Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με το overscan δεν εφτιαξε... αναγκαστηκα και μειωσα την αναλυση απο την καρτα γραφικων... custom αναλυση. με οποια πιθανο προβληματα στην ευκρινεια. ειχε την επιλογη ΑΤΙ να μειωσω το πανω κατω σιγα σιγα μεχρι να ερθει να πατησει στο frame. με το game mode εφτιαξε το lag, αλλλα τα χρωματα ειναι τραγικα!! και η ευκρινεια. σε κειμενο μιας και τωρα γραφω απο αυτην... και στις επιλογες dynamic (που ειναι εκει που παιζαν οι samsung και μου φαινονταν εξωπραγματικες, sta cinema kai true cinema αλλαζουν τόσο πολυ τα χρωματα...
Ωστοσο βρεθηκε το πρωτο προβλημα τωρα που εσβησα τα φωτα!! Excessive Light Bleeding!! εβαλα να δω το batman begins apo mkv 1080p από τον υπολογιστη και στις σκοτεινες σκηνες η αιμορραγια ειδικα απο τις κάτω γωνίες ειναι τραγικη!! ειχα παρει και μια γευση από αυτό οταν εβαλα σε τηλεοπτικο σημα που δεν εχω την κεραια ποια, και προσπαθησε να βγαλει μαυρο... ο θεος να το κανει μαυρο...

Ψαχνω τωρα το thread για το light bleeding... ειναι κατι πουτ φτιαχνεται? μπορει να ειναι καποια ρυθμιση ειτε η πηγη? θα κανω και αλλα τεστ, θα ψαξω το thread αλλα θα εκτιμουθσα και μια γνωμη... I am starting to be ubhappy... :(

Αχ θα τρελαθω!! αντι να κοιμαμαι, κοιταω την τηλεοραση γιαLight bleeding. Σε φωτεινες ταινιες δεν τρεχει τιποτα, με το ζορι το βλεπω αν το βλεπω αν ειναι και ακριβως 16.9 και δεν εχουν μπαρα παω κατω ακομα πιο καλα. δε βρηα να εχουν καμια θεοσκοτεινη σκηνη. Με το Batman Begins ομως εχω εντπισει μια σκηνη που εχει τη μαυρη μπαρα κατω, και συνεχεται με την καπα του μπατμαν, η οποια προς το κεντρο ειναι σαφως μαυρη, ενω προς τη γωνια φωτιζει. Και οταν βαζω τηλεοραση που δεν εχει κεραι παρεα με το no signal ερχονται και τα φωτα απο τις κατω γωνιες... Αλλα δεν μου φαινεται τοσο εμφανες οσο στην αρχη... και αν αλλαζω γωνια κουνιεται. και οταν παω στο μισο μετρο κοντα και κοιταω προς την κατω δεξια γωνια γεμιζει ολη ενα περιεργο φως...

Μπορει να ειναι αντανακλαση του χωρου? υπαρχει καποιος τροπος να "ελεγξω", καποια πραγματικα σκοτεινη σκηνη που εχετε εντοπισει. παιζει ρολο η γωνια? να ξερω τι γινεται, πριν αρχισω να αποσυναρμολογω βασεις, και να μεταφερω τηλεοραση στο καταστημα και το σερβις... Αχ θα τρελαθω...

@Felix αφού την οδηγείς με pc, φτιάξε ένα jpg με μαύρο χρώμα και βάλτο για φόντο για να δεις αν και που έχει πρόβλημα. Επίσης αυτό με την ανάλυση που έκανες δεν είναι λύση. Βάλε την κανονική ανάλυση 1920χ1080 και παίξε με τα modes της tv. Λογικά με κάποιο απ' αυτά θα φτιάξει. Ή και με τα hz της οθόνης. Για το pc mode τώρα μπορείς να βάλεις τις ρυθμίσεις από εδώ αρχικά και στη συνέχεια προχωράς αλάζοντας τις τιμές ανάλογα με το τι θες

Re: ΠΟΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΩ!

Viewing mode: Cinema
Contrast 30
Brightness 0
Colour: 30
Sharpness: 2
Color balance: Warm
Eco On/Off
Vivid color Off
P-NR Off
Intelligent Frame Creation Off
Gamma 2.2
16:9 Overscan Off
R-Gain -1
G-Gain -8
B-Gain 6
R-Cutoff 0
G-Cutoff -2
B-Cutoff +1
Παρακαλω να μου απαντησει καποιος κατοχος panasonik 42et5!Που μπορω να βρω στον προγραμματισμο της τηλεορασης τις τιμες R-GAIN,B-GAIN,B-GAIN,R-CUTOFF,G-CUTOFF,B-CUTOFF.EYXAPIΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Εβαλα το Game Μοδε για να διορθωσει το Lag, και ειναι σχεδον μηδενικο και διορθωσα και το contrast κυριως που ηταν εργοστασιακα στο 48 για αυτο κατεστρεφε την εικονα. δεν ξερω σε τι βολευε αυτο τα παιχνιδια. αν και οταν παιξω θα δουμε.
Φωναξα τον αδερφο μου. 2 εξτρα ζευγαρια ματια. Εβαλα, batman begins, sin city, και pillars of the earth και μου επιβεβαιωσε οτι δε βλεπω φαντασματα, οτι απολες τις γωνιες αλλα περισσοτερο στις κατω ματωνει φως!! ενα τεταρτοκυκλιο 20εκ περιπου στις κατω, πανω ειναι σχεδον ανεπαισθητο...

οποτε παιρνω το μαγαζι? η την πανασονικ να αρχισω την Οδυσσεια της διαμαρτυριας? ναβλεπα τηλεοραση μονο η μονο φωτεινες ταινιες ουτε που θα το καταλαβαινα...

Καμιά φωτογραφία μπορείς να βάλεις?
Π.χ., είναι αυτού του τύπου,
panasonicet5_small4.jpg
το οποίο το site θεωρεί φυσιολογικό,

ή φέρνει σε αυτά εδώ,
sonyhx800_large12.jpg

IMG_1044.jpg
όπου το πρόβλημα είναι εμφανέστερο?
(φωτό 2 και 3 από post Yperion:2thumb22sup:).

Aν το πρόβλημα είναι μεγάλο, ζήτα αντικατάσταση από το μαγαζί.

φοβαμαι οτι η μηχανη θα βγαλει παρασιτα. απο την αλλη δε χανω τιποτα να το δοκιμασω και να δω πως θα φαινεται και αν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα... αυτη που βλεπω εγω να μου πειτε γνωμη... θα το κανω
σε αυτες που βλεπω εδω εκτος απο τη δευτερη λιγο κατω αριστερα, η στην τελευταια μικρο αλλα με ενταση στις πανω γωνιες δε βλεπω κατι αλλο κακο...

να βαλω εικονα μαυρη για να εμφανιστει? καταμαυρη? θα κανω διαφορες δοκιμες...

Λοιπον εβγαλα φωτο. ευτυχως η μηχανη μου ειναι δικαια και απεικονιζει την κατασταση. εχω και αλλες. διαλεξα ομως.

Attachments

• IMG_0370.jpg
    IMG_0370.jpg
    30.8 KB · Views: 315
  • black 2.jpg
    black 2.jpg
    22.3 KB · Views: 311
  • IMG_0380.jpg
    IMG_0380.jpg
    30.5 KB · Views: 311
  • IMG_0366.jpg
    IMG_0366.jpg
    34.3 KB · Views: 306
  • IMG_0372.jpg
    IMG_0372.jpg
    29.6 KB · Views: 312
Re: ΠΟΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΩ!

Viewing mode: Cinema
Contrast 30
Brightness 0
Colour: 30
Sharpness: 2
Color balance: Warm
Eco On/Off
Vivid color Off
P-NR Off
Intelligent Frame Creation Off
Gamma 2.2
16:9 Overscan Off
R-Gain -1
G-Gain -8
B-Gain 6
R-Cutoff 0
G-Cutoff -2
B-Cutoff +1
Παρακαλω να μου απαντησει καποιος κατοχος panasonik 42et5!Που μπορω να βρω στον προγραμματισμο της τηλεορασης τις τιμες R-GAIN,B-GAIN,B-GAIN,R-CUTOFF,G-CUTOFF,B-CUTOFF.EYXAPIΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Αν θυμάμαι καλά στις ρυθμίσεις εικόνας επιλέγεις να ενεργοποιήσεις τις ρυθμίσεις για προχωρημένους και τότε εφμανίζονται τα παραπάνω.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ PANASONIC 42ET5

Έχω πάρει πριν δυο μέρες μία Panasonic 42ΕΤ5 και μου παρουσιάζει το εξής θέμα: Όταν παίζει στο ψηφιακό της NOVA σε μερικά μόνο ελληνικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΜΕGA, ALPHA,CONTRA CHANNEL) βγαίνει στην τηλεόραση από τέρμα πάνω δεξιά μέχρι τη μέση περίπου της οθόνης μια διακοπτόμενη λευκή γραμμή. Όταν παίζει στο αναλογικό δεν υπάρχει τίποτα. Οφείλεται στην τηλεόραση ή στον δέκτη της NOVΑ? Περιμένω απάντηση το συντομότερο δυνατό. Σας ευχαριστώ!

Απάντηση: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ PANASONIC 42ET5

Ως κάτοχος τώρα πια της ΕΤ5 για ό,τι θέλεις μπορείς να συζητάς εδώ, δεν χρειάζεται να ανοίγεις κάθε φορά νέο θέμα...;)

Σχετικά με το overscan - λευκή γραμμή στα τηλεοπτικά κανάλια...

Overscan....

Αν το 'Μέγεθος Σάρωσης' από τις Ρυθμίσεις είναι ΌΧΙ' τότε εμφανίζεται μια άσπρη γραμμή στο πάνω μέρος, αν το βάλεις 'ΝΑΙ' θα εξαφανιστεί....:2thumb22sup:

@Blueskies...

To x.v.colour εμφανίζεται μόνο όταν είσαι σε κάποια είσοδο HDMI δεν εμφανίζεται όταν είσαι σε τηλεοπτικό.

Η άσπρη διακεκομμένη γραμμή αν προσέξεις είναι εμφανής μόνο στα τηλεοπτικά προγράμματα, αυτό συμβαίνει διότι είναι απενεργοποιημένο το Μέγεθος Σάρωσης (overscan) το οποίο είναι απαραίτητο μόνο για την θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Κατ' αρχήν για να εμφανιστεί η επιλογή Μέγεθος Σάρωσης στο μενού Ρυθμίσεων, θα πρέπει απαραίτητα να έχει ορισθεί το Aspecr Ratio σε 16:9 (το κουμπί κάτω από το power off του τηλεκοντρόλ), αλλιώς δεν μας δίνετε η δυνατότητα επιλογής, στη συνέχεια για να φύγει η άσπρη διακεκομμένη γραμμή πηγαίνουμε Μενού > Ρυθμίσεις > Άλλες Ρυθμίσεις > Μέγεθος Σάρωσης > ΝΑΙ.

Αν θέλουμε μετά να επιλέξουμε κάποιο άλλο Aspect Ratio (π.χ. Πλήρης κάλυψη οθόνης ή Αυτόματα) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

-------------------------------------------------------------------------
Τα παραπάνω αφορούν το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όταν βλέπουμε BD δεν απαιτείται η λειτουργία του overscan μιας και το format των ταινιών είναι ήδη 16:9, οπότε για την είσοδο HDMI όπου έχουμε συνδέσει το BD player μας, επιλέγουμε:

Aspecr Ratio : 16:9 και κατόπιν πηγαίνουμε Μενού > Ρυθμίσεις > Άλλες Ρυθμίσεις > Μέγεθος Σάρωσης > ΟΧΙ.
-------------------------------------------------------------------------

Υ.Γ.:Η ρύθμιση του overscan παραμένει στη μνήμη της συσκευής για κάθε είσοδο ξεχωριστά, οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε κάθε φορά αλλαγή από ΝΑΙ σε ΟΧΙ, είτε βλέπουμε τηλεοπτικό ή BluRay.

Last edited:
Απάντηση: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ PANASONIC 42ET5

vassilisc είναι τρίτη συνεχόμενη φορά που ανοίγεις το ίδιο θέμα μέσα σε μιαμιση ώρα...

...σου έχω απαντήσει ήδη και σου απάντησε και ο Sevastos....

...ας είναι αυτή η τρίτη φορά και η τελευταία σε παρακαλώ, ό,τι θέλεις γράψε μήνυμα εδώ....

...ευχαριστώ.

Last edited:
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, θα διορθώσω το overscan όταν επιστρέψω από το επαγγελματικό ταξίδι που είμαι αυτήν την στιγμή και ελπίζω να διορθωθεί!!! Συγγνώμη για το μπέρδεμα στα μηνύματα αλλά είμαι λίγο αρχάριος στις λειτουργίες του forum αυτού...

και γραφοντας σε ΟΛΕΣ τις μεριες Vassilis παρεμβαινεις στη δικια μου σειρα που εχω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ προβλημα!! :)