Panasonic AS640E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οενισχυτης ειναι 10ετιας γιαυτο και η συνδεση ειναι με οπτικη.Στον denon που ειναι πιο καινουριος βαζω Hdmi.Περναει σιγουρα dd,dts, θα ψαξω λιγο τις ρυθμισεις και θα σου πω.
 
Οενισχυτης ειναι 10ετιας γιαυτο και η συνδεση ειναι με οπτικη.Στον denon που ειναι πιο καινουριος βαζω Hdmi.Περναει σιγουρα dd,dts, θα ψαξω λιγο τις ρυθμισεις και θα σου πω.

Ευχαριστώ. Λύνω ένα σοβαρούτσικο προβληματάκι. Εκανα και κάποιες ρυθμίσεις στην τηλεόραση αλλά τίποτα. Εκεί στους ήχους PCM κτλ αν δεν κάνω λάθος.
 
Σε λιγο θα πω σιγουρα γιατι δεν θυμαμαι αν ειναι ρυθμιση του ενισχυτη η της τηλ.
 
Εκανα διαφορες δοκιμες με πολλα φορμα ηχου,το αποτελεσμα ηταν οτι ο ενισχυτης καθε φορα αναγνωριζε αυτοματα την κωδικοποιηση ηχου που ειχε η πηγη,η τηλεοραση νομιζω δεν παιζει ρολο σαυτο.Μηπως ειναι καποια ρυθμιση του ενισχυτη σου που πρεπει να επιλεξεις ωστε να αναπαραγεται η αρχικη κωδικοποιηση?Στον Denon πχ υπαρχει τετοα επιλογη.Οι δοκιμες εγιναν στον δευτερο ενισχυτη Sony 10ετιας με οπτικη ινα.Τα ιδια αποτελεσματα και με τον Denon ειτε με οπτικη ειτε με Hdmi!
 
Αυτήν την στιγμή αυτό έψαχνα και εγώ σε διάφορα ξένα site διαβάζοντας όπως είπες και εσύ ότι ο ενισχυτης καθε φορα αναγνωριζε αυτοματα τον ηχο που ειχει η πηγη.
Έχουμε λοιπόν. Βluray player σύνδεση στην τηλεόραση με hdmi και από την τηλεόραση φεύγει οπτική στον ενισχυτή.
Επίσης έχουμε coaxial από το ίδιο player συνδεδεμένο στον ενισχυτή.

Θα πάω τώρα στην τηλεόραση θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω.Ευχαριστώ.
 
Αυτήν την στιγμή αυτό έψαχνα και εγώ σε διάφορα ξένα site διαβάζοντας όπως είπες και εσύ ότι ο ενισχυτης καθε φορα αναγνωριζε αυτοματα τον ηχο που ειχει η πηγη.
Έχουμε λοιπόν. Βluray player σύνδεση στην τηλεόραση με hdmi και από την τηλεόραση φεύγει οπτική στον ενισχυτή.
Επίσης έχουμε coaxial από το ίδιο player συνδεδεμένο στον ενισχυτή.

Θα πάω τώρα στην τηλεόραση θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω.Ευχαριστώ.

Γιατι δεν δοκιμαζεις τον σκληρο απευθειας στην τηλ?Η την οπτικη απο το blueray στον ενισχυτη?
 
Όπτική το blurayplayer δεν έχει. Έχει coaxial. Ο ήχος είναι πολυκάναλος κανονικά. Από το bluray player ε coaxial στον ενισχιτή
Ο σκληρός όταν συνδέεται μέσω τηλεόρασης δεν δίνει πολυκάναλο. Όταν συνδέεται στο bluray player με usb ο ήχος είναι πολυκάναλος.

Το πρόβλημα είναι όταν μεσολαβεί η τηλεόραση όπως είπα. (Όταν ο ήχος φεύγει από την τηλεόραση μέσω οπτικής στον ενισχυτή) Πάω για τις δοκιμές επιτόπου τώρα.
 
Λοιπόν η δοκιμή έγινε με ένα τυγχαίο original δισκάκι bluray της Ελληνικής αγοράς το Ghost Rider που δεν είναι και τίποτε ιδιαίτερο. Δεν έχει DTS αλλά doby digital 5,1.
Όταν ο ήχος πάει στον ενισχυτή απευθίας μέσω coaxial ο ήχος είναι σωστός dolby digital 5,1. Εδώ ανάβουν τα λαμπάκια των πέντε ηχείων αλλά και του sub πάνω στήν οθόνη του ενισχυτή.
Όταν επιλέγω και μεσολαβεί η τηλεόραση. Bluray _>Αναπαραγωγή ->τηλεόραση-> και ο ήχος να φεύγει από την τηλεόραση μέσω της οπτικής ο ενισχυτής αναγνωρίζει τον ήχο ως PCM και ανάβουν μόνο τα λαμπάκια των δύο ηχείων στην οθόνη του ενισχιτή.
Φυσικά ψιλοδιορθώνεται με κάποια προγραμματάκια DSP του ενισχυτή αλλά δεν...
Στο μενού της τηλεόρασης δεν βλέπω να υπάρχει ρύθμιση εξόδου του ήχου. Πχ PCM, digital κτλ.

Συνεχίζουμε...
 
Last edited:
Τα ίδια και με το DTS στην ταινία Bank Job αγορασμένη από amazon. Μάλλον θα συμβιβαστούμε έτσι.
Πάντως αν τα ηχεία είναι ψιλο μάπα με τα προγραμματάκια dsp δεν καταλαβαίνει κάποιος και μεγάλες διαφορές αν είναι και ψιλο άσχετος.

Σωστά ακούω μόνο μέσω της coaxial του blurayplayer και από εκεί στο ενισχυτή.
 
Last edited:
Aυτο που μου κανει πιο πολυ εντυπωση ειναι που δεν εχεις πολυκαναλο ηχο αν συνδεσεις τον σκληρο με την τηλ...Εχει ρυθμιση ο ενισχυτης σου για αρχικο passthrough?
 
έχει κανείς άλλος θεματάκι με υπότιτλους?
δε μου τους δείχνει καθόλου!
Τι βλακεία κάνω?
 
Βαζεις την ταινια να παιξει,πατας option,κειμενο υποτιτλων,πατας ναι,θα σου βγαλει κινεζικα,παςκατω στις χωρες και επιλεγεις ελληνικα.Αν δεν το βρεις πες το να το ξαναδουμε.
 
Εφοσον η tv εχει οπτικη ινα, που ειναι για συνδεση με ενισχυτη, δεν μπορει να δινει μονο δικαναλο ηχο...
Στο τηλεκοντρολ του ενισχυτη σου, πανω-πανω πρεπει να εχει κουμπακια που αντιστοιχουν σε πηγες εισοδου. Π.χ. στον δικο μου εχει dvd analog/auto-aux-cd κλπ. Δοκιμασε απο αυτα να αλλαξεις την πηγη εισοδου ηχου
 
Και ο δικός μου ενισχυτής τα έχει αυτά αλλά δεν...
Γιατί αναγνωρίζει τον πολυκάναλο μέσω του bluray αλλά όχι μέσω της οπτικής από την τηλεόραση; Στον ενισχυτή ανάβει το λαμπάκι PCM.
Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να δοκιμάσω άλλο καλώδιο οπτικής.
 
Κυρίως όλα τα LG αλλά και τα Samsung παίζουν τα περισσότερα είδη αρχείων και μέσω της USB. Εγώ έχω ένα Samsung και έναν δεκαετίας ενισχυτή με ηχεία και sub. Ανάλογα με τα οικονομικά σου βέβαια. Εγώ δεν θα προτιμούσα compact σύστημα αλλά αν ήταν οικονομικό το θέμα θα έψαχνα λίγο στο κατάληλο thread.
 
Και ο δικός μου ενισχυτής τα έχει αυτά αλλά δεν...
Γιατί αναγνωρίζει τον πολυκάναλο μέσω του bluray αλλά όχι μέσω της οπτικής από την τηλεόραση; Στον ενισχυτή ανάβει το λαμπάκι PCM.
Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να δοκιμάσω άλλο καλώδιο οπτικής.
Το καλώδιο μη το αλλάξεις τζάμπα κόπος. Αφού περνάει σήμα δεν είναι αυτό. Ή θέλει κάποια ρύθμιση η τηλεόραση για να στέλνει το πολυκάναλο ήχο όταν αυτός υπάρχει ( φαντάζομαι όμως θα το έχεις ψάξει στις ρυθμίσεις της ) ή το πιο πιθανό κάνει downmix τα πολυκάναλα φορμά σε pcm στέρεο.
 
Ευχαριστώ. Λίγο το κακό. Το σκέφτηκα με το καλώδιο επειδή στα ηλεκτρονικά συμβαίνουν τρελλά πράγματα. Είδα μάλιστα επάνω ότι γράφει sharp. Επώνυμο δηλαδή καλώδιο οπτικής. :operator: :operator:
Στην τηλεόραση δεν βρήκα κάποια σχετική ρύθμιση. Ευνόητο είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση πηγή μας είναι η τηλεόραση γιατί από εκεί φεύγει ο ήχος και πάει στον ενισχυτή.
Από ότι καταλαιβώνω κάνει downmix τον πολυκάναλο ήχο αλλά γιατί;

updated
Τώρα σκέπτομαι μα κάνω και το τελευταίο κάτι που δεν είχα σκεφτεί. Η τηλεόραση έχει 3 HDMI είσοδους. Το bluray είναι συνδεδεμένο στην 1η με το καλώδιο HDMI. Να το βάλω στην 2η. Η 2η λέει το βιβλίο οδηγιών ότι είναι για σύνδεση με ενισχιτή εφόσον αυτός διαθέτει τέτοια είσοδo.
 
Last edited:
Δυστυχώς και από εκεί συνδέοντας το bluray στις άλλες εισόδους HDMI της τηλεόρασης και από εκεί με οπτική στον ενισχυτή ο ήχος που αναπαράγεται είναι PCM και όχι Dolby digital ή DTS που περιλαμβάνει το περιεχόμενο του δίσκου blurai ή dvd.