Panasonic ET5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μαντης εισαι ??? :twoguns: εχω χαζεψει μαλλον τοσες ωρες μποροστα στην τv :) .....απενεργοποιηση λοιπον το overscan αλλα μου 'μαζεψε' λιγο την εικονα και ειδικα στο πανω μερος της μου εμφανισε μια διακεκομμενη γραμμη...σε τι αποσκοπει ομως η απενεργοποιηση του,γιατι εμενα τουλαχιστον δεν μ'αρεσει στο ματι...
οσον αφορα τους υποτιτλους μια λυση που μπορεσα να βρω ειναι να αναπαραγω τα αρχεια απο τον υπολογιστη μεσω του ΚΜplayer που εχει στο μενου του ρυθμισεις για 3D υποτιτλους..δοκιμασα 3-4 ταινιες και τους εμφανιζει αψογα.

To overscan στο "Όχι" εξυπηρετεί στο να βλέπεις όλο το κάδρο, χωρίς να κόβονται τα περιθώρια. Για χρήση με PC είναι βασικό ώστε να έχεις 1:1 pixel mapping και να μη δημιουργείται πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή 3D αρχείων SBS και OU. Σε τηλεοπτικό βέβαια, θα έχεις αυτές τις διακεκομμένες γραμμές, οπότε εκεί ή το γυρίζεις σε "Ναι" ή χρησιμοποιείς κάποιο άλλο aspect αντί του 16:9...

digea βλεπω...οπως εγραψα και πριν μαζευει λιγο την εικονα προς τα μεσα...αυτο δεν μου αρεσει γιατι νιωθω οτι δεν εκμεταλλευεται ολη την επιφανεια της τηλεορασης...χωρια την γραμμη που μου την βγαζει πανω...σε τι χρησιμευει ομως αυτο? εξηγησε το μου αν μπορεις......
και κατι ακομα....αν και ειναι καθαρα υποκειμενικο.....τι ειναι καλυτερο,για σενα εστω,στην ισορροπια χρωματων...ψυχρο,κανονικο ή θερμο? γιατι δεν μπορω να διαλεξω με τπτ!!!...οπως επισης και την αντιθεση...ολο την ανεβαζω και δεν ξερω αν ειναι καλο

Βάλε αυτές τι ρυθμίσεις και αν δεν σου κάθονται ξεκινάς από κει και πειράζεις. Ποια κάρτα γραφικών έχεις και σε τι ανάλυση έβαλες την τηλεόραση;

To overscan στο "Όχι" εξυπηρετεί στο να βλέπεις όλο το κάδρο, χωρίς να κόβονται τα περιθώρια. Για χρήση με PC είναι βασικό ώστε να έχεις 1:1 pixel mapping και να μη δημιουργείται πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή 3D αρχείων SBS και OU. Σε τηλεοπτικό βέβαια, θα έχεις αυτές τις διακεκομμένες γραμμές, οπότε εκεί ή το γυρίζεις σε "Ναι" ή χρησιμοποιείς κάποιο άλλο aspect αντί του 16:9...
μονο με πληρης καλυψη οθονης διορθωνεται στο τηλεοπτικο προγραμμα το overscan στο off...αλλα δεν ξερω αν ειναι και η καλυτερη ρυθμιση απο το 16:9 και το 'αυτοματο'...

Βάλε αυτές τι ρυθμίσεις και αν δεν σου κάθονται ξεκινάς από κει και πειράζεις. Ποια κάρτα γραφικών έχεις και σε τι ανάλυση έβαλες την τηλεόραση;

αυτες εβαλλα στην αρχη αλλα ειδικα στο advanced settings δεν καταλαβα το σκεπτικο να κανεις τοσες αλλαγες απο την στιγμη που δεν φαινεται ορατο αποτελεσμα και τα γυρισα παλι στο '0'...τα αλλα τα αφησα ετσι και πειραματιζομαι στην αντιθεση και την ισορροπια...απο ψυχτο και θερμο το εχω βαλλει τωρα στο κανονικο...μου φαινεται κατι ενδιαμεσο και το αφησα :)

Last edited by a moderator:
digea βλεπω...οπως εγραψα και πριν μαζευει λιγο την εικονα προς τα μεσα...αυτο δεν μου αρεσει γιατι νιωθω οτι δεν εκμεταλλευεται ολη την επιφανεια της τηλεορασης...χωρια την γραμμη που μου την βγαζει πανω...σε τι χρησιμευει ομως αυτο? εξηγησε το μου αν μπορεις......
και κατι ακομα....αν και ειναι καθαρα υποκειμενικο.....τι ειναι καλυτερο,για σενα εστω,στην ισορροπια χρωματων...ψυχρο,κανονικο ή θερμο? γιατι δεν μπορω να διαλεξω με τπτ!!!...οπως επισης και την αντιθεση...ολο την ανεβαζω και δεν ξερω αν ειναι καλο

στο θερμό το προτιμω εγω με αντίθεση στο 33 και ζωντανο χρώμα off

στο θερμό το προτιμω εγω με αντίθεση στο 33 και ζωντανο χρώμα off
εχουμε διαφορετικα γουστα βλεπω :worshippy: προτιμω τα ζωηρα και εντονα χρωμματα χωρις ομως να φτανουν στο σημειο να με κουραζουν...αυτην την ισορροπια δεν μπορω να βρω ακομα...τεσπα....τον ηχο τον πειραξες καθολου?....

εχουμε διαφορετικα γουστα βλεπω :worshippy: προτιμω τα ζωηρα και εντονα χρωμματα χωρις ομως να φτανουν στο σημειο να με κουραζουν...αυτην την ισορροπια δεν μπορω να βρω ακομα...τεσπα....τον ηχο τον πειραξες καθολου?....

κοίτα και εγώ για να καταλήξω στο θερμό έκανα αγώνα κάθως όλοι οι άλλοι στο σπίτι προτιμουσαν το κανονικό! Στον ήχο είχα β´αλει στην αρχή λίγο v- audio surround αλλα τώρα το έχω βγάλει και την προεπιλογη στο "μουσικη" Επίσης την απόσταση στα ανω των 30 μετρων

και εγω το v-audio surround το θεωρουσα το καλυτερο αλλα οταν το αφησα για λιγο να παιζει ετσι δεν μου αρεσε...πιο πολυ σε συναυλιακο ηχο εφερνε και το εβαλλα στο off...τπτ μπασα κτλ αλλαξες?....

δοκιμασες να συγχρονίσεις το κινητο σου με το m.youtube; έχει φαση δοκιμασε το

και εγω το v-audio surround το θεωρουσα το καλυτερο αλλα οταν το αφησα για λιγο να παιζει ετσι δεν μου αρεσε...πιο πολυ σε συναυλιακο ηχο εφερνε και το εβαλλα στο off...τπτ μπασα κτλ αλλαξες?....
μπα με τα μπασα κτλ δεν παρατηρησα μεγάλη διαφορα!!

Σκεφτομαι να παω να την παρω και εγω αυριο το πρωι.
Εχω βρει μια ετοιμοπαραδοτη σφραγισμενη στο κουτι της.
Πηγα σημερα πλαισιο και ειδα μια ε5 και οχι ετ5 , η οποια επαιζε διπλα σε μια lg 640s.
Παρολο που συμφωνα με τα χαρακτηριστικα της η Ε5 ειναι κατωτερη απο την ΕΤ5 , εμενα μου αρεσε περισσοτερο απο την lg640s.
Αρα σιγουρα θα μου αρεσει περισσοτερο και η ET5.
Ετσι δεν ειναι?

Ειναι σωστο που λεω οτι η E5 ειναι κατωτερη απο την ΕΤ5?

Ειναι σωστο που λεω οτι εφοσον μου αρεσει περισσοτερο η Ε5 απο την 640S, θα μου αρεσει σιγουρα και η ΕΤ5?

Σας ρωτω, γιατι θελω να παρω την ΕΤ5 και δεν την εχω δει ποτε να παιζει μπροστα μου!!!! Μονον την Ε5 εχω δει.

Περιμενω απαντησεις σημερα, γιατι υπαρχει μονον μια ετοιμοπαραδοτη και δεν θελω να την χασω.

Χιλια ευχαριστω προκαταβολικος!!!!! :worshippy:

φιλε μου εννοειται οτι η ΕΤ5 ειναι μια κλαση τουλαχιστον πανω απο την Ε5..απο εκει και περα μην σε ξεγελα το τι ειδες στο καταστημα....αυτο οφειλεται στο στησιμο που εχουν κανει απο εκει....για να καταλαβεις ποια σ'αρεσει περισσοτερο θα πρεπει να κανεις τις ιδιες περιπου ρυθμισεις και στις δυο και μετα να τις δεις μαζι...Παντως απο την πολυ μικρη μου εμπειρια με την ΕΤ5 θα σου πω οτι δνε προκειται να σε απογοητευσει....η εικονα της ειναι πραγματικα πολυ καλη(σε digea τουλαχιστον που βλεπω εγω)..σε FullHD ειδικα παιζει τελεια....την LG δεν την εχω δει απο κοντα αλλα και μονο που εχει 50Ηz σε σχεση με τα 100Hz που βγαζει η ΕΤ5 ειναι ενας σημαντικος λογος για να διαλεξεις την Panasonic...

φιλε μου εννοειται οτι η ΕΤ5 ειναι μια κλαση τουλαχιστον πανω απο την Ε5..απο εκει και περα μην σε ξεγελα το τι ειδες στο καταστημα....αυτο οφειλεται στο στησιμο που εχουν κανει απο εκει....για να καταλαβεις ποια σ'αρεσει περισσοτερο θα πρεπει να κανεις τις ιδιες περιπου ρυθμισεις και στις δυο και μετα να τις δεις μαζι...Παντως απο την πολυ μικρη μου εμπειρια με την ΕΤ5 θα σου πω οτι δνε προκειται να σε απογοητευσει....η εικονα της ειναι πραγματικα πολυ καλη(σε digea τουλαχιστον που βλεπω εγω)..σε FullHD ειδικα παιζει τελεια....την LG δεν την εχω δει απο κοντα αλλα και μονο που εχει 50Ηz σε σχεση με τα 100Hz που βγαζει η ΕΤ5 ειναι ενας σημαντικος λογος για να διαλεξεις την Panasonic...

Καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω.
Αυτα με τις ασπρες γωνιες και με τα προβληματα που εχουν αναφερθει πως τα ειδες??
Οχι βεβαια οτι δεν εχουν αναφερθει και στη lg τα ιδια ετσι?

Last edited:
Το Δυναμικό είναι αρκετά καλό ΑΛΛΑ σε εναλλαγές με σκοτεινές και φωτεινές σκηνές έχει ένα θέμα όπως άλλωστε και σε άλλες τηλεοράσεις. Γι'αυτο λέγεται και δυναμικό εξάλλου γιατί αλλάζει δυναμικά με την περίσταση. Σκουραίνει πιο έντονα στις σκοτεινές σκηνές και φωτίζει περισσότερο στις φωτεινές. Αλλά όμως όταν είναι απότομες οι εναλλαγές, γίνονται απότομα και οι διαβαθμίσεις χρώματος, κάτι που δεν εξυπηρετεί πάντα. Έτσι λοιπόν πήρα ένα άλλο πρότυπο πχ True Cinema και το άλλαξα να φαίνεται κάπως σε πιο δυναμικό. Έτσι δεν υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές και διατηρείται κάπως η ωραία εικόνα του Δυναμικού.
Αντίθεση: 60
Φωτεινότητα: 0
Χρώμα: 30
Οξύτητα: 8
Ζωντανό χρώμα: Ναι
Eco: Όχι
PNR:αυτόματα
Gamma: 1.8
Overscan: Ναι
IFC: Μεσαίο (εκεί βάζετε ανάλογα με την προτίμησή σας)
και όλα τα υπόλοιπα δεν τα πείραξα.

Α και επίσης και κάτι άλλο για τον φίλο left80 που έγραψε σε προηγούμενο μήνυμα σχετικά με τον KMplayer. Ναι πράγματι δουλεύει στον Kmplayer το 3D και με υπότιτλους, αν για παράδειγμα επιλέξουμε 3D Subtitle Controls -> Middle -> Side by Side τους εμφανίζει κανονικά ΑΛΛΑ εξακολουθεί να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με την μέτρια έως κακή προβολή του 3D μέσω PC. Εκτός και αν φταίει το PC μου. Δοκίμασε να βάλεις το ίδιο βίντεο μέσω usb ή κάρτα SD και δες το πάλι. Είναι πολύ πιο ξεκούραστο το 3D και δεν χρειάζεται με λίγο επιμονή να "εντοπίσεις" το 3D με τα μάτια σου. Με το δικό της player η τηλεόραση δείχνει το 3D ξεκούραστα, χωρίς γραμμές δεξιά αριστερά και φαίνεται και πιο μεγάλο. Είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Μέσω pc χάνει αρκετά και είναι λες και συμπιέζεται η εικόνα.

Μέσω pc χάνει αρκετά και είναι λες και συμπιέζεται η εικόνα.

Eχεις καλο pc με καλη καρτα γραφικων?

Ρωταω, γιατι εαν ειναι να μην παιζει καλα το pc στην τηλεοραση, τοτε καλυτερα να μην παρω καινουρια καρτα γραφικων που σκεφτομαι να παρω (η ειδη υπαρχων δεν εχει εξοδο hdmi) και να παω να αγορασω εναν εξωτερικο media player που να τα παιζει ολα.

Καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω.
Αυτα με τις ασπρες γωνιες και με τα προβληματα που εχουν αναφερθει πως τα ειδες??
Οχι βεβαια οτι δεν εχουν αναφερθει και στη lg τα ιδια ετσι?

Με το clouding μπορει να εχεις προβλημα οπως και με καθε μοντελο οποιασδηποτε εταιρειας...σε μενα πχ ειτε δεν εχει καθολου ή ειναι τοσο μικρο που δεν το καταλαβαινω....μην σε ανησυχει αυτο γιατι αν εντοπισεις κατι τετοιο μπορεις να την στειλεις αμεσως πισω...και εγω ετσι ειμουν σε καταλαβαινω,παντως πρεπει να το εχουμε αναγαγει σε μειζον θεμα ενω στην ουσια δεν ειναι..το να τυχεις μια τv με μια τετοια αστοχια ειναι λιγες οι πιθανοτητες πιστευω.

οσον αφορα την εικονα μεσω pc εγω προσωπικα δεν εχω δει τετοιο προβλημα αν και ο υπολογιστης μου δεν εχει και καμμια καλη καρτα γραφικων ουτε ειναι FullHD..η εικονα που βγαζει προς την τηλεοραση ομως ειναι 1080p...στις δυνατοτητες της ΕΤ5 δλδ....βεβαια δεν ξερω αν παιζει ρολο το καλωδιο HDMI 1.4 (3D high speed) που αγορασα γι'αυτον ακριβως τον λογο...
στο θεμα με τις ρυθμισεις κατεληξα (προς το παρον) σε αντιθεση 38,χρωμμα 37,οξυτητα 5,ισορροπια θερμο,ζωντανο χρωμμα ναι,eco ναι,gamma 2.2 (αληθεια αυτο γιατι το αλλαξες?) και overscan οχι (αλλα εβαλλα το aspect σε 'πληρης καλυψη οθονης' για να ερθει στα ισια της..θα δοκιμασω εννοειται και τις δικες σου ρυθμισεις :BDGBDGB53:

οσον αφορα την εικονα μεσω pc εγω προσωπικα δεν εχω δει τετοιο προβλημα αν και ο υπολογιστης μου δεν εχει και καμμια καλη καρτα γραφικων ουτε ειναι FullHD..η εικονα που βγαζει προς την τηλεοραση ομως ειναι 1080p...στις δυνατοτητες της ΕΤ5 δλδ....βεβαια δεν ξερω αν παιζει ρολο το καλωδιο HDMI 1.4 (3D high speed) που αγορασα γι'αυτον ακριβως τον λογο...
στο θεμα με τις ρυθμισεις κατεληξα (προς το παρον) σε αντιθεση 38,χρωμμα 37,οξυτητα 5,ισορροπια θερμο,ζωντανο χρωμμα ναι,eco ναι,gamma 2.2 (αληθεια αυτο γιατι το αλλαξες?) και overscan οχι (αλλα εβαλλα το aspect σε 'πληρης καλυψη οθονης' για να ερθει στα ισια της..θα δοκιμασω εννοειται και τις δικες σου ρυθμισεις :BDGBDGB53:

Left80 το eco για ποιο λόγο το έχεις στο ΟΝ; Σου σκοτεινιάζει την εικόνα.