Πάμε για υπογούφερ.

Μια χαρά είναι η φάση παιδιά.

Στα καλώδια σύνδεσης,μπορεί.Εσωτερικά στο κροσόβερ και
απο αυτό στα μεγάφωνα ?????Πολλές φορές η μείωση των
χαμηλών δημιουργεί την εντύπωση μεγαλύτερης λεπτομέρειας,
διαύγειας κ.λ.π. Αν και οι δυο πλακέτες είναι ακριβώς ίδιες
και οι συνδέσεις των μεγαφώνων με την ίδια φάση,τότε
φταίνε τα(το) μεγάφωνα(ο).

Λοιπών μετα απο ένα 10λεπτάκι με nanafather στο +10 έχουν αρχίσει και "μπαίνουν στο νόημα".

Εγω βέβαια περίμενα έξω αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Τελικά η παρατεταμένη ακρόαση σε χαμηλές εντάσεις δεν κάνει καλό.

Πάντως το winISD μου δίνει καμπίνα κάτω απο τα μισά λίτρα για το συγκεκριμένο μεγάφωνο!!!!!

Ακόμα και με 2 χ 10" μου δίνει μικρότερη καμπίνα.

Πάντως το winISD μου δίνει καμπίνα κάτω απο τα μισά λίτρα για το συγκεκριμένο μεγάφωνο!!!!!

Ακόμα και με 2 χ 10" μου δίνει μικρότερη καμπίνα.

Κώστα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχεδίαση, αν είναι αυτό που σε προβληματίζει.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ρυθμισεις reflex, το winIsd υπολογίζει για 4ης τάξης, γίνεται και με το διπλό όγκο, μην το κάνουμε ιδιαίτερα τεχνικό. Δοκίμασε να δώσεις τις παραμέτρους του κουτιού σου, θα δεις ότι θα κατέβεις 10-15 Hz πιο κάτω, χάνοντας λίγο σε στάθμη.

0 χώρος σου που είναι μικρός, το αντισταθμίζει και με το παραπάνω.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο σχεδιαστής το έχει παρακάνει τόσο πολύ με τον όγκο ώστε να το "αδειάζει" στην οκτάβα πάνω από το cutoff. Δεν μπορεί, θα το δοκίμασε πριν το βγάλει στην αγορά :-)

Είχα μια μικρή συζήτηση με τον αντιπρόσωπο και μου είπε πως είναι πολύ μετρημένο και "σφιχτό" χαμηλά λόγω του συντονισμού της καμπίνας.

Θέλει ενισχυτή με δυνατό χαμηλό και οπωσδήποτε κοντά σε τοίχο.

Απο βδομάδα θα έχω και τα original σχέδια του cross με τα 2010 να σιγουρευτώ πως και εκεί είναι όλα καλά.

Μήπως να έπαιζα και με το reflex?

Όχι μην πειράξεις το σωλήνα, θέλει υπολογισμό, με δοκιμή και πλάνη δεν γίνεται τίποτα. Βεβαιώσου ότι όλα είναι συνδεμένα σωστά μέσα στο κρος όπως είπες.

Έβαλα σωστά (ανάποδα) την φάση στο tweeter και έχω θεαματική διαφορά χαμηλά.

Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά τα ηχεία "μπουμπουνάνε".