Panasonic DMC-FZ 1000 (Ι) και (ΙΙ) super zoom 25-400/2,8-4,0

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Τα εργαλεία είναι για να τα δουλεύουμε Κώστα αλλιώς ας πάνε στον επόμενο.

Απάντηση: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K vi

Πολύ ωραία δουλειά Παναγιώτη, στο θέμα της λήψης, της επξεργασίας και της παρουσίασης του βίντεο, και μάλιστα από φωτογραφική.
Για το άθλημα δεν έχω άποψη, ως μη γνώστης, αλλά οι μαθήτριες του ΓΕΛ πρέπει να έχουν καλό δάσκαλο ...

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

καλή δουλειά όντως, μπράβο Παναγιώτη.

Ειδικός δεν είμαι (κάθε άλλο), αλλά βλέπω πρόοδο... Εύγε!

Mπραβο Παναγιώτη, βελτιώνεσαι! :ernaehrung004:

Προσπάθησε να βρίσκεις κάποιο ρυθμό στο μonταζ, αυτό είναι άλλωστε όλη η δουλεια .... ακολουθα τη μουσική και προσπάθησε πάντα να δείχνεις πλανα με δράση , χωρίς να πλατιαζεις .
Σε τέτοια βίντεο , με δράση, καλο είναι να κρατάς τη διάρκεια των πλανων σχετικά μικρή και να συμβαδίζει με τα bit της μουσικης.

Keep going !

http://www.photographyblog.com/reviews/leica_v_lux_typ_114_review/conclusion/
H Leica λοιπόν δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά από την FZ1000 παρά μόνο τα 5 γράμματα.
Οπότε και τα 870 ευρώ του Γάλλου είναι πολλά από τη στιγμή που η fz1000 είναι η ίδια μηχανή σε καλύτερη τιμή.

Σε καμία rebadged δεν κερδίζεις σε χαρακτηριστικά.

Πέρα από το πλεονέκτημα της υψηλότερης αξίας μεταπώλησης της Leica στο εξωτερικό, που θα δικαιολογήσουν εν καιρώ την υψηλότερη τιμή αρχικής αγοράς, υπάρχουν εμφανείς διαφορές και στον σχεδιασμό του σώματος και στην καλύτερη επικάλυψη του γκριπ:

Leica

Panasonic

Για εμένα δεν δικαιολογεί και πάλι την υψηλότερη τιμή.

Το γεγονός παραμένει ότι η αξία μεταπώλησης είναι υψηλότερη:

780 και 850 ευρώ έληξαν οι τελευταίοι πλειστηριασμοί στο ebay.de για μεταχειρισμένη Leica.

542 ο χαμηλότερος, 560, και πολλοί στα 599 ευρώ έληξαν οι τελευταίοι πλειστηριασμοί για μεταχειρισμένη FZ1000.

Μέσος όρος διαφοράς στην αξία μεταπώλησης: 250 ευρώ.

Τα 150 ευρώ διαφορά στην τιμή καινούριου μεταξύ Leica στην purnima και Panasonic στο amazon, τα παίρνεις πίσω στη μεταπώληση, και με το παραπάνω, ακόμη και σήμερα να πουλήσεις.

Σε δυο-τρία χρόνια και πάνω, η διαφορά στην αξία μεταπώλησης θα είναι ακόμη υψηλότερη υπέρ της Leica.

Last edited:

Νομίζω η Leica δίνει και το Adobe Lightroom στο πακετο, σωστά ?. Αν ναι και μόνο απο αυτό ενα μεγάλο μέρος της διαφοράς καλύπτεται.

Τωρα για την επένδυση του γκριπ, μόνο αν τα πιάσεις και τα δυο θα καταλάβεις .. αλλά οι υποδοχές του λουριου που προεξέχουν στην FZ1000 ενω είναι χωνευτοί στην Leica μου τράβηξαν το μάτι .. με τσατίζουν οι προεξοχές χωρίς λόγο ..

Αισθητικά οι πιο καθαρές γραμμες που άφησε η Leica αντι να τα κουρμπάρει όλα επίσης με τραβάνε πιο πολύ .. ενα 20ευρω θα το έδινα και μόνο για αυτό .. ;)

Εμένα να δεις πόσο με εκνευρίζουν οι κουδουνίστρες τα μεταλλικά τριγωνάκια-υποδοχές για τον ιμάντα.
Προτιμώ τις ενσωματωμένες στο σώμα υποδοχές όπως στη Leica.

Ναι, η Leica δίνει και το Lightroom και έναν χρόνο έξτρα εγγύηση. Και το service γίνεται μέσα από από το δίκτυο της Leica, που κι αυτό είναι πλεονέκτημα.

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4

ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η Leica εχει βαλει χερι και στα χρωματικά προφίλ , τουλαχιστον μεταξυ των παλιών L1 και Digilux 3 υπηρχε και διαφορετικό firmware...

Πάντως τα RAW είναι εντελώς ίδια (απλή μετονομασία από RW2 σε Lw2), και τα χρωματικά προφίλ της adobe επίσης ίδια και για τις δύο. Ισως βέβαια υπάρχει διαφορά στα jpeg.

H φωτογραφική ζωή έχει και τις αποτυχίες της.
Πρώτη προσπάθεια για timelapse video με την fz1000 με επιλογή 300 φώτο(μια ανά 3scec).
Το αποτέλεσμα στα μάτια μου απογοητευτικό.
https://www.youtube.com/watch?v=trrl9rRGw6g&feature=youtu.be
Και μία από τις φωτογραφίες για να δείτε τα χαρακτηριστικά των λήψεων.
P1020568 by thniakos2001, on Flickr
Συμβουλέψτε με να γίνω καλύτερος...

δεν εχω τραβηξει ποτε timelapse, αλλα νομιζω οτι ο χρονος που ειχες παραηταν γρηγορος, μηπως πρεπει να το πας πιο αργα?

Απάντηση: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K vi

Το ηλιοβασίλεμα δέ χρειάζεται timelapse να φανεί καλύτερο, συνήθως το αντίθετο.
Όπως αναφέρεται και στο άρθρο του Pacheco που ανάρτησε παραπάνω ο _tzo_ σκεφτόμαστε ποια τεχνική βοηθά να αποδοθεί καλύτερα το θέμα που θελουμε να απεικονίσουμε.
άν είναι μέ timelapse καλώς, αλλιώς χρησιμοποιούμε άλλη τεχνική(5.- Attempt to time-lapse everything)
Στο τεχνικό μέρος θέλει πιο αργή ταχύτητα κλείστρου να μή γίνονται "νευρικές" κινήσεις. (2.- Use short shutter speed)

Re: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Σήμερα είχαμε την αποχαιρετιστήρια γιορτή στο νηπιαγωγείο της μεγάλης μου κόρης.
Μεγαλώνουμε...δεν έβαλα τυχαία πληθυντικό.
Είχα μαζί και τις 3 μηχανές μου.
Η Rx100 τραβούσε το βίντεο.
Η fz1000 φωτογραφίες.
Η fuji έμεινε στην τσάντα.
Η εστίαση και ο all in one φακός της panasonic με βόλεψαν αφάνταστα.
Ξέρω θα πείτε ότι θυσίασα οξύτητα και αισθητήρα αλλά είχα 90+% εστιασμένες φώτο σε όλα τα εστιακά μήκη.
Ναι είναι compact, ναι είναι panasonic, ναι είναι και πολλά άλλα σίγουρα όμως είναι η καλύτερη "φτηνή" μηχανή για όλα αυτά που κάνει.

Re: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Μεγαλώσατε !!
Ανέβασε να δούμε τη καψούρα σου.

δεν εχω τραβηξει ποτε timelapse, αλλα νομιζω οτι ο χρονος που ειχες παραηταν γρηγορος, μηπως πρεπει να το πας πιο αργα?

Ούτε και εγώ ακόμα . Πάντως νομίζω πως είναι βασικό να κλειδώνεις το διάφραγμα .Αν δεν το κάνεις σε συνεχείς λήψεις κάνει αυτό το παίξιμο που μου φάνηκε πως είδα , καθώς μπορεί εσύ να καρφώνεις ας πούμε f/4 αλλά ένα f/4 από ένα επόμενο διάφερει έστω και λίγο . Βάλε απο το 6.40 και μετά . https://www.youtube.com/watch?v=lbkM5ekaDl8