Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Παρόλαυτα κατέβασα ένα βίντεο από το freehd3d και ενώ ενεργοποίησα το 3D και το έβλεπα 3D σε κάποια στιγμή, περίπου στο 2' σταμάτησε από μόνο του να είναι 3D. Δοκίμασα 2 διαφορετικούς players και μου το έκαναν και οι 2. Και θυμάμαι πως μου το είχε κάνει και χτες σε ένα άλλο video trailer που είχα κατεβάσει.
Τι κουφό είναι αυτό;
με τους players δοκίμασες το ίδιο αρχείο; Εννοείς players στο pc σου ή εξωτερικούς media players; Πες μου ποιο κατέβασες να το δοκιμασω και εγω.

Λοιπόν δοκίμασα από PC με hdmi τους εξής players: KMPlayer (για μένα είναι ο καλύτερος), Potplayer (αμέσως καλύτερος) και τέλος VLC player. Σε όλους έγινε το ίδιο που κόπηκε και δοκίμασα και gaming mode. ΑΛΛΑ όμως δοκίμασα τώρα και μέσω SD κάρτας. Έτσι δεν παρεμβάλλεται καμμία κάρτα γραφικών, ούτε pc, ούτε καλώδια, ούτε plugins, κλπ. Το αποτέλεσμα; Ε δεν μου σταμάτησε καθόλου ΚΑΙ το έδειχνε και πιο ομαλά και πιο ωραία ΧΩΡΙΣ τα είδωλα ! Δηλαδή εκεί που έβλεπα είδωλα στις άκρες του video, μέσω SD κάρτας δεν είδα τίποτα! Άρα σας προτείνω και εσάς να τα βλέπετε έτσι εκτός και αν έχετε φορητό player. Και αν θέλετε, βάλτε και την επιλογή στο 3D να ενεργοποιείται αυτόματα (είναι το δεύτερο ΝΑΙ).

Το κακό είναι όμως ότι μέσω της τηλεόρασης και μόνο, ίσως να μην παίζει τίποτα codecs και υπότιτλους. Βέβαια δεν τα έχω δοκίμασει ακόμη αυτά παρά μόνο το αρχείο mkv που προ-ανέφερα.

Το αρχείο είναι αυτό:
http://www.filefactory.com/file/c2a2177/n/LG_3D_Demo.mkv

Λοιπόν δοκίμασα από PC με hdmi τους εξής players: KMPlayer (για μένα είναι ο καλύτερος), Potplayer (αμέσως καλύτερος) και τέλος VLC player. Σε όλους έγινε το ίδιο που κόπηκε και δοκίμασα και gaming mode. ΑΛΛΑ όμως δοκίμασα τώρα και μέσω SD κάρτας. Έτσι δεν παρεμβάλλεται καμμία κάρτα γραφικών, ούτε pc, ούτε καλώδια, ούτε plugins, κλπ. Το αποτέλεσμα; Ε δεν μου σταμάτησε καθόλου ΚΑΙ το έδειχνε και πιο ομαλά και πιο ωραία ΧΩΡΙΣ τα είδωλα ! Δηλαδή εκεί που έβλεπα είδωλα στις άκρες του video, μέσω SD κάρτας δεν είδα τίποτα! Άρα σας προτείνω και εσάς να τα βλέπετε έτσι εκτός και αν έχετε φορητό player. Και αν θέλετε, βάλτε και την επιλογή στο 3D να ενεργοποιείται αυτόματα (είναι το δεύτερο ΝΑΙ).

Το κακό είναι όμως ότι μέσω της τηλεόρασης και μόνο, ίσως να μην παίζει τίποτα codecs και υπότιτλους. Βέβαια δεν τα έχω δοκίμασει ακόμη αυτά παρά μόνο το αρχείο mkv που προ-ανέφερα.

Το αρχείο είναι αυτό:

Κοίτα και εγώ παίζω μόνο απο SD, usb και μερικές φορες από εναν mplayer που φέρνει ένα φιλαράκι μου. Σε αρχεία να σου πω ότι παίζει απο mkv μεχρι mp4 και avi οπότε δεν θα έχεις κάποιο προβλημα. Το μόνο σπαστικο για εμένα είναι ότι τους υποτιτλους τους βγάζει λίγο μικρόυς σε μέγεθος (ευδιακριτοι βέβαια αλλά όχι αυτο που έχουμε συνηθίσει) και έτσι αναγκαζομαι να τους κάνω embedded με το mkvmerge. Τώρα τι ήταν το είδωλο που σου έβγαζε ο kmplayer(και εγώ αυτον προτιμω στο pc) δεν μπορω να καταλάβω. Ότι άλλο θες εδώ είμαστε!

μιας και συζητατε για 3d. Η πρωτη μου εμπειρια ηταν σε ενα IMAX που ερχοτανε ενας δεινοσαυρος μπροστα στη μουρη μου. και αλλα παρομοια μετα. Ψάχνω ένα κλιπ που να έχει κάτι να βγαίνει μπροστα από την τηλεόραση. έχει βρει κανέας κάτι? κάτι να έρχεται σταθερα στη μουρη μου...

μιας και συζητατε για 3d. Η πρωτη μου εμπειρια ηταν σε ενα IMAX που ερχοτανε ενας δεινοσαυρος μπροστα στη μουρη μου. και αλλα παρομοια μετα. Ψάχνω ένα κλιπ που να έχει κάτι να βγαίνει μπροστα από την τηλεόραση. έχει βρει κανέας κάτι? κάτι να έρχεται σταθερα στη μουρη μου...
σε αυτή τη σελίδα που πόσταρα πριν έχει ένα βίντεο με βυθο στο οποίο βγαίνει ένα τεράστιο ψάρι φάτσα κάρτα στη μάπα, δεν θυμάμαι πως το λένε. Γενικά τσέκαρε αυτη τη σελίδα, έχει πολλά samples και trailers.

edit Νομίζω είναι αυτό http://www.freehd3d.info/index.php?...ea-3d-&catid=29:demo-3d-movie-clips&Itemid=92

Last edited:
Δυστυχώς η Panasonic σε όλα της τα μοντέλα δεν έχει καλά φίλτρα για την μείωση του θορύβου και σε κανάλια με μέτρια εικόνα οι ατέλειες δεν καλύπτονται.

Δοκίμασε πάντως να μειώσεις την φωτεινότητα και την οξύτητα. Ειδικά η δεύτερη είναι σε όλες τις LCD είναι ρυθμισμένη αρκετά ψηλά.
Μα σε όλα τα κανάλια εκτος της ΝΕΤ είναι χάλια η εικόνα. Θαμπή. Ενω και στην LG 26 LS5600 και στην 23' SAMSUNG MONITOR-TV που έχω η εικόνα σε όλα τα κανάλια είναι άψογη. Πραγματικά απογοητευτικα.Θα προσπαθήσω αν και η τιβί που θα μου δώσουν για αλλαγή παρουσιαση το ίδιο πρόβλημα (light bleeding) θα ζητήσω να την αλλάξω με πιθανόν την SONY HX750 δίνοντας την διαφορά σε μετρητά.

Last edited:

Το αρχείο είναι αυτό:

Aπό αυτό που περιγράφεις, έχεις μάλλον το PC να παίζει με overscan...

Παρατήρησα ότι όταν η κωδικοποίηση του ήχου είναι ACC ο media player της τηλεόρασης δεν βγάζει το μενού των υποτίτλων και δεν τους δείχνει, κάποιο update το διορθώνει αυτό?

Παρατήρησα ότι όταν η κωδικοποίηση του ήχου είναι ACC ο media player της τηλεόρασης δεν βγάζει το μενού των υποτίτλων και δεν τους δείχνει, κάποιο update το διορθώνει αυτό?

Δεν το έχω προσέξει σε σχέση με τον ήχο, το μόνο που έχω προσέξει είναι ότι δεν δείχνει υποτιτλους όταν το αρχείο είναι mp4. Καλό είναι πάντως να έχεις το τελευταίο firmware πάνω το οποίο είναι το 1.261

Μα σε όλα τα κανάλια εκτος της ΝΕΤ είναι χάλια η εικόνα. Θαμπή. Ενω και στην LG 26 LS5600 και στην 23' SAMSUNG MONITOR-TV που έχω η εικόνα σε όλα τα κανάλια είναι άψογη. Πραγματικά απογοητευτικα.Θα προσπαθήσω αν και η τιβί που θα μου δώσουν για αλλαγή παρουσιαση το ίδιο πρόβλημα (light bleeding) θα ζητήσω να την αλλάξω με πιθανόν την SONY HX750 δίνοντας την διαφορά σε μετρητά.

οταν λες οτι ειναι χαλια η εικονα εννοεις σε SD ή HD μεσω digea πχ?

θα με τρελλανεται στο τελος!.....εδω και 2 μηνες ψαχνω να βρω την καταλληλοτερη επιλογη σε 3D τηλεοραση μεχρι 1000 ευρω στις 47''......μετα απο πολυ ψαξιμο και διαφορες γνωμες στο forum κατεληξα στην ET5 αφηνοντας πισω την LG 47lm640s λογω κυριως των 50 πραγματικων ΗΖ (σε σχεση με τα 100 της Panasonic)...Μολις την παρηγγειλα ομως διαβαζω συνεχως για προβληματα(θαμπη εικονα,clouding,light bleeding κτλ κτλ)...Ξαφνικα 'φαβορι' εγινε η Sony HX750 .....
πραγματικα δεν ξερω αν μπορω να ακυρωσω την παραγγελια και να κοιταξω ξανα και ξανα για καποια με λιγοτερα προβληματα

θα με τρελλανεται στο τελος!.....εδω και 2 μηνες ψαχνω να βρω την καταλληλοτερη επιλογη σε 3D τηλεοραση μεχρι 1000 ευρω στις 47''......μετα απο πολυ ψαξιμο και διαφορες γνωμες στο forum κατεληξα στην ET5 αφηνοντας πισω την LG 47lm640s λογω κυριως των 50 πραγματικων ΗΖ (σε σχεση με τα 100 της Panasonic)...Μολις την παρηγγειλα ομως διαβαζω συνεχως για προβληματα(θαμπη εικονα,clouding,light bleeding κτλ κτλ)...Ξαφνικα 'φαβορι' εγινε η Sony HX750 .....
πραγματικα δεν ξερω αν μπορω να ακυρωσω την παραγγελια και να κοιταξω ξανα και ξανα για καποια με λιγοτερα προβληματα

Εγώ να σου πω λίγο από τις εντυπώσεις μου. Πρώτον στα κανάλια ναι είναι λίγο θαμπά που παρατήρησα χτες αλλά μπορεί να φταίει το γεγονός ότι είναι 47" η δική μου και η πληροφορία που δεν είναι και HD απλώνεται στην οθόνη και φαίνεται αυτή η θολούρα. Προσωπικά δεν με απασχολεί γιατί την πήρα κυρίως για ταινίες και παιχνίδια (που δεν έχει καθυστέρηση). Μετά το 3D είναι αρκετά καλό μπορώ να πω αλλά μέσω SD/USB και γενικά η εικόνα έχει αρκετές ρυθμίσεις. Δεν έχει ΤΟΣΕΣ πολλές όσες έχουν ακριβότερα μοντέλα όπως κάτι Philips που έκανε 2000ευρώ πρόπερσι (δεν θυμάμαι τώρα το μοντέλο αλλά είχε βγει η κορυφαία τηλεόραση τότε). Και τώρα αυτό με το clouding, κλπ δεν ξέρω κατά πόσο είναι εμφανές και σε πόσες τηλεοράσεις υπάρχει. Μήπως έχετε ανεβάσει πολύ φωτεινότητα και αντίθεση και είναι φυσιολογικό που υπάρχει; Εγώ προσωπικά δεν πρέπει να έχω ή αν έχω είναι σε μικρό μέγεθος. Και bluray ταινία (τελευταίο Bourne) είδα και δεν πρόσεξα κάτι. Και αρχεία απλής ποιότητας είδα (πχ Star Trek Voyager) και πάλι μπορώ να πω ότι φαινόταν μια χαρά! Και anime έβαλα (naruto) και πάλι ήταν πάρα πολύ καλό! Και οι ρυθμίσεις πάλι που αναφέρονται σε παλαιότερα νήματα, φέρνουν λίγο σε plasma. Δηλαδή πέφτει η φωτεινότητα και δεν είναι τόσο ζωντανή όσο θα έπρεπε. Δηλαδή χρειάζεται να επέμβεις λίγο μέχρι να βρεις μια λύση. Το καλύτερο από όλα είναι εσύ ο ίδιος να πας να την δεις από κοντά και βάλτης μέσω usb/sd ένα HD+Standard quality αρχείο και θα καταλάβεις. Και εγώ αυτό έκανα.

Μια φορά έχω δει την ΕΤ5 με DIGEA και η εικόνα ήταν μια χαρά καμία σχέση με όπως τα περιγράφεις. Βέβαια η Sony ΗΧ750 είναι ανώτερη σαν 2D (το έχω αναφέρει πολλάκις) όπως ανώτερη είναι και η σειρά Samsung ES6xxx. Σε σχέση με τηλεοράσεις παθητικού 3D όμως η Panasonic είναι η καλύτερη σε 2D (η σειρά είναι ET5>>LM6xx>>Philips 5/6).

Με λίγα λόγια αποφασίζει κάποιος αν θέλει παθητικό 3D ή ενεργητικό πρώτα και στην συνέχεια κοιτάει το αντίστοιχο μοντέλο. Η Sony που είναι πολύ καλή σε 2D σε 3D είναι χειρότερη από οποιαδήποτε με παθητικό (ακόμη και την Philips).

Παιδιά για ποια θολούρα μιλάτε;! Εγώ δεν έχω παρατηρήσει τίποτα απο τότε που την πηρα! Όσο για το clouding έχει ειπωθεί εκατονταδες φορές ότι είναι συμπτωμα που παρατηρειται γενικά στις lcd/led και ότι παίζει απο συσκευη σε συσκευή ακόμα και του ιδιου μοντέλου!! Φίλε μου left80 μην τρελένεσαι, η τηλεόραση είναι πολύ καλή και εξάλου θα το παρατηρήσεις και ο ίδιος όταν σου έρθει. Απο εκεί και πέρα αν δεν εισαι ικανοποιημένος την γυρνας πίσω και παίρνεις όποιο άλλο μοντέλο θες.

SWISSTEC και ncarafo ανεβαστε καμιά φωτο ρε παιδιά να καταλάβουμε τι εννοείται!

Last edited:
Παντως εγω εχω διαβασει τα παντα που αφορουν την ET5 και την 640S και βλεποντας ολες αυτες τις γνωμες των κατοχων, με χουν βαλει σε μεγαλο διλημμα μεταξυ αυτων των δυο.

Παρολα αυτα ομως, ειμαι περισσοτερο κοντα στην ΕΤ5, επειδη οπως ειπες και εσυ βγαζει 100hz.

Μην στεναχωριεσε οτι εχεις κανει κακη επιλογη.

Πιστευω οτι αυτοι που μιλανε για σοβαρα προβληματα, για κακο μαυρο και για θολουρες, απλα υπερβαλουν ή την συγκρινουν με πολυ ακριβοτερα μοντελα και οχι με την 640s.

Yperion,stefanos patra,Geothing,nkarafo, Felix_The_Cat,SWISSTEC,JL_?,czoun και οποιον αλλον ξεχναω,θελω να σας ευχαριστησω ολους για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας....οντως η βοηθεια σας μου ηταν πολυτιμη γιατι οπως ειχα γραψει και παλιοτερα την ΕΤ5 ουτε καν την ηξερα.....αφου λοιπον επελεξα το παθητικο 3D και μετα απο ωρες στο φορουμ κατεληξα ( παρα την αντιαισθητικη της εμφανιση :) ) στην 47ΕΤ5.....πριν λιγες μερες την παρηγγειλα απο τον Κωτσοβολο και αυριο θα την εχω στα χερια μου..επειδη σας εχω ζαλισει με τα συνεχομενα post μου θελω να μου απαντησετε σε καποιες ερωτησεις που εχω για να σας αφησω επιτελους ησυχους :)
1)απο αυτο το site http://panasonicet5.blogspot.gr/p/calibration-settings.html βρηκα παραδεχτα απο τους περισσοτερους τις 'καταλληλοτερες' ρυθμισεις....εχει καποιος διαφορετικες ρυθμισεις με εντονα και ζωηρα χρωμματα? αν ναι θα ηθελα αν μπορει να μου τις γραψει για να το τεσταρω αυριο.
2)Για τηλεοπτικο προγραμμα και αθλητικα καταλληλοτερο ειναι το Cinema mode και για ταινιες το true cinema?
3)Αν οντως δεν μεινω ικανοποιημενος απο την τηλεοραση μπορω να την γυρισω πισω και να παρω καποιο αλλο μοντελο? (δεδομενου οτι την εχω παρει με δοσεις)
4)τελικα παιζει κανονικα και ολοκληρωμενα μονο τα mkv αρχεια?
ευχαριστω πολυ ξανα και ελπιζω να τα πουμε παλι αυριο με ευχαριστα μαντατα !!!

Yperion,stefanos patra,Geothing,nkarafo, Felix_The_Cat,SWISSTEC,JL_?,czoun και οποιον αλλον ξεχναω,θελω να σας ευχαριστησω ολους για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας....οντως η βοηθεια σας μου ηταν πολυτιμη γιατι οπως ειχα γραψει και παλιοτερα την ΕΤ5 ουτε καν την ηξερα.....αφου λοιπον επελεξα το παθητικο 3D και μετα απο ωρες στο φορουμ κατεληξα ( παρα την αντιαισθητικη της εμφανιση :) ) στην 47ΕΤ5.....πριν λιγες μερες την παρηγγειλα απο τον Κωτσοβολο και αυριο θα την εχω στα χερια μου..επειδη σας εχω ζαλισει με τα συνεχομενα post μου θελω να μου απαντησετε σε καποιες ερωτησεις που εχω για να σας αφησω επιτελους ησυχους :)
1)απο αυτο το site http://panasonicet5.blogspot.gr/p/calibration-settings.html βρηκα παραδεχτα απο τους περισσοτερους τις 'καταλληλοτερες' ρυθμισεις....εχει καποιος διαφορετικες ρυθμισεις με εντονα και ζωηρα χρωμματα? αν ναι θα ηθελα αν μπορει να μου τις γραψει για να το τεσταρω αυριο.
2)Για τηλεοπτικο προγραμμα και αθλητικα καταλληλοτερο ειναι το Cinema mode και για ταινιες το true cinema?
3)Αν οντως δεν μεινω ικανοποιημενος απο την τηλεοραση μπορω να την γυρισω πισω και να παρω καποιο αλλο μοντελο? (δεδομενου οτι την εχω παρει με δοσεις)
4)τελικα παιζει κανονικα και ολοκληρωμενα μονο τα mkv αρχεια?
ευχαριστω πολυ ξανα και ελπιζω να τα πουμε παλι αυριο με ευχαριστα μαντατα !!!

left80 κοίτα, στις ρυθμίσεις καλό είναι να κοιτάς το προσωπικό σου γούστο. Ας πουμε και εγώ στην αρχή πέρασα τις ρυθμίσεις που έχει στο λινκ που ποσταρες αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος. Έτσι λοιπόν με βαση αυτές άρχισα να τις φέρνω πιο πολύ στα γούστα μου. Για αθλητικα και γενικά για τα κανάλια εγώ το έχω στο "κανονικό" το οποίο όμως το έχω πειράξει π´αλι για νε έρθει πιο κοντα στα γούστα μου. Το ίδιο συμβαίνει και στις ταινίες στις οποίες έχω true cinema και αυτο όμως πειραγμένο. Η μόνη διαφορα είναι ότι στο truecinema απενεργοποιείται το backlight. Στο 3 σκέλος δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που αγοράζεις με δόσεις, κάποιος άλλος με εμπειρία πάνω σε αυτο ίσως μπορεί να σε βοηθήσει. Στο 4ο σκέλος τώρα, παίζει όλα τα αρχεία κανονικα, απλά όπως έγραψα και πιο πάνω οι υποτιτλοι έχουν λίγο πιο μικρό μεγεθος από αυτο που έχουμε συνηθίσει. Αυτο το προβλημα προσωπικα το έλυσα με το mkvmerge με το οποίο περνάω πάνω στην ταινια τους υποτιτλους και τους εμφανίζει κανονικο μεγεθος. Αυτά, οτι άλλο θες ρωτησε και δεν πρηζεις κανέναν ρε μαν, γίαυτό είμαστε εδω, για να βοηθάμε ο ένας τον αλλον.

Δεν το έχω προσέξει σε σχέση με τον ήχο, το μόνο που έχω προσέξει είναι ότι δεν δείχνει υποτιτλους όταν το αρχείο είναι mp4. Καλό είναι πάντως να έχεις το τελευταίο firmware πάνω το οποίο είναι το 1.261

Καλησπέρα σας,
Σε mp4 το είδα κι εγώ ότι δεν έδειχνε τους υπότιτλους χθες σε μια ταινία που κατέβασα 3D.
Πάντως το Madagascar 3 που είδα σε 3D παίζει εξαιρετικά και σε αυτή την ταινία βλέπεις τους ήρωες να βγαίνουν μπροστά σου.
Τις ταινίες τις παίζω από το USB της TV και ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο. Έχει καλή ποιότητα εικόνας αν το αρχείο είναι σωστό.
Όντως γενικά στα κανάλια δεν δείχνει και πολύ καλά. μερικά φαίνονται και κάπως θαμπά θα έλεγα π.χ. ο ΑΝΤ1.

Καλησπέρα σας,
Σε mp4 το είδα κι εγώ ότι δεν έδειχνε τους υπότιτλους χθες σε μια ταινία που κατέβασα 3D.
Πάντως το Madagascar 3 που είδα σε 3D παίζει εξαιρετικά και σε αυτή την ταινία βλέπεις τους ήρωες να βγαίνουν μπροστά σου.
Τις ταινίες τις παίζω από το USB της TV και ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο. Έχει καλή ποιότητα εικόνας αν το αρχείο είναι σωστό.
Όντως γενικά στα κανάλια δεν δείχνει και πολύ καλά. μερικά φαίνονται και κάπως θαμπά θα έλεγα π.χ. ο ΑΝΤ1.

Βλεπεις ψηφιακά σε hd ΜΕΣΩ Digea ή σε SD με αναλογικο σημα?

left80
Ηρεμησε η τηλεοραση σου θα ειναι κανονι σαν την δικη μου ΕΤ5 37 ιντσων
ευχομαι καλες θεασεις