Panasonic G7

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic G7

Από την εμπειρία μου είναι οι πλέον αξιόπιστες κατασκευές, δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα και έχω αλλάξει πολλά σώματα

συμφωνω, η μικρη G3 που ειχα πριν 3-4 χρονια μου εφυγε και εσκασε κατω σε βραχωδες εδαφος, πλην μιας μικρης αμυχης στο εξω μερος στην κλειστη εκεινη την ωρα σταστη οθονη δεν επαθε τιποτε αλλο, μεχρι σημερα δουλευει αψογα στα χερια φιλου.

Οι panasonic είναι με διαφορά οι πλέον αξιόπιστες μηχανές με βάση ανεξάρτητες έρευνες... (βαριέμαι να ψάχνω link, κάνει και ζέστη...).

Οι panasonic είναι με διαφορά οι πλέον αξιόπιστες μηχανές με βάση ανεξάρτητες έρευνες... (βαριέμαι να ψάχνω link, κάνει και ζέστη...).

Ολες οι μηχανές αξιόπιστες είναι...χρησιμοποιώ μηχανές με ενναλλάξιμους φακούς από το 2005 και ποτέ δεν έχω πέσει σε ελαττωματικό μοντέλο ή φακό.....να το ξαναπώ πάλι, έχω ακόμα μια Nikon D40 που έχει ταξιδέψει μαζί μου παντού, έχει φάει σκόνη σε έρημο, πάγο στην Ισλανδία, έχει βραχεί δεκάδες φορές, έχει πέσει κάτω επίσης αρκετές φορές, έχει ταλαιπωρηθεί όσο δεν πάει και όμως πέρα από κάποιες φυσιολογικές γρατσουνιές δουλεύει ακόμα μια χαρά χωρίς κανένα service.....νομίζω ειδικά στο φωτογραφικό εξοπλισμό έχουμε ένα εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας...τώρα εαν η Panasonic είναι πρώτη ή λίγο καλύτερη από τις άλλες εταιρίες δεν το ξέρω, άλλα θεωρώ ότι όλες οι μάρκες είναι αξιόπιστες και απλά πρέπει να είσαι ψιλογκαντέμης για να σου πέσει ελαττωματικό μοντέλο....

τώρα εαν η Panasonic είναι πρώτη ή λίγο καλύτερη από τις άλλες εταιρίες δεν το ξέρω, άλλα θεωρώ ότι όλες οι μάρκες είναι αξιόπιστες και απλά πρέπει να είσαι ψιλογκαντέμης για να σου πέσει ελαττωματικό μοντέλο....

Τώρα εσύ θεωρείς οτι αυτή είναι τεκμηριωμένη άποψη;

Τώρα εσύ θεωρείς οτι αυτή είναι τεκμηριωμένη άποψη;

Μα δεν είπα ότι είναι τεκμηριωμένη άποψη, έτσι και αλλιώς κανενός μας δεν είναι τεκμηριωμένη η άποψη και όλα στηρίζονται σε προσωπικές μας εμπειρίες ή εμπειρίες γνωστών μας ή κάποια έρευνα που κάπου διαβάσαμε στο διαδίκτυο χωρίς να γνωρίζουμε την μεθοδολογία και τον τρόπο που έγινε ή εν τέλει στην προσωπική μας αγάπη μιας εταιρίας, ε και απλά λέω ότι πάνω κάτω αξιόπιστες είναι όλες οι γνωστές εταιρίες...αν το πάρουμε και αλλιώς για όλες υπάρχουν άτομα που πίνουν ''νερό'' στο όνομα τους και για όλες υπάρχουν άτομα με ''πονεμένες'' ιστορίες, οπότε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το τεκμηριωμένη άποψη?? Πέρα από το να κριτικάρεις που το κάνουμε όλοι μας πολύ εύκολα έχεις να προσθέσεις κάτι ''τεκμηριωμένο'' περί αξιοπιστίας???

Last edited:
Όταν οι "γκουρού" του χώρου cacau, kbouk, peper κλπ σου μεταφέρουν μια άποψη δεν είναι γιατί κάπου πήγαν κάτι είδαν κάτι τους είπαν να μας πουν. Ξέρουν και εσύ τους αμφισβητείς. Καιρό τώρα σε βλέπω εδώ και στο dpgr να τρολάρεις θανάσιμα με αερολογίες και αοριστολογίες, κάνε κράτει λοιπόν και σεβάσου

Απάντηση: Re: Panasonic G7

Nομιζω οτι λιγο πολυ ξεφυγαμε απο το θεμα, φυσικα οι προσωπικες εμπειριες παιζουν σημαντικο ρολο στο να διαμορφωσεις την δικη σου αποψη για την αξιοπιστια μιας μηχανης αλλα αλλιμονο αν μεινεις μονο σε αυτο, συζητας με χρηστες, διαβαζεις στο διαδικτυο τυχον προβληματα (hardware - software) που παρουσιαζουν αρχικα λογω βιασυνης της εταιριας να προλαβει τον ανταγωνισμο, παρακολουθεις την υπευθυνη ή μη αντιμετωπιση - διορθωση των προβληματων αυτων απο την εταιρια με firmware ή με ταχυτατο service - αποσυρση και ισως τοτε και μονο τοτε να εχεις σφαιρικη αποψη. Με βάση τα παραπανω εγραψα την αποψη μου αφου τοσα χρονια που παρακολουθω αλλα και χειριζομαι τα φωτογραφικα προιοντα της Panasonic χωρις να εχω στατιστικα δει δεν παρουσιαστηκαν προβληματα σοβαρα, αντιθετα με προιοντα της Olympus οπου ναι μεν υπηρχαν συγκεκριμενα προβληματα εκει που κατα την γνωμη μου δεν επρεπε (στις πιο ανθεκτικες μηχανες) αλλα το αψογο σερβις (ανεξαρτητως ελληνικης αντιπροσωπευσης) ελυσε τα περισσοτερα αμεσα, μην ξεχναμε οτι ειναι απο τις λιγες εταιριες που προσφερει διετη εγγυηση (και η Panasonic εν Ελλαδι) και οι μηχανες της βεβαια δοκιμαζονται σε ακομη πιο δυσκολες συνθηκες γιατι ετσι διαφημιζονται απο την ιδια την εταιρια.

Μπορουμε τωρα να γυρισουμε στην μηχανη και να συζητησουμε γιαυτη ? Χρωσταω και ο ιδιος μια καλυτερη αναπτυξη των θετικων και αρνητικων της μηχανης μετα απο την τριημερη περιστασιακη χρηση της, δεν θελω να τα πω βιαστικα και θα προσπαθησω να βαλω και μερικα δειγματα, μαλλον θα βρω χρονο το Σ/Κ, δυστυχως τα RAW δεν ειναι ακομη συμβατα με το Lightroom που εχω ,
Θα ηθελα να την κρατήσω κιαλλο βεβαια αλλα την παρεδωσα εχθες στο καταστημα Σταυρινάκη όπου ευγενικα μου παραχωρήθη για λίγες ημερες μιας και δεν καταφερα να παρευρίσκομαι στην επισημη παρουσιαση που έγινε.

Last edited:
Από το οποίο κατάστημα (Σταυρινάκη) την πήρα εγώ απευθείας μόλις τη γύρισε ο Κώστας, θα την εχω στα χερια μου αρκετές μέρες, αν κάποιος μένει στα πολύ βόρεια προάστια της Αθήνας κάλλιστα μπορούμε να συναντηθούμε να τη δει και να τη δουλέψει

Από το οποίο κατάστημα (Σταυρινάκη) την πήρα εγώ απευθείας μόλις τη γύρισε ο Κώστας, θα την εχω στα χερια μου αρκετές μέρες, αν κάποιος μένει στα πολύ βόρεια προάστια της Αθήνας κάλλιστα μπορούμε να συναντηθούμε να τη δει και να τη δουλέψει

Πόσο πολύ βόρεια προάστεια; Πάνω από τα Τέμπη;;; :BDGBGDB55:

Για πάνω από τα Τέμπη το Σεπτέμβριο φίλε, θα στη φέρω για ένα ΠΣΚ να την κάνεις ότι θέλεις, θα είμαι στην πατρίδα για 5 μέρες (15-20)

Για πάνω από τα Τέμπη το Σεπτέμβριο φίλε, θα στη φέρω για ένα ΠΣΚ να την κάνεις ότι θέλεις, θα είμαι στην πατρίδα για 5 μέρες (15-20)

έγινε. Διότι η δική μου κάθοδος για εβδομάδα στην Αθήνα, ακυρώθηκε!

Ένα πολύ περίεργο πρόβλημα αποκαλυψαν καποιοι κατοχοι στο φορουμ του Dpreview, ο σειριακός αριθμός της μηχανής σβήνεται μετα απο ενα διαστημα, κατι που μαλλον επιβεβαιωνει η εταρια και συνιστα να κρατα κανεις αποδειξη και κουτι ωστε να μπορει να τσεκαριστει η μηχανη για εγγυηση καθως και να γινει καταχώρηση της (register) στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Yποσχέθηκα καποια δειγματα, θα ξεκινησω απο καρε jpeg των 8Μb κομμενα απο αρχειο 4Κ photo mp4 στο Lightroom, αδιορθωτο το Wb, εχω ανοιξει λιγο τα σκοτεινα και ελαχιστο NR (10) , Shr(5), Lumix 35-100 στην G7 φυσικα. Σε λιγο θα ανεβασω στο dropbox και ενα φακελλο απο τα αρχεια mp4 απο όπου εγινε η εξαγωγη , νατος : https://www.dropbox.com/sh/7ukke6jamls85p8/AABBsI6PcvTouSHejgAxXxO1a?dl=0, υπομονη μεχρι να ανεβουν όλα.

, ,

Last edited:

Λίγο "γομαρακι" τη βλέπω ... Μεγαλύτερη κι από ΕΜ-1 ...

Ναι ειναι πιο μεγαλυ κατατι αλλα πιο ελαφρια, μια οψη της με τους Lumix 25/1.4,35-100/2.8:

H μηχανη δουλευει αρκετα καλα με τους optimized CDAF 4/3 φακους οπως ο Zuiko 14-54 II στην παρακατω φωτο (τουλαχιστον σε συγκριση με την παλια EM-5), εβαλα και τον μη optimized CDAF 50-200 SWD και σε κατω απο 1' εστιασα αλλα η δοκιμη εγινε πρωινη ωρα με καλο φως.