Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια χαρα παιδια!Μου προτεινανε να αναφερω σαυτο το thread το θεματακι που εχω σχετικα με gaming και Panasonic Vierra.Μολις αγορασα μια Panasonic Vierra TX-L32ETSE και εχω θεμα με τα παιχνιδια στο PS3 (ενοειται με HDMI καλωδιο). Τα χρωματα δεν μοιαζουν σωστα ενω η λειτουργια gaming mου φαινεται πολυ εντονη και κουραστικη στα ματια ενω η Cinema πολυ ξεπλημενη στα χρωματα αν και νομιζω οτι οι λεπτομερεις φαινονται λιγο καλυτερα στη Cinema. Μπορείτε να μου πειτε ενα καλο seting για αυτο το μοντελο ετσι ωστε να βλεπω και τα καλυτερα δυνατα γραφικα, να τρεχουν οπως πρεπει τα παιχνιδια και να ειναι και σχετικα ξεκουραστα?Ευχαριστω πολυ!

Πολύ σπάνιο μοντέλο έχεις αν είναι αυτό που γράφεις. Μια παρόμοια φάση με τη δικιά σου είδα εδώ αλλά λύση δεν του δώσαν....

Πολύ σπάνιο μοντέλο έχεις αν είναι αυτό που γράφεις. Μια παρόμοια φάση με τη δικιά σου είδα εδώ αλλά λύση δεν του δώσαν....
Ποιο είναι το σπάνιο μοντέλο; δεν καταλαβαίνω... Fleaman τι εννοεις όταν λες ότι τα χρώματα δεν μοιάζουν σωστα; Έχεις αντικατάσταση χρώματος με κάποιο που δεν είναι σωστο ή απλά σου φαίνονται ξεπλυμένα ή έντονα;Δοκίμασε τις δικές μου ρυθμίσεις στο gaming:
Αντιθεση 48
φωτεινότητα 0
χρωμα 30
οξυτητα 5
ισορροπ χρωματος κανονικη
ζωντανο χρωμα οχι

δοκίμασε επίσης να παιξεις με την ισορροπία χρώματος από κανονικό σε θερμό

επίσης πρέπει να ξέρεις ότι δεν θα σου δώσει ποτέ κάποιος κάτι ιδανικό. Πρέπει να βρεις τι ταιριάζει στο γούστο σου και στο χώρο σου!

Last edited:
Κατά τη γνώμη μου

Α) Υπάρχει η σωστή ρύθμιση μέσων απεικόνισης, η οποία είναι ανέφικτη χωρίς την χρήση μετρητικού εξοπλισμού, προγράμματος ανάλυσης δεδομένων, εμπειρίας κλπ...

Β) Υπάρχει η "ρύθμιση" με το μάτι, την αναπαραγωγή/χρήση ειδικών patterns και κάποιους γενικούς κανόνες (στα ανωτέρω link υπάρχουν σύνδεσμοι με οδηγίες "τι μπορώ να κάνω μόνος μου" κ.λ.π).

Γ) Υπάρχει η "ρύθμιση" με το μάτι, όπου η γενική ιδέα είναι "πατάω τα κουμπάκια κατά το δοκούν ...το βλέπω... μ' αρέσει ...τέλος"

Δ) Υπάρχει η "ρύθμιση", αντιγράφω τις ρυθμίσεις κάποιου που έχει εφαρμόσει τα Α) ή Β) ή του Γ) (εάν δεν ξέρω τι θέλω και δεν μπορώ μόνος μου να το βρω) " ...το βλέπω... μ' αρέσει ...τέλος"

Ο καθένας μπορεί να διαλέξει ό,τι θέλει από τα ανωτέρω, ώστε να νοιώθει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που βλέπει :2thumb22sup:

Υ.Γ.: Όποιος δεν θέλει να αφιερώσει λίγο χρόνο για να διαβάσει τα ανωτέρω link, ώστε να καταλάβει τι σημαίνει ρύθμιση και να την ξεχωρίσει από τη "ρύθμιση", είναι προτιμότερο να εφαρμόσει κατευθείαν τις λύσεις Γ) , Δ) και να νοιώσει ικανοποιημένος ;)

EDIT

Γεια χαρα παιδια!Μου προτεινανε να αναφερω σαυτο το thread το θεματακι που εχω σχετικα με gaming και Panasonic Vierra.Μολις αγορασα μια Panasonic Vierra TX-L32ETSE και εχω θεμα με τα παιχνιδια στο PS3 (ενοειται με HDMI καλωδιο). Τα χρωματα δεν μοιαζουν σωστα ενω η λειτουργια gaming mου φαινεται πολυ εντονη και κουραστικη στα ματια ενω η Cinema πολυ ξεπλημενη στα χρωματα αν και νομιζω οτι οι λεπτομερεις φαινονται λιγο καλυτερα στη Cinema. Μπορείτε να μου πειτε ενα καλο seting για αυτο το μοντελο ετσι ωστε να βλεπω και τα καλυτερα δυνατα γραφικα, να τρεχουν οπως πρεπει τα παιχνιδια και να ειναι και σχετικα ξεκουραστα?Ευχαριστω πολυ!

@fleaman mιας και το ανωτέρω είναι από το thread που άνοιξες , διαγράφτηκε το thread ώστε να μην γίνει συζήτηση σε δυο διαφορετικές κατηγορίες για το ίδιο θέμα...

...η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί εδώ :2thumb22sup:

Last edited:
Γεια χαρα παιδια!Να απαντησω στις ερωτησεις σας μηπως μπορειτε να βοηθησετε.Καταρχην czoun λογω ελειψης χρονου δοκιμασα την επιλογη Γ) οπως αναφερεις δεν ικανοποιηθηκα οποτε θελω να προβω στην επιλογη Δ) γι αυτο και απευθυνομαι σε εσας.Geothing με την επιλογη gaming βλεπω αρκετο μαυρο εκει που δεν πρεπει και πολυ εντονα χρωματα σε σημειο να κουραζει το ματι ενω με cinema βλεπω καλυτερα τις λεπτομερειες ωστοσο ειναι καπως ξεθωριασμενα τα χρωματα και εχω την εντυπωση οτι τα παιχνιδια τρεχου πιο ''πλαστικα'' και δεν εχουν το flow τις gaming επιλογης. Με λιγα λογια το ιδανικο θα ηταν να πετυχω λιγο πιο εντονα χρωματα στο Cinema με το flow του gaming κατι το οποιο δυσκολευομαι να πετυχω για καποιο λογο. Να ξεκαθαρισω οτι τα παντα γινονται με το ματι και δεν εχω ιδεα περι μετριτικων που αναφερετε!

Απάντηση: Re: Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

....λογω ελειψης χρονου δοκιμασα την επιλογη Γ) οπως αναφερεις δεν ικανοποιηθηκα οποτε θελω να προβω στην επιλογη Δ) γι αυτο και απευθυνομαι σε εσας.

Να ξεκαθαρισω οτι τα παντα γινονται με το ματι και δεν εχω ιδεα περι μετριτικων που αναφερετε!

Αφού δεν σε ικανοποίησε το δικό σου μάτι και μέχρι να βρεθεί κάποιος, για να δεις αν σε ικανοποιεί το δικό του μάτι...

...ρίξε μια ματιά στην τελευταία παράθεση του post #336 στο link http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056221823&viewfull=1#post1056221823

...το οποίο περιέχεται μέσα σε αυτά που αναφέρω προηγουμένως, τα οποία αν ήθελε και μπορούσε να διαβάσει κάποιος όση ώρα θα περίμενε να του απαντήσουν οι άλλοι, τι του αρέσει....πιθανόν να είχε οδηγηθεί σε κάποιες επιλογές, για να βρει μόνος του, τι θα του άρεσε.

Καλώς ήρθες στη παρέα μας

Ενοεις το λινκ που παπαπεμπει στο αγγλικο av?αν ναι τα εχω τσεκαρει τα βιντεακια.συστεινεται η cinema ως πιο ξεκουραστη επιλογη για το ματι το οποιο ισχυει ομως νομιζω πως τα παιχνιδια τρεχουν χειροτερα.ιδανικα θα θελα ενα πιο ζωντανο cinema κ να τρεχουν οπως τρεχουν στο gaming τα παιχνιδια.μηπως να ασχοληθω με ρυθμησεισ στη gaming και οχι με τη cinema τελικα?

http://www.prad.de/new/tv/test-panasonic-tx-l47etw5.html

ConclusionThe Panasonic L47ETW5 makes us the final verdict is not easy. On the plus side most certainly are good housing, a sense structured OSD and the many multimedia features including HbbTV. The file representation of the media player is capable of improvement, however, as there is no folder structure is mapped. The viewing angle stable IPS panel restricts the dynamic range a bit, but can also be unfavorable viewing angle. The power consumption is due to the LED backlight to pleasantly low.OSD and the many multimedia features including HbbTV. The file representation of the media player is capable of improvement, however, as there is no folder structure is mapped. The viewing angle stable IPS panel restricts the dynamic range a bit, but can also unfavorable viewing angle too.The power consumption is through the LED - backlit on pleasantly low.Scaler and deinterlacer can also impressive. The built-in Triple-Tuner provides the panel with high quality images. Another highlight is the passive 3D technology, even if a resolution loss is visible.Deinterlacer can also convince. The built-in Triple-Tuner provides the panel with high quality images. Another highlight is the passive 3D technology, even if a resolution loss is visible.
lg.php

The illumination of our test unit is good in dark scenes. Significant weaknesses in the other hand, show the image homogeneity. The presentation is on the surface is not free of color casts.Image uniformity . The presentation is on the surface is not free of color casts.Real stimulus for colorimetric measurements to light. Even in our favorite "True Cinema" picture mode that disables the dynamic contrast control, it is a fully standards-compliant representation far.This behavior costs the Panasonic L47ETW5 a whole note.Very unfavorable to the renunciation of a multilevel intensity adjustment of the backlight. The CMS is rudimentary and does not allow an optimization of the gray balance, a correction of the occurring non-linearities.Backlight . The CMS is rudimentary and does not allow an optimization of the gray balance, a correction of the occurring non-linearities.The street price of around 1100 euros would be to enhance properties perfectly adequate. So it only goes to a satisfactory overall result.Overall rating: SATISFACTORY
testlogo-panasonic-tx-l47etw5.jpg

Last edited:
Geothing δοκιμασα τη ρυθμηση σου στο gaming αλλα με κουρασε στα ματια μετα απο λιγο..Μετα απο αρκετο παιχνιδι στο gaming μου φαινεται οτι μου κανει καλυτερα και πιο ξεκουραστα η cinema ωστοσο δεν μπορω ακομα και τωρα να βρω το ιδανικο για μενα setup...Τουλαχιστον κατασταλλαξα οτι αποριπτω την gaming κατι ειναι και αυτο. Αν ειναι αργοτερα θα ποσταρω τις ρυθμησεις στη cinema μηπως μπορει κανεις να μου προτεινει κανενα tweek που θα μπορουσε να κανει την cinema λιγο πιο εντονη χρωματικα.Ευχαριστω

Δοκίμασε να ανεβάσεις τα ρυθμιστικά της αντίθεσης ή/και του χρώματος στη Cinema... ;)

Δοκίμασε να κατεβάσεις τα ρυθμιστικά της αντίθεσης ή/και του χρώματος στο Game.

Δοκίμασε επίσης να βάλεις τον τόνο του χρώματος από το θερμό 2 που πρέπει να είναι στο Θέρμο 1 ή το Ουδέτερο.

Αυτες ειναι οι ρυθμησεις μου αυτη τη στιγμη σε cinema:

Αντιθεση: 47
Φωτεινοτητα: +27
Χρωμα: 30
Οξυτητα: 4
Ισορροπια Χρωματος : Κανονικη
Ζωντανο Χρωμα: Ναι
Λειτουργια Eco: Οχι
P-NR: Οχι
Προβολη οθονης: Ναι
Intelligent Frame Creation: Οχι
Overscan 16:9 : Οχι

Εχετε να προτεινετε να αλλαξω τιποτα απο αυτα ετσι ωστε να βγει καλυτερο το αποτελεσμα?

Φωτεινότητα στο +27; Γιατί την έχεις ανεβάσει τόσο; Ένα ξέπλυμα πρέπει να έχει γίνει η εικόνα σου...

Την ανεβασα γιατι αλλιως ειναι πολυ σκοτεινη η εικονα..Που περιπου προτεινεις?Πες μου για να εχω ενα reference και μετα το παω με το ματι

επίσης αν είσαι στο cinema mode το πιο πιθανό είναι να έχεις lag οπότε καλύτερα προσαρμόσεις τη λειτουργία παιχνιδιού σε αυτο που σου αρέσει. Την φωτεινότητα μέχρι το +6 την έχω πάει αν και ως συνήθως προτιμώ το 0

Last edited:
Την ανεβασα γιατι αλλιως ειναι πολυ σκοτεινη η εικονα..Που περιπου προτεινεις?Πες μου για να εχω ενα reference και μετα το παω με το ματι

Το ρυθμιστικό της φωτεινότητας δεν ρυθμίζει το εκπεμπόμενο φως της συσκευής σου, αλλά το επίπεδο του μαύρου. Για τη σωστή του ρύθμιση, ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/271-Βασικές-ρυθμισεις-ενός-προβολικού-μεσου

Μερικά παιχνίδια διαθέτουν και δικές τους καρτέλες για τη σωστή ρύθμιση της φωτεινότητας.

Για να αυξομειώσεις το εκπεμπόμενο φως στην τηλεόρασή σου, παίξε με το ρυθμιστικό της αντίθεσης...

επίσης αν είσαι στο cinema mode το πιο πιθανό είναι να έχεις lag οπότε καλύτερα προσαρμόσεις τη λειτουργία παιχνιδιού σε αυτο που σου αρέσει. Την φωτεινότητα μέχρι το +6 την έχω πάει αν και ως συνήθως προτιμώ το 0

Στις παλιές Panasonic το lag ήταν το ίδιο, εφόσον ήταν κλειστό το IFC και το P-NR, αν αυτό έχει αλλάξει στις καινούριες φυσικά και να προτιμήσει την επιλογή Game... :2thumb22sup:

Αυτη τη στιγμή έβαλα να δοκιμάσω σε game
Αντίθεση :25
Φωτεινότητα : 6
Χρώμα:30
Προσπαθώ κάπως να πετύχω την εικόνα της cinema στο game για να αποφύγω το lag-aρισμα
Οξύτητα 5 είναι καλά?Τι ακριβώς δηλώνει?Θεωρητικά είναι οκ η αντίθεση η είναι χαμηλά?