Πακέτο COSMΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Καλημερα παιδια.Τελθκα τωρα σε πιο σταδιο βρισκομαστε?Συνεχιζω να εχω προβλημα με τις εγγραφες,μιας και οταν γραφω κατι,δεν μπορω να δω καποια καναλια τα οποια εχουν ηδη αναφερθει...Τι νεα υπαρχουν;Θα αλλαξει αυτο;Θα το διορθωσουν;Θα μας αλλαξουν αποκωδικοποιητη η θα αναβαθμισουν αυτον που εχουμε?Εχω τον pvr με σκληρο...

Με είχαν πάρει την περασμένη εβδομάδα να με ρωτήσουν αν εχω πρόβλημα. Τότε μου είχαν πει "ισως χρειαστεί να ερθει τεχνικός για ρυθμίσεις στην κεραία". Δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα ιδιαίτερα και έχοντας κάνει εγγραφή στο κανάλι House of Cards δεν είχα διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα. Την Κυριακή με εγγραφή στο Cinema 1 είχα διακοπές στα γνωστά κανάλια και εγγραφή με σπασίματα. Σήμερα πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι γίνονται ενεργειες για επίλυση στις επόμενες εβδομάδες, καμία κουβέντα για τεχνικό και νέες ρυθμίσεις!

Μα δεν μπορει να γινει και κατι τεχνικα από ότι καταλαβα περα από το να γινει ανακατανομή καναλιων
Το ιδιο μου ειπε και ό τεχνικος που ηρθε για το δικο μου πρόβλημα.
Για την ιστορια το δικο μου πρόβλημα ηταν με το lnb ,το οποιο και αντικατασταθηκε

Σήμερα κατάλαβα την διαφορά στην ισχύ σήματος! και αυτό λόγω καιρού! Στην πρώτη έντονη καταιγίδα, στα ιωαννινα, για φέτος δεν έχασα καθόλου σήμα! Πέρυσι με παρόμοιες συνθήκες και ισχύς σήματος 93% με έντονες ανοιξιάτικες καταιγιδες έχανα σήμα! Φέτος σε χειρότερες καιρικές συνθήκες η ισχύς του σήματος απλά από το 93% πήγε στο 89% με ποιότητα 100%...

Απάντηση: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Συμφωνω για την ποιοτητα του σηματος και σε μενα και μαλιστα σε 60 αρι πιατο η ποιοτητα αγγιζει το 100 σε ολες σχεδον τις συχνοτητες και η ισχυς ανεβηκε κοντα στο 85-88.στην 11843 τη μονη που δεν αλλαξανε κι ας ηταν η σημαντικοτερη λογω των πρωτων otesport ειναι γυρω στο 77 κατω απ το οριο λογικα αφου γυρω στο 80 ακουγεται ενας ηχος που μαλλον επιβεβαιωνει οτι το σημα ειναι καλο.Υπαρχει αραγε προθεση να αλλαξουν και τα καναλια της 11843?

Καλησπέρα σε όλους.

Βρίσκομαι στα Εμιράτα, περιοχή Dubai, και από ό,τι καταλαβαίνω λόγω της αλλαγής δορυφόρου / συχνοτήτων, όλοι όσοι έχουμε OTE TV (εδώ στη ευρύτερη περιοχή των Εμιράτων και μιλάμε) μπορούμε να δούμε μόνο ορισμένα κανάλια.

Προσωπικά κάλεσα τεχνικό ο οποίος έλεγξε το πιάτο (διάμετρο 1,2 μ) και το LNB, και μου είπε ότι η εγκατάσταση είναι όπως πρέπει και ότι αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα (που περιέγραψα πιο πάνω) με όλους όσους έχουν OTE TV. Στο δέκτη μου έχω διαλέξει το ΟΤΕ1, τα υπόλοιπα δε δείχνουν καθόλου σήμα.

Μήπως γνωρίζετε αν αυτό θα διορθωθεί από τον OTE ή πρέπει να κάνουμε κάποιες ενέργειες στους δέκτες μας ή στην όλη εγκατάσταση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα πρέπει να εγκαταστήσεις μεγαλύτερο πιάτο, πάνω από 1,8μ ....δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική

Καλησπέρα.
Εγώ που είμαι αγία πετρούπολη με 80αρι πιατο (και στοχεύω στις 9 μοίρες):

Εδώ και καμιά 15αριά ημέρες χάθηκαν 10 κανάλια (otesports 5-6-8, otecinema 1-2-4, Eurosports 1-2, Village), και εδώ και μια εβδομάδα άλλα 50 (Fox, Mad, Nat Geo, κλπ).
Πήρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ, και μου ανέφεραν ότι πρέπει να έρθει τεχνικός, να επαναστοχεύσει στις 8,97 μοίρες (και κάτι, όπως μου είπε) , και μετά να κάνει χειροκίνητη αναζήτηση σε συχνότητες για να βρει τα κανάλια (η αυτόματη ρύθμιση δε θα βοηθήσει είπαν).
Το θέμα είναι ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό, οπότε όλες αυτές τις ρυθμίσεις πρέπει να τις κάνω μόνος μου (με τον τεχνικό δηλαδή, που θα φωνάξω, αλλά θα πρέπει να έχω σαφής οδηγίες να του δώσω, αφού δε θα μπορεί να επικοινωνήσει εσωτερικά με τον ΟΤΕ).
Η εξυπηρέτηση πελατών δε μπορεί να με βοηθήσει (λογικό)!

Κάποιος άλλος ίσως, σχετικά με τις ρυθμίσεις για το πιάτο, LNB, Και αποκωδικοποιητή?

με 80άρι πιατο στην Πετρουπολη πρεπει μαλλον να το ξεχασεις. Το σημειο που βρισκεσαι θεωρητικα δεν καλυπτεπαι καθολου απο την Extended greek δεσμη

με 80άρι πιατο στην Πετρουπολη πρεπει μαλλον να το ξεχασεις. Το σημειο που βρισκεσαι θεωρητικα δεν καλυπτεπαι καθολου απο την Extended greek δεσμη
Μα μέχρι πριν από 15 ημέρες, έπιανα καμπάνα όλα τα κανάλια. Τι άλλαξε?
(με 120αρι, επίσης, κερδίζω τίποτα?)

προφανως σταδιακα ρυθμιζουν τις δεσμες εκπομπης. αν κανει 1,20 , κανενας αλλος σε γειτονικη χωρα που εχει δοκιμασει μπορει να πει. Δυστυχως ατυπα την greek δεσμη την "ανοιξαν" σε χωρες που υποπτευονται οτι εχουν πολλοι συνδρομη λογω μεταναστευσης και αν δεις γερμανια και αγγλια κυριως που υπαρχει μεγαλο ρευμα εργαζομενων προς τα εκει

επειδή κοντά είναι μόνο η Φινλανδία,και είναι δύσκολο να βρω Έλληνα, και επειδή είμαι άσχετος με την συγκεκριμένη τεχνολογία, αυτό που λέμε, είναι ότι:
Ο ΟΤΕ μείωσε την ένταση του σήματος σε κάποια μέρη, και την ενίσχυσε αλλού? οπότε με "πεταξε" έξω?

Το 1,20 πιάτο, δε διορθώνει λες την κατασταση?
(Ψάχνοντας ένας φίλος, είδε ότι τα μπουκέτα που είναι στο e9B greece, είναι αυτά που δεν πιάνω, και με συμβούλευσε για μεγαλύτερο πιάτο)

Άλλαξε ο δορυφόρος που ήταν επάνω τα κανάλια του ΟΤΕ, πλέον υπάρχει μια ελληνική δέσμη σε αυτό το δορυφόρο που το ιχνοδιαγραμα της πάνω απο την Ευρώπη είναι πολυ μικρό και κέντρο έχει την Ελλάδα. Τώρα αυτή η δέσμη μπορεί να γίνει λήψη και σε άλλες χώρες αλλά με μεγαλύτερα μεγέθη πιάτων. Πρόταση μου πριν αγοράσεις μεγαλύτερο πιάτο πήγαινε σε ένα μαγαζί δορυφορικών και ρωτά αν έχουν γνώση λήψης της νέας δέσμης του δορυφόρου του ΟΤΕ και με τι διάμετρο στην περιοχή σου.

Παντως αυτο που σου είπαν περί 8.97 μοίρες πρέπει να ειναι οτι πιο αστείο εχω ακούσει εδω και καιρό.για να δεις διαφορά 9-8.97 πρέπει να εχει πιάτο στημένο στην αυλή σου πάνω απο 5μετρα διάμετρο.ημαρτον δηλαδη , στα τηλεφωνικά κέντρα στο τελος θα βάλουν καφετζούδες

Άλλαξε ο δορυφόρος που ήταν επάνω τα κανάλια του ΟΤΕ, πλέον υπάρχει μια ελληνική δέσμη σε αυτό το δορυφόρο που το ιχνοδιαγραμα της πάνω απο την Ευρώπη είναι πολυ μικρό και κέντρο έχει την Ελλάδα. Τώρα αυτή η δέσμη μπορεί να γίνει λήψη και σε άλλες χώρες αλλά με μεγαλύτερα μεγέθη πιάτων. Πρόταση μου πριν αγοράσεις μεγαλύτερο πιάτο πήγαινε σε ένα μαγαζί δορυφορικών και ρωτά αν έχουν γνώση λήψης της νέας δέσμης του δορυφόρου του ΟΤΕ και με τι διάμετρο στην περιοχή σου.

Για να γίνει αυτό, πρέπει είτε εγώ να μιλάω ρώσικα (ΔΕΝ), είτε ο τεχνικός αγγλικά (ΔΕΝ)!
Γιαυτό ψάχνω βοήθεια σε φόρουμς και σε φίλο που έχει γνώση...

Δημοσιεύτηκε το frequency plan του Eutelsat 9B

http://frequencyplansatellites.altervista.org/Eutelsat/Eutelsat_9B.pdf

Τελικά, πόσους αναμεταδότες διαθέτει συνολικά αυτός ο δορυφόρος, 46 ή 66;

Μπορούν η ελληνική και η γερμανική δέσμη να χρησιμοποιούν τις ίδιες συχνότητες (frequency reuse) αφού αλληλοκαλύπτονται γεωγραφικά;

Σήμερα έλαβα τον λογαριασμό του ΟΤΕ TV. Όπως ανέμενα μου πιστώνει την εκμίσθωση του PVR από τις 8/3 και μετά. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι επαναφέρει την εκμίσθωση από τις 12/4 και έπειτα. Άρα αυτό σημαίνει ότι από την Τρίτη 12 Απριλίου θα λυθεί το πρόβλημα με τους PVR δέκτες που λαμβάνουν σήμα από ένα μόνο καλώδιο; Θα περάσουν τα κανάλια από τις 11823 V σε οριζόντια πόλωση στην ίδια ή άλλη συχνότητα;

Από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει σταδιακά η μετακόμιση των καναλιών από την 11843 V σε άλλη συχνότητα με οριζόντια πόλωση....η μετακόμιση πάντως θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες

Πάντως η χρέωση της εκμίσθωσης του PVR επανέρχεται άμεσα, όχι σταδιακά και σίγουρα όχι αφότου τελειώσει ολοκληρωτικά η μετακόμιση.

Μηδέ προ του τέλους κακάριζε....