Πάλι μπλέξαμε άσχημα....ΓΜ70 .....

aroS3

Senior Member
19 June 2006
555
Αθήνα
Ενώ είπα σήμερα να τελειώσω το σανιδάτο για να κλείνει αυτό το θέμα με την μεγαλορωσίδα, παρατήρησα στην μία από τις δύο, την δεξιά όπως βλέπεται καθαρά και εσείς να έχει χαθεί μάλλον το getter και να έχει ψιλοασπρίσει. Υψηλή δεν έχει φάει ακόμα. Τα νήματα της ανάβουν κανονικά.
Τι λέτε ? αποδήμισε εις κύριον ? εάν είναι να παραγγείλω για να μην αργούμε.......πριν μιζαρουμε.....

:ernaehrung004:

Attachments

• Gm70 breadboard s.jpg
    Gm70 breadboard s.jpg
    61.6 KB · Views: 104
Μαλλον αεριστικε παει το vacuum...αλλα το νημα αναβει και φωτιζει κανονικα???παραξενο :bigcry:

Μαλλον αεριστικε παει το vacuum...αλλα το νημα αναβει και φωτιζει κανονικα???παραξενο :bigcry:

Ναι Γιάννη ανάβει κανονικά.....αλλά μάλλον μου φαίνεται ότι την έχει πάρει την δόση της.....:smash:

Συνηθως οταν παρει αερα φωτιζει λιγο η καθολου,,παραξενο ενω το ρευμα ειναι κανονικο σχεδον.. βασεις τι χρησιμοποιεις? που βρηκες για τις GM 70?:guitarist:

Οι καθρεπτες ασπριζουν απο αερα η απο υπερθερμανση επι ωρα.. κοκκινισμα συνεχες με ρευμα κορεσμου,,απο ανοδικο ρευμα πως παει??? :guitarist:

Συνηθως οταν παρει αερα φωτιζει λιγο η καθολου,,παραξενο ενω το ρευμα ειναι κανονικο σχεδον.. βασεις τι χρησιμοποιεις? που βρηκες για τις GM 70?:guitarist:

Οι βάσεις που χρησιμοποιοώ για την ΓΜ70 είναι αυτες της 6C33, φρεζαρισμένες.

Ρε σεις, δεν κοιμάστε τα βράδια; Άκυ εκεί μήνυμα στις 02:30 το πρωί... Πολύ ανθεκτικούς σας βρίσκω. Εύγε!!

Λοιπόν, επί του προκειμένου: μάλλον φάινεται να έχει πάρει αέρα μέσα. Προφανώς ελαχιστότατο, τόσο ώστε να χαθεί το getter, όχι όμως τόσο πολύ ώστε να κάψει το νήμα.

Μήπως θυμάσαι αν ήταν έτσι η λάμπα από την αρχή που την πήρες στα χέρια σου;

Και πώς τις φρεζάρισες;

Βαγγέλη το σχεδιάκι είναι αρκετό κατατοπιστικό, πως μεταμορφώνεται μια
6C33C βάση σε μία ΓΜ70.
Απαιτείται μόνο ένα καλό τρυπανάκι στη διάσταση 5.5mm (ένα εκ´ των καθόδων - νημάτων) σε ψηλή ταχύτητα και απόλυτα κεντραρισμένο - σταθεροποιημένο, καθώς και τα υπόλοιπα 5άρια

Attachments

• gmsockets.gif
    gmsockets.gif
    15.8 KB · Views: 50
Last edited:
Ρε σεις, δεν κοιμάστε τα βράδια; Άκυ εκεί μήνυμα στις 02:30 το πρωί... Πολύ ανθεκτικούς σας βρίσκω. Εύγε!!

Λοιπόν, επί του προκειμένου: μάλλον φάινεται να έχει πάρει αέρα μέσα. Προφανώς ελαχιστότατο, τόσο ώστε να χαθεί το getter, όχι όμως τόσο πολύ ώστε να κάψει το νήμα.

Μήπως θυμάσαι αν ήταν έτσι η λάμπα από την αρχή που την πήρες στα χέρια σου;

Βαγγέλη έτσι ήταν εξ´αρχής....
Τώρα όσον αφορά την ώρα του μηνύματος, προφανώς έχεις περάσει και εσύ από το στάδιο που όταν πιτσιρίκια και λοιποί συγγενείς πάνε για νάνι είναι η καλύτερη ώρα. Το κακό είναι με μένα ότι όταν ασχολούμε με τις τρέλες μας μπορεί να με βρεί το πρωί.......-bye-

Βαγγέλη το σχεδιάκι είναι αρκετό κατατοπιστικό, πως μεταμορφώνεται μια
6C33C βάση σε μία ΓΜ70.
Απαιτείται μόνο ένα καλό τρυπανάκι στη διάσταση 5.5mm (ένα εκ´ των καθόδων - νημάτων) σε ψηλή ταχύτητα και απόλυτα κεντραρισμένο - σταθεροποιημένο, καθώς και τα υπόλοιπα 5άρια

Γιωργο, προφανως εννοεις διαμαντοτρυπανο(?). Και τα ελασματα απο κατω ?

Γιωργο, προφανως εννοεις διαμαντοτρυπανο(?). Και τα ελασματα απο κατω ?

Δημήτρη μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε διαμάντι είτε τρυπανάκι τιτανίου.
Με μία καλή κάθετη βάση δράπανου ρυθμίζεις το βάθος τρυπήματος όσο χρειάζεται έτσι ώστε μόλις να ξεπεράσεις την πορσελάνη χωρίς να βρείς στις επαφές.
Επειδή τις τελευταίες μέρες έχω μιλήσει με τον Πρόεδρο και του λέω συνέχεια ότι είμαι στα τρυπήματα, τον έχω να μου λέει, καλά πόσες τρύπες έχει αυτό το μηχανάκι 1000ες ?:D:D

-bye-

Last edited:
Ζωή σε λόγου μας.

Για τις δοκιμές έχω ένα ζευγάρι. Ο Χρήστος έχει και αυτές με την χάλκινη άνοδο που σηκώνουν όμως λιγότερη ισχύ.

Μπράβο Γιώργη! πολύ ωραίο!
Πάντως η μιά χοντρή μάλλον κάνει πλέον μόνο για...display item.
Τα νήματα δεν κάηκαν ακόμα γιατί είναι πολύ χοντρά αλλά θα καούν συντομα.
Σε όλες τις περιπτώσεις θες καινούρια νταρντανόλαμπα!

Μπράβο Γιώργη! πολύ ωραίο!
Πάντως η μιά χοντρή μάλλον κάνει πλέον μόνο για...display item.
Τα νήματα δεν κάηκαν ακόμα γιατί είναι πολύ χοντρά αλλά θα καούν συντομα.
Σε όλες τις περιπτώσεις θες καινούρια νταρντανόλαμπα!

Πάντως, το καλό είναι ότι ακόμη αυτές οι ψηλόχοντρες ρωσίδες είναι ακόμη φτηνές. Οπότε, μικρή η ζημιά.

Παρόλα αυτά, εφόσον ήταν έτσι απ' την αρχή, έπρεπε αμέσως να ζητήσεις αντικατάσταση από τον πωλητή.

Παρόλα αυτά, εφόσον ήταν έτσι απ' την αρχή, έπρεπε αμέσως να ζητήσεις αντικατάσταση από τον πωλητή.

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ.

Μπας και είναι απ τον δίασημο "Αντώνη" που μας είχε στείλει κάποιες με ψωριασμένα getter και έκανε το παγώνι; Δεν τρέχει τίποτα. Τον έβγαλα εφημερίδα με μερικά forum για να μάθει.

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ.

Μπας και είναι απ τον δίασημο "Αντώνη" που μας είχε στείλει κάποιες με ψωριασμένα getter και έκανε το παγώνι; Δεν τρέχει τίποτα. Τον έβγαλα εφημερίδα με μερικά forum για να μάθει.

Μανώλη δεν ήταν από αυτόν. Από τον Ολλανδό τις είχα πάρει αυτές.
Παρότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από τότε που τις προμηθεύτηκα του έστειλα email με φωτό και να δούμε εάν θα κάνει κάτι.
Αλλοιώς μας σώζει που είναι ακόμα φτηνές οι μεγαλοκυρίες.....-bye-

Μανώλη δεν ήταν από αυτόν. Από τον Ολλανδό τις είχα πάρει αυτές.
Παρότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από τότε που τις προμηθεύτηκα του έστειλα email με φωτό και να δούμε εάν θα κάνει κάτι.
Αλλοιώς μας σώζει που είναι ακόμα φτηνές οι μεγαλοκυρίες.....-bye-

Γιώργο εαν θέλεις εχω GM-70 να σου δώσω να βάλεις επάνω. Πάρε τηλέφωνο να βρεθούμε.:ADFADF1: