυνατά που σε ξεγελούν για την ισχύ τους. Ρίξε μια ματιά στο sticky "Ισχύς ενισχυτών, τι πού, πώς και γιατί!".
Χρειάζεται κοίταγμα. Θεώρησε το "παράσιτο" που ακούς ως προειδοποίηση.
Συνεχίζοντας να τον δουλεύεις έτσι, δεν ξέρεις πότε θα σου την κάνει και τι θα σου δώσει στο χέρι.
Επίσης, κυκλοφορούν πολλές βελτιώσεις-αναβαθμίσεις που μπορούν να γίνουν (σε τροφοδοσία, καλύτερα υλικά, διαδρομή σήματος) και κάποιος καλός τεχνικός θα μπορούσε να σε συμβουλέψει καλύτερα από μένα για την σκοπιμότητα της εφαρμογής τους. Ο κος Πετρόπουλος, που μίλησε παραπάνω, είναι ένας τέτοιος.
δεν ειναι το κλιπαρισμα που ανεβαζει την θερμοκρασια .... ειναι η μεγαλη ισχυς ...
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση:ernaehrung004:Ούτε είναι η θερμοκρασία αυτή που φέρνει το κλιπάρισμα. Ο ενισχυτής μπορεί να κλιπάρει και κρύος.
Σe τελικό της ADCOM έχω δει να ανάβουν τα πορτοκαλί λεντάκια του "clipping", ενώ ποτέ δεν έχω δει τα κόκκινα της υπερθέρμανσης.
Αν υπήρχε άλλη δυσλειτουργία στον ενισχυτή ή απλά ήταν κοντά σε πηγή θερμότητας (λέμε) θ' άναβαν τα κόκκινα κι ας έπαιζε και στο ρελαντί.
Βέβαια αν τον σκίσεις θα 'ρθουν και τα δυο. Το κλιπάρισμα άμεσα και -αν επιμείνεις- κα η υπερθέρμανση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.