Πακέτο COSMΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Re: Απάντηση: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

καλησπερα να ρωτησω κατι, εχω τον KHAON τον απλο (το καλοκαιρι μου το εδωσαν) τον ανοιξα απο stand by και εγραφε χωρις σημα κλπ κλπ , μπηκα το εβαλα στον αναμεταδοτη ΟΤΕ1 και με ρυθμιση δορυφορου eutelsat 9A και σιγα σιγα μου επανεφερε τα καναλια. Ερωτηση μηπως επειδη και η μεταφορα θα συνεχιστει και σημερα το βραδυ, πρεπει να αφησουμε το δεκτη ανοιχτο; δεν εχω δει στο μενου κατι για αναβαθμιση, πως θα παρει τους καινουργιους αναμεταδοτες; προς το παρον φαινεται να εχει ολα τα καναλια παλι (ημουν απο το καλοκαιρι ΟΤΕ 2 και το εβαλα τωρα σε ΟΤΕ 1 αναμεταδοτη)

Απ' οτι παρατήρησα παρ' οτι γράφει eutelsat 9a σε κάποια κανάλια έχει πάρει από μόνο του τις νέες συχνότητες! πχ ANT1 που η νέα συχνότητα ειναι η 12053. Οπότε λογικά δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος μιας και οι γνώσεις είναι περιορισμένες!

Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Φυσικά! Με ένα καλώδιο μπορούσε κάποιος να γράφει 2 προγράμματα ταυτόχρονα ή να γράφει ένα και να βλέπει κάποιο άλλο (από τα κανάλια του ΟΤΕ). Εξ άλλου αυτό το γράφει και στο βιβλίο οδηγιών του ΟΤΕ.
Οπότε ποια η διάφορα σε εμένα που έχω 2 καλώδια από το πιάτο στον δεκτη? Μπορώ να γράφω και εκτός Οτε απο αυτά που καταλαβα. Σωστά?
Ή νόβα πάντως είχε 2 καλώδια στον δεκτη για να μπορείς να γραφείς το ένα και να βλέπεις το άλλο.

Επρεπε να ειχαν στειλει ενα μυνημα ή κατι τελος παντων. Μπηκα και ειχε μαυρο σκοταδι πριν. Εβαλα τους δικους μου που ειναι Ελλάδα να παρουν το 13888 και ειχε ενα μαγνητοσκοπημενο μυνημα που ελεγε να αλλαξουμε απο ΟΤΕ 2 σε ΟΤΕ 1 και θα παιξει. Το εκανα και δουλεψε, αλλα μεχρι να δω εικονα ειχα φρικαρει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εν τω μεταξύ, ακομα 9Α μου γραφει ο δεκτης, οχι 9Β...

Απάντηση: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Σύμφωνα με τα γνωστά site (flysat, lyngsat, king of sat) Tp άλλαξε, όχι ο δορυφόρος (ακόμα).

Οπότε ποια η διάφορα σε εμένα που έχω 2 καλώδια από το πιάτο στον δεκτη? Μπορώ να γράφω και εκτός Οτε απο αυτά που καταλαβα. Σωστά?
Ή νόβα πάντως είχε 2 καλώδια στον δεκτη για να μπορείς να γραφείς το ένα και να βλέπεις το άλλο.

Με 2 καλώδια μπορείς να βλέπεις και να γράφεις ταυτόχρονα όποιο συνδυασμό θέλεις από τα κανάλια του ΟΤΕ αλλά και εκτός ΟΤΕ.
Με ένα καλώδιο μπορείς να γράφεις και να βλέπεις ταυτόχρονα συγκεκριμένους συνδυασμούς (π.χ. στην παρούσα φάση μπορείς να γράφεις ΑLPHA και να βλέπεις MEGA αλλά όχι ANT1)
Σύντομα πάντως τα κανάλια με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση θα μαζευτούν στην ίδια πόλωση για να απλοποιηθεί η κατάσταση

Re: Απάντηση: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Σύμφωνα με τα γνωστά site (flysat, lyngsat, king of sat) Tp άλλαξε, όχι ο δορυφόρος (ακόμα).

Δηλαδή θα το ξαναχάσουμε το σημα και θα ψαχνόμαστε παλι;

Ενδεχομένως. Δεν εχει παρατηρηθει καμια αλλαγη, ουτε σε db (μου κατεβαινουν περιπου με 14.5db), ουτε σε bitrate.

Δηλαδή θα το ξαναχάσουμε το σημα και θα ψαχνόμαστε παλι;

Εάν έχεις λοκάρει στον ΟΤΕ1 δεν θα χαθεί το σήμα

Ολοκληρώθηκε και η 2η φάση της μετάβασης στον EUTELSAT 9B.
Όπως έχει αναφερθεί και παραπάνω σήμερα άλλαξαν οι αναμεταδότες ΟΤΕ4, ΟΤΕ5 & ΟΤΕ6.
Σε περίπτωση που δεν βλέπεται κάποιο κανάλι, βεβαιωθείτε ότι είστε συντονισμένοι στον αναμεταδότη ΟΤΕ1 και κάντε reboot τον δέκτη ή πλοηγηθείτε για 10 sec σε κάποιο κανάλι του OTE1 (π.χ. ΕΡΤ2, ΜΕGA, ΣΚΑΙ, ΑPLHA, STAR) και μετά επιστρέψτε στο προηγούμενο κανάλι.

Με 2 καλώδια μπορείς να βλέπεις και να γράφεις ταυτόχρονα όποιο συνδυασμό θέλεις από τα κανάλια του ΟΤΕ αλλά και εκτός ΟΤΕ.
Με ένα καλώδιο μπορείς να γράφεις και να βλέπεις ταυτόχρονα συγκεκριμένους συνδυασμούς (π.χ. στην παρούσα φάση μπορείς να γράφεις ΑLPHA και να βλέπεις MEGA αλλά όχι ANT1)
Σύντομα πάντως τα κανάλια με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση θα μαζευτούν στην ίδια πόλωση για να απλοποιηθεί η κατάσταση
Ευχαριστώ για την ενημέρωση

Σε ένα γρήγορο έλεγχο που έκανα σήμερα το πρωί, χωρίς χρήση πεδιόμετρου, από τις ενδείξεις του δέκτη φαίνεται να υπάρχει μιά μικρή πτώση στην ποιότητα σήματος στη συχνότητα 12053H (98% αντί 100% που είχε η 12149V) ενώ στις άλλες συχνότητες η ποιότητα σήματος έχει μείνει ίδια ή έχει βελτιωθεί (πχ η 12418V είχε 80% περίπου και τώρα η νέα συχνότητα 12476Η έχει 100%). Αυτά σε παράκεντρη λήψη με Gibertini 1m, κέντρο ο Astra 19.2E, στην Αττική.

Καινούργιος δορυφόρος είναι και δεν εξαρτάται από τον ΟΤΕ ποιους tp θα πάρει. Όταν τεθεί για όλους τους παρόχους ο eutelsat 9B σε ισχύ και δούμε τι πήρε ο καθένας θα μπορούμε να κρίνουμε τον ΟΤΕ.

Κάπου πιο πάνω αναφέρθηκε ότι ή 11843V θα παραμείνει ως έχει. Οι δύο φάσεις ολοκληρώθηκαν κ όλε δηλ. Vertical. οι άλλες συχνότητες έγιναν Horizontal. Εκτός κ αν υπάρχουν κ άλλες καραμπολες με τις tp στο πρόγραμμα ( αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει) βλέπω ότι θα πρέπει να κατεβάσουμε κ δεύτερο καλώδιο από το πιάτο για να κάνω την δουλειά που έκανα πριν με ένα δηλ. Να γράφω δύο ταυτόχρονα κανάλια από οποιαδήποτε από τη λίστα καναλιών του ΟΤΕ.

Το τι θα κάνει ο ΟΤΕ στο μέλλον δεν με αφορά. Ξέρω μόνο ότι υπάρχει πρόβλημα με την παροχή που λάμβανα έως τώρα, χωρίς ενημέρωση απο τον οτε κ κυριως για άγνωστο διάστημα ( κ δεν θα ειναι μία δύο μέρες να πω εντάξει δεν έγινε κ τίποτα).

Οι μετάβαση στον δορυφόρο 9Β ολοκληρώθηκε και δεν αναμένεται νέα αλλαγή.
Αυτο που θα γίνει σε διάστημα το πολύ 2 μηνών είναι η μετακίνηση των δημοφιλών καναλιών στην οριζόντια πόλωση για να περιοριστεί το πρόβλημα στους έχοντες PVR δέκτη με ένα καλώδιο. Σχετική ενημέρωση τρέχει αυτή τη στιγμή μέσω SMS.

τι αλλαγες εγιναν που εγιναν αισθητες πχ αυξηση ισχυς και ποιοτητα σηματος η καλυτερη εικονα η μπορει καποιος να μας ενημερωσει γιατι εγω εκτος απο το αρνητικο με τις εγγραφδες που δεν μπορω 2 ταυτοχρονα αλλη αλλαγη δεν καταλαβα . τελειωσε η διαδικασια περασαμε στο β δορυφορο η οχι καπου ποιο πανω διαβασα πως οχι ακομα... και ελπιδες να βελτιωσουν την εικονα εχουμε?(γιατι τοσο καιρο αυτο ακουγαμε οτι οταν θα μεταφερθει στον 9β θα δουμε HD ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ δυστηχως δεν ειδα διαφορα...

Η αλλαγή του δορυφόρου όπως ανέφερα ολοκληρώθηκε. Εάν έχει βελτιωθεί το margin του σήματος δεν μπορώ να το πω γιατί δεν έχω κάνει μετρήσεις
Η αλλαγή στην ποιότητα της εικόνας είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων και όχι μόνο του BW του δορυφόρου οπότε οποιοσδήποτε βελτιώσεις/αλλαγές δεν θα τις δούμε άμεσα

Εάν έχεις λοκάρει στον ΟΤΕ1 δεν θα χαθεί το σήμα

Για να είμαι ποιο ακριβής, δεν θα χαθεί το σήμα σε όλα τα κανάλια. Εάν ο δέκτης ήταν ανοιχτός σε κάποιο κανάλι που άλλαξε συχνότητα θα χαθεί το σήμα αλλά εάν κάνεις reboot ή εάν πλοηγηθείς σε κανάλι του ΟΤΕ1 (π.χ ΟΤΕSPORT 1) για λίγο και επιστρέψεις θα δεις όλα τα κανάλια

να παρει καναν αναμεταδοτη ακομα η ανακατανομη των καναλιων για βελτιωση υπαρχει περιπτωση στο κοντινο μελλον η δεν ακουγετε τιποτα?

Η αλλαγή του δορυφόρου όπως ανέφερα ολοκληρώθηκε. Εάν έχει βελτιωθεί το margin του σήματος δεν μπορώ να το πω γιατί δεν έχω κάνει μετρήσεις
Η αλλαγή στην ποιότητα της εικόνας είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων και όχι μόνο του BW του δορυφόρου οπότε οποιοσδήποτε βελτιώσεις/αλλαγές δεν θα τις δούμε άμεσα

το θεμα ειναι θα δουμε ποτε βελτιωση στην εικονα? 2 χρονια ειμαι στον οτε και βελτιωση ανεπεσταση( μονο οταν πηραν ενα αναμεταδοτη) περιμεναμε τοσο καιρο την μεταβαση στην 9β γιατι διαβαζαμε για ενοικιασεις περισσοτερο αναμεταδοτων βελτιωση εικονας κτλ . ποτε αραγε θα δουμε HD ευκρινεια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΣΑΝ ΤΗΣ ΝΟΒΑ ?

Ο eutelsat 9A δεν έχει πάψει εντελώς τη λειτουργία του, όπως μπορούμε να δούμε εδώ. Αυτό που βλέπω σήμερα είναι πως η 12207 είναι σε οριζόντια πόλωση, άρα έχουμε (προς το παρόν) 4 κάθετες και 2 οριζόντιες, "ψηλά" και οι 6. Είμαι περίεργος να δω πως θα χωριστούν τα κανάλια έτσι ώστε να αμβλυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα με το μονό καλώδιο στον pvr αποκωδικοποιητή.

Εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω για πιο λόγο δεν κατέβαζαν από την αρχή 2 καλώδια σε όποιον αγόρασε τον pvr. Σε εμένα ήρθε τεχνικος να περάσει το κεραιοσυστημα δωρεάν. Ευτυχώς είχα πριν Νόβα με 2 καλώδια οπότε χρησιμοποίησε και τα δυο όπως ηταν. Αλλιώς θα κατέβαζε μόνο ένα καλωδιο.Δηλαδη άσχετα με τις εγγραφές καναλιών ΟΤΕ γιατί να μην έχετε την δυνατότητα εγγραφών και εκτός ΟΤΕ ταυτόχρονα? Αφού το παρέχει ο δέκτης. Το μόνο που δεν κατάφερα με τον τεχνικό ήταν να μου αφήσει το 80αρι της Νόβα και έβαλε ένα πιάτο 69αρι ΟΤΕ.

Απάντηση: Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω για πιο λόγο δεν κατέβαζαν από την αρχή 2 καλώδια σε όποιον αγόρασε τον pvr. Σε εμένα ήρθε τεχνικος να περάσει το κεραιοσυστημα δωρεάν. Ευτυχώς είχα πριν Νόβα με 2 καλώδια οπότε χρησιμοποίησε και τα δυο όπως ηταν. Αλλιώς θα κατέβαζε μόνο ένα καλωδιο.Δηλαδη άσχετα με τις εγγραφές καναλιών ΟΤΕ γιατί να μην έχετε την δυνατότητα εγγραφών και εκτός ΟΤΕ ταυτόχρονα? Αφού το παρέχει ο δέκτης. Το μόνο που δεν κατάφερα με τον τεχνικό ήταν να μου αφήσει το 80αρι της Νόβα και έβαλε ένα πιάτο 69αρι ΟΤΕ.

γιατι στην αρχη ειχαμε αλλον αποκοδηκοποιητη μετα βγηκε το pvr

Η σωστή απάντηση ειναι πως "επειδη τοτε δε χρειαζόταν". Ολα ηταν σε ιδια πολωση. Αυτο λεει κατι ωστόσο για τον τροπο με τον οποιο κανουν τον μακροπροθεσμο σχεδιασμό τους.