Panasonic DMC-FZ 1000 (Ι) και (ΙΙ) super zoom 25-400/2,8-4,0

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Φωτογραφίες για σύγκριση compact vs compact σύμφωνα με το φίλτατο Βασίλη.
Όλα στο auto γιατί την olympus X-Z2 δεν την γνωρίζω.
Olympus X-Z2 Test 1 by thniakos2001, on Flickr
Panasonic Fz1000 Test 1 by thniakos2001, on Flickr
Olympus X-Z2 Test 2 by thniakos2001, on Flickr
Panasonic Fz1000 Test 2 by thniakos2001, on Flickr
Olympus X-Z2 Test 3 by thniakos2001, on Flickr
Panasonic Fz1000 Test 3 by thniakos2001, on Flickr
Olympus X-Z2 Test 4 by thniakos2001, on Flickr
Panasonic Fz1000 Test 4 by thniakos2001, on Flickr

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

για να είναι σωστή η σύγκριση με τις άλλες μηχανές θα πρέπε να τις συγκρίνεις στα 400 mm σε βίντεο 4k.
Ουπς! Μάλλον νικάει όλες η fz 1000.
Μήλα με πορτοκάλια που λέμε.

Γενικά είμαι κατά του να συγκριθεί ειδικού τύπου μηχανή με μια άλλη κοινής χρήσης.
Γιατί στη σύγκριση αφαιρεις τον σημαντικότερο παράγοντα για τον οποίο ψωνισες τη μηχανή. Το 4k και το μεγάλο ζουμ.

Οπότε και

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οπότε και να χάσει τι θα κερδίσεις πέρα από απογοήτευση επειδή απλά παραβλεπεις τα πλεονεκτηματα της.

Πανο ξεχνα την φωτογραφια, και ασχολησου με το βιντεο
φιλικα στο λεω:surf-aki:

Ναι γιατί είχα την αντίστοιχη μικρή και κατά πολύ πιο αδύναμη fz200 που την είχα μάθει καλά και ξέρω από πρώτο χέρι ότι αν επικεντρωθεις στα υπέρ της θα μείνεις ευχαριστημένος.
Έκανα το λάθος και τη συγκρινα έτσι και την έδωσα για να πάρω τη Sony (δεν εβγαινα οικονομικά για 2 τότε).
Φυσικά η Sony είναι μπροστά εκεί που μπορεί, αλλά το μετάνιωσα γιατί η bridge panasonic με καλυπτε σε τομείς που οι άλλες δεν αγγίζουν καν.
Ουσιαστικά αυτό είναι το νόημα του να έχεις δύο σώματα. Όχι να συγκρίνεις αλλά να συμπληρώσεις.

Σύγκριση σε ανομοια θα σου φέρει άγχος και αμφιβολία για την αγορά σου χωρίς λόγο. Και έτσι θεωρώ πως δεν θα ευχαριστηθεις φωτογραφία.

Καλύτερα να ποστάρονται οι συγκρίσεις στο ξεχωριστό νήμα των συγκρίσεων, ώστε να μην κουράζονται οι αναγνώστες του εκάστοτε νήματος.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119442-Συγκριτικά-δείγματα-μεταξύ-μηχανών-φακών

Γενικά δεν κάνουν κακό οι συγκρίσεις, ακόμη και μεταξύ ανόμοιων μηχανών, γιατί μέσα από αυτές βγάζει κανείς συμπεράσματα χρήσιμα για κάθε μηχανή, γνωρίζοντας καλύτερα τα δυνατά και αδύνατα σημεία της.

Ζεστό για σένα, όχι απαραίτητα και για τους αναγνώστες.
Στον dstil διέκρινα κούραση και πιθανόν και άλλοι αναγνώστες να κουράζονται, βλέποντας συγκρίσεις με άσχετες μηχανές.

Εμένα μου αρέσουν οι συγκρίσεις. Γι' αυτό και άνοιξα ξεχωριστό νήμα, για να ποστάρουμε εκεί όλες τις συγκρίσεις, ώστε να μην κουράζουμε φορτώνοντας νήματα που αφορούν συγκριμένες μηχανές.

Κοίτα εγώ ποστάρω για να γίνεται κουβέντα αν όντως έχουν βαρεθεί τα παιδιά εδώ ας το πουν για να μην χαλάω και εγώ το χρόνο μου φωτογραφίζοντας και ανεβάζοντας υλικό.

Απάντηση: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K vi

Μια χαρά κάνεις, ευχαριστούμε κιόλας.

Δεν θα κάτσει να στο πει ο κάθε επισκέπτης.

Από τη στιγμή που υπάρχει ξεχωριστό νήμα μόνο για συγκριτικά δείγματα, δεν βλέπω τον λόγο να φορτώνουμε ξεχωριστά κάθε νήμα.

Εξάλλου είναι και πρακτικό το θέμα. Πες π.χ. ότι συγκρίνεις μεταξύ RX100-FZ1000, σε ποιο νήμα θα ανεβάσεις τα συγκριτικά δείγματα;
Εγώ προτιμώ να τα ανεβάζω στο ξεχωριστό νήμα των συγκρίσεων, και μόνο όταν κρίνω σκόπιμο, π.χ. όταν ρωτά κάποιος, να βάζω το αντίστοιχο link.

Ίσα-ίσα που στο νήμα των συγκρίσεων δεν χάνεται η προσπάθεια και είναι πιο εύκολο να ξαναβρεθούν οι συγκρίσεις ως links.

Μπράβο Παναγιώτη... σ αυτά δε μετράει μονο η ποιότητα, αλλα το αποτέλεσμα και η αίσθηση που σου αφήνει!
Μας άφησε λοιπόν μια "γλυκιά" αίσθηση, ωραια και η μουσική .
Θέλεις λίγη δουλεια ακόμα στις κινήσεις, να γινουν λίγο πιο μαλακες...

Τέλος, μη φοβάσαι να βάλεις και λίγο περισσότερο "άνθρωπο" μεσα .... ειδικά στο τέλος , θα μπορούσες να δείξεις με κάποιο τρόπο τη "γεύση" που σας αφησαν τα κουλουράκια.
Φιλικά πάντα... :ADFADF1:

Ευχαριστώ Γιάννη για τα σχόλια η γνώμη του δασκάλου μετράει πολύ.
Δεν ήθελαν να φαίνονται στο βίντεο αλλιώς σκέφτηκα και εγώ να βάλω καμιά φάτσα.
Θέλω πολλά σεμινάρια.
Την επεξεργασία την έκανα με το corelvideo studio ultimate x8 γιατί με το after effects δεν βρήκα άκρη.

Μπράβο φίλε! Καλές γιορτές και πάντα να έχεις τέτοιες "γλυκές" στιγμές!!! :SFGSFGSF:

Παναγιώτη Εξαιρετικός!!!

... Όχι δεν μας κουράζει να ποστάρεις εδώ τις συγκρίσεις σου συνέχισε, έχω την εντύπωση ότι κάθε φορά έχεις καλύτερα αποτελέσματα....

Απάντηση: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K vi

Παναγιώτη μπράβο πολύ καλό.Εγώ βέβαια πρόλαβα και το είδα και αλλού ......
Πάντα τέτοια με υγεία κάθε χρόνο.Να χαίρεσαι τις γυναίκες σου.