Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

left80
Ηρεμησε η τηλεοραση σου θα ειναι κανονι σαν την δικη μου ΕΤ5 37 ιντσων
ευχομαι καλες θεασεις

Να'σαι καλα Πετρο...το ευχομαι!!!!

Παιδια για να εξηγούμε. Στα τηλεοπτικά κανάλια η εικόνα είναι χάλια κατα τα δικά μου μάτια σε σύγκριση με την τιβι που είχα και ήταν η 46 A656 SAMSUNG 100HZ LCD. Για αυτό το έθεσα το θέμα. Διότι δεν μπορεί μια τιβι παλαιότερης τεχνολογίας να δίχνει πολύ καλυτερα τα ψηφιακά κανάλια (πιο αναλητικά, χωρις θαμπάδες και με έντονα ζωηρά χρωματα όλα τα καναλια ακόμα και το κοντρα) από μια νεας τεχνολογίας led με καλυτερο panel και επεξεργαστες. Κατα τα άλλα και εκτος βεβαια του έντονου προβλήματος light bleeding που παρουσίασε η τιβί όλα τα άλλα είναι καλά. Επίσης ανέφερα ότι η 37αρα της ίδιας μάρκας και τύπου τιβί χρώματος μάλιστα ΛΕΥΚΗΣ της αφερφής μου που την πήρε μία εβδομάδα πριν από εμένα δίχνει τα πάντα ΑΨΟΓΑ και χωρίς το παραμικρό light bleedin,cluding κ.λ.π περίεργα.

Βλεπεις ψηφιακά σε hd ΜΕΣΩ Digea ή σε SD με αναλογικο σημα?

Μέσω Digea βλέπω αλλά το σήμα δεν είναι HD απ´ότι ξέρω. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Sorry βρε παιδια αλλα πηγα σημερα και την ειδα μιση ωρα σε digea. Ασχετος ειμαι αλλα μια χαρα φαινοταν η εικονα

Μόλις μου την άλλαξαν και η νέα που πήρα άψογη σε όλα. Ευτυχώς γιατί μεχρι να την ανοίξω έτρεμα μηπως και αυτη είχε πρόβλημα. Όλα καλά όμως σε όλα. Και προφανώς το light bleeding επηρέαζε και την εικόνα πιθανών και στα τηλεοπτικά γιατι την έβαλα να παίζει και παίζει άψογα.

λοιπον παιδια...το απογευμα την παρελαβα και οριστε οι πρωτες εντυπωσεις μου.
σε digea αψογη εικονα με λιγες ρυθμισεις που εκανα.....ευτυχως καθολου ή εστω ελαχιστο clouding που δεν το καταλαβαινω..σιγουρα το μαυρο δεν ειναι πολυ βαθυ αλλα κυμαινεται σε ικανοποιητικα επιπεδα..ο ηχος ειναι μετριος...η σχεδιαση και αυτη μετρια (την περιμενα πολυ χειροτερη)....με wifi αμεσως συνδεση...το 3D δεν με εντυπωσιασε μπορω να πω....εβαλλα κατι δοκιμαστικα βιντεακια..ισως να υπερβαλλω εγω που το περιμενα οπως το σινεμα...κατι ταινιες 3D που κατεβασα (mkv) δεν αναγνωριζε καν υποτιτλους..δοκιμασα να τους αλλαξω ονομασια αλλα τπτ..οταν εβαζα νομιζω "τοποθετηση κειμενου-ελληνικα" μου εβγαζε ή κινεζικα ή μισους υποτιτλους....αν ξερει καποιος ας βοηθησει !!!! .....ενα προβληματακι που ειχα ειναι με την συνδεση με HDMI με τον υπολογιστη μου.....στην τηλεοραση φαινεται μονο η επιφανεια εργασιας των windows (χωρις τα παραθυρα ομως) και οτι ενεργειες κανω δεν δειχνει αλλη εικονα αλλα μονο αγουγεται ο ηχος....παρακαλω help και εδω :) αυτα προς το παρον...δεν προλαβα καν να διαβασω το βιβλιαρακι....ουτε να κανω πολλες ρυθμισεις..
Σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος,ελπιζω σε καλυτερη συνεχεια οταν μαθω και τις υπολοιπες δυνατοτητες της τv.
τα λεμε αυριο παλι με περισσοτερες και ακριβεστερες εντυπωσεις...

Απάντηση: Re: Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

λοιπον παιδια...το απογευμα την παρελαβα και οριστε οι πρωτες εντυπωσεις μου.
σε digea αψογη εικονα με λιγες ρυθμισεις που εκανα.....ευτυχως καθολου ή εστω ελαχιστο clouding που δεν το καταλαβαινω..σιγουρα το μαυρο δεν ειναι πολυ βαθυ αλλα κυμαινεται σε ικανοποιητικα επιπεδα..ο ηχος ειναι μετριος...η σχεδιαση και αυτη μετρια (την περιμενα πολυ χειροτερη)....με wifi αμεσως συνδεση...το 3D δεν με εντυπωσιασε μπορω να πω....εβαλλα κατι δοκιμαστικα βιντεακια..ισως να υπερβαλλω εγω που το περιμενα οπως το σινεμα...κατι ταινιες 3D που κατεβασα (mkv) δεν αναγνωριζε καν υποτιτλους..δοκιμασα να τους αλλαξω ονομασια αλλα τπτ..οταν εβαζα νομιζω "τοποθετηση κειμενου-ελληνικα" μου εβγαζε ή κινεζικα ή μισους υποτιτλους....αν ξερει καποιος ας βοηθησει !!!! .....ενα προβληματακι που ειχα ειναι με την συνδεση με HDMI με τον υπολογιστη μου.....στην τηλεοραση φαινεται μονο η επιφανεια εργασιας των windows (χωρις τα παραθυρα ομως) και οτι ενεργειες κανω δεν δειχνει αλλη εικονα αλλα μονο αγουγεται ο ηχος....παρακαλω help και εδω :) αυτα προς το παρον...δεν προλαβα καν να διαβασω το βιβλιαρακι....ουτε να κανω πολλες ρυθμισεις..
Σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος,ελπιζω σε καλυτερη συνεχεια οταν μαθω και τις υπολοιπες δυνατοτητες της τv.
τα λεμε αυριο παλι με περισσοτερες και ακριβεστερες εντυπωσεις...

Αντε καλοριζικη

Τσεκαρε την εξοδο του υπολογιστη να ειναι η οθονη στο διπλοτυπο

Να'μαστε παλι εδω.οφειλω να ομολογησω οτι ειμουν λιγο αυστηρος χθες με την τηλεοραση.....μερικα πιο ασφαλη συμπερασματα: Η εικονα οντως ειναι πολυ καλη και χωρις ακομα να κανω πολλες ρυθμισεις...στα ματια μου φαινεται αριστη οποτε δεν εχω λογω να πειραματιστω..ισως να βαλλω εναν τονο τα χρωμματα και την φωτεινοτητα.κατα τα αλλα ειναι μια χαρα σε τηλεοπτικο προγραμμα....σε FullHD επαιξε πολυ καλα επισης....εβαλλα το Cloud Atlas και μ'αρεσε πολυ...το 3D επιμενω οτι δεν με εντυπωσιασε και πολυ αλλα επαναλαμβανω οτι δεν ειχα ξαναδει σε home tv και ισως να ειμουν πολυ απαιτητικος....Εχω βεβαια και προβληματακια οπως στην αναπαραγωγη υποτιτλων...δοκιμασα πολλα αλλα τζιφος....σε διπλη οθονη τα εμφανιζει κανονικα,οταν ομως παταω το 3D τοτε ή χανονται ή εμφανιζονται στις γωνιες και μισοι....μου ειπατε για το MkvMerge....το κατεβασα αλλα ξερει κανεις να μου πει πως λειτουργει? εχω 'χαθει' λιγο με αυτο...υπαρχει καποιος αλλος τροπος για να ενσωματωσω σωστα τους υποτιτλους στο 3D???? επισης οταν συνδεω τον υπολογιστη μου (με HDMI 1.4) δεν τα εμφανιζει ακριβως στη θεση τους τα εικονιδια αλλα τα 'τραβαει' πολυ στις ακρες και χανονται...λογικα αυτο θα μπορει να διορθωθει αλλα εχω μαυρα μεσανυχτα απο κατι τετοια οποτε θα χρειαστω την βοηθεια σας...οι ταινιες που νοικιασα παντως δειχνουν αριστα στην ET5....ο ηχος που χθες ειπα οτι ειναι μετριος,ειναι πολυ καλος,απλα θελει τον χρονο του να συνηθισεις τα ηχεια..τελος για clouding,light bleeding κτλ δεν ειδα κατι που να με πειραξει...μπηκα και στο service menu και ειδα οτι ειχε 4 λεπτα και 3 ανοιγοκλεισιματα...απο μενα και αυτα..αρα ευτυχως ηταν 'του κουτιου'....
Συμπερασμα.....ειχα ενα αγχος για το αν αξιζε τα 1000 περιπου ευρω η ET5 που θα δωσω σε δοσεις αλλα οσο περναει ο χρονος μαζι της πιστευω οτι εκανα καλη επιλογη....βεβαια παντα θα εχω στο μυαλο μου και την πιθανοτητα η LG LM640S να με 'κερδιζε' πιο πολυ αλλα δεν παραπονιεμαι...την ΕΤ5 την συνιστω ανεπιφυλακτα σε οποιον προβληματιζεται για τις ικανοτητες της...

Μεγειά και καλοθέατη !!! :ernaehrung004:

Αν αναφέρεσαι στον ενσωματωμένο media player, δεν υποστηρίζει σωστή αναπαράσταση των υπότιτλων σε λειτουργία 3D...

Για το άλλο θέμα με το PC:

Μενού -> Εικόνα -> Ρυθμ. για προχωρημένους -> Overscan 16:9 -> Όχι

Αν αναφέρεσαι στον ενσωματωμένο media player, δεν υποστηρίζει σωστή αναπαράσταση των υπότιτλων σε λειτουργία 3D...

Για το άλλο θέμα με το PC:

Μενού -> Εικόνα -> Ρυθμ. για προχωρημένους -> Overscan 16:9 -> Όχι
στις ρυθμισεις πηγα να απενεργοποιησω το overscan αλλα δεν μου αρεσε καθολου το αποτελεσμα...σε γρηγορη κινηση εκανε πολλα 'σπασιματα' η τv και το επανεφερα στο 'μεγιστο'......για το pc θα το δοκιμασω παντως για να δω αν διορθωθει η κατασταση

στις ρυθμισεις πηγα να απενεργοποιησω το overscan αλλα δεν μου αρεσε καθολου το αποτελεσμα...σε γρηγορη κινηση εκανε πολλα 'σπασιματα' η τv και το επανεφερα στο 'μεγιστο'......για το pc θα το δοκιμασω παντως για να δω αν διορθωθει η κατασταση
left μάλλον μιλάς για άλλο πράγμα και όχι για το overscan

To overcan απενεργοποίησες ή το IFC; :hmmmm:

Εφόσον ο δικός του player δεν υποστηρίζει υπότιτλους σε 3D, μήπως υπάρχει κανένα προγραμματάκι που να τους κολλάει τους υπότιτλους πάνω στην εικόνα χωρίς να κάνει re-encoding στο mkv ή έστω να κάνει λίγη ώρα χωρίς να χαλάει την ποιότητα; Ή μήπως ζητάω πολλά; Υπάρχουν κάτι aviaddxsub αλλά το δοκίμασα και δεν δούλεψε. Εδώ:
http://www.ehow.com/how_12164938_hardcode-subtitles-mkv.html
λέει κάποια πράγματα αλλά αναφέρει ότι με το re-encoding θα κάνει ώρες όπου είναι και αναμενόμενο. Μήπως τελικά πρέπει να περιμένουμε λύση μόνο από πιθανή διόρθωση σε update ? Είναι κρίμα να υποστηρίζεται 3D και να μην μπορείς να το δεις με υπότιτλους. Και κάποιες ταινίες - ντοκιμαντέρ ούτε καν υπάρχουν στην Ελληνική αγορά που να είναι και 3D και blu ray και με Ελληνικούς υπότιτλους. Εδώ νομίζω ότι και το Planet Earth αν δεν κάνω λάθος σε blu ray δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους...

Εφόσον ο δικός του player δεν υποστηρίζει υπότιτλους σε 3D, μήπως υπάρχει κανένα προγραμματάκι που να τους κολλάει τους υπότιτλους πάνω στην εικόνα χωρίς να κάνει re-encoding στο mkv ή έστω να κάνει λίγη ώρα χωρίς να χαλάει την ποιότητα; Ή μήπως ζητάω πολλά; Υπάρχουν κάτι aviaddxsub αλλά το δοκίμασα και δεν δούλεψε. Εδώ:

Με srt και sub/idx που δοκίμασα, είτε ενσωματωμένους, είτε όχι τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια και τα εξής:

Οι srt βγαίνουν κομμένοι στη μέση, σαν να τους έπαιζες από εξωτερικό player, oι sub/idx πάλι, αναγνωρίζονται ως stream αλλά αν τους επιλέξεις κολλάει το βίντεο. Άλλες μορφές υπότιτλων για 3D λειτουργία από τον ενσωματωμένο media player, δεν δοκιμάστηκαν για την ώρα...

Αν κανείς έχει εύκαιρο κανένα αρχείο με 3D υπότιτλους ass ή κάποιου άλλου φορμά, ας κάνει μια δοκιμή κι ας μας ενημερώσει για τα ευρήματά του...

To overcan απενεργοποίησες ή το IFC; :hmmmm:

μαντης εισαι ??? :twoguns: εχω χαζεψει μαλλον τοσες ωρες μποροστα στην τv :) .....απενεργοποιηση λοιπον το overscan αλλα μου 'μαζεψε' λιγο την εικονα και ειδικα στο πανω μερος της μου εμφανισε μια διακεκομμενη γραμμη...σε τι αποσκοπει ομως η απενεργοποιηση του,γιατι εμενα τουλαχιστον δεν μ'αρεσει στο ματι...
οσον αφορα τους υποτιτλους μια λυση που μπορεσα να βρω ειναι να αναπαραγω τα αρχεια απο τον υπολογιστη μεσω του ΚΜplayer που εχει στο μενου του ρυθμισεις για 3D υποτιτλους..δοκιμασα 3-4 ταινιες και τους εμφανιζει αψογα.

μαντης εισαι ??? :twoguns: εχω χαζεψει μαλλον τοσες ωρες μποροστα στην τv :) .....απενεργοποιηση λοιπον το overscan αλλα μου 'μαζεψε' λιγο την εικονα και ειδικα στο πανω μερος της μου εμφανισε μια διακεκομμενη γραμμη...σε τι αποσκοπει ομως η απενεργοποιηση του,γιατι εμενα τουλαχιστον δεν μ'αρεσει στο ματι...
οσον αφορα τους υποτιτλους μια λυση που μπορεσα να βρω ειναι να αναπαραγω τα αρχεια απο τον υπολογιστη μεσω του ΚΜplayer που εχει στο μενου του ρυθμισεις για 3D υποτιτλους..δοκιμασα 3-4 ταινιες και τους εμφανιζει αψογα.

αναλογικα η digea καναλια βλέπεις. Η γραμμη αυτή εμφανιζεται μονο στα αναλογικα νομιζω και καπου διαβασα οτι ειναι θεμα εκπομπης του καθε καναλιου...