Panasonic AS640E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν και δεν ειμαι και πολυ σχετικος με αυτα, νομιζω μας μπερδεψες λιγο! Αν εχω καταλαβει καλα, το προβλημα στον ηχο ειναι οταν βαζεις π.χ. ενα στικακι στο usb, και παιζει αρχειο απο τον player της tv, και οχι προβλημα με το blue ray player, το οποιο το συνδεσεις απευθειας με coaxial με τον ενισχυτη σου.
Οσον αφορα, για τον player της tv, υποθετω αρχικα οτι βαζεις αρχειο με πολυκαναλο ηχο, τσεκαρισε το αυτο γιατι υπαρχουν πολλα 1080p που δεν εχουν πολυκαναλο ηχο. Με το...χαζο μου μυαλο τωρα, σκεφτομαι μηπως υπαρχει καμια ασυμβατοτητα του dts Που υποθετικα δινει η tv, σε σχεση με το dts του ενισχυτη... Δοκιμασε κανα αρχειο με ηχο dobly digital...

Αναφέρθηκα ότι το προβλημα ήχου υπάρχει από την έξοδο οπτικής από την τηλεόραση ανεξαρτήτου πηγής. Ο ενισχυτής στην παραπάνω περίπτωση τον ήχο που λαμβάνει τον βγάζει ήχο pcm.

Α! μαλιστα... Οκ, το blue ray player το συνδεεις και απευθειας με τον ενισχυτη. Το προβλημα κυριως εχει να κανει με τον player της tv και τον ηχο που δινει στον ενισχυτη μεσω οπτικης. Δοκιμασε με κανα αρχειο που να εχει dolby digital... Στα χαρακτηριστικα της tv λεει: Αποκωδικοποιητής Dolby: dolby Digital Plus/ DTS 2.0+Digital Outβ„’ Λεω μηπως, υπαρχει καμια ασυμβατοτητα tv και ενισχυτη με το dts, μπορει να λεω και βλακειες ομως...

Α! μαλιστα... Οκ, το blue ray player το συνδεεις και απευθειας με τον ενισχυτη. Το προβλημα κυριως εχει να κανει με τον player της tv και τον ηχο που δινει στον ενισχυτη μεσω οπτικης. Δοκιμασε με κανα αρχειο που να εχει dolby digital... Στα χαρακτηριστικα της tv λεει: Αποκωδικοποιητής Dolby: dolby Digital Plus/ DTS 2.0+Digital Outβ„’ Λεω μηπως, υπαρχει καμια ασυμβατοτητα tv και ενισχυτη με το dts, μπορει να λεω και βλακειες ομως...

Για πολλοστη φορα...η τηλεοραση παιζει κανονικα αρχεια με dts,ΟΤΑΝ ο σκληρος ειναι απευθειας σαυτην!!!

Και τι το λες σε μενα; Εγω δεν την εχω την τηλεοραση για να γνωριζω τι συμβαινει. Ο φιλος απο πανω, αναφερει για προβλημα ηχου απο την οπτικη εξοδο προς τον ενισχυτη

Γιαυτο........

Προ-είπα ότι ο ενισχυτής δεν αναπαράγει τον ήχο των αρχείων που είναι σε σκληρό δίσκο με ήχο dolby digital ή dts, όταν ο δίσκος είναι συνδεδεμένος πάνω στην τηλεόραση και από την τηλεόραση φεύγει η οπτική.

Όταν ο δίσκος είναι συνδεδεμένος με USB στο bluray player και το player είναι συνδεδεμένο με coaxial απευθείας στον ενισχυτή ο ήχος αναπαράγεται πολυκάναλος κανονικά.

Οποιοσδήποτε ήχος που φεύγει από την TV από όποια πηγή και αν προέρχεται και πάει στον ενισχυτή μέσω οπτικής αναπαράγεται από αυτόν PCM .

Η τηλεόραση στα χαρακτηριστικά γράφει Dolby digital plus και DTS. 2.0+Digital Out

Καλά, περισσότερο ψάχνομαι από περιέργεια. Με το USB και με την coaxial του bluray player κάνω την δουλειά μου. Μάλλον κάποια ασυμβατότητα υπάρχει μεταξύ τηλεόρασης και ενισχυτή δεν εξηγείται αλλιώς.

Last edited:
Αν η εξοδος της οπτικης ινας ειναι στο αυτοματο,υπαρχει και τετοια ρυθμιση στην τηλ,και οχι στο pcm τοτε ειναι ρυθμιση του ενισχυτη.

Ευχαριστώ τον φίλο antonmone μετά την προσωπική επικοινωνία που με βοήθησε στην αποκατάσταση του προβλήματος του πολυκάναλου ήχου μέσω του media player της τηλεόρασης. Το θέμα ήταν εμφάνηση κάποιων μενού που εμφανίζονται μόνο κατά την αναπαραγωγή των αρχείων

:ernaehrung004:

mr.Vox αν δεν βαριέσαι, δεν κάνεις μια σύνοψη των τελευταίων σελίδων; Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα, πότε εμφανίζεται και τι λύση υπάρχει; Ευχαριστώ!

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα να πάρω ήχο πολυκάναλο από την έξοδο οπτικής της τηλεόρασης η οποία ήταν συνδεδεμένη σε έναν παλαιοτερο πολυκάναλο ενισχυτή χωρίς HDMI.
Η λύση βρέθηκε αφού σύνδεσα επάνω σε μια USB της τηλεόρασης έναν σκληρό δίσκο με ταινίες που είχαν dts και dolbydigital και κάτα την διάρκεια της αναπαραγωγής ενεργοποιήθηκε το μενού του media player πατώντας option και έκανα τις ανάλογες ρυθμίσεις ήχου. Το μενού δεν φαίνεται αν δεν βάλεις πάνω εξωτ. δίσκο ή stick και η ρύθμηση πρέπει να γίνει κατά την αναπαραγωγή.

Στην ουσία δεν ήταν καν πρόβλημα αλλά περισσότερο έψαχνα να βρω τους λόγους και τι στα κομμάτια έφταιγε.

Συνεχίζω να έχω πρόβλημα με τους Ελληνικούς υπότιτλους!
Δε βρίσκει κανένα αρχείο ο media player!
Και δεν αναφέρομαι για μια περίπτωση, αλλά πολλές.
και .sub και .srt!!!

Eίμαι πολύ απογοητευμένος.
Εκτός του παραπάνω προβλήματος, δε βρίσκω ρύθμιση για καλή εικόνα με ζωντανό χρώμα και καλή αντίθεση και μαύρο.

Οι υπότιτλοι ενεργοποιούνται αφού βάλεις την ταινία να παίζει μέσω του media player. Πηγαίνεις options->subtitles επιλέγεις Greek. Μειονέκτημα είναι κάπως μικροί.
Εξυπακούεται ότι πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα αρχείου.

Συνεχίζω να έχω πρόβλημα με τους Ελληνικούς υπότιτλους!
Δε βρίσκει κανένα αρχείο ο media player!
Και δεν αναφέρομαι για μια περίπτωση, αλλά πολλές.
και .sub και .srt!!!

Eίμαι πολύ απογοητευμένος.
Εκτός του παραπάνω προβλήματος, δε βρίσκω ρύθμιση για καλή εικόνα με ζωντανό χρώμα και καλή αντίθεση και μαύρο.

Aυτο που αναφερεις δεν ειναι προβλημα,αν κανεις την διαδικασια σωστα η τηλ παιζει σχεδον τα παντα και ειδικα τους υποτιτλους που γραφεις.Για το δυτερο που λες,ανεβαζεις αντιθεση 90+,χρωμα 70+και οπισθοφωτισμο 35,χοντρικα ολα αυτα οι ρυθμισεις που εχει και οι απλες και για προχωρημενους ειναι τοσες πολλες που αποκλειεται να μην βρει καποιος την εικονα που του αρεσει....

Αν και έχω δοκιμάσει πολλές ρυθμίσεις, θα το δοκιμάσω πιο εξονυχιστικά.
Τώρα, για τους υπότιτλους ποιά η διαδικασία?
Υπάρχει συγκεκριμμένη κωδικοποίηση για να τους βλέπει?
Στην επιλογή για υπότιτλους, κατά την αναπαραγωγή, υπάρχει κενό, ή δεν υπάρχει καν επιλογή.
Υπάρχει κάπου αλλού άλλη ρύθμιση που δεν έχω δει??

Αν και έχω δοκιμάσει πολλές ρυθμίσεις, θα το δοκιμάσω πιο εξονυχιστικά.
Τώρα, για τους υπότιτλους ποιά η διαδικασία?
Υπάρχει συγκεκριμμένη κωδικοποίηση για να τους βλέπει?
Στην επιλογή για υπότιτλους, κατά την αναπαραγωγή, υπάρχει κενό, ή δεν υπάρχει καν επιλογή.
Υπάρχει κάπου αλλού άλλη ρύθμιση που δεν έχω δει??
Οταν ξεκινα η ταινια στο κομπιουτερ εχει ενα κουμπι που γραφει OPTIONS το πατας και subtitles(διαλεγεις ελληνικα). Πρεπει οι υποτιτλοι να εχουν ακριβως τον ιδιο τιτλο με την ταινια η διαφορα θα ειναι οτι οι υποτιτλοι θα εχουν .srt(στο τελος αντι .avi η οτι δηποτε αλλο).

Εμενα μπορει να με βοηθησει καποιος σε κατι αλλο οταν εχω βαλει στικακι στην usb θυρα και θελω να γραψω μια ταινια πως το κανω???:smash:

Έχετε δοκιμάσει να παίξετε ταινία από το Laptop μέσω hdmi; Το μέγεθος των υποτιτλων λογικά θα ρυθμίζονται από το Laptop και δεν θα εμφανίζονται τόσο μικροί όπως όταν είναι μέσω usb,σωστά;

Με την ανάλυση της ταινίας και με τις αναλογίες απεικόνισης της ταινίας,αλλάζει με αυτό τον τρόπο σύνδεσης;

Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση θα λειτουργεί ο player του υπλογιστή και μπορείς να κάνεις ότι θες. Το έχω κάνει σε άλλη τηλεόραση που δεν έχει player.

Ρε παιδια, σας λέω τα κάνω αυτά, αλλά δε βλέπει αρχείο καν για υπότιτλους.
Στη παλιά LG μια χαρά παίζαν όλα. Δε μπορεί να είναι κωδικοποίηση, αφού δε βλέπει καν αρχείο.
Πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι πρώτα, δε ξέρω, έχω απελπιστεί. Δε μπορώ να δω ούτε μια ταινία.