Panasonic ET60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια παρτε μερικά τηλεφώνα στην ιντερτεκ και μηληστε με τεχνικο.. γιατι εμένα προσπάθησαν να με πείσουν ότι δήθεν δεν υπαρχη πρόβλημα. επειδή είμαι εξουσιοδοτημένος της Panasonic (Service one) δεν εδωσα συνέχεια. είμαι 100% σίγουρος ότι η μ....α γίνεται στην συναρμολόγηση της τηλεόρασης γιατί εκει στης 4 γωνίες εφαρμόζει το πάνελ στο πλαίσιο της τηλεόρασης. αντε μηπως μας βγαλουν καμία τεχνικη οδηγια και ληθει το πρόβλημα

και πάνω που έλεγα να πάρω αυτη,με αυτα που διάβασα με αποτρέπει.Λοξοκοιτάζω την sony kdl-42w805

Παιδια παρτε μερικά τηλεφώνα στην ιντερτεκ και μηληστε με τεχνικο.. γιατι εμένα προσπάθησαν να με πείσουν ότι δήθεν δεν υπαρχη πρόβλημα. επειδή είμαι εξουσιοδοτημένος της Panasonic (Service one) δεν εδωσα συνέχεια. είμαι 100% σίγουρος ότι η μ....α γίνεται στην συναρμολόγηση της τηλεόρασης γιατί εκει στης 4 γωνίες εφαρμόζει το πάνελ στο πλαίσιο της τηλεόρασης. αντε μηπως μας βγαλουν καμία τεχνικη οδηγια και ληθει το πρόβλημα
και εμενα τα ιδια ελεγαν. Δεν υπαρχει προβλημα. Σαχλαμαρες. Αν αποδειχθει οτι υπαρχει προβλημα ή καλυτερα αν το αποδεχθουν βαλε ποσες tv πρεπει να αλλαξουν.

Παιδιά αντιμετώπισα κ εγω το ίδιο προβλημα κ αναγκάστηκα να αλλάξω 4 φορές την τηλεόραση μεσα σε ενα μήνα. Η τελευταία που ήρθε έσω και 4 μέρες δεν εxει απολύτως κανενα ίχνος bleeding. Δεν ξερω αν έτυχα σε λαχείο ή απλα έκαναν κατι διορθωτικό στην intertech .

Δυστυχώς όπως έχει αναφερθεί είναι λαχείο. Ίσως είναι και πρόβλημα με τα ips panel αφού και για τις LG έχω διαβάσει πάρα πολλά προβλήματα με bleeding. Αλλά γενικώς ισχύει σε όλες τις LED τηλεοράσεις που βασίζονται για τον φωτισμό τους σε γωνιακά LED... Και λέω οτι είναι λαχείο όντας απο τους "τυχερούς" που τους έκατσε η "καλή" απο την αρχή (μήπως να έπαιζα τζόκερ καλύτερα;)!
Γενική οδηγία να διορθώνει πρόβλημα δεν υπάρχει (και δεν πρόκειται να υπάρξει), η μείωση φωτεινότητας κλπ μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα με την φίμωση όμως της φωτεινότητας και δεν είναι λύση παρά μόνο ημίμετρο. Είναι σαν να λέμε να λυθεί πρόβλημα υλικού (hardware) με λογισμικό (software):twoguns:.

Παιδιά αντιμετώπισα κ εγω το ίδιο προβλημα κ αναγκάστηκα να αλλάξω 4 φορές την τηλεόραση μεσα σε ενα μήνα. Η τελευταία που ήρθε έσω και 4 μέρες δεν εxει απολύτως κανενα ίχνος bleeding. Δεν ξερω αν έτυχα σε λαχείο ή απλα έκαναν κατι διορθωτικό στην intertech .
4 Τηλεοράσεις για να πέσεις σε καλή; Πολύ κακό ποσοστό ομολογώ! Τουλάχιστον τώρα εύχομαι να την χαρείς!!!
Καλά, να έγινε κάτι "διορθωτικό" στην intertech το αποκλείω.

Ξαναμίλησα με intertech σήμερα και μου έδωσαν τις εξής ρυθμίσεις:
True Cinema
Αντίθεση:~80
Χρώμα: ~80
Οξύτητα: ~3
Ζωντανό χρώμα: Ναι
Αισθητήρας Περιβάλλοντος: Ναι
.

Θεωρητικά με αυτές τις ρυθμίσεις πρέπει το bleeding να είναι αμελητέο.
Για να πω την αλήθεια όντως μειώθηκε ΑΛΛΑ:
1)Γ@μήθηκε τελείως το χρώμα και η φυσικότητα της εικόνας
2)ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ να το βλέπω
Αυτή ήταν η απάντηση τους όσον το πρόβλημα και στο τελείωσαν λέγοντας μου πως αν ακόμα έχω θέματα, να πάω στο μαγαζί που την πήρα (ανάθεμα η ώρα) και να βρω κάτι άλλο ίσως σε άλλη μάρκα γιατί δεν μπορούν να με ικανοποιήσουν!!!
Δηλαδή είμαι και περίεργος από πάνω που έδωσα 900+ ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ για να πάρω ένα προϊόν προφανώς ελαττωματικό γεγονός που το παραδέχονται και οι ίδιοι αφού έχουν βγάλει και "Επίσημη οδηγία" για μ@λ@κες σαν και μένα.
Το κατάστημα δεν το έχω πάρει και δύσκολο το βλέπω να κάνουν αλλαγή αλλά αν κάνουν: ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ PANASONIC!!!!

Last edited:
Ολα καλά, αυτοί με panasonic λένε μακριά, αυτοί με LG το επίσης και μία απο τα γίδια και σε samsung και σε ξένα forum ακούγεται και για SONY. Τελικά πιά μένει για αγορά που δεν έχει πρόβλημα ?????????? Μήπως το πρόβλημα είναι απλά γενικευμένο ?????? @@ΜΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ @@ΜΩ !!!!!!!!

Last edited by a moderator:
Ξέχασα να αναφέρω στις "ρυθμίσεις" πως προτεινόμενο είναι το ΨΥΧΡΟ 1.
Όποιος θέλει ας τις δοκιμάσει (χρώμα 80 και ψυχρό 1) και ας πει τις εντυπώσεις του...

Ο καθένας λέει για τα δικά του χάλια και μάλλον είναι γενικό το φαινόμενο αλλά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πληρώνεις ένα σημαντικό ποσό και να παίρνεις ένα προβληματικό προϊόν! Εγώ πάντως προσωπικά ήμουν ικανοποιημένος με την Samsung που είχα (μέχρι να κάνει "φτερά" το καλοκαίρι) και θα πήγαινα πάλι για Samsung αν δεν είχε αυτή την εμμονή με το ενεργητικό 3D. Τώρα αν θα μου έβγαινε και αυτή φόλα, τι να πω. Μπορεί τελικά να είναι χάλια η LED τεχνολογία αλλά και στον αντίποδα ο ανταγωνισμός (βλέπε plasma) έχει και αυτή αρκετά κουσούρια.
Μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως θα δώσουμε ένα κάρο λεφτά και θα πάρουμε κάτι μέτριο ως χάλια.
Τουλάχιστον η LCD που είχα δεν είχε τέτοιες ανομοιομορφίες.

Ξέχασα να αναφέρω στις "ρυθμίσεις" πως προτεινόμενο είναι το ΨΥΧΡΟ 1.
Όποιος θέλει ας τις δοκιμάσει (χρώμα 80 και ψυχρό 1) και ας πει τις εντυπώσεις του...

Οι ρυθμίσεις αυτές βγάζουν μάτι ότι είναι τελείως άστοχες. Όταν βλέπω πχ. χρώμα 80 αναρωτιέμαι ποιος "εγκέφαλος" τις προτείνει.

Την θερμοκρασία χρώματος εγώ σου συστήνω να την έχεις πάντα στο θερμό ότι και αν βλέπεις.

Ο καθένας λέει για τα δικά του χάλια και μάλλον είναι γενικό το φαινόμενο αλλά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πληρώνεις ένα σημαντικό ποσό και να παίρνεις ένα προβληματικό προϊόν! Εγώ πάντως προσωπικά ήμουν ικανοποιημένος με την Samsung που είχα (μέχρι να κάνει "φτερά" το καλοκαίρι) και θα πήγαινα πάλι για Samsung αν δεν είχε αυτή την εμμονή με το ενεργητικό 3D. Τώρα αν θα μου έβγαινε και αυτή φόλα, τι να πω. Μπορεί τελικά να είναι χάλια η LED τεχνολογία αλλά και στον αντίποδα ο ανταγωνισμός (βλέπε plasma) έχει και αυτή αρκετά κουσούρια.
Μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως θα δώσουμε ένα κάρο λεφτά και θα πάρουμε κάτι μέτριο ως χάλια.
Τουλάχιστον η LCD που είχα δεν είχε τέτοιες ανομοιομορφίες.

Με βάση την εμπειρία μου απο άλλα μέλη (και απο τον εαυτό μου) σου λέω 3D θα βλέπεις μια φορά την εβδομάδα στην αρχή , μετά μια φορά τον μήνα και μετά μπορεί και καθόλου. 2D όμως θα βλέπεις κάθε μέρα.

Ξαναμίλησα με intertech σήμερα και μου έδωσαν τις εξής ρυθμίσεις:
True Cinema
Αντίθεση:~80
Χρώμα: ~80
Οξύτητα: ~3
Ζωντανό χρώμα: Ναι
Αισθητήρας Περιβάλλοντος: Ναι
.

Θεωρητικά με αυτές τις ρυθμίσεις πρέπει το bleeding να είναι αμελητέο.
Για να πω την αλήθεια όντως μειώθηκε ΑΛΛΑ:
1)Γ@μήθηκε τελείως το χρώμα και η φυσικότητα της εικόνας
2)ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ να το βλέπω
Αυτή ήταν η απάντηση τους όσον το πρόβλημα και στο τελείωσαν λέγοντας μου πως αν ακόμα έχω θέματα, να πάω στο μαγαζί που την πήρα (ανάθεμα η ώρα) και να βρω κάτι άλλο ίσως σε άλλη μάρκα γιατί δεν μπορούν να με ικανοποιήσουν!!!
Δηλαδή είμαι και περίεργος από πάνω που έδωσα 900+ ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ για να πάρω ένα προϊόν προφανώς ελαττωματικό γεγονός που το παραδέχονται και οι ίδιοι αφού έχουν βγάλει και "Επίσημη οδηγία" για μ@λ@κες σαν και μένα.
Το κατάστημα δεν το έχω πάρει και δύσκολο το βλέπω να κάνουν αλλαγή αλλά αν κάνουν: ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ PANASONIC!!!!
Τα ιδια μου ειχαν πει σε τελικη και εμενα ΠΑΡΕ ΑΛΛΗ ΜΑΡΚΑ. Μαλον θελουν να το κλεισουν το μαγαζι. Καποιος υπαρχει να στειλουμε ενα e-mail έξω και να τους πουμε ολα αυτα που μας λενε εδω?

Εντάξει, δεν ήταν ο μοναδικός λόγος το 3D που διάλεξα το συγκεκριμένο μοντέλο.
Όταν την πήρα, ήταν και ίσως και ακόμα είναι, μάλλον η best value for money με αυτά που πρόσφερε: smart, γωνίες θέασης, 100 Hz(πραγματικά), παθητικό 3D, καλό(; ) media player (παίζει τα πάντα) και design(όπως και να το κάνουμε είναι όμορφη και μπήκε σε σαλόνι).
Αλλά το βασικό κομμάτι είναι το 2D είτε μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα είτε για αναπαραγωγή HD αρχείων τα οποία είναι κατά πολύ περισσότερα από τα 3D.
Και το πρόβλημα είναι ακριβώς εκεί: Ό,ΤΙ και να παίξεις η απρίλα μένει!
Αν δεν είχα smart λειτουργίες ή χάλια media player, θα έμπαινα από τον υπολογιστή μου στο internet όπως πάντα ή θα έπαιρνα εξωτερικό player. Αλλά το συγκεκριμένο πρόβλημα ΔΕΝ περνά από το χέρι και γιαυτό τα έχω πάρει που ουσιαστικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Σε αντίστοιχη περίπτωση με την προηγούμενη τηλεόραση ξενέρωσα αρχικά όταν ήρθαν τα ψηφιακά κανάλια και δεν έπιανα, αλλά μετά πήρα αποκ/τή και προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο και έκανα την δουλειά μου. Τώρα όμως πρέπει να μείνω με το "λαμπατέρ" που λέει και ο φίλος SWISSTEC.

Σε περίπτωση όμως (λέμε τώρα) που τελικά δεχτεί το κατάστημα την αλλαγή, τι να πάρω;
Η δούλα η απορία....

Last edited:
Κάτοχος και εγώ της συγκεκριμένης τηλεόρασης 42 ιντσών εδώ και 3 ημέρες: Τιμή αγοράς 602 με 2ετή εγγύηση.

Passive 3d:

Δε νομίζω να έχω δει καλύτερο 3d στο cinema ή σε κάποια άλλη 3d τηλεόραση. Είδα το amazing Spiderman σε Bluray και το Wolverine σε yify. Είμαι εντυπωσιασμένος. Το Spiderman ήταν τέλειο. Δεν κατάλαβα το downgrade της ανάλυσης. Στο Wolverine δεν κατάλαβα ότι ήταν yify ποιότητα.... Δεν κουράστηκα καθόλου, μα καθόλου. Δεν το λέω επειδή πήρα νέα TV και έχω το αίσθημα του ενθουσιασμού. Περίμενα λίγο να κουραστώ από το 3d να έχω λόγο να πάω νωρίς να κοιμηθώ το βράδυ από τη ζαλάδα. Όχι... Έπρεπε να δω δύο ταινίες στο καπάκι να κοιμηθώ ξημερώματα λόγω της πόρωσης.

DVB-T:

Το Upscale είναι πάρα πολύ καλό. Είδα ταινία στο Mega to "2012" και ξεχάστηκα ότι το σήμα είναι SD. Μέχρι και ο Ευαγγελάτος καλός μου φαίνεται. Εντάξει είναι λίγο αργή η ενναλαγή καναλιών, αλλά από το EPG βλέπεις τι παίζει.

SMART:

Δεν εντυπωσιάστηκα, δεν έχω ξανπάρει όμως άλλη SMART TV για να συγκρίνω. Δε με νοιάζει κιόλας...

ΧΡΩΜΑΤΑ:

Πολύ καλά σε ρύθμιση CINEMA ή True CINEMA. Και το μαύρο μου αρκεί... Επίσης δεν αντανακλά τόσο πολύ όσο είχα διαβάσει. Στόρια έχω ούτε καν κουρτίνα και δεν βλέπω αντανακλάσεις.

ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ:

Εμένα μου αρκεί. Τη μειώνω κιόλας εγώ προσωπικά.

BLEEDING - CLOUDING:

Παρατηρείται κάτω αριστερή γωνία και πάνω δεξιά ελάχιστο BLEEDING. Το παρατηρώ μόνο το βράδυ σε απόλυτο σκοτάδι όταν η εικόνα στα σημεία αυτά είναι κατάμαυρη και υπό γωνία. Να φανταστείτε ότι το bleeding πάνω δεξιά μου το είπε η κοπέλα μου, δεν το είχα παρατηρήσει εγώ. Ουσιαστικά δεν έχει bleeding. Δεν το παρατηρεί κάποιος εύκολα.

600hz- 100Hz πανελάτα:

Αφήνω τη ρύθμιση IFC στο ελάχιστο και όταν χρειάζεται κυρίως σε γρήγορες σκηνές η τηλεόραση αναλαμβάνει να μου προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να έχω Soap Opera effect. Τα 100Hz τα καταλαβαίνεις. Το ευχαριστιέσαι.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ:

Εάν μου βρείτε άλλη τηλεόραση 42 ίντσες 95,1 cm πλάτος, τότε θα παραδεχτώ ότι δεν είναι η πιο κομψή 42άρα. Αλουμίνιο και plexiglass. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Last edited:
Αν εξαιρέσουμε το Bleeding, συμφωνώ με όλα τα παραπάνω.
-3D έχω δει 1 φορά σε σινεμά και δεν είχα εντυπωσιαστεί γιατί η ταινία ήταν μούφα. Στην τηλεόραση έχω δει πολύ καλύτερες, π.χ. το παιδικό Turbo.
-Πολύ καλό Upscale πόσο μάλλον σε 50" που οι ατέλειες κάνουν μπαμ.
-Μου φαίνεται λίγο αργό αλλά δεν με νοιάζει. Και επειδή δεν έχω πληκτρολόγιο η πλοήγηση είναι δύσκολη. Με βολεύει πολύ όμως η σύνδεση με το κινητό και η αναπαραγωγή YouTube βίντεο στην TV.
-Φοβερά χρώματα σε True Cinema και Cinema.Οι ρυθμίσεις Δυναμική και Κανονική δεν μου αρέσουν αλλά γούστα είναι αυτά.
-Φωτεινότητα έχω στο -8
-Είναι πανέμορφη

Αυτή τη μ@λ@κία να μην είχε με το bleeding θα ήταν τέλεια...

Αν εξαιρέσουμε το Bleeding, συμφωνώ με όλα τα παραπάνω.
-3D έχω δει 1 φορά σε σινεμά και δεν είχα εντυπωσιαστεί γιατί η ταινία ήταν μούφα. Στην τηλεόραση έχω δει πολύ καλύτερες, π.χ. το παιδικό Turbo.
-Πολύ καλό Upscale πόσο μάλλον σε 50" που οι ατέλειες κάνουν μπαμ.
-Μου φαίνεται λίγο αργό αλλά δεν με νοιάζει. Και επειδή δεν έχω πληκτρολόγιο η πλοήγηση είναι δύσκολη. Με βολεύει πολύ όμως η σύνδεση με το κινητό και η αναπαραγωγή YouTube βίντεο στην TV.
-Φοβερά χρώματα σε True Cinema και Cinema.Οι ρυθμίσεις Δυναμική και Κανονική δεν μου αρέσουν αλλά γούστα είναι αυτά.
-Φωτεινότητα έχω στο -8
-Είναι πανέμορφη

Αυτή τη μ@λ@κία να μην είχε με το bleeding θα ήταν τέλεια...

Δεν έχω πολύ bleeding αλήθεια... Εάν δεν ήξερα τι είναι το bleeding ίσως να μην το πρόσεχα. Εγώ έχω τη 42''. Επίσης είδα το gravity στο cinema σε 3d και όντως ήταν πολύ καλό. Με βάσυ αυτό συγκρίνω. Είδα το 3d gravity traile από Youtube να φανταστείς και ήταν το ίδιο μη σου πω και καλύτερο. Άλλα 2 άτομα το είπαν ταυτόχρονα με μένα αυτό.

Δεν έχω πολύ bleeding αλήθεια... Εάν δεν ήξερα τι είναι το bleeding ίσως να μην το πρόσεχα. Εγώ έχω τη 42''. Επίσης είδα το gravity στο cinema σε 3d και όντως ήταν πολύ καλό. Με βάσυ αυτό συγκρίνω. Είδα το 3d gravity traile από Youtube να φανταστείς και ήταν το ίδιο μη σου πω και καλύτερο. Άλλα 2 άτομα το είπαν ταυτόχρονα με μένα αυτό.

Καλημερα, σημερα θα παω στην electronet να μου κανουν ενα κουμαντομε την τηλεοραση, εχθες τα πηρα που εβλεπα μια ταινια, γιατιαηταν γκρη στης γωνιες.τελικα η πρωτη τηλεορασηβ ηταν πολυ καλυτερι.αν δεχτουν πιστοση σκεφτομαι η για ft60 η l690s αν κ εχει50 hz πανελ

Πήρα την Panasonic ET60 42" .Την έχω μια εβδομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Όμορφη με πολύ καλή εικόνα.Νιώθω ότι βλέπω κάτι και είμαι εκεί...ακόμα και σε 2D.
Και σε 3D απίστευτη.
Τρομερή φωτεινότητα.
Το μαύρο είναι κάπως, δεν ξεχωρίζει από το γκρι σκούρο ,αλλά αυτό είναι απ´ότι κατάλαβα πρόβλημα όλων των OLED.