Panasonic DMC-FZ 1000 (Ι) και (ΙΙ) super zoom 25-400/2,8-4,0

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Μα για αυτό μένουμε στη fuji για το χρώμα και το jpeg της.
Έχοντας όμως την εμπειρία της fz1000 και διαβάζοντας και για την εστίαση της a6000 αντιλαμβάνομαι πια ότι η fuji είναι πολύ αργή σε αυτόν τον τομέα.

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4

Μα για αυτό μένουμε στη fuji για το χρώμα και το jpeg της.
Έχοντας όμως την εμπειρία της fz1000 και διαβάζοντας και για την εστίαση της a6000 αντιλαμβάνομαι πια ότι η fuji είναι πολύ αργή σε αυτόν τον τομέα.
Η XM1 ναι συμφωνώ είναι πιο αργή, όμως είναι φθηνότερη σαν σώμα και βγάζει καλύτερες φώτο(την έχω δουλέψει)

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Πάντως στις 2 πρώτες που ανέβασα χτες μεταξύ panasonic και fuji δεν βλέπω διαφορά εύκολα.

Εγώ στις συγκεκριμένες βλέπω διαφορά υπερ της FZ1000, παρόλο που την αδίκησες τραβώντας σε f7.1 και επιπλέον η fuji ήταν πιο ζουμαριστή ..

H fz-1000 φαινεται οτι ειναι εξαιρετικη σε ολα αλλα κοστιζει αρκετα
για τους περισσοτερους προυπολογισμους.

Επειδή παρακολουθώ το νήμα να πω και εγώ ότι δεν ενθουσιάστηκα με τα δείγματα της φωτογραφίας, αλλά και στο βίντεο με τα νερά κάτι μου έλειπε από την ποιότητα εικόνας, δεν ξέρω αν ήταν ζήτημα ρυθμίσεων

Μόλις ευκαιρήσω θα κάνω συγκριτικό στο βίντεο fz1000 με rx100.
Αλήθεια με ποιο πρόγραμμα βάζουν τα βίντεο το ένα δίπλα στο άλλο στο youtube?
Έχω corel videostudio pro,pinnacle studio και after effects.

Απάντηση: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K vi

Εγώ στις συγκεκριμένες βλέπω διαφορά υπερ της FZ1000, παρόλο που την αδίκησες τραβώντας σε f7.1 και επιπλέον η fuji ήταν πιο ζουμαριστή ..

Κοιτώντας τις εικόνες μόνο ή λαμβάνοντας υπόψη και τα παραπάνω; Ρωτάω γιατι εμένα μου φαίνονται πιο φλατ και με χειρότερη ευκρίνεια της fz1000. Εσύ Ηλία σε ποιο τομέα βλέπεις να υπερτερεί η panasonic; Αν και μιλάμε για jpeg τώρα, τέλος πάντων.

που την βλεπεις βρε Ηλια, να την δουμε και εμεις???

και στο dc και σε dr η fuji ειναι παρα μα παρα πολυ καλυτερη....

που την βλεπεις βρε Ηλια, να την δουμε και εμεις???

και στο dc και σε dr η fuji ειναι παρα μα παρα πολυ καλυτερη....

To dc τι είναι ??.

Το DR το κρίνεις απο αυτές τις φωτο !!. Ουτε 6 στοπ dr δεν έχει το πρωτο κάδρο .. επιπλέον η fuji έχει τραβηχτει με auto DR 100-400% και χρησιμοποίησε το 200% :)

Ως προς την ευκρίνεια συνέκρινα που είναι βασικό χαρακτηριστικό για τοπία .. πάνω η Fuji .. δες τες καλύτερα στο πρωτότυπο στο flicr γιατί τις μ..μησε ο σερβερ μας ..

16830757488_cdd7029949_o-crop.jpg

17017132622_99a259ea2b_o-crop2.jpg

Και επειδή δυσαρέστησα τους fuji lovers ορίστε ολόφρεσκα δείγματα από επίσκεψη σε φίλο σε jpeg και raw.
Test Panasonic Fz1000 wide 25mm by thniakos2001, on Flickr
Test Fuji X-m1 wide 18mm by thniakos2001, on Flickr

Και σε raw
https://www.dropbox.com/sh/0qjwx9l23koavn3/AADFvx7PRZkEVML8tOGQDM3Na?dl=0
Ετοιμαστείτε για μάχη...

Πάνο, θυμάσαι μηπως που ήταν τα σημεία εστίασης στα διάφορα συγκριτικά ?.

Επίσης μια παρατήρηση .. δεν χρειάζεται να τραβάς σε ίδιο διάφραγμα οταν συγκρίνεις διαφορετικά φορματ. Κανονικά θα πρέπει να προσπαθείς να έχεις ίδιο βαθος πεδιου στις συγκριτικές φωτο για να συγκρίνουμε σε όλο το κάδρο με ίδιες συνθήκες, οχι να έχει ανεστίαστα η μια και εστιασμένα η άλλη.

Δηλ. 1,8χ μικροτερο στην fz1000 π.χ. αν το βαθος πεδίου που χρειάζεται η λήψη απαιτεί f/5.6 στην fz1000 στην Fuji θα πρέπει να είναι 1,8Χ5,6 = 10,08 = f/10.0

Στη fuji στο κέντρο η εστίαση στην panasonic σε επιλογή 49 σημείων.
Ποια είναι ανεστίαστη?
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Χτες είχα ένα θεματάκι.
Δεν μπορούσα με τίποτα να βγάλω το φεγγάρι με zoom.
Είπα να προσπαθήσω λόγω και του μεγάλου ζουμ δοκίμασα τα πάντα αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να εστιάσω σωστά ακόμη και με manual.
Το μόνο που κατάφερα να βγάλω ήταν ένα video 4k αλλά και αυτό με εστίαση όταν ενεργοποίησα το επιπλέον ψηφιακό ζουμ.
Με τον τηλεφακό στη fuji βγάζω πεντακάθαρο το φεγγάρι στα 230mm.
Τι λέτε να φταίει?
https://www.youtube.com/watch?v=IazmD2wK1s8&feature=youtu.be

είχες βάλει εστίαση σε σημείο και φωτομέτρηση σε σημείο;
Θέλει iso 100 και σημείο για εστίαση και φωτομέτρηση.

Δηλ. κεντρο εννοείς το τοιχακι πισω απο τις σχαρες ?. Η Panasonic ?? to 49 σημεία δεν λέει κάτι .. να δω μηπως φαίνεται απο το exif ..

Της fuji είναι ανεστίαστο το αριστερο ακρο που ειναι κοντα ..

Γιαννη Color depth (dc):flipout:

προσωπικα δεν θα μπω στο τρυπακι , για περαιτερο αναλυση (δεν σνομπαρω και δεν ειναι θεμα fuji,- οποιδηποτε aps ειναι καλυτερη απο μηχανες μιας ιντσας)

μιλαμε για 1" vs aps... θα πρεπει να αμφισβητησω τα οσα ξερω για την φωτογραφια:flashbang:

διπλα κοβουν φλεβες για να αποδιξουν οτι η aps ειναι καλυτερες απο της ff.....:rip:

Κώστα κουβέντα κάνουμε και τίποτα παραπάνω.
Μην ξεχνάς ότι εγώ έχω την ευτυχία να έχω και τις 2 μηχανές.
Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι ότι είχα πολύ ψηλά τη fuji αλλά τώρα πια έχω 1-2 αντιρρήσεις ή μάλλον αμφιβολίες.
Εδώ είμαστε να τα λέμε και εγώ σαν αρχάριος θέλω και μία δεύτερη γνώμη.

Βρε παρτιζανε σε ποιόν τα λες .. τα μισα μου μηνύματα την υπεροχή των μεγάλων αισθητήρων προπαγανδίζουν .. δες "format wars" ;)

Aλλα στις συγκεκριμένες φωτο του Πανου (και σε όλες σχεδόν με καλό φως + απαίτηση για μεγάλο βάθος πεδίου + φακός τελε της κατηγορίας κιτ ) η διαφορά μικραίνει πολύ .. μπορεί να φταίει ο φακός μπορεί το σωμα μπορεί ο χρήστης αλλά έτσι είναι. Δεν συμφωνείς οτι στο σημείο που κροπάρισα η FZ1000 είναι καλύτερη ?.

Πού κόβουν φλέβες για τις aps-c ?? ;)

Κώστα κουβέντα κάνουμε και τίποτα παραπάνω.
Μην ξεχνάς ότι εγώ έχω την ευτυχία να έχω και τις 2 μηχανές.
Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι ότι είχα πολύ ψηλά τη fuji αλλά τώρα πια έχω 1-2 αντιρρήσεις ή μάλλον αμφιβολίες.

απλά οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Και εγώ είδα δείγματα από φίλο με την Nikon j3 (1 inch) από ημέρα με ήλιο με τον κιτ φακό και έπαθα πλάκα.
Φυσικά βράδυ δεν φαίνεται από το θόρυβο, αλλά ημέρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

Βρε παρτιζανε σε ποιόν τα λες .. τα μισα μου μηνύματα την υπεροχή των μεγάλων αισθητήρων προπαγανδίζουν .. δες "format wars" ;)

Aλλα στις συγκεκριμένες φωτο του Πανου (και σε όλες σχεδόν με καλό φως + απαίτηση για μεγάλο βάθος πεδίου + φακός τελε της κατηγορίας κιτ ) η διαφορά μικραίνει πολύ .. μπορεί να φταίει ο φακός μπορεί το σωμα μπορεί ο χρήστης αλλά έτσι είναι. Δεν συμφωνείς οτι στο σημείο που κροπάρισα η FZ1000 είναι καλύτερη ?.

Πού κόβουν φλέβες για τις aps-c ?? ;)

ειδες... πριν ο αλεκτωρ λαλησει η αμφιβολιες κανουν γιουρουση:flipout:

στο dpgr Γιαννη:behead:

_ εννοειτε Πανο, δεν θα χαθουμε...