Panasonic DMC FZ 300 & FZ 80D super zoom

Απάντηση: Re: Panasonic FZ -300

Γιάννη ο Νίκος έχει την FZ300 , έχει και την ΕΜ1, κανονίστε να βρεθείτε και σας δίνω τον φακό (100-300ΙΙ) μια ημέρα για να κανεις τα τεστ που θέλεις.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η στεγανότητα και η ταχύτητα του μοτέρ εστίασης ή η μεγάλη ριπή και ο παλιός φθηνότερος 100-300 θα κάνει τη δουλειά.

μπροστα στα 2000 (λαθος εγραψα φυσικα παραπανω στα 200) που εχει ο sony 100-400 , ειναι πολυ λιγοτερα.

Ψαχνω και μεταχ/νη την σονυ RX III-IV ...αλλα κι αυτη ανεβαινει πολυ.

Είναι αρκετά Γιάννη για τις rxiii-iv, πολύ δύσκολα θα βρεις την iii κάτω από 700αρι και την iv κάτω από 1.000...και εγώ θα τις ήθελα άλλα δεν γίνεται!! Βέβαια και αυτές πάνω από 200mm έχουν πατήσει το f4, δεν ξέρω πραγματικά πόσο θα κερδίσεις σε σχέση με το f2,8 άλλα με μικρότερο αισθητήρα fz300. Νομίζω πάντως όπως σου είπα πριν ότι στην δική σου περίπτωση καλύτερα είναι μια fz1000...

Ναι το κατάλαβα ότι εννοούσες 2.000 ευρώ!!!

Re: Απάντηση: Re: Panasonic FZ -300

Γιάννη ο Νίκος έχει την FZ300 , έχει και την ΕΜ1, κανονίστε να βρεθείτε και σας δίνω τον φακό (100-300ΙΙ) μια ημέρα για να κανεις τα τεστ που θέλεις.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η στεγανότητα και η ταχύτητα του μοτέρ εστίασης ή η μεγάλη ριπή και ο παλιός φθηνότερος 100-300 θα κάνει τη δουλειά.

Και τον παλιό είχα δοκιμάσει Κώστα και δεν με εντυπωσίασε, είχε και θεματάκια εστίασης...ο καινούριος ήταν καλός άλλα δεν μπορούσα να δικαιολογήσω σύμφωνα με την απόδοση και την χρήση που θα του έκανα το 500αρικο που ζητούσε.
Είναι δύσκολο αυτό που ζητάει ο Γιάννης και δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει τόσο φτηνά όσο θα ήθελε.
Ευχαριστούμε για την πρόταση!!

ειναι το πιο δυσκολο κομματι της φωτογραφιας... σπορ σε εσωτερικους χωρους.
Θελεις πολυ ακριβο εξοπλισμο που φυσικα μονο επαγγελματιες τον δικαιολογουν.

Απλα, εγω προσπαθω να αντικαταστησω τους πανακριβους φακους, με κατι αλλο, προφανως με εκπτωσεις στη τελικη ποιοτητα...

ΥΓ... κανονικα αυτον θελω !
Aλλα μου πεφτει λιγακι βαρυς (για τα χερια και τη τσεπη !) :p

phototrend-sony-fe-400mm-f2.8-gm-oss_5.jpg

Έτσι είναι Γιάννη!!, ο φακός αυτός δυναμίτης σε όλα του...χαχα

Πέρα από την πλάκα και για να επανέρθουμε στα του νήματος, καταλαβαίνεις και εσύ ότι είναι απλά αδύνατο να κάνεις sport φωτογράφηση σε κλειστό χώρο με αισθητήρα μηχανής 1/2.3!! Καλή χρυσή ή fz300 άλλα είναι κυρίως για μέρα άντε και για ενδιάμεσο φωτισμό μέχρι εκει....πάντως σε κλειστό χώρο σε μπάσκετ είχα δοκιμάσει παλιότερα και την Em1 με τον καλό Olympus 40-150f2,8 και είχα ζοριστεί πάρα πολύ, έχασα πάρα πολλές φώτος, ήθελα είτε πιο φωτεινό φακό ακόμα είτε απλά FF, φίλος δίπλα με canon ff και τον 70-200FF απλά ζωγράφιζε...τόσο απλά...οπότε όπως καταλαβαίνεις δύσκολα τα πράγματα!!

Αν δεν σου αρκούν τα 200mm σε FF έχεις θέμα!! Από εκει και πάνω θες πολλλλυυυυυ χρήμα ειδικά σε FF mirrorless.....

Προτασούλα, αν θες μόνο φώτο γιατί δεν κοιτάς π.χ. τον απλό Nikon 70-300 (τιμή χώμα 165 ευρώ καινούριος με μια χαρά απόδοση) και πάρε και ένα σώμα σε τιμή χώμα π.χ. D5300...δεν θα σου βγει πάνω από 400 ευρώ το σετ και θα έχεις και αξιοπρεπείς επιδόσεις.
https://www.skroutz.gr/s/10264906/Nikon-AF-P-DX-Nikkor-70-300mm-f-4-5-6-3G-ED-VR.html

Και εμένα μου κάνει απορία που δε σου φτάνουν τα 200mm Γιάννη.
Εύχρηστη η fz300 αλλά μου θυμίζει η ποιότητα αρχείο από καλό φωτογραφικό κινητό.

Απάντηση: Re: Panasonic FZ -300

Παιδιά να το πω ευγενικά δεν βάφεις αυγά με κλ•νιές :flipout:

Μιλάμε για ένα από τα πιο δύσκολα είδη φωτογράφησης που σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες ολα πρέπει να είναι κουρδισμένα : ταχύτητα ΕVF(ΟVF), ριπή, buffer, σύστημα εστίασης εξελιγμένο, IQ φακού, σύγχρονος αισθητήρας , κατάλληλη εστιακή απόσταση φακού σε συνδιασμό με την ανάλυση της μηχανής.

Αν έφτιαχνε κάποια εταιρία τέτοιο πακέτο με ένα πεντακοσάρικο θα είχε θησαυρίσει όχι από τους επαγγελματίες αλλά από τους μπαμπάδες όλου του κόσμου !

Teleconverter δεν υπάρχει για τον 70-200 Ε mount;
Nα τον κάνει 400άρη κι ας χάσει ενα στοπ.

Επιμένω για τον Sigma 150-600mm με μονόποδο και ιμάντα για μεταφορά και ξαναλέω αν τα κατάφερνα εγώ να τον κουβαλώ είμαι σίγουρος για σένα Ιωάννη.

Εγώ δεν είμαι...εχω κι εγώ σοβαρά θέματα.

Τεσπα...ας το συνεχίσουμε σε άλλο νήμα.

ΥΓ...πάντως , συνεχώς ακούω ερωτήσεις γι αυτό ακριβώς το θέμα. Σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που πάω, βρίσκω γνωστούς και φίλους , μπαμπάδες με παιδιά που αθλούνται κλπ και με ρωτάνε το ίδιο ακριβώς.
Να τους προτείνω δηλ.κατι αντίστοιχο, καλό και οικονομικό.
Θα θησαύριζε μια εταιρεία πιστεύω που θα το κατάφερνε, σε τιμη λογική, μέχρι 500 δηλ.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Εύχρηστη η fz300 αλλά μου θυμίζει η ποιότητα αρχείο από καλό φωτογραφικό κινητό.

Τα 200 σε FF είναι πολύ λίγα Παναγιώτη.
Από 300 και πάνω....ο Τάκης το ΣΚ δανείστηκε τον δικό μου 70-200 και τον χρησιμοποίησε στην α6500 που γίνεται 300mm και πάλι του φάνηκαν λίγα!
Για παρόμοια κατάσταση κι αυτός.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic FZ -300

Παιδιά να το πω ευγενικά δεν βάφεις αυγά με κλ•νιές :flipout:

Μιλάμε για ένα από τα πιο δύσκολα είδη φωτογράφησης που σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες ολα πρέπει να είναι κουρδισμένα : ταχύτητα ΕVF(ΟVF), ριπή, buffer, σύστημα εστίασης εξελιγμένο, IQ φακού, σύγχρονος αισθητήρας , κατάλληλη εστιακή απόσταση φακού σε συνδιασμό με την ανάλυση της μηχανής.

Αν έφτιαχνε κάποια εταιρία τέτοιο πακέτο με ένα πεντακοσάρικο θα είχε θησαυρίσει όχι από τους επαγγελματίες αλλά από τους μπαμπάδες όλου του κόσμου !

Εννοείται Κώστα δεν το συζητάμε, θες πανάκριβο εξοπλισμό για να έχεις όλα αυτά που αναφέρουμε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα έχεις αυτά όχι με 500 ευρώ άλλα ούτε με 1.000 και ούτε με 1.500....είναι δύσκολο και ακριβό αυτό που ζητάει ο Γιάννης.

Re: Απάντηση: Panasonic FZ -300

Ισχύει Παναγιώτη, απλά δεν υπάρχει τίποτα εκει έξω είτε κινητό είτε μηχανή, που να προσφέρει τόσα πολλά όσα η Fz300 σε αυτά τα χρήματα, για αυτό και πουλιέται ακόμα, και αν δεις στο Dpreview έχει πάρα πολλούς ενεργούς χρήστες και εκατοντάδες νήματα. Αν ήταν να είχε ποιότητα αρχείου ίδιο με Mirrorless crop κλπ. με φακό 24-600mmf2,8 θα τους είχε βάλει λουκέτο όλους!!! Ετσι και αλλιώς το έγραψα και πριν ότι η μηχανή απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό και για συγκεκριμένες ανάγκες, καλύπτει τρύπες που δεν στις καλύπτει η βασική σου μηχανή και δεν ζητάει πολλά για όλα αυτά. Στην τελική την έχεις και σαν βιντεοκάμερα. Π.Χ. Την Κυριακή σε παιδικό θεατράκι ήμουν μακριά και δεν μπορούσα να τραβήξω τίποτα με την X-E3 Και τον 50-230, + ότι είχε ένα θέμα στην εστίαση στο τέλος του ζουμ του, ε με την fz300 έβγαλα κάμποσες φώτος και τράβηξα και αξιοπρεπέστατα βιντεάκια. Yλικό που ναι μεν δεν είναι super άλλα δεν θα το είχα σε καμία περίπτωση αν δεν είχα μαζί μου την μηχανή.
Επίσης το Σάββατο καθισμένος στο παγκάκι έβγαλα ένα σωρό βιντεάκια και φώτος με αρκετά ρηχό βάθος πεδίου τα πιτσιρίκια που έπαιζαν από απόσταση, εύκολα, γρήγορα και χωρίς να ενοχλώ....ήδη σε 10 μέρες που την έχω κοντεύει να βγάλει τα λεφτά που την πήρα....είχα ξεχάσει πόσο ευέλικτο είναι να έχεις ένα φακό με τόσο μεγάλο εύρος, χάνεις σε ποιότητα άλλα σου προσφέρει μεγάλη ευκολία.

Εγώ δεν είμαι...εχω κι εγώ σοβαρά θέματα.

Τεσπα...ας το συνεχίσουμε σε άλλο νήμα.

ΥΓ...πάντως , συνεχώς ακούω ερωτήσεις γι αυτό ακριβώς το θέμα. Σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που πάω, βρίσκω γνωστούς και φίλους , μπαμπάδες με παιδιά που αθλούνται κλπ και με ρωτάνε το ίδιο ακριβώς.
Να τους προτείνω δηλ.κατι αντίστοιχο, καλό και οικονομικό.
Θα θησαύριζε μια εταιρεία πιστεύω που θα το κατάφερνε, σε τιμη λογική, μέχρι 500 δηλ.

Μια από τα ίδια Γιάννη, συνεχώς ακούω την ίδια ερώτηση, δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο...μακάρι άλλα δεν...

Αυτό είναι που ζητάνε οι περισσότεροι που γνωρίζω ...οχι μηχανές για street photo, τοπία, αρχιτεκτονικά θέματα, άστρο φωτογράφηση, macro κλπ....που απασχολούν εμάς κυρίως.

Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο και δεν έχει απάντηση....δυστυχώς.

Αυτό είναι που ζητάνε οι περισσότεροι που γνωρίζω ...οχι μηχανές για street photo, τοπία, αρχιτεκτονικά θέματα, άστρο φωτογράφηση, macro κλπ....που απασχολούν εμάς κυρίως.

Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο και δεν έχει απάντηση....δυστυχώς.

Ετσι είναι, στα της μηχανής πάντως να πω, ότι έχοντας δοκιμάσει δεκάδες μηχανές, θα έλεγα με σιγουριά ότι είναι η μόνη που κάπως προσπαθεί να πλησιάσει αυτό που ζητάνε οι μπαμπάδες για sport φωτογράφηση για τα βλαστάρια τους με κόστος όχι πάνω από 400-500 ευρώ. Με προσοχή και κάποιες υποχωρήσεις ο αισθητήρας της και ο φακός με σταθερό f2,8 σε συνδυασμό με το καλό σύστημα εστίασης θα κάνει μια σχετική δουλίτσα. Προφανώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε για πλάκα μεγάλη και καλή μηχανή με ακριβούς και καλούς φακούς, άλλα αν ξέρεις τι παίρνεις δεν θα σε απογοητεύσει.
Στην τελική οι περισσότερες άλλες μηχανές ζουμ με μικρό αισθητήρα ή οικονομικοί τηλεφακοί για Mirrorless/dslr είναι θεοσκότεινοι και δεν προσφέρουν τίποτα που δεν μπορείς να το κάνεις με την fz300.

Για αυτό που αναφέρω στην τιμή που την παίρνει πλέον κάποιος είναι πολύ καλό VFM, ίσως το καλύτερο VFM από όλες τις μηχανές compact που έχω δοκιμάσει, και έχω δοκιμάσει πάρα πολλές.

Για μένα είναι χρήσιμη π.χ. και στην παραλία...κάθε φορά που πήγαινα στην θάλασσα φοβόμουν όταν άφηνα στην παραλία τον καλό μου εξοπλισμό μην τον κλέψουν, φοβόμουν μην μπει σκόνη ή νερό μέσα στον φακό/σώμα ή απλά δεν έφτανε το ζουμ να τραβήξω και να βιντεοσκοπήσω αυτά που ήθελα....τώρα με την fz300 μου λύθηκαν αυτά τα θέματα και μόνο για αυτό θα την κρατήσω και το καλοκαίρι...

Να το ξαναγράψω είναι πραγματικά εντυπωσιακό και σου λύνει τα χέρια και να έχεις με έναν φακό τέτοιο μεγάλο εύρος και ταυτόχρονα να έχεις και macro άλλα και πορτραίτα με ένα σχετικά ρηχό βάθος πεδίου.

Για να το πω αλλιώς...πως λέμε ότι με ένα κινητό επειδή το έχεις πάντα μαζί σου φωτογραφίζεις όποτε θες έστω και αν δεν έχει άριστη ποιότητα ή πάντα δεν λέμε ότι καλύτερα να πάρω έστω και μέτρια φωτογραφία παρά καθόλου....ε κάπως έτσι είναι και αυτή η μηχανή, την έχεις μαζί σου και αντικαθιστά 3-4 φακούς, όχι άριστα άλλα θα πάρεις ''υλικό'' μαζί σου σπίτι που αν δεν την είχες την μηχανή αυτή δεν θα το έπαιρνες καθώς δεν θα κουβάλαγες τόσους φακούς όπου πας.

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός άλλα αυτό προσπαθεί να καλύψει αυτή η μηχανή και το κάνει καλά.

Τέλος να προσθέσω ότι η όλη εμπειρία χρήσης της μηχανής δεν έχει καμία σχέση με την κλασική φτηνή σουπερζουμ μηχανή, είναι πολύ ευχάριστη στην χρήση και νιώθεις ότι κρατάς κάτι ποιοτικό, σε αυτό βοηθάει πολύ το εξαιρετικό σκόπευτρο και τα ποιοτικά και μεγάλα κουμπιά και ροδέλες που είναι σωστά τοποθετημένα.