Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ερώτηση προς τους υπόλοιπου κατόχους, κοιτάξτε την οθόνη και ακουμπηστε την ελαφρά (κυρίως στις γωνίες). Νιώθετε σαν η επιφάνεια να υποχωρεί προς τα μέσα; όταν το κάνω νιώθω σαν να υπάρχει από μπροστά ένα "φίλτρο-μεμβράνη" το οποίο, στις γωνίες ειδικά, υποχωρεί προς τα μέσα. Συμβαίνει και σε εσάς;

μιας και ειμαι κατοχος της 47αρας θα σας πω τα εξεις:
-την αγορα την εκανα απο το πλαισιο...οταν πηγα να την δω εκει επεσα απο τα συννεφα...χαλια εικονα.χαλια χρωματα....γενικα ηταν ισως η χειροτερη απο ολες....
ρωταω τον πωλητη γιατι τετοιο χαλι...και μου λεει οτι της sony-lg-samsung ερχονται τεχνικοι των εταιριων και τις ρυθμιζουν...και ετσι πηρα το χειρ/ιο της και εκανα οτι διαβαζα εδω...τα πραγματα εφτιαξαν κατα πολυ....
-τωρα που την εχω σπιτι σαν λεω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημένος με την εικονα της...νομιζω οτι για στα λεφτα αυτα δεν υπαρχει κατι καλητερο...

μιας και ειμαι κατοχος της 47αρας θα σας πω τα εξεις:
-την αγορα την εκανα απο το πλαισιο...οταν πηγα να την δω εκει επεσα απο τα συννεφα...χαλια εικονα.χαλια χρωματα....γενικα ηταν ισως η χειροτερη απο ολες....
ρωταω τον πωλητη γιατι τετοιο χαλι...και μου λεει οτι της sony-lg-samsung ερχονται τεχνικοι των εταιριων και τις ρυθμιζουν...και ετσι πηρα το χειρ/ιο της και εκανα οτι διαβαζα εδω...τα πραγματα εφτιαξαν κατα πολυ....
-τωρα που την εχω σπιτι σαν λεω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημένος με την εικονα της...νομιζω οτι για στα λεφτα αυτα δεν υπαρχει κατι καλητερο...
satkingr μιας και είσαι καλτοχος μπορείς να τσεκάρεις και αυτό που ρωτάω πιο πάνω;

satkingr μιας και είσαι καλτοχος μπορείς να τσεκάρεις και αυτό που ρωτάω πιο πάνω;

οχι...δεν μπορω να καταλαβω κατι...και στις γωνιες και στην μεση το ιδιο ειναι!!!

Ερώτηση προς τους υπόλοιπου κατόχους, κοιτάξτε την οθόνη και ακουμπηστε την ελαφρά (κυρίως στις γωνίες). Νιώθετε σαν η επιφάνεια να υποχωρεί προς τα μέσα; όταν το κάνω νιώθω σαν να υπάρχει από μπροστά ένα "φίλτρο-μεμβράνη" το οποίο, στις γωνίες ειδικά, υποχωρεί προς τα μέσα. Συμβαίνει και σε εσάς;

επιβεβαιώνω ο,τι όταν την καθαρίζω με πανάκι στο κάτω μέρος της και ειδικά στις γωνίες υποχωρεί προς τα μέσα γι'αυτό απαλές κινήσεις.

Βασικά τώρα στα τελευταία post έχουν βγει στην επιφάνεια αρκετά αρνητικά στοιχεία....

ξέρει κανείς από τους ειδήμονες περι τίνος προκειται; Μοιάζει σαν εξωτερικο φίλτρο-μεμβρανη

Καλησπερα μπορει καποιος κατοχος να μου πει εαν εχει pvr ,εαν εχει pip κυριως οταν κανεις browsing και τελος εαν υποστηριζει flash ο browser.

Καλησπερα μπορει καποιος κατοχος να μου πει εαν εχει pvr ,εαν εχει pip κυριως οταν κανεις browsing και τελος εαν υποστηριζει flash ο browser.

Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι και στα 3 ερωτήματα σου. Στα μοντέλο του εξωτερικου και συγκεκριμένα της Αυστραλίας το pvr είναι ενεργοποιημένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Τώρα στο θέμα της υποχώρησης της μεμβράνης που έθιξα παραπάνω και ύστερα απο μήνυμα που έστειλα στην panasonic, μου ήρθε η εξής απάντηση: Αυτό που πιέζεται είναι η οθόνη υγρών κρυστάλλων με το ενσωματωμένο φίλτρο της και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ανοχές ως προς το περίβλημα.

Μην ασκείτε πίεση σε αυτή την επιφάνεια για αποφυγή βλαβών.

Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι και στα 3 ερωτήματα σου. Στα μοντέλο του εξωτερικου και συγκεκριμένα της Αυστραλίας το pvr είναι ενεργοποιημένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Τώρα στο θέμα της υποχώρησης της μεμβράνης που έθιξα παραπάνω και ύστερα απο μήνυμα που έστειλα στην panasonic, μου ήρθε η εξής απάντηση: Αυτό που πιέζεται είναι η οθόνη υγρών κρυστάλλων με το ενσωματωμένο φίλτρο της και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ανοχές ως προς το περίβλημα.

Μην ασκείτε πίεση σε αυτή την επιφάνεια για αποφυγή βλαβών.

αν και σε μενα δεν αντολαμβανομαι κατι τετοιο...η απαντηση τους λογικη ακουγετε!!!

Είμαι κάτοχος της 42ET5 εδώ και λίγες μέρες.
Η εικόνα είναι πολύ ικανοποιητική όπως και σε κίνηση (2d).
To 3D είναι υπέροχο.
Το μόνο πρόβλημα που βρήκα ήταν το light bleeding, το οποίο το περίμενα και το ήξερα πριν την πάρω (edge led). Όταν βλέπω ταινίες δεν αφήνω ποτέ μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, προτιμώ να παραμορφωθεί η εικόνα η να χάσω λίγο από δεξιά ή αριστερά. Έτσι το light bleeding με ενοχλεί σε ελάχιστες σκηνές. Παρόλα αυτά προσπαθούσα να το διορθώσω όσο γινόταν ( ήταν ενοχλητικό σε full μαύρες σκηνές, με καταλαβαίνουν όσοι έχουν φάει σκάλωμα και το μυαλό τους βλέπει μόνο το light bleeding ) και έβαλα μια ταινία.
Μετά την ταινία έλεγξα ξανά το light bleeding (test clouding_v2.jpg) και είχε εξαφανιστεί!! Νόμιζα και εγώ ότι είχα κάνει πολύ καλές ρυθμίσεις …
Την επόμενη μέρα μετά από αρκετές ώρες ξανά τα ίδια και λίγο χειρότερα. Σκεπτικά αν την αφήσω λίγο να δουλέψει θα επανέρθει. Μετά από 2-3 ώρες καμία διάφορα απόλυτος.
Έτσι άρχισα το διάβασμα. Διάβασα αρκετά forum και τρόπους αντιμετώπισης (μέχρι και για μασάζ έλεγε σε 1 site…έλεος) τπτ το ουσιαστικό μέχρι που διάβασα 1 post που έλεγε:
Το edge light φωτίζει ένα διάφανο φίλτρο το όποιο φωτίζει την TV ομοιόμορφα. Αν όμως αυτό το φίλτρο αλλάξει φυσική κατάσταση από διαφόρους λόγους πχ. κρύο, ζέστη , υγρασία, κάποιο χτύπημα κ.α. τότε το φως βρίσκει αντίσταση και διαθλάται. Οι άκρες δέχονται περισσότερο φως και έτσι φαίνεται το πρόβλημα.
Έτσι μπήκα στην διαδικασία να θυμηθώ πως ¨έφτιαξε ¨ η tv. Μόνο την πρώτη μέρα που ήρθε η τηλεόραση είχε πολύ κρύο και είχα ανοίξει το air condition το όποιο είναι πάνω από την TV. Σκέφτηκα ότι ο αέρας θα είχε αφαίρεσε την υγρασία και ¨καθάρισε¨ η οθόνη. (Στο μέρος που είμαι έχει πολύ υγρασία)
Σήμερα γύρισα σπίτι το βράδυ άνοιξα την tv και το γνωστό light bleeding.Έβαλα το air condition να χτυπάει πάνω( στους 22 βαθμούς μη πάθει και τπτ). Μέτα από 30 λεπτά το light bleeding μειώθηκε στο 50% και αφού είδα μία ταινία είχε εξαφανιστεί!!
Οπότε θα θέλω να δω μια σκοτεινή ταινία θα θερμαίνω τον χώρο ανάλογα..

Νομίζω πως αυτό το πρόβλημα το έχουν όλες οι εταιρίες (edge led).
Για να καταλάβω το πρόβλημα αυτό βοήθησε μία Samsung TV 22 inch πολύ ακριβή η οποία βρισκόταν σε χώρο με παρά πολύ υγρασία.
Το light bleeding ήταν τρομερό για το μέγεθος της τηλεόρασης.
Ο έλεγχος των τηλεοράσεων γίνεται σε ελεγχόμενο κλιματικά χώρο και όλες περνάν τα τεστ.
Με το εύρος αντοχής των φίλτρων οι εταιρίες δεν νομίζω να έχουν ασχοληθεί καθόλου.

Re: Δίλημμα μεταξύ ΤX-L42DT50E ,UE40ES6710 και LG 42LM640s

Γεια και πάλι σε όλους,
λοιπόν όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο post παρήγγειλα δευτέρα την τηλεόραση panasonic 42 et5 και μου ήρθε παρασκευή ( πολύ ικανοποιημένος από ταχύτητα και ποιότητα παράδοσης - κωτσόβολος)
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ:
1. πολύ ωραίο design της τηλεόρασης, ομορφαίνει το χώρο
2. το 2D και το 3D είναι πραγματικά πάρα πολύ καλό για τα δεδομένα( οκ είναι η πρώτη μου FHD led tv αλλά ωστόσο θεωρώ πως η ποιότητα είναι εξαιρετική)
3. το smart viera πρακτικό μεν και αρκετά εύχρηστο ,παρ´όλα αυτά χρειάζεται μια αναβάθμιση κατά την γνώμη μου, να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον
4. ο ήχος είναι καλός θα μπορούσε καλύτερος νομίζω,το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι κακός
5. Τέλος ,το πρόβλημα που προέκυψε στην συγκεκριμένη τηλεόραση που πήρα είναι ότι παρουσίασε blacklight bleeding στις τέσσερις γωνίες της οθόνης (είναι σε μικρό βαθμό αλλά και πάλι είναι πρόβλημα), πράγμα που ευελπιστώ πως αυτό το πρόβλημα θα λυθεί γρήγορα με την άμεση αντικατάσταση της ,δευτέρα πρωί θα τηλεφωνήσω στην panasonic να φέρουν τεχνικό να την δει .

Άμα κάποιος είχε ανάλογη εμπειρία με blacklight bleeding σε καινούργια τηλεόραση ,παρακαλώ θα με ενδιέφερε να ακούσω ο,τιδήποτε έχει να προτείνει

καλή χρόνια σε όλους. :)

Επειδή με ενδιαφέρει για αγορά και εμένα η 47' όμως ΕΤ5 θα το κοιτάξω και εγώ πριν την πάρω σε τεστ που θα κάνω επιτόπου στο εκθεσιακό. Στο κάνει φίλε sottos86 σε θέαση 3D ή 2D εικόνα?

swisstec ,το κάνει είτε βλέπω 2D είτε 3D ,πάντως παρατήρησα πως με την χρήση έχει μια τάση να μειώνεται , μέχρι εκεί όμως .Αυτό βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα προφανός

Στην δικιά μου τελικά το light bleeding εξαρτάτε από την θερμοκρασία από 15 και κάτω έχει πρόβλημα στους 20 ελάχιστο και πάνω από 22 εξαφανίζεται.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά !!

Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ αυτήν την τηλεόραση - για παιχνίδια & ταινίες (hd & sd), εσείς την προτείνετε; Ή μήπως έχει πολλά προβλήματα; Γιατί διαβάζω για light bleeding και ιστορίες. Είναι σε όλα τα μοντέλα αυτό το πρόβλημα ή μήπως όχι;
Ευχαριστώ.

Σήμερα πήγα σε γνωστό πολυκατάστημα κοτσο και την έκανα τεστ την 47'' ΕΤ5 σε 3d kai 2d τηλεοπτικό σήμα κ.λ.π. Η τιβι έπαιζε μια χαρά χωρίς light blinding και άλλα. Το 3d σήμφωνα με το demo αρχείο που είχαν απέδιδε καλά χωρίς βέβαια τιποτα τρομακτικά πράγματα αλλά φαίνονταν να παίζει καλά. Θα κάνω άλλο ένα τεστ με στικάκι δικό μου αλλά μπορείται να μου πείτε να κατεβάσω από κάπου κάποιο άλλο χαρακτηριστικό demo για να την δοκιμάσω?