Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά και εγω από τον Κωτσο την πήρα και πήγα σήμερα και τους το είπα και δεν έφεραν αντίρηση οι άνθρωπη για αλλαγή. Επίσης τους είπα για το προβλημα και σε αλλους και θα το κοιταξουν μέσω και της panasonic. Τετοιο προβλημα με light blidding ή clouding δεν είχε η εκθεσιακή 47αρα αλλά και η 37αρα που πήρε η αδερφή μου πριν 10 ημερες αρα δεν είναι θεμα γενικότερο.

φιλε μου οταν τους ειπες για clouding ηξεραν τι ειναι ή απλως επετρεψαν την αλλαγη? ειχαν και αλλες τετοιες επιστροφες απο panasonic?

επειδη δεν απαντηθηκαν καποιες ερωτησεις μου,παρακαλω οποιος γνωριζει να μου πει :
1) Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα και παρακολουθηση αθλητικων αγώνων τι mode ταιριαζει καλύτερα,dynamic ή cinema?
2) Ειναι καλο να κανω update στην τελευταια εκδοση ή δεν χρειαζεται?
3) Υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσω αν η τηλεοραση που θα μου αποσταλλει ειναι απο τις 'επιστρεφομενες' και ποιος?
4) Tο light bleeding τι ακριβως ειναι και πως το καταλαβαινω 'με το ματι'?
Υ.Γ αν εχει καποιος ρυθμισεις για τα διαφορα mode της τηλεορασης θα χαρω να τα δοκιμασω και εγω
ευχαριστω

μαλιστα....δλδ αυτο το ξεθωριασμα των χρωματων και ειδικα του μαυρου πρεπει να 'αποφυγω'......τεσπα θα το διαπιστωσω σε λιγες μερες που θα την παραλαβω....για τις αλλες μου ερωτησεις εχεις καμμια απαντηση? :)

1) Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα και παρακολουθηση αθλητικων αγώνων τι mode ταιριαζει καλύτερα,dynamic ή cinema?

Υπάρχει και το Κανονικό. Διαλέγεις και προσαρμόζεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου. To True Cinema είναι πιο κοντά στην αναφορά, αλλά σε τηλεοπτικό όπου τα Ελληνικά κανάλια δεν ακολουθούν κάποια τυποποίηση, δεν έχει σημασία, εκτός κι αν θέλεις να βλέπεις πόσο φεύγει ο καθένας... :laugh:

2) Ειναι καλο να κανω update στην τελευταια εκδοση ή δεν χρειαζεται?

Κακό δεν πρόκειται να κάνει...

3) Υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσω αν η τηλεοραση που θα μου αποσταλλει ειναι απο τις 'επιστρεφομενες' και ποιος?

Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ σε LCD της Panasonic, λογικά πρέπει να δουλεύει και σε αυτές:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056679222&highlight=#post1056679222

να σαι καλα φιλε για τον χρονο σου...δλδ εσυ χρησιμοποιεις το true cinema για τηλεοπτικο προγραμμα και αθλητικα ή εχεις προσαρμοσει το 'κανονικο'?.....
επισης για να ξερω αν η τηλεοραση ειναι απο τις προβληματικες και επιστρεφομενες προηγουμενων αγοραστων φαινεται μονο απο αυοτ το τεστ ή και απο καπου αλλου?...
και τελος αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου γραψεις τις δικες σου ρυθμισεις στα διαφορα Mode? σιγουρα θα εχεις την απαραιτητη πειρα σε σχεση με μενα που ακομα δεν την εχω παραλαβει :)

να σαι καλα φιλε για τον χρονο σου...δλδ εσυ χρησιμοποιεις το true cinema για τηλεοπτικο προγραμμα και αθλητικα ή εχεις προσαρμοσει το 'κανονικο'?.....
επισης για να ξερω αν η τηλεοραση ειναι απο τις προβληματικες και επιστρεφομενες προηγουμενων αγοραστων φαινεται μονο απο αυοτ το τεστ ή και απο καπου αλλου?...
και τελος αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου γραψεις τις δικες σου ρυθμισεις στα διαφορα Mode? σιγουρα θα εχεις την απαραιτητη πειρα σε σχεση με μενα που ακομα δεν την εχω παραλαβει :)

Δεν είμαι κάτοχος της ΕΤ5... :p Σε Panasonic Plasma, παλαιότερα χρησιμοποιούσα το Κανονικό για τηλεοπτικό, αργότερα το γύρισα στο Cinema...

Η πρόσβαση στο service menu και στον πίνακα με τις ώρες λειτουργίας, θα σου δείξει αμέσως αν η τηλεόραση έχει χρησιμοποιηθεί ξανά ή είσαι ο πρώτος κάτοχος...

Περί ρυθμίσεων, ρίξε μια ματιά εδώ.

σωστα αλλα και 5-10 ανοιγματα να μου δειξει στο service menu μπορει να μου πουν οτι ειναι π.χ. απο την δοκιμη της εταιρειας .. ευχαριστω πολυ παντως..μαλλον για cinema λεω και εγω :) εχω αρχισει και ανησυχω πολυ για προβληματα clouding και light bleeding....μακαρι να μην εχει τπτ παρομοιο και η δικη μου...

είμαι πολύ περήφανος που το ποστ 313 αναφερεται συχνα. left. μην αγχωνεσαι τόσο με τις ρυθμίσεις. Σου είπα ότι ενόσω υπάρχει σωστή ρύθμιση και σωστά χρώματα, σημασία έχει τι σου αρέσει εσένα...

αν και ακόμα δε έχω καταλάβει τη ρυθμίσεις έχει το game mode, που έχει μικρότερο lag στον ποντικο όταν το χρησιμοποιώ για οθόνη, και ομοιάζουν τα χρώματα με το dynamic... κάτσε να την πάρεις με το καλό, να είναι μαματη σου εύχομαι, και θα βρούμε μετά και τις ρυθμίσεις. :)

κάτσε να την πάρεις με το καλό, να είναι μαματη σου εύχομαι, και θα βρούμε μετά και τις ρυθμίσεις. :)

Να'σαι καλα 'Felix'....με τοσα που διαβαζω ειναι να μην αγχωνομαι??? :)

Παντως μετά από θέαση 3 ημερών αν και δεν εχω βρει ακόμα τις κατάλληλες ρυθμίσεις η εικόνα σε 3d σκίζει. Το ίδιο και σε 2d hd. Ηεικόνα όμως σε τηλεπτικό σε σχέση με την προηγούμενη samsung 46' A645 είναι αποκαρδιοτική.Προσωπικά δεν μου αρεσει. Περίμενα κάτι καλύτερο απο αυτό που βλέπω.

Δυστυχώς η Panasonic σε όλα της τα μοντέλα δεν έχει καλά φίλτρα για την μείωση του θορύβου και σε κανάλια με μέτρια εικόνα οι ατέλειες δεν καλύπτονται.

Δοκίμασε πάντως να μειώσεις την φωτεινότητα και την οξύτητα. Ειδικά η δεύτερη είναι σε όλες τις LCD είναι ρυθμισμένη αρκετά ψηλά.

Δυστυχώς η Panasonic σε όλα της τα μοντέλα δεν έχει καλά φίλτρα για την μείωση του θορύβου και σε κανάλια με μέτρια εικόνα οι ατέλειες δεν καλύπτονται.

Δηλαδη επανω σε αυτο το θεμα των φιλτρων, η LG 640S εχει καλυτερα φιλτρα?

Σαν εικόνα 2D είναι χειρότερη η LG και στο scaling και στην κίνηση , σαν εικόνα 3D περίπου στα ίδια πολύ καλά επίπεδα (άλλωστε το πάνελ με την τεχνολογία FPR για παθητικό 3D είναι της LG).

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το 3D. Κατέβασα κάτι videos όπως κάτι trailers που είναι σε 3D. Σε κάποια στιγμή το καταλάβαινε η τηλεόραση ότι ήταν 3D και λέει πατήστε το κουμπί 3D και βάλτε τα γυαλιά σας. Το έκανα και όντως είχε βάθος ΑΛΛΑ σε ορισμένες σκηνές, πχ σε γράμματα είχε δεύτερο είδωλο και κούρασε και μπέρδευε το μάτι ! Φταίει η τηλεόραση ή μήπως φταίνε τα videos; Υπάρχει κάποιο βίντεο να το κατεβάσω που σίγουρα δεν έχει πρόβλημα, που το έχετε δει εσείς φυσιολογικά για να καταλάβω τι γίνεται;
Ευχαριστώ.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το 3D. Κατέβασα κάτι videos όπως κάτι trailers που είναι σε 3D. Σε κάποια στιγμή το καταλάβαινε η τηλεόραση ότι ήταν 3D και λέει πατήστε το κουμπί 3D και βάλτε τα γυαλιά σας. Το έκανα και όντως είχε βάθος ΑΛΛΑ σε ορισμένες σκηνές, πχ σε γράμματα είχε δεύτερο είδωλο και κούρασε και μπέρδευε το μάτι ! Φταίει η τηλεόραση ή μήπως φταίνε τα videos; Υπάρχει κάποιο βίντεο να το κατεβάσω που σίγουρα δεν έχει πρόβλημα, που το έχετε δει εσείς φυσιολογικά για να καταλάβω τι γίνεται;
Ευχαριστώ.

Φταίνε και τα δύο. Για να περιορίσεις το crosstalk που οφείλεται στα γυαλιά και την τηλεόραση, πρέπει να κάθεσαι κεντραρισμένος και σε ικανές αποστάσεις. Όσο πλησιάζεις προς το πάνελ ή βλέπεις υπό γωνία, το crosstalk αυξάνεται. Μηδενικό δεν γίνεται με κανέναν τρόπο...

Αν υπάρχει διαστρεβλωμένη προοπτική σε κάποιο πλάνο στο ίδιο το υλικό, μπορεί και πάλι να δεις δεύτερο είδωλο, ακόμα κι αν η θέση θέασης σου είναι η βέλτιστη. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να βοηθήσει η ρύθμιση Εφφέ 3D, απλά να ξέρεις ότι αν την πειράξεις από την default τιμή της, ουσιαστικά παρεμβαίνεις στις προθέσεις των δημιουργών του υλικού 3D (προς το - η "σκηνή" μετατοπίζεται προς τα μέσα, ενώ προς το + μετατοπίζεται προς τα έξω)...

Ευχαριστώ.
Στη συγκεκριμένη tv βέβαια το crosstalk παρατηρείται μόνο κατα τη μετακίνηση του θεατή στον κάθετο άξονα. Δλδ αν, ενώ βλέπεις 3d, σηκωθείς όρθιος (και ειδικά αν έχεις και το δικο μου ύψος, 1,93) τότε θα εμφανιστούν τα διπλά είδωλα. Στον οριζόντιο άξονα δεν παρατήρησα προσωπικα ποτέ crosstalk ακόμα και από μεγάλες γωνίες θέασης. Διπλά είδωλα ως επί το πλείστον παρατηρώ σε κακής ποιότητας υλικό! Εδώ μπορείς να βρεις πολλά trailers και demos http://www.freehd3d.info/

Last edited:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Παρόλαυτα κατέβασα ένα βίντεο από το freehd3d και ενώ ενεργοποίησα το 3D και το έβλεπα 3D σε κάποια στιγμή, περίπου στο 2' σταμάτησε από μόνο του να είναι 3D. Δοκίμασα 2 διαφορετικούς players και μου το έκαναν και οι 2. Και θυμάμαι πως μου το είχε κάνει και χτες σε ένα άλλο video trailer που είχα κατεβάσει.
Τι κουφό είναι αυτό;