Panasonic DMC-FZ 1000 (Ι) και (ΙΙ) super zoom 25-400/2,8-4,0

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι αυτό που λέει ο tzo, ότι έχεις επαναληψιμότητα. Προχτές που έκανα ένα συγκριτικό με μια mirrorless και μια dslr στα 300mm, έβγαλα 10 φωτογραφίες με αυτές και είχαν όλες κάποιες μικροδιαφορές, και μου πήρε αρκετό χρόνο για να ζουμάρω και να διαλέξω την καλύτερη. Στην FZ1000 τράβηξα 4-5 φωτογραφίες και ήταν όλες ίδιες, μια χαρά εστιασμένες

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

@karamela, μωρέ εγώ μαζί σου είμαι. :smile:
Mια χαρά τα λες. Την έχω την FZ1000 από τότε που βγήκε και δεν το μετάνιωσα στιγμή, για τους πρακτικούς λόγους που ανέφερες.
Σύγκριση σε ευκολία δεν μπορεί να γίνει, όχι. Η ευχρηστία του όλα-σε-ένα της FZ1000 δεν έχει αντίπαλο.

Σε ποιότητα εικόνας, το παράδειγμα με την πάπια ήταν ακραίο για να καταδείξω τι εννοώ.
Δες και τη σύγκριση του alzazira69 με α5100+FE70-200 στο νήμα της 5100, εδώ

Οι bridge μηχανές αναγκαστικά κάνουν συμβιβασμούς για να δώσουν το όλα-σε-ένα.
Ακόμη και σε σύγκριση με μηχανές χαμηλότερης κατηγορίας τιμής η πτώση στην ποιότητα εικόνας της FZ1000 είναι παραπάνω από εμφανής.
Μηχανές φυσικά που δεν έχουν καμία σχέση με τις δυνατότητες της FZ1000, εξυπακούεται αυτό.
Δες στο αντίστοιχο νήμα με τις συγκρίσεις μεταξύ μηχανών, όπου συμπεριέλαβα και την FZ1000, εδώ.

Last edited:

Η FZ1000 απαθανατίζει τις στιγμές με απαράμιλλη ευκολία, σε τεράστιο εστιακό εύρος και, κυρίως, με άριστη εναπαληψιμότητα.
Ό,τι πάρεις στο 1ο κλικ θα πάρεις και στο 5ο.

Η ψηφιακίλα είναι εμφανής όμως ακόμη και σε λήψη ημέρας, και το αρχείο δεν δίνει περιθώρια για επεξεργασία και συχνά καταρρέει.

Για snapshots και 4Κ video/photo είναι εξαιρετική μηχανή η FZ1000, αλλά μέχρι εκεί. Snapshots θα πάρεις, όχι φωτό να τις πιείς στο ποτήρι.

Αυτό ακριβώς.
Πολύ ωραίες φωτογραφίες και εξαιρετική η δυνατότητα για 4Κ αλλά λείπει αυτό το κάτι παραπάνω.

Μόλις παρέλαβα σήμερα την Panasonic Fz1000.
Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω το tzo που μου την πούλησε έχοντας την σε κατάσταση κούτας.
Ακόμη μυρίζει καινουργίλα η μηχανή και δεν έχει κανένα ψεγάδι.
Φωτογραφίες δεν έχω προλάβει να βγάλω εκτός σπιτιού ούτε βίντεο έχω τραβήξει.
Πρώτες εντυπώσεις θετικές όσον αφορά την όλη εμπειρία της μηχανής.
Βαρούτσικη λίγο αλλά με πολύ καλό κράτημα.
Εστίαση πάρα πολύ γρήγορη,έρχομαι και από fuji και αμέσως παρατήρησα τη διαφορά.
Πολύ ωραία και αναλυτικά μενού.
Κουμπιά πάρα πολλά με πολύ καλή αίσθηση και στη σωστή θέση.
Ποιότητας κατασκευής πολύ καλή άσχετα αν είναι από πλαστικό.
Πολύ βολική η σπαστή της οθόνη και πολύ καλό το evf της χωρίς να είναι Χ-Τ1 αλλά τη δουλειά του την κάνει.
Φωτογραφικά τώρα στις λήψεις μέσα στο σπίτι δεν ενθουσιάστηκα και το θεωρώ αναμενόμενο.
Περιμένω αύριο μήπως φτιάξει ο καιρός και βγάλω καλύτερα συμπεράσματα.
Δεν περιμένω τα sharp αρχεία της fuji αλλά δεν θέλω να έχω αποτέλεσμα χειρότερο από την rx100.
Το σίγουρο είναι ότι η μηχανή θέλει ρυθμίσεις γιατί το iq και το auto της δεν πρέπει να δίνουν το μέγιστο αποτέλεσμα.

καλοκλικοτη Πανο!
αντε και να δουμε κανα βιντεο... γιατι οι αλλοι με τα "εργαλεια" ....:surf-aki:

@partisan, τι πρόβλημα έχεις τι κάνουν "οι άλλοι με τα εργαλεία" στο βίντεο, ώστε να βγάλεις τόση ειρωνεία;

να την χαρεις Παναγιώτη περιμένουμε καλούδια.

Μεγειές, περιμένουμε πράμα μόλις στρώσει ο καιρός...

Για να δούμε γιατί φέτος δε λέει να καλοκαιριάσει με τίποτα.
Πέρσι τέτοια εποχή πόσταρα στο μύρισε καλοκαίρι τώρα έχει βρωμοκοπήσει ο χειμώνας.

@partisan, τι πρόβλημα έχεις τι κάνουν "οι άλλοι με τα εργαλεία" στο βίντεο, ώστε να βγάλεις τόση ειρωνεία;

ε δεν παιζεσαι, παλι κατι βρηκες... το εχω γραψει και σε αλλο ποστ, και συγκεκριμενα για τον Γιαννη,
κυκλοφορουνε ενα σορο 4κ , και παπαλα,
αλλα κριτικη για αλλες μηχανες παει συννεφο....
ποιον να πιστεψω.... αυτον που μου λεει οτι η panasonic εχει καλυτερο βιντεο απο την φουτζι
η αυτον που λεει οτι η σονυ εχει καλυτερο βιντεο απο την ολυμπους:ADFADF1:

... την ειρωνεια που την ειδες....:chinscratch:

Παιδιά χαλαρώστε μάλλον έγινε παρεξήγηση χωρίς λόγο.
Οι καλύτεροι revievers είμαστε εμείς που χωρίς να τα παίρνουμε γράφουμε την αλήθεια.
Λίγο υπομονή και θα βρω το χρόνο να δώσω βίντεο από sony και panasonic.
Η fuji ενώ με τρελαίνει στη φωτογραφία στο βίντεο δεν μου κάνει κάτι που το παραδέχεται και η ίδια.

ετσι,
προτιμω να δω το βιντεο που θα βγαλει ο Πανος, παρα τον reviewers που θα το περασει απο 100 φιλτρα.....

ε δεν παιζεσαι, παλι κατι βρηκες... το εχω γραψει και σε αλλο ποστ, και συγκεκριμενα για τον Γιαννη,
κυκλοφορουνε ενα σορο 4κ , και παπαλα,
αλλα κριτικη για αλλες μηχανες παει συννεφο....
ποιον να πιστεψω.... αυτον που μου λεει οτι η panasonic εχει καλυτερο βιντεο απο την φουτζι
η αυτον που λεει οτι η σονυ εχει καλυτερο βιντεο απο την ολυμπους:ADFADF1:

... την ειρωνεια που την ειδες....:chinscratch:

Αυτό ακριβώς, το ειρωνεύεσαι επανειλημμένα ότι δεν ανεβάζουμε βίντεο να δεις, ώστε να επιβεβαιωθεί η ανωτερότητα κάποιων μηχανών στο βίντεο έναντι άλλων.

Και ο Γιάννης σου απάντησε τότε ότι το βίντεο θέλει δουλειά για να παρουσιαστεί, δεν είναι κλικ, επεξεργασιούλα, ανέβασμα στο flickr και δείτε τι ωραία φωτό έβγαλα.
Και στο κάτω-κάτω, δεν σου το χρωστάει κανείς να μπει στη διαδικασία να παρουσιάσει βίντεο. Μήπως το θες και σε 4Κ;
Συν του ότι τα ερασιτεχνικά βίντεο είναι συνήθως οικογενειακές-προσωπικές στιγμές.

Αν δεν είναι ειρωνικό σου το ποστ, τι είναι;

αντε και να δουμε κανα βιντεο... γιατι οι αλλοι με τα "εργαλεια" ....

δλδ , εμεις σε καποιον χρωσταμε??

αστο tzo, εσυ παρε τα μηχανακια σου και βαλτα στην τζαμαρια να τα βλεπεις, καρφι δεν μου καιγετε,
ευτυχως το φορουμ ειναι γεματο με λατρεις τις φωτογραφιας, και γεμιζουν τα ποστ με ωραια καδρα.....

α.. και καληνυχτα!

αστο tzo, εσυ παρε τα μηχανακια σου και βαλτα στην τζαμαρια να τα βλεπεις, καρφι δεν μου καιγετε

Απλά με επιβεβαιώνεις με τον επιθετικό και απαξιωτικό σου τόνο, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο.

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4

καλοκλικωτη Παναγιώτη, η μηχανή θέλει φως για να δείξει τις αρετές της...

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4

Για να δουμε τι αρετές έχει αν έχει;

για το βιντεο είμαι σίγουρος ότι θα σε υπερκαλύψει, για τις φωτό σου είπα την γνώμη μου πριν την παρεις αλλα με μικρές παραχωρήσεις και έχοντας την τρομερή ευκολία του ζουμ νομιζω ότι θα τα βρείτε τα δύο σας,

περιμένουμε τις εντυπώσεις σου μόλις την μάθεις με το καλό...

βρε Partisan, γιατι εισαι ετσι "γλυκος ", τι εγινε?? τι ομορφια ειναι αυτη??

:ADFAD2:

καλοριζικοη tiniake, καλοκλικωτη κ καλα βιντεο!