Panasonic G7

Απάντηση: Re: Panasonic G7

Εχω μπει στον πειρασμό, την ξερω την προσφορα αλλα υπαρχει και χαμηλοτερη απο το Amazon uk με το cashback οπου βγαινει στα 615 , ειμαι στο τσακ να δωσω την Ε-5 μου (4/3) και να παω στην G7 για backup σωμα και 4Κ.

η G6 ηταν ισως η πρωτη Πανασονικ που αρχισε να δινει πιο ισσοροπημένα χρωματικα Jpeg, ολες οι νεωτερες (GM1,GM5,GF&,GX7,GX8,G7) της G6 ειναι ακομη καλυτερες , σιγουρα τα χρωματα εχουν βελτιωθει αρκετα απο την G5 στο ετοιμο αρχειο, για την FZ1000 του Παναγιωτη δεν εχω αποψη μιας και δεν την εχω δουλεψει και ειναι τελειως διαφορετικα στημενη μηχανή. Πολλες φορες (αν οχι παντα) το λαθος χρωμα οφείλεται σε μη σωστη επιλογή της θερμοκρασίας λευκου απο την μηχανή στο AutoWB που οι περισσότεροι χρησιμοποιουν, αυτο οπως ειπα εχει βελτιωθει αρκετα στα νεωτερα μοντελα, αν ομως κανεις θελει μπορει να το παραμετροποιησει αφου η μηχανή δεχεται χρωματική ρυθμιση (R,G,B), ανεξαρτητη για καθε WB modes , αυτο ειχα κανει παλια στην G3 με εξαιρετικα αποτελεσματα.

νεα λειτουργια post focus θα αποκτησουν με νεο fimware οι 4κ μηχανες της εταιριας (G7,FZ300,GH4,GX8), κατα την γνωμη μου εξαιρετικα χρησιμη και ευχρηστη ειδικα με την χρηση του focus peaking, νομιζω ομως οτι θα ειναι συμβατη μονο με φακους που κανουν χρηση της τεχνικής DFD.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το ποσταρω εδω μιας και νομιζω οτι η G7 ειναι αυτη την στιγμη η πιο VFM 4k camera με τις τιμες που παιζει απο τα cashback (200£ μειον)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Εχω μπει στον πειρασμό, την ξερω την προσφορα αλλα υπαρχει και χαμηλοτερη απο το Amazon uk με το cashback οπου βγαινει στα 615 , ειμαι στο τσακ να δωσω την Ε-5 μου (4/3) και να παω στην G7 για backup σωμα και 4Κ.

Βλέπω ότι η g7 έχει cashback 280 ευρώ. http://promotions.panasonic.co.uk/promotions/promotions/view_terms/103. Αυτό παίζει μόνο στα σώματα ή και σε κιτ με φακούς; Ξέρει κανείς; Η προσφορά του αμαζον είναι διαφορετική;

η ίδια προσφορά είναι. ισχύει για όλα τα κιτ G7 και για σκέτο σώμα (έχει αναλυτικά τα μοντέλα στο λινκ, DMC-G7WEB-S,DMC-G7KEB-K,DMC-G7KEB-S,DMC-G7EB-K), αλλά πρόσεξε να είναι πωλητής το amazon, γιατί δεν ισχύει για όλους τους πωλητές, μόνο τους επίσημους

Last edited:

Το post focus υπόψιν βασίζεται στη διαδικασία DFD που γίνεται εντός κάμερας για επίτευξη εστίασης κατά τη λήψη 4Κ βίντεο.
Τα αρχεία που προκύπτουν είναι ποιότητας καρέ από βίντεο 4Κ. Μιλάμε δηλαδή για 8MP jpeg με θόρυβο που αντιστοιχεί στη μικρότερη επιφάνεια του αισθητήρα που χρησιμοποιείται στο 4Κ crop.

Καλά η λειτουργία του post focus είναι απίστευτη.
Αλλάζει όλη τη φιλοσοφία της φωτογράφισης.

με κατωτερη ποιοτητα, και τρεχα γυρευε τι επεξεργασια θα πεφτει
ενα παιχνιδι παραπανο ειναι...

Oυσιαστικά σαν να τραβάει η μηχανή βίντεο 4Κ επί 2 δευτερόλεπτα, όχι όμως συνεχόμενο βίντεο αλλά ριπή 50 καρέ, και από αυτά τα καρέ διαλέγει ο χρήστης ποιο ή ποια θα αποθηκεύσει σαν φωτογραφία/ες, όπως στο 4Κ δηλαδή.
Απλά στο post focus η μηχανή αποθηκεύει τα 50 καρέ σε διαφορετικά σημεία εστίασης, τα οποία ανακαλεί εκ των υστέρων ο χρήστης πατώντας την οθόνη αφής.
Εκματαλλεύεται η μηχανή το DFD, που ούτως ή άλλως δουλεύει κατά τη λήψη βίντεο.

Ένα καλό με το Photo 4K είναι ότι σου μένει ούτως ή άλλως και το βίντεο ως βίντεο.
Με τη λειτουργία post focus δεν σου μένει ούτε βίντεο, ούτε φωτογραφία raw πλήρους ανάλυσης και ποιότητας, παρά μόνο 48 άχρηστα καρέ και 1-2 υποτίθεται χρήσιμα, ποιότητας jpeg 8MP από το μικρό κομμάτι του αισθητήρα που αναλογεί στο 4Κ crop.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

παντως τα αρχεια 8ΜP που πηρα εγω οταν ειχα την μηχανη για 3-4 ημερες απο το photo 4k ειχαν αξιοπρεπεστατη ποιοτητα , πολυ δυσκολα τα ξεχωριζες απο τα φουλ jpeg και δεν θα δισταζα να τυπωσω εως και Α3, αν με το post focus πεφτει η ποιοτητα δεν το ξερω, θα δουμε την αποδοση τους σε σχετικα τεστ και θα κρινουμε καλυτερα.... παιχνιδι δυσκολα θα τολεγα μιας και τα 8Κ του χρονου εδω θαναι και τετοιες λειτουργιες θα λυσουν τα χερια με διπλασια αρχεια 16Μp

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Δεν μπορώ να φανταστώ τη χρησιμότητα του post focus.

To Photo 4K έχει χρησιμότητα αφού συλλαμβάνει άπειρες στιγμές που μπορείς να απαθανατίσεις εκ των υστέρων με απομόνωση καρέ, με το μεγάλο όφελος ότι σου μένει και η κινούμενη εικόνα ως βίντεο, έστω και αν δεν είναι στην προβλεπόμενη για βίντεο ταχύτητα.

Post focus γιατί να κάνεις; Τόσο δύσκολο είναι να κάνεις touch to focus πριν βγάλεις φωτογραφία που θα βολέψει να το κάνεις εκ των υστέρων; Και αφού βγάζεις φωτογραφίες γιατί να συμβιβαστείς στη χειρότερη ποιότητα επιπέδου 4Κ βίντεο; Και δεν σου μένει και βίντεο μετά.

Το focus stacking το καταλαβαίνω. Αλλά αν είναι να κάνεις focus stacking, χρειάζεσαι τρίποδο. Αν είναι να στήσεις τρίποδο και να βγάλεις προγραμματισμένα και μελετημένα τις λήψεις σου, και πάλι προκύπτει το ερώτημα, γιατί να περιοριστείς στην ποιότητα βίντεο; Τόσο δύσκολο είναι να βγάλεις τον αριθμό των λήψεων που επιθυμείς με διαφορετικό σημείο εστίασης με touch shutter;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Δεν μπορώ να φανταστώ τη χρησιμότητα του post focus.

To Photo 4K έχει χρησιμότητα αφού συλλαμβάνει άπειρες στιγμές που μπορείς να απαθανατίσεις εκ των υστέρων με απομόνωση καρέ, με το μεγάλο όφελος ότι σου μένει και η κινούμενη εικόνα ως βίντεο, έστω και αν δεν είναι στην προβλεπόμενη για βίντεο ταχύτητα.
Σωστο το βλεπω αυτο που λες
Post focus γιατί να κάνεις; Τόσο δύσκολο είναι να κάνεις touch to focus πριν βγάλεις φωτογραφία που θα βολέψει να το κάνεις εκ των υστέρων; Και αφού βγάζεις φωτογραφίες γιατί να συμβιβαστείς στη χειρότερη ποιότητα επιπέδου 4Κ βίντεο; Και δεν σου μένει και βίντεο μετά.
αλλη λειτουργια , αλλη φιλοσοφια, μπορει να μην μπορεις λογω ταχυτητας να εστιασεις σωστα στο θεμα σου και να ειναι μακρια για να το καταλαβεις π.χ. ενα πουλι που πετα μεσα στις φυλωσιες, μετα ευκολα το βρισκεις αλλαζοντας το σημειο εστιασης, αν ησουν σε photo 4k μπορει να ησουν συνεχως ανεστιαστος στο θεμα σου...

Το focus stacking το καταλαβαίνω. Αλλά αν είναι να κάνεις focus stacking, χρειάζεσαι τρίποδο. Αν είναι να στήσεις τρίποδο και να βγάλεις προγραμματισμένα και μελετημένα τις λήψεις σου, και πάλι προκύπτει το ερώτημα, γιατί να περιοριστείς στην ποιότητα βίντεο; Τόσο δύσκολο είναι να βγάλεις τον αριθμό των λήψεων που επιθυμείς με διαφορετικό σημείο εστίασης με touch shutter;
ναι ειναι πολυ δυσκολο, ανακριβες και χρονοβορο να εστιαζεις παρα πολλες φωτο σε μικρα ισοποσα διαστηματα με αφη δαχτυλου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Το πουλί δεν θα το κυνηγούσα με Photo 4K, ώστε να κινδύνευα να είμαι συνεχώς ανεστίαστος, αλλά με κανονικό φωτογραφικό mode. Αν ήταν τόσο μακριά το πουλί ή αν δεν είχα δει καν ότι υπάρχει (!), το αποκλείω να ήταν αξιόλογη η φωτογραφία επιλέγοντας πάνω του το σημείο εστίασης εκ των υστέρων.

To focus stacking επίσης θα το έκανα σε φωτογραφικό mode, επιλέγοντας εγώ τον αριθμό των λήψεων και τα σημεία εστίασης, δεν θα περίμενα τα αναγκαστικά πενήντα έτοιμα χαμηλότερης ποιότητας jpeg του post focus.

Υποψιάζομαι ότι το post focus θα το χαρεί ο χρήστης τα πρώτα δέκα λεπτά, "α κοίτα εστιάζω εκ των υστέρων μία σε σένα μία στo φόντο!" και μετά θα το ξεχάσει ότι υπάρχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

ολα γινονται με διαφορους τροπους αρκει να έχεις περισσεια χρόνου (την οποία δεν έχεις συνήθως), ενα ακομη οπλο στην φαρετρα του φωτογραφου ειναι κατα την γνωμη μου, αλλοι θα το δουλεψουν αλλοι οχι και θα βασιστουν σε αυτα που ξερουν και εμπιστευονται (δεν θα αναφερθω καν σε αυτα που εγραψες τυχαια παραδειγματα εφερα και θα μπορουσαν να ειναι δεκαδες αλλα), το σημαντικο με αυτη την τεχνική ειναι αν μπορεις να διαλεξεις απο συνεχόμενα καρε το πιο σωστο σε συνθεση και με σποτ την εστιαση (εστω και με χαμηλοτερη αναλυση).

Σήμερα διάβαζα ότι το Reuters πλεον θα δεχεται μονο jpeg απο φωτογραφους ωστε να αυξηθει η αξιοπιστία της φωτογραφιας που του στελνουν (οχι φυσικα χαμηλης αναλυσης), πολλες φορες δεν ειναι απαραίτητο η φωτογραφία να ειναι πληρους ανάλυσης και πολλων Mpx για να κρεμεται σε αμφιθεατρο αλλα να ειναι σωστα εστιασμενη στο θεμα την κατάλληλη στιγμή, προς αυτη την κατευθυνση συμβαλλει αυτη η τεχνική και προφανως στο μέλλον θα την δούμε και αρκετα βελτιωμένη.

"αλλα να ειναι σωστα εστιασμενη στο θεμα την κατάλληλη στιγμή"

Σωστα, βάλε τώρα τι πιθανότητες έχεις να συμπέσει η κατάλληλη στιγμή με την εστίαση στο σωστό σημείο σε μια ριπή οπως την κάνει η G7 ;) .. λιγότερο από 1% λέω εγω.