PANASONIC DMP-BD35 Blue Ray Player (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απάντηση: Panasonic DMP-BD35

Παιδια το Panasonic DMP-BD35 εχει αναλογικες εξοδους 5.1 ?

Εχω μπερδευτει λιγο , αλλου το βλεπω να εχει και αλλου να μην εχει 5.1..

Και επειδη βλεπω οτι αλλου το γραφουν σκετο DMP-DB35 και αλλου DMP-BDB35EG-K θελω να ρωτησω αν προκειται για διαφορετικες εκδοσεις..Και αν ναι ποιες ειναι οι διαφορες τους.Μηπως ειναι οι αναλογικες εξοδοι ? Γιατι τις 5.1 τις βλεπω να τις γραφουν στο EG-K μονο.

Τουλαχιστον τα σαιτ που κοιταξα.Αν καποιος ξερει με σιγουρια..

Re: Panasonic DMP-BD35

Θελω να αγορασω το 35ντάρι αλλα θελω να μου πειτε αν παιζει κανονικα DVD ή μόνο Blue Ray disc...Εχω ψαξει παντου και δεν μπορω να μαθω πουθενα:nounder:

Θελω να αγορασω το 35ντάρι αλλα θελω να μου πειτε αν παιζει κανονικα DVD ή μόνο Blue Ray disc...Εχω ψαξει παντου και δεν μπορω να μαθω πουθενα:nounder:

Όλα τα BDP παίζουν και DVD και τα περισσότερα (όπως το BD35) κάνουν έχουν και αρκετά καλό upscaling.

Ουσιαστικα οσο και το 60αρι.Δεν εχει πεσει η τιμη του ουτε εχει παρατηρηθει καποιο ξεστοκαρισμα.

Panasonic DMP-BD35 στα 160 ευρώ

πήγα για μία αλλαγή στο media markt του Αμαρουσίου και είδα την προσφορά του θέματος ...
αν θυμάμαι καλά, προ οκταμήνου , το υπόψη πλέυερ συγκέντρωνε πολύ θετικά σχόλια από τους συνφορουμίτες ... υπάρχει κανείς λόγος για να το αγνοήσει κάποιος, σε αυτήν την χαμηλή τιμή ;

Re: Panasonic DMP-BD35 στα 160 ευρώ

Ναι μεν αλλά με 15 ευρώ ακόμη παίρνει κάποιος το LG BD370 με youtube και δυνατότητα αναπαραγωγής mkv από το USB.

Re: Panasonic DMP-BD35 στα 160 ευρώ

Ναι μεν αλλά με 15 ευρώ ακόμη παίρνει κάποιος το LG BD370 με youtube και δυνατότητα αναπαραγωγής mkv από το USB.

Ναι ...αλλά σε αρχεία μέχρι 4gb αφού υποστηρίζει μόνο δίσκους σε fat32 και όχι ntfs. Το επερχόμενο lg 390 θα υποστηρίζει και ntfs αλλά θα είναι ακριβότερο

Panasonic BD-35 και αρχεία AVCHD

Καλησπέρα, κατ' αρχάς!

Έχω κατεβάσει από το Διαδίκτυο ένα freeware προγραμματάκι, που πρέπει να σας είναι γνωστό, το Advanced High Definition Video Disc Creator, που μετατρέπει τα .mkv αρχεία σε αρχεία AVCHD DVD. Έτσι, διατηρεί απείραχτη την ποιότητα της ματρόσκας, χωρίς περαιτέρω συμπίεση, ώστε να μπορεί ο χρήστης να απολαύσει υψηλή ποιότητα εικόνας από DVD. (Συγχωρέστε με αν λέω τίποτε ... μακακίες, αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικός μ' αυτά!)

Πάνε λοιπόν όλα καλά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, δημιουργείται το εικονικό αρχείο ΙSO και ένα άλλο MDS (τι είναι πάλι τούτο;) και "καίω" το ISO (ή το MDS, γιατί το ίδιο κάνει) σε DVD διπλής (ή μονής) στρώσης. Αλλά όταν βάζω το δισκάκι στο Panasonic (το οποίο υποστηρίζει αρχεία AVCHD), ακούγεται μεν ο ήχος, αλλά εικόνα ... γιοκ!

Το περίεργο είναι ότι στο λάπτοπ του κουμπάρου μου έπαιξε κανονικότατα με εικόνα και ήχο, μόνο που (χμ!) δεν βρήκε υπότιτλους.

Τρέχει τίποτε με τους codecs του AVCHD? Βοηθήστε, φίλοι, γιατί βρίσκομαι σε μαύρα σκοτάδια!!

Re: Panasonic BD-35 και αρχεία AVCHD

Είχα δοκιμάσει κάποια τέτοια προγράμματα για να φτιάξω AVCHD (πιο πολύ από περιέργεια). Μόλις όμως έβαζα το δισκάκι στο DVD Player για αναπαραγωγή, το τελικό αποτέλεσμα ήταν προβληματικό. Συνήθως έκανε απίστευτα κολλήματα ή η εικόνα εμφανιζόταν "διπλή" δηλαδή εμφανιζόταν ταυτόχρονα η ίδια εικόνα δυο φορές στην οθόνη σαν να είχα την τηλεόραση σε λειτουργία PaP. Οπότε δεν ασχολήθηκα παραπέρα.

Κανείς άλλος, ρε παιδιά, δεν ξέρει κάτι;

Ο προγραμματιστής λέει ότι το προγραμματάκι μετατρέπει .mkv αρχεία σε AVCHD, για να παίξουν στο PS3 ή σε blu-ray players (της Σόνυ ή και άλλων εταιρειών, δεν το διευκρινίζει). Μπορεί αυτό να έχει σημασία;

Απάντηση: Panasonic BD-35 και αρχεία AVCHD

Από τότε που πήρα το Panasonic BD-35(πριν δυο μήνες) ,από τα πρώτα πράγματα που έψαξα ,ήταν να δω τι γίνεται με τα AVCHD(είχα μια πρώτη επαφή με τα AVCHD πριν δυο χρόνια όταν πήρα το PS3).
Έχω καταφέρει να μετρέψω AVCHD με τρία διαφορετικά προγράμματα και τα παίζω με δυο διαφορετικούς τρόπους ,από DVD ή από την κάρτα SDHC .
Η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή ,χωρίς φυσικά σπασίματα κ.τ.λ στην ουσία μετέτρεψα το BD-35 σε AVCHD player.
Ακούω απορίες.

Re: Απάντηση: Panasonic BD-35 και αρχεία AVCHD

Από τότε που πήρα το Panasonic BD-35(πριν δυο μήνες) ,από τα πρώτα πράγματα που έψαξα ,ήταν να δω τι γίνεται με τα AVCHD(είχα μια πρώτη επαφή με τα AVCHD πριν δυο χρόνια όταν πήρα το PS3).
Έχω καταφέρει να μετρέψω AVCHD με τρία διαφορετικά προγράμματα και τα παίζω με δυο διαφορετικούς τρόπους ,από DVD ή από την κάρτα SDHC .
Η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή ,χωρίς φυσικά σπασίματα κ.τ.λ στην ουσία μετέτρεψα το BD-35 σε AVCHD player.
Ακούω απορίες.

Σ' ευχαριστώ, greekgreek!

Απορίες; Μα και βέβαια! (Δεν είμαι και πολύ σχετικός, όπως είπα...)

Τι ακριβώς ἐχεις κάνει; Πώς μετέτρεψες το BD-35 σε AVCHD player?

Αν γίνεις λίγο πιο αναλυτικός, θα σου είμαι υπόχρεος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic BD-35 και αρχεία AVCHD

Σ' ευχαριστώ, greekgreek!

Απορίες; Μα και βέβαια! (Δεν είμαι και πολύ σχετικός, όπως είπα...)

Τι ακριβώς ἐχεις κάνει; Πώς μετέτρεψες το BD-35 σε AVCHD player?

Αν γίνεις λίγο πιο αναλυτικός, θα σου είμαι υπόχρεος.

Καταρχήν θα πρέπει να πούμε (κάτι που δεν είχα καταλάβει το πρώτο καιρό και παιδευόμουνα) ότι σε AVCHD μπορείς να μετρέψεις τις ταινίες και σειρές που έχουν ανάλυση ακριβώς 1280x720 ή 1920x1080 (νομίζω και 1440x1080 δεν έχω ταινίες με τέτοια ανάλυση για να τεστάρω).Μια ταινία που είχα με 1280x716 δεν μπόρεσα να την μετρέψω σε AVCHD.
Εγώ επειδή βλέπω πολλές ξένες σειρές ,τις κατεβάζω πια σε 720p.
Το καλό με τις σειρές είναι ότι όλες έχουν ανάλυση ακριβώς 1280x720 σε αντίθεση με τις ταινίες που το ποσοστό να βρεις με ανάλυση 1280x720 ή 1920x1080 είναι πολύ μικρό (κάτω από 10%).
Έτσι λοιπόν τις σειρές τις μετρέπω σε AVCHD τις γράφω σε ένα dvd απλό ή έπανεγράψιμο (χωράνε συνήθως τρία επεισόδια).
Ακόμα το BD-35 παίζει AVCHD και από την κάρτα SDHC,πήρα και δυο κάρτες SDHC μια 8 GB και μια 16 GB.
Βλέπω λοιπόν AVCHD στο BD-35 και από dvd και από την κάρτα SDHC.

Τώρα αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ. Οι πληροφορίες σου είναι πολύ σημαντικές. Βλέπω δηλαδή ότι οι ταινίες που κατεβάζω σε .mkv αναφέρουν μεν στην ονομασία του αρχείου το 720p, αλλά όταν διαβάζω την ανάλυση, γράφει 1280 x 536 π.χ. Επομένως, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δεν μπορούν να μετατραπούν σε AVCHD.
Όσο για την ανάλυση 1440 x 1080, βεβαίως και μετατρέπεται σε AVCHD. Το έχω δοκιμάσει προσωπικά με βίντεο που έχω "περάσει" στον υπολογιστή από την κάμερά μου Canon HV-30 και την έκανα edit με το Pinnacle.
Κατά πως φαίνεται λοιπόν, πρέπει να φταίει η ανάλυση. Βέβαια παραμένει περίεργο το πώς η ταινία που δεν έπαιξε στο Panasonic, έπαιξε κανονικά στο λάπτοπ του κουμπάρου μου με εικόνα και ήχο, χωρίς όμως υποτίτλους.

Σ' ευχαριστώ πολύ, greekgreek! Αν έχεις να προσθέσεις και κάτι ακόμα, είναι ευπρόσδεκτο.

Απάντηση: Panasonic BD-35 και αρχεία AVCHD

Βρήκα τρεις τρόπους για να φτιάξω αρχεία AVCHD.

1.Πρώτος τρόπος με το πρόγραμμα Advanced High Definition Video Disk Creator ,το προγραμματάκι αυτό φτιάχνει αρχεία ISO τα οποία μετά τα γράφεις σε δίσκο DVD ή DVD-Dual Layer με το ImgBurn με την επιλογή Write images files to disk(οι δημιουργοί του υπόσχονται ότι το κάνει αυτόματα ).
Το πρόβλημα με το προγρομματάκι είναι ότι δεν πρέπει να έχεις κενά στην ονομασία που δίνεις στην ταινία και μερικές φορές ο τρόπος που θα ονομάσεις την ταινία παίζει ρόλο άν θα μετατρέψει ή όχι την ταινία σε AVCHD.
Υπάρχουν δυο σχετικά θέματα που άνοιξε ο δημιουργός του προγράμματος εδώ και εδώ

2.Δεύτερος τρόπος με το tsMuxer GUI 1.10.6 δημιουργείς αρχεία AVCHD(δυο φάκελοι με τα ονόματα BDMV και CERTIFICATE) τα οποία τα γράφεις σε δίσκο DVD με το ImgBurn (με την επιλογή Write files/folden to disk).

3.Τρίτος και καλύτερος τρόπος είναι αυτός που χρησιμοποιώ τελευταία είναι με το multiAVCHD 3.0.
Όπως λέει και το όνομα του εδώ μπορούμε να μετατρέψουμε μαζί πολλές σειρές ή ταινίες σε AVCHD.
Θετικό είναι ότι μπορείς να βάλεις και κάποιο μενού (σου δίνει κάποια πολύ ωραία μάλιστα που μπορείς να επιλέξεις).
Εδώ τα αρχεία AVCHD είναι δυο φάκελοι με τα ονόματα BDMV και HDAVCTN τα οποία γράφεις σε δίσκο DVD ή DVD-Dual Layer με το ImgBurn (με την επιλογή Write files/folden to disk).
Θετικό ακόμα ότι μπορείς να μετατρέψεις πολλαπλά επεισόδια από σειρές ή ταινίες σε AVCHD και να τα στείλεις σε κάρτα SDHC ,το BD-35 συνεργάζεται με κάρτα SDHC μέχρι 32 GB.Θα πρέπει όμως μέσα στην κάρτα να δημιουργήσουμε ένα φάκελο με το όνομα PRIVATE και εκεί μέσα να στείλουμε τα αρχεία AVCHD.
Μπορούμε να βρούμε οδηγίες εδώ.

Για ταινίες που δεν έχουν ανάλυση ακριβώς 1280x720 ή 1920x1080 και εκει υπάρχει λύση να διορθώσουμε την ανάλυση ,το πρόβλημα είναι με τις μετατροπές που έκανα έπεσε η ποιότητα εικόνας .