Πακέτο COSMΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Καλημερα παιδια και απο εμενα...Επειδη ειμαι ψιλοασχετος και προσπαθω να βγαλω ακρη θελω λιγο μια βοηθεια...Εβαλα ΟΤΕ 1 αλλα οταν γραφω σε ενα καναλι,mega,alpha,skai και καποια αλλα καναλια κανουν διακοπες.Μιλησα με 13888 και μου ειπαν να βαλω αριθμο συνδεσεων 2 αλλα οταν το βαζω δεν παιζει τιποτα...Τι να κανω?Να το αφησω 1 και να περιμενω να ολοκληρωυουν οι εργασιες που κανουν?
Επισης με τον υβριδικο αποκωδικοποιητη θα μας δωσουν αλλον η θα αναβαθμισουν αυτον που εχουμε?
Παρακαλω λιγο μια βοηθεια
Χρειάζεσαι άμεσα απο το πιατο να κατεβάσεις 2 καλωδιο στον δεκτη για να δουλέψει σωστά στις έγραφες και στην παρακολούθηση ταυτόχρονα. Αυτο σημαίνει ότι πρεπει να αλλάξεις το lnb του πίατου με ενα twin lnb που έχει δυο εξόδους καλωδίων.

Για μισο λεπτο...Δηλαδη θα πρεπει να χρεωθω να φωναξω τεχνικο να μου περασει καλωδια κτλ απο τη στιγμη που ηδη πληρωνω για να εχω αυτα τα πραγματα???Δε μου φαινονται λογικα αυτα...Εκτος αν εννοεις για να λυθει αμεσα το προβλημα,αλλιως θα το φτιαξουν σε λιγο καιρο απο τον οτε οταν τελειωσουν με τις αλλαγες που κανουν...

Παιδες γεια σας, νεος στο forum μιας κ μενω νοτια Ισπανια κ λογω αλλαγης δορυφόρου δεν εχω σημα σε πολλα καναλια. Απο το ανωθι footprint φαινεται οτι μαλλον δεν ειναι καλα τα πραγματα για μενα ε?
Εχω απλο δεκτη κ πιατο 60 εκ., κ μεχρι πριν την αλλαγη δορυφόρου δεν ειχα καθολου προβληματα (ειχα ισχυ σηματος στο 77% κ ποιότητα σηματος 96%). Οριστε τι εχω τωρα:

11843 76% 95% (καλη εικονα)
12475 0% 0%
12053 80% 40% (καλη εικονα)
12206 0% 0%
12398 0% 0%
12283 0% 0%

Υπαρχουν λυσεις για μενα? Προφανως εχω προσπαθησει ολα τα αλλα (reset, αλλαγη απο οτε1 σε user2, αναβαθμιση με 2485 κλπ κλπ). Τι προτεινετε?
Α. Αλλαγη (μεγαλωμα) πιατου?
Β. Πειραγμα υπαρχοντος πιατου χειροκινητα για καλυτερη στοχευση?
Γ. Διακοπη συμβολαιου με Οτε? Κι αν αλλαξω σε Νova πχ, τι δορυφορο χρησιμοποιουν εκεινοι? Θα εχω τα ιδια προβληματα?
Ευχαριστω.

messiisshort, φαίνεται ότι είσαι μια περίπτωση που επιβεβαιώνεις τα υπάρχοντα ινοδιαγράμματα εκπομπής του Eutelsat 9B. Οι συχνότητες 11843 V και 12053 Η ανήκουν στην πανευρωπαίκή δέσμη του δορυφόρου (γι' αυτό έχεις σήμα), ενώ οι υπόλοιπες στην "εκτεταμένη ελληνική" δέσμη (γι' αυτό δεν έχεις σήμα).

Προτείνω τα εξής:
α) Να δοκιμάσεις με πιάτα μεγαλύτερης διαμέτρου (και ίσως καλύτερο LNB) τυχόν λήψη της ελληνικής δέσμης στον τόπο που βρίσκεσαι.
Ενημέρωσέ μας σε περίπτωση που το επιτύχεις.

β) Σε περίπτωση αδύνατης (ή οικονομικά ασύμφορης) λήψης της ελληνικής δέσμης, βρες κάποια δικαιολογία για να διακόψεις το συμβόλαιο με τον ΟΤΕ TV. Μην ξεχνάς ότι επίσημα η λήψη του ΟΤΕ TV είναι νόμιμη μόνο εντός Ελλάδας.
Στη συνέχεια, κάνε συμβόλαιο με τη Nova, όπου η αποκλειστικά πανευρωπαϊκή εκπομπή των δορυφόρων Hotbird σου εξασφαλίζει την ίδια περίπου ισχύ σήματος που θα είχες και στην Ελλάδα (δες το ιχνοδιάγραμμα των Hotbird).

E13C_Ku-band_Widebeam_Downlink_Coverage.jpg

Για λυθεί άμεσα μιλάω. Της αλλαγές που θα κάνει ο ΟΤΕ δεν της ξέρουμε ακόμη.

Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω παραπανω λεφτα,για αυτα που πληρωνω ηδη...Αρκετα λεφτα δινω στον ΟΤΕ...Θα περιμενω να το φτιαξουν

Πολλά σπασίματα παρατηρώ με την αλλαγή δορυφόρου!!! Otesport 1, 2 travel chanel.... Είναι φυσιολογικά?? Δεν θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη εικόνα?? Έχω τον pvr τον απλό!!

Με τον ίδιο δέκτη και το πιάτο της υπογραφής: Otesport 1, 2 ---> 87/100 και travel chanel ---> 96/100

Μήπως θέλει ρύθμιση το πιάτο?

Παρατηρώντας τον Eutelsat 9B στην ιστοσελίδα του Lyngsat

http://www.lyngsat.com/Eutelsat-9B.html

κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

1) O Eutelsat 9B είναι δορυφόρος DBS, διαθέτοντας 40 συχνότητες downlink στο φάσμα 11,700 – 12,500 GHz. Επομένως, 40 αναμεταδότες μπορούν να εκπέμπουν ταυτόχρονα προς κάθε σημείο λήψης του δορυφόρου.

2) Οι πρώτοι 20 αναμεταδότες του Eutelsat 9B (11727V – 12092H) εκπέμπουν σε πανευρωπαϊκή (wide) δέσμη. Ονομάζονται Europe (E1 – E20).

3) Οι υπόλοιποι 20 αναμεταδότες του Eutelsat 9B (12111V – 12475H) εκπέμπουν σε περιφερειακές δέσμες, με ονομασίες Germany (GE), Greece (GC), Italy (IT). Υποθέτω ότι μελλοντικά θα εμφανιστεί και η σκανδιναβική - Nordic (NC).

4) H γερμανική και η ελληνική δέσμη διαθέτουν συνολικά 10 αναμεταδότες (συχνότητες με οριζόντια πόλωση), μάλλον με την εξής πλήρη διάταξη:

GE1, GE2 ή GC2, GC3, GE4, GC5, GE6, GE7, GC8, GE9, GC10

5) H ιταλική και η σκανδιναβική συμπληρώνουν τους υπόλοιπους 10 αναμεταδότες (συχνότητες με κάθετη πόλωση). Έτσι έχουμε τους συνολικά 20 + 10 + 10 = 40 συχνότητες – αναμεταδότες του Eutelsat 9B.

6) Επειδή η διευρυμένη ελληνική δέσμη συμπίπτει γεωγραφικά με τη γερμανική, δεν βλέπω να γίνεται επανάχρηση συχνοτήτων (frequency reuse) ανάμεσα σε αυτές τις δύο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με την αρχική σχεδίαση της ελληνικής δέσμης, που ήταν σε καθαρά βαλκανικό επίπεδο.

Φαίνεται ότι στην πορεία επιλέχθηκε μεγαλύτερη (extended) γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής δέσμης, με κόστος λιγότερους αναμεταδότες για την γερμανική και ελληνική δέσμη (5 για κάθε μία αντί για 10 που θα είχε με επανάχρηση συχνοτήτων). Μήπως γι’ αυτό οι αρχικά 66 συνολικά αναμεταδότες του Eutelsat 9B μειώθηκαν στην πορεία σε 50;

7) Αντίθετα η ιταλική και η σκανδιναβική δέσμη δεν έχουν πρόβλημα γεωγραφικής αλληλοκάλυψης, επομένως μπορούν να κάνουν επανάχρηση συχνοτήτων και να έχουν από 10 αναμεταδότες η κάθε μία.

Π.χ. ΙΤ1, ΙΤ2, ΙΤ3, ΙΤ4, ΙΤ5, ΙΤ6, ΙΤ7, ΙΤ8, ΙΤ9, ΙΤ10 και
NC1, NC2, NC3, NC4, NC5, NC6, NC7, NC8, NC9, NC10

Έτσι έχουμε την εξής κατανομή αναμεταδοτών:
Wide=20, GE=5, GC= 5, IT=10, NC=10 (σύνολο 50 αναμεταδότες για τον Eutelsat 9B).

8) Αν έτσι έχουν τα πράγματα, ο ΟΤΕ θα μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιήσει επιπλέον μόνο τον αναμεταδότη GC2 (12169H) της ελληνικής δέσμης κι όποιον άλλον μπορέσει να εξασφαλίσει από την wide. Aντίθετα, μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι μελλοντικοί πελάτες της ιταλικής και σκανδιναβικής δέσμης.

Οι παραπάνω παρατηρήσεις βασίστηκαν στον σχετικό κατάλογο του Lyngsat και μπορεί να είναι σωστές ή λανθασμένες. Σίγουρες απαντήσεις θα έχουμε όταν δημοσιευτεί το σχέδιο συχνοτήτων (frequency plan) του Eutelsat 9B, που τουλάχιστον εγώ δεν το έχω βρει ακόμα πουθενά.

Περιμένω δικά σας σχόλια και διορθώσεις (ή απλά το frequency plan, αν το έχετε)

Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω παραπανω λεφτα,για αυτα που πληρωνω ηδη...Αρκετα λεφτα δινω στον ΟΤΕ...Θα περιμενω να το φτιαξουν

Θα πρότεινα να δοκιμάσεις τις λύσεις που έχει προτείνει ο φίλος Paksat, να αλλάξει το ιχνοδιάγραμμα των αναμεταδοτών του ΟΤΕ στο άμεσο μέλλον το αποκλείω....δεν είναι άλλωστε κάτι που εξαρτάται από τον ΟΤΕ.

Είναι φάουλ του ΟΤΕ που αρχικά έλεγε πως με ένα καλώδιο μπορείς να κάνεις και εγγραφές και τώρα δεν μπορείς(τουλάχιστον σε όλες τις συχνότητες).

Άλλες οι συνθήκες το 2013 που ξεκίνησε η διάθεση του PVR και άλλες τώρα.....
Σίγουρα θα μπορούσε να είχε καλύψει τους συνδρομητές των τελευταίων 6-7 μηνών αλλά είπαμε "ουδείς άσφαλτος"

Συγνωμη, αλλα οι συνθηκες επι τεχνολογικών θεμάτων εξομαλύνουν προβληματα με τον καιρό, δεν τα οξυνουν. Θα μπορουσε καποιος να πει πως υπο νεα δορυφορικη στεγαση, οι δυνατότητες θα ηταν περισσότερες. Δεν υπάρχει "υπο-συνθήκες" υπηρεσια PVR. Εαν δεν μπορει να βρεθει οριζόντια πολωση, ας αφαιρεθεί η υπηρεσια PVR μαζί με τη χρεωση και ας πλασαριστεί με τον τροπο που το κανει η νόβα για τις νεες δυνατότητες εγγραφης των μη-PVR δεκτών της, με τους οποιους περιορισμους.

Οι υπηρεσίες PVR, παραδοσιακά ανά τον κόσμο απαιτούν 2 καλώδια. Το ότι οι συνθήκες το επέτρεψαν να δουλεύει με ένα, περισσότερο μη φυσιολογικές φαντάζουν παρά το αντίθετο. Στους hybrid κάλλιστα μπορείς να το κάνεις αυτό που αναφέρεις.

Απάντηση: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Μια άλλη παράμετρος του προβλήματος και μάλιστα σοβαρή, είναι αυτή που αντιμετωπίζουν ορισμένα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ. Ως γνωστόν, τα πακέτα τους περιλαμβάνουν μόνο τα αθλητικά κανάλια. Αρκετά πρακτορεία έχουν 2 συνδρομές και άρα 2 δέκτες, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν από κοινού το μοναδικό (από κατασκευής της εγκατάστασης) καλώδιο λήψης και λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα.Με την αλλαγή των συχνοτήτων κάτι τέτοιο πλέον είναι αδύνατον. Και είναι απορίας άξιον,πώς είναι δυνατόν και δεν προβλέφτηκε εξ αρχής να είναι τουλάχιστον τα αθλητικά κανάλια στην ίδια μπάντα.

Καλησπέρα κύριοι.
Εχω εδω και μια βδομάδα πρόβλημα με τον Ote TV (μεσω δορυφόρου)
Το πιατό και ο δέκτης είναι στην περιοχή μου μένω ,δλδ σε ένα χωριό του Ρεθυμνου στην Κρήτη
Το πρόβλημα μου είναι οτι εδω και μια βδομάδα περίπου πιανω μόνο τα κανάλια:
ΕΡΤ2
ΕΡΤ3
ΜΕGA
STAR
ALPHA
SKAI
OTECINEMA 3
OTESPORT 1
OTESPORT 2
OTESPORT 3

παραθέτω και την συζήτηση που είχα κάνει στο ινσομνια.:
http://www.insomnia.gr/topic/602825-δεν-εχω-σημα-σε-καποια-καναλια-του-ote-tv/
Εχω τον αποκωδικοποιητη: KAONMEDIA NS1110H Υβριδικός Αποκωδικοποιητής.
Εχω πιατο του 1μετρου του κλασσικου του Οτεtv
Εγω υποψιάζομαι οτι δεν υπάρχει κάλυψη του καινουργιου δορυφόρου εδω που μένω στο χωριό στο βόριο μέρος του Ρεθυμνου Κρητης.
Υπάρχει καμια λύση;

εγω που εχω κατεβασει εξαρχης 2 καλωδια και εχω τον hybrid pvr ειμαι ενταξει? μου δειχνει το OTE SPORT 1 στην 11842 αντι για 11843 αυτο ειναι λογω της αλλαγης συχνοτητων?

Last edited:

Ναι είσαι εντάξει. Από την στιγμή που υπάρχει εικόνα σε όλα τα κανάλια χωρίς διακοπές σήματος δεν έχετε κανένα πρόβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλησπέρα κύριοι.
Εχω εδω και μια βδομάδα πρόβλημα με τον Ote TV (μεσω δορυφόρου)
Το πιατό και ο δέκτης είναι στην περιοχή μου μένω ,δλδ σε ένα χωριό του Ρεθυμνου στην Κρήτη
Το πρόβλημα μου είναι οτι εδω και μια βδομάδα περίπου πιανω μόνο τα κανάλια:
ΕΡΤ2
ΕΡΤ3
ΜΕGA
STAR
ALPHA
SKAI
OTECINEMA 3
OTESPORT 1
OTESPORT 2
OTESPORT 3

παραθέτω και την συζήτηση που είχα κάνει στο ινσομνια.:
http://www.insomnia.gr/topic/602825-δεν-εχω-σημα-σε-καποια-καναλια-του-ote-tv/
Εχω τον αποκωδικοποιητη: KAONMEDIA NS1110H Υβριδικός Αποκωδικοποιητής.
Εχω πιατο του 1μετρου του κλασσικου του Οτεtv
Εγω υποψιάζομαι οτι δεν υπάρχει κάλυψη του καινουργιου δορυφόρου εδω που μένω στο χωριό στο βόριο μέρος του Ρεθυμνου Κρητης.
Υπάρχει καμια λύση;
Στις ρυθμίσεις του δέκτη και συγκεκριμένα στην εγκατάσταση δορυφόρου στην επιλογή αναμεταδότες κάνε επιλογή στον αναμεταδότη ΟΤΕ1.

Καλημέρα.Στον ΟΤΕ1 τον είχα και πριν.Και έκανα 4-5 φορες scan στον ΟΤΕ1 αλλα χωρίς αποτελεσμα

To ποιο πιθανό είναι ότι έχει πρόβλημα το LNB σου και περνάει μόνο η κάθετη πόλωση. Εκτός και εάν έχεις πολυδιακόπτη οπότε το πρόβλημα είναι εκεί.
Κάλεσε στο 13888 να στείλουν εγκαταστάτη εάν δεν βγάλεις άκρη

Μου το άλλαξε ο τεχνικός το lnb με καινούργιο πριν 3 μέρες .Δεν έχω πολυδιακόπτη όχι.

LOL τελικά ήρθε ο τεχνικός στο σπίτι μου και τελικά εφταιγε οτι είχε μπει νερό στην συνδεση του καλωδιου και είχε σαπισει .Το άλλαξε και όλα καλα.τώρα πλεον παίζουν όλα τα καναλια πάλι!