Απάντηση: Re: Panasonic G7
Nομιζω οτι λιγο πολυ ξεφυγαμε απο το θεμα, φυσικα οι προσωπικες εμπειριες παιζουν σημαντικο ρολο στο να διαμορφωσεις την δικη σου αποψη για την αξιοπιστια μιας μηχανης αλλα αλλιμονο αν μεινεις μονο σε αυτο, συζητας με χρηστες, διαβαζεις στο διαδικτυο τυχον προβληματα (hardware - software) που παρουσιαζουν αρχικα λογω βιασυνης της εταιριας να προλαβει τον ανταγωνισμο, παρακολουθεις την υπευθυνη ή μη αντιμετωπιση - διορθωση των προβληματων αυτων απο την εταιρια με firmware ή με ταχυτατο service - αποσυρση και ισως τοτε και μονο τοτε να εχεις σφαιρικη αποψη. Με βάση τα παραπανω εγραψα την αποψη μου αφου τοσα χρονια που παρακολουθω αλλα και χειριζομαι τα φωτογραφικα προιοντα της Panasonic χωρις να εχω στατιστικα δει δεν παρουσιαστηκαν προβληματα σοβαρα, αντιθετα με προιοντα της Olympus οπου ναι μεν υπηρχαν συγκεκριμενα προβληματα εκει που κατα την γνωμη μου δεν επρεπε (στις πιο ανθεκτικες μηχανες) αλλα το αψογο σερβις (ανεξαρτητως ελληνικης αντιπροσωπευσης) ελυσε τα περισσοτερα αμεσα, μην ξεχναμε οτι ειναι απο τις λιγες εταιριες που προσφερει διετη εγγυηση (και η Panasonic εν Ελλαδι) και οι μηχανες της βεβαια δοκιμαζονται σε ακομη πιο δυσκολες συνθηκες γιατι ετσι διαφημιζονται απο την ιδια την εταιρια.
Μπορουμε τωρα να γυρισουμε στην μηχανη και να συζητησουμε γιαυτη ? Χρωσταω και ο ιδιος μια καλυτερη αναπτυξη των θετικων και αρνητικων της μηχανης μετα απο την τριημερη περιστασιακη χρηση της, δεν θελω να τα πω βιαστικα και θα προσπαθησω να βαλω και μερικα δειγματα, μαλλον θα βρω χρονο το Σ/Κ, δυστυχως τα RAW δεν ειναι ακομη συμβατα με το Lightroom που εχω ,
Θα ηθελα να την κρατήσω κιαλλο βεβαια αλλα την παρεδωσα εχθες στο καταστημα Σταυρινάκη όπου ευγενικα μου παραχωρήθη για λίγες ημερες μιας και δεν καταφερα να παρευρίσκομαι στην επισημη παρουσιαση που έγινε.