Panasonic ET60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν θα δεις διαφορά; ΝΑΙ, σίγουρα αλλά δεν θα είναι πάντα καλύτερη η ET60 έναντι μιας Plasma!
Η διαφορά θα είναι σε θέμα ευκρίνειας, φωτεινότητας και ευκολιών αλλά σε θέμα αντίθεσης (θέαση σε σκοτεινό χώρο) η plasma έχει (και θα έχει) το πάνω χέρι!

Τι αλλάζει κάθε χρόνο; Σχεδόν τίποτε τα τελευταία χρόνια, καλύτερος σχεδιασμός, δυνατότερες CPU (για καλύτερο/γρηγορότερο smartTV) και σχεδόν τίποτε απο εικόνα! Οπότε και του χρόνου δεν θα περίμενα διαφορές στο θέμα εικόνα παρά μόνο στα υπόλοιπα (CPU, σχεδιασμό).

UltraHD; Το ξεχνάς για τα επόμενα χρόνια, οι τιμές προς το παρόν είναι απογοητευτικές ενώ τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν τα πρωτόκολλα επικοινωνίας/διαχείρισης 4Κ σήματος (hdmi 2, για 4K περιεχόμενο σε δίσκο δεν υπάρχει ακόμη ούτε καν format). Εκτός αυτού σε TV μικρότερη των 50 ιντσών το 4K δεν προσφέρει τίποτε (παρά μόνο αν κάθεσαι ακριβώς μπροστά) και αυτό γιατί το 4K βγήκε σαν φυσιολογική εξέλιξη για τις TV που γίνονται μεγαλύτερες και ως εκ τούτου χρειάζονται μεγαλύτερη ανάλυση!

Τώρα πίσω στο θέμα σου, πριν τρέξεις βουρ για νέα τηλεόραση ίσως ήταν καλύτερα να κάνεις ερώτημα στο αρμόδιο θέμα (αγορά νέας τηλεόρασης) γράφοντας τι ζητάς (απαιτήσεις) και τι χώρο έχεις (απόσταση θεάσης, φωτεινότητα) ώστε να έχεις τις καλύτερες δυνατές προτάσεις.
φιλε coolgreek +1 ωραιο ποστ..καλυπτεις συντομα και σωστα..μπραβο

Αν θα δεις διαφορά; ΝΑΙ, σίγουρα αλλά δεν θα είναι πάντα καλύτερη η ET60 έναντι μιας Plasma!
Η διαφορά θα είναι σε θέμα ευκρίνειας, φωτεινότητας και ευκολιών αλλά σε θέμα αντίθεσης (θέαση σε σκοτεινό χώρο) η plasma έχει (και θα έχει) το πάνω χέρι!

Τι αλλάζει κάθε χρόνο; Σχεδόν τίποτε τα τελευταία χρόνια, καλύτερος σχεδιασμός, δυνατότερες CPU (για καλύτερο/γρηγορότερο smartTV) και σχεδόν τίποτε απο εικόνα! Οπότε και του χρόνου δεν θα περίμενα διαφορές στο θέμα εικόνα παρά μόνο στα υπόλοιπα (CPU, σχεδιασμό).

UltraHD; Το ξεχνάς για τα επόμενα χρόνια, οι τιμές προς το παρόν είναι απογοητευτικές ενώ τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν τα πρωτόκολλα επικοινωνίας/διαχείρισης 4Κ σήματος (hdmi 2, για 4K περιεχόμενο σε δίσκο δεν υπάρχει ακόμη ούτε καν format). Εκτός αυτού σε TV μικρότερη των 50 ιντσών το 4K δεν προσφέρει τίποτε (παρά μόνο αν κάθεσαι ακριβώς μπροστά) και αυτό γιατί το 4K βγήκε σαν φυσιολογική εξέλιξη για τις TV που γίνονται μεγαλύτερες και ως εκ τούτου χρειάζονται μεγαλύτερη ανάλυση!

Τώρα πίσω στο θέμα σου, πριν τρέξεις βουρ για νέα τηλεόραση ίσως ήταν καλύτερα να κάνεις ερώτημα στο αρμόδιο θέμα (αγορά νέας τηλεόρασης) γράφοντας τι ζητάς (απαιτήσεις) και τι χώρο έχεις (απόσταση θεάσης, φωτεινότητα) ώστε να έχεις τις καλύτερες δυνατές προτάσεις.

Σε ευχαριστώ θερμά για τις άμεσες απαντήσεις. Μια τελευταία ερώτηση και κλείνει το θέμα για να μη σας κουράζω. Η plasma που έχω δεν με ικανοποιεί στο θέμα της ζωντάνιας των χρωμάτων. Δεν είναι "ζουμερά" τα χρώματα και επίσης δεν έχει επαρκή φωτεινότητα,οπότε για να καλύψω αυτό το κενό τη δουλεύω στο "δυναμικό" και όχι στο "κανονικό". Πάντα είχε ένα "σκοτεινό" πάνελ,οπότε δε θα στεναχωρηθώ αν το μαύρο στη led δε θα είναι και τόσο μαύρο.
Αυτό που θέλω είναι να ποσοτικοποιήσουμε τις απαντήσεις που μου έδωσες,ώστε να δω κατά πόσο αξίζει να αγοράσω το εν λόγω πανέμορφο μοντέλο ΕΤ60.
1)Αν η ποιότητα εικόνας στην ΕΤ60 παίρνει υποθετικά έναν βαθμό 17-18 (με άριστα το 20 για τέλεια εικόνα/δε ξέρω αν συμφωνείς στην βαθμολογία που της δίνω),τότε η Plasma μου τι βαθμό θα παίρνει πάνω-κάτω ως προς την ποιότητα,την ευκρίνεια,την "ζωντάνια"/φωτεινότητα του panel;; Θα μου πεις ότι δεν έχεις δει την εικόνα της plasma μου,αλλά φαντάζομαι θα έχεις μια γενική άποψη για τις plasma του 2009-10.
2)Όσον αφορά το UHD,πόσα χρόνια υπολογίζεις στο περίπου να γίνει προσιτή στην τιμή κάτω των 1000e;; Μιλάμε για 2-3 χρόνια ή 5-6;; Στο πολύ περίπου,μια προσωπική εκτίμηση... δε θα το πάρω τοις μετρητοίς.. και πότε (περίπου εννοείται) θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις πρώτες ταινίες με 4k ανάλυση.. :ears:
Άρα μιας και ενδιαφέρομαι για το πολύ μέχρι 47αρα οθόνη (ήδη η 42αρα plasma σε ιδιόκτητη γκαρσονιέρα 20-25τ.μ. φαίνεται αρκετά μεγάλη) το μελλοντικό UHD δε θα έδειχνε την υπεροχή του έναντι του FullHD στα στοιχεία ποιότητος που θέτω εγώ ως κριτήριο παραπάνω,σωστά;; Να σημειώσω ότι το θέμα απόσταση δεν είναι πρόβλημα,καθώς το έπιπλο έχει κάτι πολύ πρακτικά ροδάκια και μπορώ να βλέπω από 1 ως 3,5 μέτρα. Συνήθως με τη 42αρα βολεύομαι στα +- 2,2 μ. λόγω αστιγματισμού/μυωπίας (φοράω φακούς επαφής).
Συγνώμη και πάλι και ευχαριστώ θερμά.

H σειρά U10 είχε rising blacks (είχα την 50U10) και σταδιακά το καλό μαύρο που είχε στην αρχή γινόταν γκρι σκούρο.

Οπότε η ET60 χοντρικά έχει το ίδιο μαύρο που βλέπεις και τώρα σε σκοτεινό χώρο ενώ ως LED LCD είναι ανώτερη από θέμα ζωντάνιας χρωμάτων και πολύ πιο φωτεινή.

ΥΓ. UHD/4K σε τιμές ανάλογες της ET60 δεν θα δούμε για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Last edited:
H σειρά U10 είχε rising blacks (είχα την 50U10) και σταδιακά το καλό μαύρο που είχε στην αρχή γινόταν γκρι σκούρο.

Οπότε η ET60 χοντρικά έχει το ίδιο μαύρο που βλέπεις και τώρα σε σκοτεινό χώρο ενώ ως LED LCD είναι ανώτερη από θέμα ζωντάνιας χρωμάτων και πολύ πιο φωτεινή.

ΥΓ. UHD/4K σε τιμές ανάλογες της ET60 δεν θα δούμε για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Σε ευχαριστώ Υπερίωνα για την απάντηση στο θέμα του UHD/4K.

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευκρίνειας των εικόνων (λεπτομέρειας δηλαδή),φωτεινότητας,και ζωντάνιας χρωμάτων,θα ήθελα να το βαθμολογήσουμε καθώς αυτό με καίει και φυσικά δεν έχω την πείρα να το κάνω μόνος. Να σημειώσω ότι στα καταστήματα που έχω δει την ΕΤ60 παίζει κάτι άθλια βιντεάκια κακής ανάλυσης (που τα μοιράζονται όλες μαζί οι τηλεοράσεις),οπότε δε μπορώ να έχω δική μου άποψη,καθώς δεν την έχω δει με ποιότητα blue ray (1080p) στις εκθέσεις.

Εφόσον είχες την σειρά U10 η απάντηση σου θα είναι καταλυτική ώστε να διαπιστώσω αν αιτιολογούνται τα επιπλέον 850e για την ΕΤ60.
---->Τι βαθμό βάζεις στην U10 σε ευκρίνεια των εικόνων (λεπτομέρειας δηλαδή),φωτεινότητας,και ζωντάνιας χρωμάτων; Και τι βαθμό στην ΕΤ60 με άριστα το 20;
---->Η U10 έχει 400 Hrz (να υποθέσω πλασματικά; αν ναι πόσα είναι τα αληθινά της;). Η ΕΤ60 έχει 600 Hrz με αληθινά τα 100 Hrz. Συνεπώς ποια είναι καλύτερη για γρήγορα παιχνίδια με το αναμενόμενο PS4;; Αν και φαντάζομαι την απάντηση.. :Banane0:
Φυσικά οι δυο τηλεοράσεις είναι νύχτα με μέρα σε άλλους τομείς,όπως σχεδίαση,smart,3d κτλ,αλλά ας εστιάσουμε στo αν θα έχω τέτοια διαφορά στις blue ray ταινίες,ώστε να δικαιολογείται η αντικατάσταση της U10.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι αντικειμενικά μετρήσιμα πχ. η ET60 έχει πολύ καλύτερη χρωματική ακρίβεια , μεγαλύτερη φωτεινότητα , καλύτερη αντίθεση σε φωτεινό (ίσως και σκοτεινό χώρο) , μικρότερη κατανάλωση ρεύματος κτλ. αλλά υπάρχουν και πολλά πράγματα που είναι υποκειμενικά οπότε δεν μπορώ να απαντήσω τις ερωτήσεις σου και να βάλω συγκεκριμένες βαθμολογίες. Άσε που την ET60 την έχω δει και μόνο σε καταστήματα και αυτό αυξάνει το ρίσκο.

Γενικά πάντως εγώ στην θέση σου θα την άλλαζα την 42U10 αλλά σίγουρα με την 47ET60 τουλάχιστον αν όχι την 50".

Σε ευχαριστώ θερμά για τις άμεσες απαντήσεις. Μια τελευταία ερώτηση και κλείνει το θέμα για να μη σας κουράζω. Η plasma που έχω δεν με ικανοποιεί στο θέμα της ζωντάνιας των χρωμάτων. Δεν είναι "ζουμερά" τα χρώματα και επίσης δεν έχει επαρκή φωτεινότητα,οπότε για να καλύψω αυτό το κενό τη δουλεύω στο "δυναμικό" και όχι στο "κανονικό". Πάντα είχε ένα "σκοτεινό" πάνελ,οπότε δε θα στεναχωρηθώ αν το μαύρο στη led δε θα είναι και τόσο μαύρο.

Η ποιότητα απεικόνισης στη "Δυναμική" είναι απλά άθλια και το κέρδος που έχεις στη φωτεινότητα σε σχέση με την "Κανονική" τερματισμένη, είναι μόλις 20 nits...

Αυτό που θέλω είναι να ποσοτικοποιήσουμε τις απαντήσεις που μου έδωσες,ώστε να δω κατά πόσο αξίζει να αγοράσω το εν λόγω πανέμορφο μοντέλο ΕΤ60.

Η plasma που έχεις, έχει μέγιστη φωτεινή εκπομπή περί τα 200-180-160 nits, αναλογως της προεπιλογής εικόνας (Δυναμική-Κανονική-Cinema). Της ET60 μου είναι άγνωστη, αλλά λογικά θα ανεβαίνει τουλάχιστον μέχρι τα 300, μπορεί και παραπάνω...

Το μαύρο της U10, αν έχεις ξεπεράσει τις 7000 ώρες θα βρίσκεται στα 0,09 nits (όταν ήταν καινούρια, ήταν στα 0,034). Το μαύρο της ΕΤ60, όταν είναι ρυθμισμένη στα 120 nits, είναι 0,12 nits. (αυτά σε σκοτάδι και για την LCD σε θέαση από το κέντρο και κάθετα)

Χρωματικά, η U10 διαθέτει ένα διευρυμένο χρωματικό τρίγωνο με υπερκορεσμό στο πράσινο και το κόκκινο και ανισορροπία στις φωτεινότητες των βασικών, χωρίς δυνατότητα διόρθωσης (χοντρικά, τα πράσινα και τα κόκκινα απεικονίζονται λίγο πιο έντονα απ' όσο είναι στην πραγματικότητα και τα μπλε ελαφρώς πιο υποτονικά, αλλά περιέργως τα skintones αποδίδονται σωστά). Η ΕΤ60 διαθέτει αναλυτικά ρυθμιστικά που της επιτρέπουν να πατήσει στην αναφορά (αν και ως θεατή της "Δυναμικής", δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο :p ).

Αυτά όσον αφορά κάποια ποσοτικοποίηση στα της εικόνας.

Κάτι που ίσως αποτελέσει deal-braker για σένα, είναι το lag της ΕΤ60, που σύμφωνα με τα reviews κυμαίνεται στα 34-48 msec...

Έχει αντιμετωπίσει κανένας θέμα σύνδεσης στο internet;

Εγώ από τη στιγμή που πήρα την τηλεόραση και συνδέθηκα με αυτή στο internet, όλες οι υπόλοιπες ασύρματες συσκευές έχουν δεινοπαθήσει. Όταν είναι αναμμένη η τηλεόραση, τις περισσότερες φορές δε μπορώ να συνδέσω άλλη συσκευή (δεν παίρνει ip). Όταν έχω συνδέσει άλλη συσκευή (π.χ. το κινητό μου), δε μπαίνει η τηλεόραση. Με ένα reboot του ρούτερ όλα συνδέονται τελικά, αλλά πρέπει να κάνω 10 φορές την ημέρα reboot.

Σήμερα έκανα κι ένα reset το ρούτερ (επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις) αλλά δεν άλλαξε κάτι. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; :chinscratch:

(το ρούτερ είναι αυτό που δίνει η HOL: netfaster IAD)

Σήμερα έκανα κι ένα reset το ρούτερ (επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις) αλλά δεν άλλαξε κάτι. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; :chinscratch:

(το ρούτερ είναι αυτό που δίνει η HOL: netfaster IAD)

Δοκίμασε κανένα άλλο modem , με λίγο που έψαξα στο internet netfaster μάρκα δεν βρήκα πουθενά εκτός απο το site της HOL.

Δοκίμασε κανένα άλλο modem , με λίγο που έψαξα στο internet netfaster μάρκα δεν βρήκα πουθενά εκτός απο το site της HOL.
Δεν έχω δυστυχώς άλλο πρόχειρο. Αν όμως αυτό είναι το πρόβλημα, θα το αντικαταστήσω. Εκεί βέβαια θα μπλέξω με τη hol που δε θα το υποστηρίζει, σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι.
Περίεργο πάντως να φταίει το ρούτερ γιατί από αυτά που δίνουν οι εταιρείες (hol, forthnet, κλπ) θεωρείται από τα καλά.

Τα εχουμε μαζεψει ολα τα bug, αν και βρηκα και αλλο.
-Στο mediaplayer αργη αρκετα να παιζει των ηχο μετα απο Pause
τωρα δεν ξερω που σκαλοσε η δουλεια.

Δοκίμασες να αλλάξεις κανάλι μέσα από τις ρυθμίσεις του modem;

Και σε εμένα το κάνει αλλά επειδή το έκανε και ο αποκωδικοποιητής που είχα παλιά και χρησιμοποιώ πλέον ως media player, το έχω συνηθίσει και το θεωρώ φυσιολογικό χωρίς όμως να ξέρω αν άλλες τηλεοράσεις λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Last edited by a moderator:
Τα εχουμε μαζεψει ολα τα bug, αν και βρηκα και αλλο.
-Στο mediaplayer αργη αρκετα να παιζει των ηχο μετα απο Pause
τωρα δεν ξερω που σκαλοσε η δουλεια.

Αρχικά να προσθέσω οτι παρα την αναζήτηση απο μέρους μου emails και διευθύνσεων (αναζητήθηκαν παλαιότερα αλλα και τώρα) που μπορούσα να αποστείλω τα αιτήματα μας δεν βρήκα κανένα! Οπότε λοιπόν με το email και μετά απο αρκετή αδράνεια (και εκ μέρους μου) έκανα σχετική ερώτηση στο panasonic answers (http://answers.shop.panasonic.com/) σχετικά με το θέμα. Επίσης έχω στείλει email στην panasonic μέσω έτοιμης φόρμας τους (πάλι απο το shop.panasonic) σχετικά με το που μπορώ να αποστείλω τα αιτήματα μας (η φόρμα είχε μέγιστο 600 χαρακτήρες για αποστολή οπότε δεν χώραγε η "λίστα").

Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσω.

Παιδια τι κανετε? μια ερωτηση, σκεφτομαι να παρω την καμερα για την tv. ξερετε αν υπαρχη καποιο οικονομικο μοντελο?

Εγώ πριν κάνα τρίμηνο τα είχα πάρει από εδω:
http://www.logintech.gr/

Στη συσκευασία είχε δύο ζευγάρια και είχε το πακέτο γύρω στα 12 ευρώ.

xmm εριξα μια ματια και δεν τα βρηκα,αν γνωριζει κανεις αλλος που να τα βρω ας μου πει.