Panasonic DMC FZ 300 & FZ 80D super zoom

Απάντηση: Re: Panasonic FZ -300

Νίκο καταρχήν να σε ευχαριστήσω που κάνεις τον κόπο και μας μεταφέρεις αναλυτικά τις εντυπώσεις σου από κάθε μηχανή και φακό που πέφτει στα χέρια σου. Μεταφέρω μερικές δικές μου παρατηρήσεις, απόψεις.

χωρίς να έχω κάνει σύγκριση στις δυο μηχανές δίπλα δίπλα (δεν τις είχα ποτέ) θεωρητικά και μόνο, πιστευω πως η FZ1000 είναι καλύτερη πρόταση μιας και έχει πέσει πολύ η τιμή της λόγω FZ2000 λόγω του διπλάσιου σε μέγεθος αισθητήρα 1’’ και ανάλυσης 20mpx (αντί 12mpx) παρότι τερματίζει στα 400mm με f4. Η περίσσεια ανάλυσης σου δίνει την δυνατότητα να κροπαρεις και να εχεις εφάμιλλα αποτελέσματα στο τελε και πολύ καλύτερα σε όλες τις άλλες εστιακές. Επίσης σε νυχτερινά εχεις περίπου 2.5 στοπ διαφορά που υπερκαλύπτει σχεδόν παντού το 1 στοπ διαφορα στον φακό (από DXO low light 517 vs 97)

panasonic-fz1000-vs-panasonic-fz300-resolution-a.png

Όσο για το ξεφονταρισμα ο μεγαλύτερος αισθητήρας θα δώσει στις κοινες εστιακές των δυο μηχανων καλύτερο αποτέλεσμα. Τέλος το EVF της παλιάς FZ1000 έχει 60% μεγαλύτερη ανάλυση (2359k vs 1440k), και δεν θυμάμαι να είχαν εντυπωσιαστεί όσοι το είχαν δοκιμασει, μάλιστα το συγκρίνεις με άλλων μηχανων που εχεις βρίσκεις το EVF της FZ300 καλύτερο μόνο λόγω μεγέθους, η χαμηλή ανάλυση δεν ενοχλεί?

Πιστεύω οτι πιο δίκαιο και πιο ασφαλές είναι να κρίνονται οι μηχανές σε σύγκριση με άλλες που έχουν περάσει από τα χέρια μας όταν τις έχουμε δίπλα δίπλα και ξέρουμε την ίδια στιγμή πόσο στοιχίζουν , όχι όταν τις πηραμε και μας φάνηκαν ακριβές για αυτά που έκαναν. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για υποτιθέμενες συγκρίσεις με λίγο ακριβότερα πακέτα μεγαλύτερου ακόμη αισθητήρα όπως π.χ. ΕΜ1+100-300 (παλιό). Δεν μπορεί να γίνονται σοβαρές συγκρίσεις πάρα μόνο θεωρητικές με βάση τον αισθητήρα, εύρος εστιακών, διαφραγματα κλπ, η πράξη όμως από τη θεωρία είναι πολλές φορές διαφορετική.

Και εγώ προσπαθώ να κάνω τέτοιες συγκρίσεις σε φακούς που τεστάρω τώρα με φακούς που τεσταρα πιο παλιά και δεν έχω πια στην κατοχή μου και έχω κρατησει αναλυτικές σημειώσεις για την συμπεριφορά τους. Δύσκολα μπορείς να πεις κάτι με σιγουριά ακόμη και στον ίδιο στόχο, αίσθηση μπορεί να έχεις αλλά αν δεν τους βάλεις δίπλα δίπλα σοβαρή δουλειά δεν γίνεται, τουλάχιστον σε επίπεδο να την μεταφέρω στο διπλανό μου.

Βέβαια χαρακτηριστικά σε μια τέτοια σύγκριση όπως η στεγανότητα, η έλλειψη οθονης αφής κλπ. δεν κρύβονται κάτω από το χαλάκι και πρέπει να αναφερονται αλλά το καλύτερα οπτικό αποτελέσματα και ειδικά στο τελε μεταξύ δυο ανόμοιων μηχανων σε φακό, ανάλυση, αισθητήρα χωρίς να δοκιμαστούν δίπλα δίπλα το βρίσκω out of my order για μένα τουλάχιστον. Ας μείνουμε στην μηχανή λοιπόν και ολα τα περί συγκρίσεων σε επίπεδο ΙQ αν θελουμε να τα πάρουμε καπως πιο σοβαρά θα πρέπει να γίνουν ανάλογες συγκρίσεις στο νήμα των συγκριτικών με δείγματα και όχι εδώ γράφοντας εκ μνήμης με βάση την αίσθηση μας. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε τεχνολογικό φόρουμ και μας διαβάζουν πολλοί που δεν γράφουν κάν.

Last edited:
Κώστα γενικότερα όταν κρίνω μια μηχανή την κρίνω κυρίως με τα χρήματα που ζητάει. Από εκει και πέρα όσον αφορά το σκόπευτρο όχι δεν με ενόχλησε η μικρότερη ανάλυση, αυτό που με ενοχλεί στα σκόπευτρα είναι το μικρό eye cup και το μέγεθος του σκοπεύτρου. Π.χ. στην Fuji X-E3 ναι μεν έχω καλύτερη ανάλυση (που μόνο δίπλα δίπλα καταλαβαίνεις διαφορές) άλλα το μικρό σκόπευτρο και το πολύ μικρό eye cup καταστρέφουν την συνολική εμπειρία, πάνω κάτω το ίδιο έπαθα και με την em5III, και μιλάμε για μηχανές με πολύ μεγαλύτερο κόστος...συνολικά όσο και αν φαίνεται περίεργο το σκόπευτρο μαζί με το eye cup της Fz300 μου φαίνεται καλύτερο από αυτές τις μηχανές. Από εκει και πέρα όλα είναι θέμα γούστου.

Οσον αφορά την Fz1000 ναι είναι πολύ καλή πρόταση και το ανέφερα και πριν στον Γιάννη να την προτιμήσει για τις ανάγκες τους, άλλα όσον αφορά το μέγεθος του αισθητήρα δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα και ειδικά εμείς που ασχολούμαστε με m4/3 το ξέρουμε πολύ καλά!!! Δες και τα κινητά τι μπορούν να κάνουν με κούτσικους αισθητήρες...πολύ πρόχειρα όσον αφορά την Fz1000 πέρα ότι έχει μάλλον καταργηθεί, στοιχίζει στην καλύτερη καινούρια από Ελλάδα ή Ευρώπη τουλάχιστον 50% παραπάνω, καθόλου αμελητέα διαφορά σε αυτή την κατηγορία χρημάτων. 340 vs 500. Επίσης πέρα από την απουσία αδιαβροχοποίησης και της Touch οθόνης που είναι Must για μένα ειδικά σε τέτοιο φακό που γεμίζει σκόνη με το καλημέρα υπάρχουν και άλλες σημαντικές διαφορές που δεν φαίνονται σε πρώτη ματιά ή αν δεν έχεις δουλέψει την μηχανή, Καταρχάς ο φακός πέρα από το μεγαλύτερο εύρος που έχει στην fz300, είναι καλύτερες σε macro και από όσο μπορώ να θυμηθώ από την Fz1000 (την είχα και αυτήν κανένα 3μηνο) καλύτερος οπτικά ειδικά στα άκρα. Ο φακός της fz1000 σχεδόν αμέσως γίνεται f4 και ο παλιός επεξεργαστής που έχει μέσα δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτόν της fz300. Η διαφορά σε πραγματικά στοιχεία και όχι με μετρήσεις είναι γύρω στο 1,5 stop που καλύπτεται με το παραπάνω λόγω του f2,8, και καλύτερου αρχείου raw και Jpeg λόγω νέου επεξεργαστή και αλγόριθμων άλλα και λόγω καλύτερης σταθεροποίησης. Υπάρχουν στο διαδίκτυο διάφορα sites που έχουν συγκρίσεις. Επίσης η fz300 έχει καλύτερη μηχανή jpeg (η fz1000 ειδικά σε πρόσωπα βγάζει κάτι μωβίλες σε χείλια κλπ. που τραβάς τα μαλλιά σου), έχει αισθητά καλύτερη εστίαση ίσως και λόγω μικρότερου αισθητήρα/καλύτερου επεξεργαστή και καλύτερη σταθεροποίηση, πάλι ίσως καλύτερου αισθητήρα. Σε βίντεο δε έχει και εκει καλύτερη σταθεροποίηση, καλύτερη εστίαση (αισθητά) και κυρίως ΔΕΝ έχει crop. Βάλε και μπόλικες άλλες ευκολίες δυνατότητες που έχει και απουσιάζουν από την Fz1000....χοντρικά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και δεν κρίνουμε μόνο από το μέγεθος του αισθητήρα. Δεν γράφω ότι είναι καλύτερη η Fz300 άλλα ότι θέλει σκέψη και σωστή ανάλυση. Σκέψου ότι με την ίδια λογική αγοράζουμε μια Nikon D6100 στα 500 ευρώ και ισοπεδώνει σε ποιότητα εικόνας οτιδήποτε υπάρχει εκει έξω σε m4/3 εύκολα και απλά, άλλα ξέρουμε ότι το μέγεθος του αισθητήρα είναι η μισή αλήθεια.

Οσον αφορά τις συγκρίσεις δεν έκανα καμία ουσιαστική σύγκριση και μάλιστα είπα ότι μάλλον με του panasonic 100-300, Olympus 75-300 θα έχεις καλύτερη απόδοση, το ανέφερα και στον Γιάννη. Το μόνο που ανέφερα είναι ότι προσωπικά δεν έμεινα τόσο ευχαριστημένος με αυτούς τους φακούς σύμφωνα πάντα με τα χρήματα που ζητάνε, τίποτα άλλο. Για να το πω πιο απλά με αυτή την μηχανή σαν πακέτο πήρα πολύ περισσότερα πράγματα σαν σύνολο από ότι αν τα έδινα για έναν τηλεφακό σε αυτά τα χρήματα.

Τέλος ανέφερα ακριβώς πια είναι η χρησιμότητα αυτής της μηχανής και που εξυπηρετεί, αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει το all in one που προσφέρει οκ πάω πάσο, για αυτό υπάρχουν τόσες μηχανές εκει έξω για όλους. Προσωπικά μετέφερα τις εντυπώσεις μου από την μηχανή έχοντας και εμπειρία από αρκετά μοντέλα. Και το λέω αυτό ως παράπονο γιατί ελάχιστοι το κάνουν εδώ μέσα (εξαιρώ εσένα Κώστα, τον Γιάννη και 2-3 ακόμα), οι περισσότεροι απλά κρίνουν, αντιδρούν ή απλά εμφανίζονται όταν θέλουν να ζητήσουν βοήθεια ή ''προσβάλλουν'' το αγαπημένο τους Brand....τόσο απλά

Συμφωνώ με το φιλο Κωστα kbouk, η FZ1000 κλάσεις ανώτερη μηχανή τουλάχιστον φωτογραφικα, και για να προσθέσω κι εγώ την άποψη μου η συγκεκριμένη δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω από τα κινητά νέας γενιάς τα οποία κατά βάση έχουν καλύτερο αποτέλεσμα, ΠΛΗΝ του τηλεσκοπίου.

All in one κάμερα που αν μου έλεγε κάποιος θα έχεις αυτή και τίποτα άλλο είναι η RX10m1+2. Άντε και οι RX100 6+7.

Τώρα τα μεγάλα τηλεσκοπικά ζουμ αποτελούν εντελώς εξειδικευμένο είδος φωτογράφησης και συνήθως απαιτούν εξοπλισμό που κοστίζει, αν θέλεις να έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Για να κανω κι εγω λιγο σαν τον φιλο καραμελα σε αλλά τοπικς (πλάκα κάνω εννοείται :)) ), προσωπικα για την FZ300 δεν θα έδινα πάνω από 150 ευρω και αυτό μόνο και μόνο λόγο τηλεσκοπίου.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Μάλιστα, την έχεις δουλέψει φαντάζομαι και αυτή και την fz1000 και έχεις καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα?? Σωστά???. Αν ναι θα ήθελα αναλυτικά τις απόψεις σου και όχι έτσι σκόρπια (η FZ1000 κλάσεις ανώτερη μηχανή). Έγραψα πριν αναλυτικά όσο μπορούσα τις διαφορές τους καθώς τις είχα και τις 2 μηχανές και όχι η fz1000 δεν είναι ανώτερη μηχανή, καλύτερη σε κάποια πράγματα χειρότερη σε άλλα ο κάθε χρήστης τα ζυγίζει και αποφασίζει πια του κάνει και σε συνάρτηση πάντα και με τα χρήματα που ζητάνε. Προσωπικά πάντως ΜΟΝΟ αν δουλέψω κάτι έστω και λίγο εκφέρω άποψη για ένα προϊόν όσα και αν έχω διαβάσει και δει στο διαδίκτυο. Και πάντα μιλάμε για προσωπική άποψη.
Για τα κινητά τώρα, έχεις στο κινητό σου φακό 24-600f2,8, σκόπευτρο, οθόνη σπαστή, καλό κράτημα και εργονομία και ένα σωρό άλλα που διαθέτει η fz300?? πιο κινητό έχεις να το πάρω...
Για την πρώτη rx10 απλά δεν σχολιάζω, έτσι απλά με την εστίαση (τραγική) που έχει, τα άθλια jpegs και μενού, το αργό σαν replay ζουμ, την απουσία 4Κ, απουσία slow motion, απουσία touch στην οθόνη, την σταθεροποίηση για γέλια που είναι δεν είναι 1-2 stop, δεν παίρνει τις playmemories εφαρμογές, δεν έχει καν κλείστρο που να πάει πάνω από 1/2000 ή timelpase μέσα σημαντικό για μένα...τι να πιάσω και τι να αφήσω...όταν βγήκε ήταν super, τώρα απλά ούτε για πλάκα, αν θα έδινες για την fz300 150, τότε προσωπικά για την rx10 (την πρώτη) και να μου την χάριζαν πλέον δεν θα την έπαιρνα!!! (πλάκα κάνω εννοείται!!).

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση περιμένω και τα δικά σου reviews ή αναλύσεις για μηχανές που είχες ή έχεις γιατί δεν έχω βρει κάτι.

Υ.Γ. Και για να το ξαναπώ, οι μόνες μηχανές με μεγάλο ζουμ που είναι πράγματι καλύτερες σαν πακέτο από την fz300 είναι οι Rx10iv, rx100vi και rx100vii Και πάλι ειδικά οι rx100 όχι καλύτερες σε όλους τους τομείς. Δείτε βέβαια πόσο στοιχίζουν, η πιο φτηνή από αυτές είναι η rx100vi που ξεκινάει στην Ελλάδα από 870 ευρώ και αν πας παραλία και φυσήξει αέρας με άμμο πάνω στην μηχανή την ώρα που τραβάς, αρχίζεις να μετράς τους κόκκους σκόνης μέσα στον φακό, αν δουλεύει φυσικά και δεν έχει φρακάρει!!!

Φίλε καραμέλα, και χωρίς παρεξήγηση, επειδή το έργο το βλέπουμε συχνά, εδώ είμαστε όλοι, και αυτή η κάμερα όπως και οι άλλες που παίρνεις ενώ στην αρχη είναι τέλειες, μετά από κάνα εξάμηνο "γινονται" χάλια και τις βλέπουμε στα γνωστα forum για πωληση.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γινεται να έχει κάποιος κάτι τόσο καλό καταπληκτικό κλπ και τελικα σε λιγο καιρο να είναι για πούλημα!

Απο κει και περα, για να μην πλατιαζω παραπάνω, για αυτόν τον λόγο αλλά και άλλους πολλούς, καθώς συμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα, εχεις βγάλει για πέταμα την Α7, την rx100, την rx10 ουκ ολιγες φορες, μιλάς συνέχεια για τα jpegs - που εν έτη 2020 είναι αστείο να μιλάμε για jpgs αφού εκτός από υποκειμενικό υπάρχει το κουμπακι raw εδώ και πολλά χρόνια που με ένα πραγματικά κλικ φερνεις εκει που θες ακριβως τη φωτογραφια σου ακομα και με presets- και μαζί με όλα αυτά λοιπόν και αλλά που μου διαφεύγουν προσπάθεις να εκθειασεις αυτη τη φορα μια bridge μηχανή με 1/2.3 αισθητήρα. Οπότε λοιπον δεν βλέπω πουθενά το λόγο να μπω σε διαδικασία αντιπαραθέσεων και επιχειρημάτων.

Επιπλεον το να βαζεις εμενα ή οποιοδηποτε αλλον στην διαδικασία να απολογουμε για τον αν κάνω reviews από κάμερες κλπ, είναι εντελώς άσχετο και καταντάει και κουραστικό. Ανα καιρούς γράφω κι εγώ κάποια πράγματα και σίγουρα θα μπορούσα και παραπάνω αφού έχω/είχα αρκετά μηχανάκια από εποχή φιλμ κιόλας, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι ειμαι υποχρεωμενος να εκθειαζω το νέο μου παιχνίδι, για τον απλουστατο λογο ότι θέλω να είμαι πρώτα από όλα αντικειμενικός. Από κει και πέρα όσο μπορώ να βοηθήσω ή να πω την γνώμη μου το κάνω ευχαρίστως!
Το να κάθομαι να γράφω όμως το ποσό σούπερ ντούπερ είναι η παλιά κάμερα που τσίμπησα σε τιμή ευκαιρίας γιατί οι άλλοι δεν ξέρουνε και να θάβω τις άλλες, ενώ σε 2 μήνες δεν θα μου κάνει και θα την πουλαω, σορυ, αλλα προσωπικά δεν με εκφράζει!

Για να μπούμε τωρα ξανα στο θέμα μας, νομίζω οτι ακόμα και ο πιο άσχετος(χομπιστας οχι καποιος τυχαιος που συνανταμε στον δρομο :D ), γνωρίζει ότι οι bridge με μικρούς αισθητήρες είναι η χειρότερη κατηγορία φωτ. μηχανών αφού προσπαθούν να τα κάνουν όλα, αλλά δεν κάνουν τίποτα σωστά. (Προφανως εξαιρω τις fz1000s και rx10s και γενικως των 1" και ανω).

Και ναι επειδή παραφρασες για άλλη μια φορά τα λεγόμενα μου, είπα ότι ένα κινητό νέας γενιάς είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από τέτοιες μηχανές σε ποιοτητα εικονας και βιντεο.
ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ΟΜΩΣ!
...και για να προσθέσω κι εγώ την άποψη μου η συγκεκριμένη δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω από τα κινητά νέας γενιάς τα οποία κατά βάση έχουν καλύτερο αποτέλεσμα, ΠΛΗΝ του τηλεσκοπίου.

Και για να σε προλαβω, ΟΧΙ δεν εχει ουτε σκοπευτρο ουτε σπαστη οθονη ουτε γκριπ. Γιατι πολυ απλα μπαινει στην τσεπη σου! Οποτε και εχεις και καλυτερη εικονα, και δε κουβαλας μαζι σου και μισο κιλο να σου κρεμεται στο λαιμο.
Και δεν με πειραζει να κρεμεται μια καμερα στο λαιμο μου, συνηθισμενος ειμαι καθε μερα το κανω, αλλα τουλαχιστον να ειναι καλυτερη απο το κινητο ομως ;)

Τέτοιες κάμερες λοιπον είναι μόνο για παπαράτσι και ντετέκτιβ κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα. Εξάλλου πάνω από τα 200mm δεν χρειάζονται σε καθημερινή χρήση, και αν χρειαστούν υπάρχει και το crop με τοσα mp που έχουν σήμερα οι κάμερες.

Καταρχάς δικαίωμα μου είναι να πουλάω και να αγοράζω ότι θέλω όποτε θέλω.....δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι το πούλησα είναι άχρηστο. Μου αρέσει να δοκιμάζω συνεχώς μηχανές. Επίσης κάποιες μηχανές πως να το κάνουμε γερνάνε άσχημα ή έχουν σημαντικές ελλείψεις ή απλά αλλάζουν οι ανάγκες μας με την πάροδο του χρόνου π.χ. rx10, A7....επειδή κάποτε λέγαμε καλά λόγια πρέπει να συνεχίσουμε να τα λέμε για πάντα? μόνο αν τις βρεις σε τιμές χώμα αξίζουν κάπως και μέχρι εκει (κατά την γνώμη μου πάντα ή δεν επιτρέπεται να την λέμε και αυτήν?).
Τα Jpeg που δεν σε ενδιαφέρουν να σε πληροφορήσω ότι πάρα πολύς κόσμος τραβάει σε Jpeg και μάλιστα παραδοσιακές εταιρίες που δεν έδιναν σημασία σε αυτά π.χ. sony, panasonic ξοδεύουν μεγάλα ποσά για να τα βελτιώσουν.
Από εκει και πέρα δεν εκθειάζω κάθε μηχανή που παίρνω, δες πως είχα θάψει τη Fuji X-E3, την A6400 που την έδωσα με συνοπτικές διαδικασίες πίσω, παλιότερα την Fz1000, την Α7 κλπ...και πίστεψέ με περνάνε πολλές άλλες από τα χέρια μου που δεν γράφω γιατί είναι υπερβολικά ακριβές για αυτό που κάνουν και δεν θέλω να τις θάψω σε forum π.χ. rx10IV, Rx100V, X100F κλπ. Γενικά θέλω να γράφω για μηχανές που έχουν πάνω από όλα καλό VFM, είναι ευκαιρίες, είναι κακώς ξεχασμένες και προσπαθούν να σου λύσουν κάποια θέματα. Ζούμε σε δύσκολες εποχές, το να γράφω ή να προτείνω μηχανές όπως η A7III των 2000 ευρώ ή φακούς pro της Olympus των 1.000+ ευρώ δεν ωφελεί κανέναν, αυτοί που τα αγοράζουν ξέρουν γιατί τα παίρνουν και δεν περιμένουν από εμένα να ακούσουν αν είναι καλές.

Στα της μηχανής και μόνο σαν τηλεσκόπιο όπως λες ειρωνικά ή σαν βιντεοκάμερα να την πάρεις τα αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω, έγραψα αναλυτικά για την μηχανή, αν δεν σε απασχολεί ή δεν σε νοιάζει ή δεν θές πάνω από 100mm, ή πολύ απλά δεν είναι για σένα απλά προσπέρασε, ειδικά από την στιγμή που δεν την έχεις δουλέψει ή δεν έχεις ασχοληθεί διαβάζοντας αρκετά για αυτήν....στο dpreview, flickr Κλπ. έχει πάρα πολλά ενεργά μέλοι που έχουν και άλλο ακριβότερο εξοπλισμό και ασχολούνται εντατικά με την μηχανή, μάλλον άσχετοι θα είναι όλοι αυτοί αφού δεν παίρνουν ένα κινητό.

Οκ δεν σου κάνει η μηχανή, κανένα θέμα, το να τα χώνεις προσωπικά μάλιστα, δεν ωφελεί κανέναν, και εγώ απορώ πως κόσμος αγοράζει κάποιες μηχανές/φακούς ή κάτι πανάκριβα κινητά άλλα δικαίωμά του είναι, κανένα θέμα....πρόσφατα φίλος χρήστης αγόρασε τον Panasonic 100-300II και τον εκθείαζε στο forum Και καλά έκανε, φακό που τον είχα χρησιμοποιήσει και εγώ και δεν μου άρεσε, ακόμα και μισά λεφτά να έκανε....ε δεν θα μπω να αρχίζω να θάβω επειδή σε εμένα δεν έκανε τόσο απλά, λίγο ευγένεια δεν βλάπτει. Γράφουμε όλοι τις εμπειρίες μας και οι χρήστες φιλτράρουμε ανάλογα, και κυρίως επειδή κάτι δεν μας αρέσει εμάς δεν σημαίνει ότι είναι κακό, ειδικά από την στιγμή που δεν το έχουμε δουλέψει.

Y.Γ. Και σε παρακαλώ άλλη φορά να είναι είσαι πιο ευγενικός, και μάθε επιτέλους να δέχεσαι την γνώμη του άλλου ακόμα και να μην συμφωνείς, απλοί κανόνες ευγένειας που μας τους μαθαίνουν οι γονείς μας από παιδιά, σεβάσου τον κόπο του άλλου που έκατσε και έγραψε ένα κατεβατό, δες π.χ. τον Kbouk, διαφωνεί μεν άλλα και ευχαρίστησε ταυτοχρόνως.

Καλημερα κυριοι.

Σε αυτο το σημειο θα παρακαλουσα να σταματησει αυτου του ειδους η διαφωνια και να μεινουμε στα της καμερας , στο τι βολευει τον καθεναν, τι μας εξυπηρετει και οχι σε αλλους ειδους τοποθετησεις που μονο σε flame παραπεμπουν.

Μεγαλα παιδια ειμαστε να μην φτανουμε να θελουμε να προσβαλλουμε γιατι ο αλλος προτιμα ενα αλλο μηχανακι. Ολοι εχουμε τα εξοπλιστικα μας χουγια ας ειναι σεβαστο απο ολους αυτο.

Ευχαριστω για την κατανοηση.

Τι εννοούμε λέγοντας flame ;:grandpa:
https://en.wikipedia.org/wiki/Flaming_(Internet)
to send an angry, hostile, or abusive electronic message to or about .....να σταλεί ένα θυμωμένο, εχθρικό ή καταχρηστικό ηλεκτρονικό μήνυμα προς ή σχετικά με ...
Flaming is the online act of posting insults, often laced with profanity or other offensive language on social networking sites ....Flaming είναι η διαδικτυακή πράξη δημοσίευσης προσβολών, συχνά ακολουθούμενων από βλασφημία ή άλλη προσβλητική γλώσσα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης....

Σημείωση

Η μετάφραση έγινε με edit στο κείμενο και στο περίπου απο την Δ.Ο.

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ πολύ στα Ελληνικά είχα βρει...

Flame Σκουλήκι υπολογιστή, κακόβουλο λογισμικό; modular computer malware

Έχοντας δει πλέον τι μπορεί να κάνει η fz300 και πόσο ευελιξία σου δίνει, είπα να την δοκιμάσω σε συνθήκες που δεν ενδείκνυται ή πολύ απλά δεν είναι για τέτοιου είδους φωτογράφηση. Μιλάω για νυχτερινή φωτογράφηση που προφανώς δεν είναι εκει το ατού της και ούτε στην πράξη θα την χρησιμοποιώ εκει άλλα έτσι για το Case study!!

Σε πρώτη φάση 2 πράγματα με εντυπωσίασαν, πρώτων το πόσο γρήγορα εστιάζει το βράδυ, ακαριαία και σωστά, σε σημείο που δεν έχει διαφορά αν εστιάζεις σε μέρα και δεύτερον η σταθεροποίηση 5axis που είναι εξαιρετική, δίνει εύκολα 4-5 stop Και σε σώζει, ειδικά στα 500-600mm που είναι δύσκολη η φωτογράφηση. Έχοντας δοκιμάσει πολλές compact/superzoom (όλες τις rx10, rx100, fz1000, lx100, lx10, gx7 κλπ.) μπορώ να πω με σιγουριά ότι η σταθεροποίηση της fz300 είναι η καλύτερη από όλες, ίσως βοηθάει το γεγονός ότι έχει μικρότερο αισθητήρα και είναι πιο εύκολο στο σύστημα να τον σταθεροποίηση.

Στο δια ταυτα τώρα, οι φώτος παρακάτω δεν θα κερδίζουν τίποτα διαγωνισμούς, δεν είναι για crop, ούτε για ζουμ, απλά σε θέαση 100% στην οθόνη και για απλές εκτυπώσεις στέκονται αξιοπρεπώς. Οπως είπα μιλάμε για συνθήκες που δεν κάνουν για αυτή την μηχανή, άλλα οκ την βγάζει την δουλειά πέρα. Πρόσημο θετικό για μένα.
Οι φώτος είναι τραβηγμένες σε iso 800 επίτηδες για να δείτε τον θόρυβο, με την σταθεροποίηση που έχει μπορούσα προφανώς και με πιο χαμηλό iso, άλλα δεν είχα αυτό σκοπό. Είναι Jpeg από την μηχανή χωρίς καμία παρέμβαση, και προφανώς επιδέχονται βελτιώσεις.

Υ.Γ. Να προσθέσω πάλι πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα φακό με τέτοιο ευέλικτο ζουμ και ένα σώμα που γεμίζει την χούφτα σου χωρίς να στραπατσάρεις τα δάχτυλά σου κάθε φορά που φωτογραφίζεις.

49528805736_5f602fb338_k.jpg
[/URL]P1250445 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

49529033152_206b4be900_k.jpg
[/URL]P1250447 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

49528806186_ef2a466cbd_k.jpg
[/URL]P1250440 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

49528297643_ffcc45d90c_k.jpg
[/URL]P1250450 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

49528297988_0791ce0e86_k.jpg
[/URL]P1250449 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Εξωπραγματικό το ζουμ της Fz300....φώτο στα 2400mm χρησιμοποιώντας το inteligent ζουμ της μηχανής μαζί με το digital ζουμ, σαν αποτέλεσμα στέκεται μια χαρά, η μηχανή έχει χρήση και για κατασκόπους ή απλά σαν κιάλια!!

Attachments

• P1250475.jpg
    P1250475.jpg
    131.8 KB · Views: 166
Εξωπραγματικό το ζουμ της Fz300....φώτο στα 2400mm χρησιμοποιώντας το inteligent ζουμ της μηχανής μαζί με το digital ζουμ, σαν αποτέλεσμα στέκεται μια χαρά, η μηχανή έχει χρήση και για κατασκόπους ή απλά σαν κιάλια!!

πραγματικα απιστευτο.

Η χαρα των γονιων ειναι μια τετοια λυση.

..έχει ο γαμπρός μου τη Nikon Coolpix P1000 με οπτικό 125χ 24-3000mm πάνω απο το διπλό τούτης εδώ,
για κατασκοπεία, σαφάρι και παρατηήρηση της σελήνης ότι πρέπει και η σταθεροποίηση σε 4Κ στα 3000 καλά κρατάει.
Αλλά δε ξετρελάθηκα και με τη ποιότητα της εικόνας...

Re: Απάντηση: Panasonic FZ -300

..έχει ο γαμπρός μου τη Nikon Coolpix P1000 με οπτικό 125χ 24-3000mm πάνω απο το διπλό τούτης εδώ,
για κατασκοπεία, σαφάρι και παρατηήρηση της σελήνης ότι πρέπει και η σταθεροποίηση σε 4Κ στα 3000 καλά κρατάει.
Αλλά δε ξετρελάθηκα και με τη ποιότητα της εικόνας...

Εχω δουλέψει την Nikon P900, εντυπωσιακό το ζουμ άλλα ο φακός δεν είναι ιδιαίτερα sharp και είναι και αρκετά σκοτεινός, εδώ η Fz300 έχει αισθητά πιο φωτεινό και πιο sharp φακό, άλλα προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα με μηχανές με μεγαλύτερο αισθητήρα. Είναι μηχανή για συγκεκριμένες δουλειές άλλα όσο την δουλεύω τόσο πιο πολύ μου αρέσει....είναι από τις μηχανές που πρέπει να τις δουλέψεις για να τις εκτιμήσεις καθώς σε πρώτη ματιά βλέποντας το μέγεθος του αισθητήρα ξινίζεις.

Αν εξαιρέσεις την Low light φωτογράφιση, η μηχανή και με την προστασία βροχής που σου δίνει κάνει πολλές δουλειές, από macro και 4Κ βίντεο με τρομερή σταθεροποίηση μέχρι ταξιδιωτική φωτογραφία, πορτραίτα και τρομερό τηλεφακό και όλα αυτά σε ένα στιβαρό και άνετο σε χρήση σώμα που δεν προβληματίζει ούτε στο ελάχιστο και δεν στοιχίζει πολλά.

Άμα πας στην 1", οτιδήποτε λιγότερο φαντάζει (και είναι) πολύ υποδεέστερο ως ποιότητα εικόνας. Πριν μερικά χρόνια από Sony RX100 πρώτης γενιάς επέστρεψα σε Fuji XQ1 (1/1.7") για τα jpeg, ωραία ήταν αλλά όταν κοίταγες από κοντά καμία σχέση - έφταιγε και ο φακός βέβαια...

Δημήτρη είπαμε η μηχανή είναι για συγκεκριμένα πράγματα, προφανώς αν θες ποιότητα εικόνας άριστη πας σε κάτι με μεγαλύτερο αισθητήρα, άλλα κυριολεκτικά δεν υπάρχει κάτι εκει έξω σε αυτά τα χρήματα που να συνδυάζει το πακέτο και τις δυνατότητες της fz300, σου λύνει τα χέρια και ξεχνάς τις αλλαγές φακών και να ψάχνεις τι σου λείπει, την παίρνεις μαζί σου και τέλος, λίγο πολύ ότι και να σου κάτσει κάτω από οποιοσδήποτε καιρικές συνθήκες θα στο δώσει, είτε είναι sport φωτογράφηση, είτε macro, είτε βιντεοσκόπηση 4κ και slowmotion μέχρι και να παρακολουθείς τους λυόμενους στην παραλία από το μεγάλο και άνετο σκόπευτρο, αυτά σαν πακέτο δεν θα στα δώσει καμία rx100, Χq1 και παρόμοιες μηχανές, και αυτό είναι το ζουμί....μηχανή για καλή ποιότητα σε φωτογραφία έχουμε όλοι, μηχανή που τα κάνει όλα έστω και ας μην είναι τέλεια δεν έχουμε και εκει έρχεται η fz300 χωρίς να ζητάει πολλά, στοιχίζει απλά όσο ένα καλό σετ nd φίλτρων ή όσο ένας μέτριος prime φακός.