Panasonic DMC-FZ 1000 (Ι) και (ΙΙ) super zoom 25-400/2,8-4,0

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

για το χρωμα Πανο , η για το action???:chinscratch:

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

δεν εχω κουταλακι....:flipout:

για το χρωμα, σωστα λεει ο Βλασης οτι η ιζι εχει πορτοκαλι , αλλα αν ειναι στην σκια δεν εινα παραξενο το να φενεται κοκκινο (ο ηλιος θα πρεπει να ειναι πισω δεξια)
δεν ειναι θεμα wb
για το action, εισαι...:twoguns:

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4

εγω παντως ολες μα ολες τις Panasonic που ειχα GF1, GF2, G3, G6, GM1 έκανα ενα ψιλό καλιμπραρισμα στο autoWB, ειδικα στα πρωτα μοντέλα,
πες μας και τι ώρα έπινες καφέ και που ηταν ο ήλιος

Για καμιά μηχανή δεν είναι εύκολο να πετύχει ακριβώς το wb σε όλες τις συνθήκες. Δεν βλέπω κάτι περίεργο.

Άσε τα αεροπλάνα και φτιάξε πορτραίτα με μάτια πλάνα!

Ηταν απόγευμα και ο ήλιος (είχε συννεφιά) ήταν όπως είπε σωστά ο Κώστας πίσω και δεξιά.

Από την εμπειρία που έχω από 3 panasonic μέχρι τώρα (TZ6, GF1, G5) βλέπω ότι η εταιρεία δεν το "έχει" με το χρώμα ή με το wb στο auto. Καμιά σχέση με τα Jpgs των olympus, canon και nikon. Όμως με βάση αυτό που μου ανέφερε ο Παναγιώτης, άναψε τη μηχανή, σήκωσε, έκανε AF και τράβηξε, θεωρώ λογικό η μηχανή να μην πρόλαβε να κάνει σωστό WB γι αυτό και το εντελώς λάθος χρώμα πάνω στο αεροπλάνο.

Από την άλλη βλέπουμε ότι η φωτογραφία δεν είναι απλώς σωστή εστίαση και οξύτητα πέρα ως πέρα στο καρέ, αλλά και μια σειρά από άλλες συνιστώσες, όπως το χρώμα, το κοντράστ (και το μικροκοντράστ, όπως μας δείχνουν οι καταπληκτικές φωτο από τους SONY 55 1.8 και κυρίως από τον SIGMA 35 1.4), οι χρωματικές εκτροπές, και το ξεφοντάρισμα. Ένας καλός φακός πρέπει να τα έχει όλα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν θα κόστιζε 1000 ευρώ μαζί με τη μηχανή.

Εδώ η φωτογραφία σηκώνει κουβέντα.
Test Plane by thniakos2001, on Flickr

Κάθομαι για καφέ και ακούω το αεροπλάνο που πλησιάζει στη Μύκονο.
Ανοίγω την Fz1000 που έχω μαζί μου και αστραπιαία ζουμάρω στο 400mm και πυροβολώ.
Ουάου μονολογώ εκείνη τη στιγμή.
Τη δείχνω όμως σήμερα στο Βλάση (τον οποίο έχω διαλύσει στα τηλέφωνα αυτές τις δύο μέρες,θα αγιάσει πριν το Άγιο Όρος με την υπομονή του)
και μου χαλάει το όνειρο: "Η easyjet έχει πορτοκαλί χρώματα όχι κόκκινα" μου λέει.
Τοποθετειθείτε φίλτατοι.

Πορτοκαλί κανονικά . Χωρίς να είμαι και ιδιαίτερα σχετικός ίσως παίζει ρόλο και ο φωτισμός . Αν είχε συννεφιά λογικά είναι ίσως και σε τέτοια απόσταση να διαφοροποιείται λίγο το χρώμα . Π.χ στην δευτερη η ουρά στην σκιά δεν είναι το ίδιο με το πορτοκαλί του κινητήρα που είναι στον ήλιο .

Απάντηση: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K vi

Επειδή κοντεύει ήδη 1 χρόνος που βγήκε η μηχανή, ΣΗΜΕΡΑ αξίζει η αγορά της στα λεφτά της;

υ.γ. μου ζήτησε η κόρη να αγοράσει μια "σοβαρή" φωτογραφική αφού με την canon 40D+17-40L κατάλαβε πόσο αστείο είναι να τραβάς φωτό και βίντεο με τα κινητά....
φτου-φτού να μην την ματιάσω, κάτω από την μηλιά έπεσε :firstprize:
εντάξει μην την μπλέξω τώρα με καθαρόαιμες SLR και φακούς και ιστορίες. Θέλει κάτι ενδιάμεσο, ψιλοφορητό all around και να τραβάει όσο πιό κοντά σε slr.

Σε αυτή τη μηχανή πληρώνεις το μεγάλο ζουμ, τη δυνατότητα 4Κ, το γρήγορο συγχρονισμό με φλας, κτλ.
Αν δεν την ενδιαφέρουν αυτά...μήπως να κοιτάγατε καμία mirrorless?
Καμία μεταχειρισμένη x100/x100s (σταθερό φακό) που ποιοτικά είναι πάρα πολύ καλή?
Καμία EMD5 olympus μεταχειρισμένη με έναν φακό;
Κάτι τέτοιο...
Γιατί αν συγκρίνει με Κάνον με L φακό και κρίνει μόνο φωτογραφικά, νομίζω ότι αυτή η μηχανή δεν θα την ενθουσιάσει τόσο. Είναι άλλα τα χαρίσματα της.

Απάντηση: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K vi

Η σύγκριση δεν θα είναι αμιγώς φωτογραφική για τον λόγο ότι την ενδιαφέρει πολύ και το βίντεο.

Εξ άλλου δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία να κάτσει να κάνει τέτοια σύγκριση εις βάθος.

Γι αυτό σκέφτηκα αυτή την μηχανή που είναι μια καλή all-in-one λύση.

Σε ποσα χρηματα θες να κινηθεις;

Αν δε την ενδιαφερει συγκεκριμενα το 4K και το μεγαλο ζουμ, μπορεις να κινηθεις στα μισα χρηματα για την αγορα μιας καλης all-in-one λύσης όπως επιθυμεις (τις καλες compact που λενε, υπαρχουν αρκετες προτασεις στο topic αναζητησης μηχανης), με αξιολογο βιντεο (οχι 4K), και καλυτερο φωτογραφικα αποτελεσμα.

οχι το 4Κ θα έλεγα ότι της είναι αδιάφορο.

από την άλλη όμως, σημαντικό το ζουμ !

Και βέβαια σοβαρός παράγοντας (για τον μπαμπα) α) να μην βγάζει θόρυβο και β) να έχει σταθεροποιητή.

θόρυβο θα έχεις γιατί έχει μικρο σχετικά αισθητήρα (τα βραδια πάντα).
Καλύτερα σε μια Olympus (το νέο μοντέλο) , έχει μεγαλύτερο αισθητήρα , πολύ καλο jpg, καλο βίντεο και σταθεροποίηση.
Δεν θα έχεις όμως 1 φακό για όλες τις δουλειες.... όπως σχεδόν με όλες τις μεγάλες μηχανές.

Μια εναλλακτική λύση (για ένα φακό all around) einai mia σονυ Α6000 + zeiss 16-70mm f/4 OSS ...αντιστοιχο δηλ. με τον canon 24-105mm f/4 OSS.
Πολύ καλη λύση, μικρή σε μέγεθος, με καλη εστίαση και φωτογραφία. Όσο για βίντεο..... από τις καλύτερες.

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4

Δες και την Πανασονικ LX100, φωτεινος φακος, ζουμακι νορμαλ οχι σαν της μεγαλης FZ1000 (ειναι σχεδον DSLR), μικροτερο κονσεπτ πιο κοντα στις γυναικειες αναγκες, αισθητηρας 4/3 (ΟΚ τον κροπαρει λιγο) και βιντεο 4Κ, 2 χρονια εγγυηση, νομιζω οτι θα μεινει ευχαριστημενη αν το ζουμ την καλυπτει

Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" κα

Δες και την Πανασονικ LX100, φωτεινος φακος, ζουμακι νορμαλ οχι σαν της μεγαλης, μικροτερο κονσεπτ, αισθητηρας 4/3 (ΟΚ τον κροπαρει λιγο) και βιντεο 4Κ, 2 χρονια εγγυηση, νομιζω οτι θα μεινει ευχαριστημενη αν το ζουμ την καλυπτει

Απλα να υπενθυμισω οτι αυτη δεν εχει καλο jpeg.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθη

Απλα να υπενθυμισω οτι αυτη δεν εχει καλο jpeg.
Αυτο δεν το εχουν και αλλες μηχανες που προταθηκαν, εχω πει οτι οι Panasonic θελουν και λιγο καλιμπραρισμα στο AutoWB (για την G3 μου ειχα κανει καμποσο χρονο δοκιμαζοντας, στην G6 μου το εκανα σε 5 λεπτα γιατι ηξερα τι να πειραξω),

αν θελει κανεις ετοιμα Jpeg παει σε Olympus, Fuji....

Κοντεύει να ξημερώσει Σάββατο αλλά εγώ παλεύω να σας δείξω γιατί ήδη η fz1000 βγάζει σιγά σιγά τα χρήματα της.
Πρώτα ο Θεός μέχρι το βράδυ θα έχω ανεβάσει το βίντεο.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από τότε που πήραμε τις πρώτες μας ρακέτες και φτερά
για να παίξουμε Badminton στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Λυκείων.
Φέτος όμως δεν παίξαμε απλά αλλά κάναμε και αγώνες.
Γυρίσαμε και βίντεο γιατί δεν χορταίνουμε να καμαρώνουμε τα ταλέντα μας.
Και επειδή είμαστε πολύ γρήγοροι μόνο σε αργή κίνηση μπορείτε να προλάβετε να μας δείτε...
https://www.youtube.com/watch?v=_RPiKd-GxPw&feature=youtu.be

τι εγινε Πανο....και μονταζ??
βλεπω προχωραμε:2thumb22sup: