Panasonic ET60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπερα παιδια,εχω συνδεσει τη τηλεοραση με το ηχοσυστημα το 5.1 με hdmi 1.4 .το προβλημα μου ειναι οτι οταν παιζω μια ταινια απο τον player της τηλεορασης δε στελνει παντα σημα στο ηχοσυστημα και τις περισσοτερες φορες ακουω απο τα ηχεια της τηλεορασης.
πως θα το λυσω?
το ηχοσυστημα ειναι το pioneer vsx 423 και η τηλεοραση panasonic et60

Σύνδεσε με οπτική ίνα, και θα ακούς τα πάντα, αλλά μάλλον μόνο στερεοφωνικά.

καποιος που να εχει ψαξει περισσοτερο το πρωτόκολλο cec?

Καλημέρα φίλε μου. Θέλεις να ακούς τον ήχο μέσω ARC απο ότι καταλαβαίνω; Αν ναι κοίτα εδώ:
http://avclub.gr/forum/showthread.p...-Home-theater-(samsung-F5500)-μέσω-HDMI-(ARC)

Απλά αναφέρω, στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης το Viera link να είναι ενεργοποιημένο, οπως και στο ηχοσύστημα αντίστοιχη επιλογή. Φυσικά μιλάμε για σύνδεση με το HDMI 2 της τηλεόρασης που έχει arc (το hdmi 1 & hdmi 3 δεν υποστηρίζουν arc). To cec που αναφέρεις είναι διαφορετικό πρωτόκολλο που επιτρέπει τη σύνδεση πολλών συσκευών και χειρισμό τους με 1 remote control. Το έχουν όλες οι είσοδοι της τηλεόρασης (και οι 3 hdmi το υποστηρίζουν) ενώ αποτελούν απλά μέρος του ARC (που έχει μόνο η HDMI 2 θύρα της TV)...

Απο εκεί και πέρα αν έχεις προβλήματα δοκίμασε
α) ξεσύνδεσε οτιδήποτε άλλο απο την τηλεόραση (άφησε μόνο το HDMI με το ηχοσύστημα συνδεδεμένο) και κάνε reset την τηλεόραση και ξαναδοκίμασε
β) δοκίμασε άλλο καλώδιο HDMI (να ξέρεις συνήθως τα καλώδια κάνουν τη ζημιά).
Φυσικά να τονίσω ήχο θα ακούς στεροφωνικά και μόνο με το ARC (όπως και με οπτική όπως τονισε και ο @Leonid).

Οτιδήποτε άλλο ευχαρίστως να βοηθήσω!

Last edited:
ευχαριστω παιδια,ναι τοτε για το arc μιλαω μιας και μεχρι στιγμης μια παιζει με τα ηχεια της τηλεορασης μια με τα ηχεια του ηχοσυστηματος

ευχαριστω παιδια,ναι τοτε για το arc μιλαω μιας και μεχρι στιγμης μια παιζει με τα ηχεια της τηλεορασης μια με τα ηχεια του ηχοσυστηματος
Δοκίμασε όπως σου είπε πιο πάνω ο coolgreek, με ένα άλλο καλώδιο, μπορεί να έχει να κάνει με αυτό και μια να περνάει σωστά το σήμα και άλλοτε όχι. Είναι κάτι που συμβαίνει με τα καλώδια καμιά φορά. Μπορεί το ίδιο καλώδιο να παίζει άριστα με μια συσκευή και με μια άλλη να έχει θέματα. Μου έχει συμβεί πρόσφατα.

το προβλημα συνεχίζεται,σημερα ειδα οτι και στον ενισχυτή ειναι ενεργοποιημενο το arc(on) ,standby through (last) αλλα και στη τηλεοραση ειναι ενεργοποιημενα τα ρυθμισεις viera link (ναι), ενεργοποιηση συσκευων (ναι) ,απενεργοποιηση συσκευων(ναι),σε κατασταση standby(ναι),εξυπνο αυτοματο standby(ναι)
βλεπετε καποιο προβλημα στις ρυθμισεις?

παιδια δε ξερω τι αλλο να κανω,αλλαξα καλωδιο hdmi τιποτα,εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων στη τηλεοραση τιποτα,εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων στον ενισχυτη τιποτα.μενει κατι αλλο να κανω?το θυμαμαι πολυ καλα οτι εβλεπα τηλεοραση και ακουγα απο τα ηχεια του ενισχυτη.τωρα τι στο καλο συνεβη ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλησπερα παιδια,το αρχικο firmware υπαρχει τροπος να το βρω?θελω να το ξαναπερασω γιατι ολο αυτο ισως οφειλεται σα καποια αναβαθμιση

παιδια δε ξερω τι αλλο να κανω,αλλαξα καλωδιο hdmi τιποτα,εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων στη τηλεοραση τιποτα,εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων στον ενισχυτη τιποτα.μενει κατι αλλο να κανω?το θυμαμαι πολυ καλα οτι εβλεπα τηλεοραση και ακουγα απο τα ηχεια του ενισχυτη.τωρα τι στο καλο συνεβη ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλησπερα παιδια,το αρχικο firmware υπαρχει τροπος να το βρω?θελω να το ξαναπερασω γιατι ολο αυτο ισως οφειλεται σα καποια αναβαθμιση
Εφόσον είχε λειτουργήσει στο παρελθον κάτι θα έγινε...
Περισσότερες πιθανότητες κατ εμέ έχει να κάνει το καλώδιο HDMI για αυτή τη δυσλειτουργία. Εγώ άλλαξα 3 καλώδια HDMI μέχρι να το πετύχω (και το τρίτο καλώδιο ήταν αυτό που είχε το media player Mede8er med600x3d στην συσκευασία του). 2 Φτηνοκαλώδια που αγόρασα μέσω ιντερνετ (με χαρακτηριστικά HDMI high speed, με arc,lan κλπ δεν λειτουργησαν ποτέ με το ARC).
Ειδάλλως ξανακάνεις τα βασικά:
όλα reset/επανασύνδεση μόνο του ενισχυτή με hdmi/ενεργοποίηση ξανά όλων των σχετικών ρυθμίσεων.

Αν και έτσι δεν γίνει τίποτε δοκίμασε καλώδιο που να έχει λειτουργήσει σίγουρα (σε γείτονα/μαγαζί) με ARC. Το ξαναλέω αυτά τα :violent-smiley-030:καταραμένα καλώδια μπορεί να γράφουν ότι θέλουν και να είναι όλα συμβατά (υποτίθεται:flipout:) αλλά στην πράξη υπάρχει πρόβλημα. Firmware μην αλλάξεις, δεν πιστεύω οτι θα άλλαζαν ποτέ κάτι σε αυτό (εμένα με το τελευταίο και το ARC συνεχίζει και δουλεύει).

EDIT: ότι προλάβω διορθώνω λόγω βιασύνης...

Last edited:
σε ευχαριστω φιλε μου.το καλωδιο που δουλευε παλιοτερα και μετα σταματησε ειναι ενα ακριβο 10μετρο καλωδιο που πηρα απο επωνυμο μαγαζι ,το να μη δουλεψει ποτε το καταλαβαινω,αλλα το να δουλευει για καποιο διαστημα και μετα να σταματησει με προσπερναει ;) επειδη δε θελω να δωσω αλλα λεφτα για καλωδια κτλ,και επειδη συνεπεσε καπου κοντα η απωλεια του arc με καποιο firmware update σκεφτομαι να δοκιμασω σαν εσχατη λυση την υποβαθμιση του firmware kαι αν δε δουλεψει και αυτο να το αφησω οπως ειναι

σε ευχαριστω φιλε μου.το καλωδιο που δουλευε παλιοτερα και μετα σταματησε ειναι ενα ακριβο 10μετρο καλωδιο που πηρα απο επωνυμο μαγαζι ,το να μη δουλεψει ποτε το καταλαβαινω,αλλα το να δουλευει για καποιο διαστημα και μετα να σταματησει με προσπερναει ;) επειδη δε θελω να δωσω αλλα λεφτα για καλωδια κτλ,και επειδη συνεπεσε καπου κοντα η απωλεια του arc με καποιο firmware update σκεφτομαι να δοκιμασω σαν εσχατη λυση την υποβαθμιση του firmware kαι αν δε δουλεψει και αυτο να το αφησω οπως ειναι
Φίλε 10μετρο καλώδιο ακούω και με κάνει να πιστεύω ότι αυτό είναι με μεγαλύτερη σιγουριά , το πρόβλημα. Δοκίμασε αν μπορείς με ένα άλλο πιο μικρό , αν γίνεται. Τα μακριά καλώδια Hdmi, καμιά φορά την << ακούν >> ξαφνικά και ανεπανόρθωτα.

το δοκιμασα και με ενα πιο μικρο που εχω σπιτι αλλα δε δουλεψε,πριν ξεκινησω να δινω παλι λεφτα για καλωδια θα ηθελα σα τελευταια λυση να κανω το firmware

για καποια μοντελα βρηκα το firmware στο site της panasonic για το δικο μας οχι,μπορει καποιος να βοηθησει?

TX-L50ET60 ειναι το μοντελο και δε βλεπω να υπαρχει στη σελιδα που περεθεσες

ευχαριστω,δυστυχως μου γραφει πως το πιο προσφατο λογισμικο ειναι εγκατεστημενο ηδη

καλησπέρα σε όλους.έχω την txl42et60,να πώ οτι την έχω ένα χρόνο και 2 μήνες και της τελευταιες μέρες μου βγάζει μια κοκκινη γραμμή αχνή στην πάνω μεριά της οθόνης
οριζόντια,ξέρει κάποιος που μπωρεί να οφείλεται αυτο;;και αν πρεπει να μιλήσω με το servise της panasonic.

ευχαριστώ

καλησπέρα σε όλους.έχω την txl42et60,να πώ οτι την έχω ένα χρόνο και 2 μήνες και της τελευταιες μέρες μου βγάζει μια κοκκινη γραμμή αχνή στην πάνω μεριά της οθόνης
οριζόντια,ξέρει κάποιος που μπωρεί να οφείλεται αυτο;;και αν πρεπει να μιλήσω με το servise της panasonic.

ευχαριστώ
Έπρεπε να έχεις μιλήσει ήδη με το σέρβις, μη καθυστερείς.

μίλησα με την panasonic και μου έλεγε οτι πρεπει να φταίει μια ρύθμιση στην οθόνη,την οποία και δεν βρήκα ποτέ απο της ρυθμίσης της tv.
την πήγα σε ένα εξουσιοδοτημένο της panasonic και μου είπε οτι φταίει το πάνελ της,και οτι θα το αλλάξουν με καινούριο.
και ρωτάω εγώ,αφού είναι στην εγγύηση δεν θα έπρεπε να μου δωσουν καινούρια,και ιδίως τώρα που έχει τόσο μεγάλη ζημιά;;;

ευχαριστώ