Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!
4K κι εγώ θα ήθελα να έχω, και 8Κ και 16Κ. Σε αυτό το νήμα σχολιάζουμε το 4Κ η την FZ1000;
Αν το 1ο μόνο, ας βάλουμε μέσα και Cinema Eos και GH4. Και κανα κινητό 4κ.
Εγώ σχολίασα την FZ1000 ως αγορά, σε σχέση με μια DSLR με 3πλάσια επιφάνεια αισθητήρα και εναλλάξιμους φακούς. Εν πάσει περιπτώσει, έχει να κάνει με το τι εννοεί ο καθένας ως "καλό βίντεο". Η αισθητική του καθενός είναι διαφορετική.
Όσο για την ευκολία χρήσης της Black magic pocket που... περιπαιχτηκά σχολίασες _tzo_, έχω απλά να σου πω πως αν ένας μέσος χρήστης εφαρμόσει στο post όλα αυτά που έχεις γράψει στο thread για βελτίωση της εικόνας, κρίνω πως ναι, είναι εναλλακτική. Σκέψου πως ακόμα και για το grading που ανέφερες, μάλλον θα κατεβάσει τη δωρεάν έκδοση του Resolve, που μαντέψτε ποιάς εταιρίας είναι... Όπως εναλλακτική μπορεί να είναι μια GH2/GH3. Και για το downscale που αναφέρεις, ναι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα, αλλά πάντα σε σχέση με το FHD της ίδιας μηχανής. Κατ' αντιστοιχία, δεν νομίζω κανείς να αγοράσει μια D3200 για να κάνει downscale τα αρχεία, έναντι μιας D700. Γιατί crop και downscale κάνεις και στη φωτογραφία, και μάλιστα συχνότερα.
Τέλος πάντων, η μηχανούλα είναι μια χαρά και σε σχετικά καλή τιμή. Καλό μέγεθος και η 1 ίντσα για all around, δίνει δυνατότητες, έχω και εγώ μια nikon 1 έχοντας δυνατότητα για φωτογραφίες και βίντεο αξιοπρεπούς ποιότητας, με ταχύτατη εστίαση και καλή σταθεροποίηση. Μόνο που μου κόστισε 200 ευρώ και την έχω πάντα στο τσαντάκι μου. Για χιλιάρικο, μέγεθος DSLR και λίγο από όλα, θα προβληματιζόμουν. Αυτόν τον προβληματισμό εκφράζω εδώ.
Το ερώτημα είναι, θα αγοράζατε την FZ1000, την RX10, ή οποιαδήποτε εξελιγμένη Bridge βγει στο μέλλον "πετώντας" την dslr/mirrorless που έχετε; Αν ναι, τότε πρέπει να μπουν όλα στη σύγκριση.
Την κρίνουμε ως 2η μηχανή; Τότε κόστος και μέγεθος πρέπει να συνυπολογιστούν.
Την κρίνουμε κυρίως ως βιντεοκάμερα; Τότε κατά τη γνώμη μου πρέπει να μπουν στη σύγκριση και η Blackmagic, και video-oriented μηχανές με εναλλάξιμους φακούς όπως GH3, 70d.
Όμως ας μπει ένας μπούσουλας στη κουβέντα, να ξέρουμε γιατί μιλάμε και τη συγκρίνουμε, γιατί τη "νέα και φοβερή πρόοδο" την έχει και το... Sony Experia Z2. Πάω στοίχημα πως κάποιος θα αναφέρει ως μειονέκτημά του ότι έχει μικρότερο αισθητήρα....