Αυτό είναι που ζητάνε οι περισσότεροι που γνωρίζω ...οχι μηχανές για street photo, τοπία, αρχιτεκτονικά θέματα, άστρο φωτογράφηση, macro κλπ....που απασχολούν εμάς κυρίως.
Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο και δεν έχει απάντηση....δυστυχώς.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Ετσι είναι, στα της μηχανής πάντως να πω, ότι έχοντας δοκιμάσει δεκάδες μηχανές, θα έλεγα με σιγουριά ότι είναι η μόνη που κάπως προσπαθεί να πλησιάσει αυτό που ζητάνε οι μπαμπάδες για sport φωτογράφηση για τα βλαστάρια τους με κόστος όχι πάνω από 400-500 ευρώ. Με προσοχή και κάποιες υποχωρήσεις ο αισθητήρας της και ο φακός με σταθερό f2,8 σε συνδυασμό με το καλό σύστημα εστίασης θα κάνει μια σχετική δουλίτσα. Προφανώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε για πλάκα μεγάλη και καλή μηχανή με ακριβούς και καλούς φακούς, άλλα αν ξέρεις τι παίρνεις δεν θα σε απογοητεύσει.
Στην τελική οι περισσότερες άλλες μηχανές ζουμ με μικρό αισθητήρα ή οικονομικοί τηλεφακοί για Mirrorless/dslr είναι θεοσκότεινοι και δεν προσφέρουν τίποτα που δεν μπορείς να το κάνεις με την fz300.
Για αυτό που αναφέρω στην τιμή που την παίρνει πλέον κάποιος είναι πολύ καλό VFM, ίσως το καλύτερο VFM από όλες τις μηχανές compact που έχω δοκιμάσει, και έχω δοκιμάσει πάρα πολλές.
Για μένα είναι χρήσιμη π.χ. και στην παραλία...κάθε φορά που πήγαινα στην θάλασσα φοβόμουν όταν άφηνα στην παραλία τον καλό μου εξοπλισμό μην τον κλέψουν, φοβόμουν μην μπει σκόνη ή νερό μέσα στον φακό/σώμα ή απλά δεν έφτανε το ζουμ να τραβήξω και να βιντεοσκοπήσω αυτά που ήθελα....τώρα με την fz300 μου λύθηκαν αυτά τα θέματα και μόνο για αυτό θα την κρατήσω και το καλοκαίρι...
Να το ξαναγράψω είναι πραγματικά εντυπωσιακό και σου λύνει τα χέρια και να έχεις με έναν φακό τέτοιο μεγάλο εύρος και ταυτόχρονα να έχεις και macro άλλα και πορτραίτα με ένα σχετικά ρηχό βάθος πεδίου.
Για να το πω αλλιώς...πως λέμε ότι με ένα κινητό επειδή το έχεις πάντα μαζί σου φωτογραφίζεις όποτε θες έστω και αν δεν έχει άριστη ποιότητα ή πάντα δεν λέμε ότι καλύτερα να πάρω έστω και μέτρια φωτογραφία παρά καθόλου....ε κάπως έτσι είναι και αυτή η μηχανή, την έχεις μαζί σου και αντικαθιστά 3-4 φακούς, όχι άριστα άλλα θα πάρεις ''υλικό'' μαζί σου σπίτι που αν δεν την είχες την μηχανή αυτή δεν θα το έπαιρνες καθώς δεν θα κουβάλαγες τόσους φακούς όπου πας.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός άλλα αυτό προσπαθεί να καλύψει αυτή η μηχανή και το κάνει καλά.
Τέλος να προσθέσω ότι η όλη εμπειρία χρήσης της μηχανής δεν έχει καμία σχέση με την κλασική φτηνή σουπερζουμ μηχανή, είναι πολύ ευχάριστη στην χρήση και νιώθεις ότι κρατάς κάτι ποιοτικό, σε αυτό βοηθάει πολύ το εξαιρετικό σκόπευτρο και τα ποιοτικά και μεγάλα κουμπιά και ροδέλες που είναι σωστά τοποθετημένα.