Panasonic G7

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Στο ακόλουθο βίντεο εξηγεί ο reviewer τα διαφορετικά aspect ratios και τα αντίστοιχα crops ανά μηχανή (LX100, GH4, FZ1000).
Σημείο 2:00 μέχρι 4:00
O reviewer προτίμησε να αγοράσει μια LX100 για το ευρυγώνιο, παρά ευρυγώνιο φακό για την GH4, ώστε να έχει πιο ευρύ FoV στα φωτο-καρέ από βίντεο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://www.dpreview.com/forums/post/54569915

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic G7

700 και άλλα τόσα για speedbooster για να έχεις τέτοιους θορύβους και ψάρεμα στο AF που με τον αντάπτορα θα είναι και ακόμη χειρότερο;

Μα δεν έχω ψάρεμα απλούστατα γιατί δεν χρησιμοποιώ AF. Το τελευταίο πράγμα για τον οποίο αγοράζουν τον speedbooster είναι το AF στο βίντεο νομίζω.... Και πράγματι είναι ακριβός αν τον θες για 1 φακό, αλλά αν έχεις 2 και πάνω βγάζει τα λεφτά του.

650 έχει ο tokina, κι έχεις 11-20 f2.8, πολύ οφέλιμο εύρος. Αν βάλουμε και 50 ευρώ έναν απλό αντάπτορα για nikon με στοιχειώδη έλεγχο διαφράγματος, πάμε στα 700.

Ξεχνώντας το AF του σε Nikon/Canon με ή χωρίς αντάπτορα, ας τον θεωρήσουμε manual φακό, νομίζω και πάλι συμφέρει. Εδώ έναν Samyang σταθερό παίρνεις και πας στο 500σάρικο.

Για σκέψου, οι m43 wide zoom φακοί είναι ακριβότεροι και σκοτεινότεροι, και αν θες να τους δουλέψεις σε MF είναι πιο δύσχρηστοι. Οι 4/3 φακοί (12-60, 11-22) μοιάζουν καλές περιπτώσεις, αλλά δεν έχουν σταθερό διάφραγμα, επίσης χειρότερη αίσθηση MF, και σε AF άντε να τους δουλέψεις εκεί για προεστίαση με ακρίβεια. Στα + βέβαια ο έλεγχος διαφράγματος.

Για εύκολη απλή χρήση με καλή αυτόματη εστίαση, τη βγάζεις και με κιτ φακό.

Αν είναι για MF, χαίρω πολύ. Υπάρχουν 1000+1 λύσεις.

Η ένστασή μου, στην οποία απάντησες με quote, ήταν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των 24mm σε 4Κ, διατηρώντας AF με DFD (δηλ. μόνο με Panasonic φακό), και με OIS.

Είναι κρίμα να πρέπει ο τυπικός αγοραστής της G7 να καταφύγει σε MF λύσεις με DSLR φακούς με αντάπτορα και να δώσει μάλιστα και 700 ευρώ επιπλέον για να έχει απλά τα 24mm για να τραβάει Video και Photo 4K τις οικογενειακές στιγμές του.

Δεν υπάρχει πληθώρα υπερευρυγώνιων Panasonic, ώστε να έχει κανείς DFD AF, ΟIS και 24mm 4K.

Mόνο τον 7-14 εγώ βλέπω να υπάρχει, χωρίς OIS, πανάκριβος, και με το γνωστό flare.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic G7

Είναι κρίμα να πρέπει ο τυπικός αγοραστής της G7 να καταφύγει σε MF λύσεις με DSLR φακούς με αντάπτορα και να δώσει μάλιστα και 700 ευρώ επιπλέον για να έχει απλά τα 24mm για να τραβάει Video και Photo 4K τις οικογενειακές στιγμές του.

Ε όχι και τις "οικογενειακές στιγμές του".... τώρα δικαίως θα ακούσει το "είχε και στο χωριό του 4Κ;" :flipout:

Εάν θέλει 4Κ για τις "οικογενειακές στιγμές του" είτε να κάνει την καρδιά του πέτρα και να σκάσει όσα είναι να σκάσει ....είτε προφανώς να αναβάλει τη δημιουργία οικογένειας και ως εκ τούτου τη γέννηση οικογενειακών στιγμών, ώστε να μπορεί να αποτυπώσει με την άνεσή του τις τελευταίες όταν θα έχουν πέσει οι τιμές. Βέβαια τότε ο απαυτός του πτωχού πλην τιμίου οικογενειάρχου μπορεί να επιθυμεί 8Κ ή ό,τι θα υπάρχει τότε, και οι οικογενειακές του στιγμές να παραμένουν αναποτύπωτες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic G7

Δεν αντιλαμβάνομαι το χιούμορ.

Η G7 απευθύνεται στον μέσο χρήστη, συνήθως οικογενειάρχη, που θα παίξει με το Photo και Video 4K, όχι στον απαιτητικό βιντεολήπτη που θα επενδύσει σε γρήγορους ευρυγώνιους DSLR φακούς με Speedbooster για να τους δουλεύει manual και με το αντίστοιχο κόστος.

Η γνώμη μου είναι ότι τα σχεδόν 35mm που προκύπτουν στο 4Κ από τους δύο κιτ φακούς θα τον περιορίσουν στο ευρυγώνιο στην καθημερινή χρήση.

Mην το τραβαμε τόσο να ακριβολογουμε γιατι διαβαζουν και άσχετοι, μονο για το 4Κ βιντεο ισχυει το crop αν καποιος καιγεται να τραβηξει στο ευρυγωνιο χωρις κοστος μεγαλυτερο εχει και 1080 mode και ο μεσος οικογεςνειαρχης αν τα εχει σκασει για 4κ τηλεοραση ας τα σκασει και για φακο, ελπίζω να καταλαβαινει οτι ειναι νεα τεχνολογια και αφου δεν την πληρωνει στο σωμα ακριβοτερα αν θελει φουλ καλυψη σε εστιακες ας χαλασειε σε φακους ή σε ακριβότερα σωματα που δεν κανουν κροπ, επιλογες υπαρχουν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic G7

Ε όχι και τις "οικογενειακές στιγμές του".... τώρα δικαίως θα ακούσει το "είχε και στο χωριό του 4Κ;" :flipout:

Εάν θέλει 4Κ για τις "οικογενειακές στιγμές του" είτε να κάνει την καρδιά του πέτρα και να σκάσει όσα είναι να σκάσει ....είτε προφανώς να αναβάλει τη δημιουργία οικογένειας και ως εκ τούτου τη γέννηση οικογενειακών στιγμών, ώστε να μπορεί να αποτυπώσει με την άνεσή του τις τελευταίες όταν θα έχουν πέσει οι τιμές. Βέβαια τότε ο απαυτός του πτωχού πλην τιμίου οικογενειάρχου μπορεί να επιθυμεί 8Κ ή ό,τι θα υπάρχει τότε, και οι οικογενειακές του στιγμές να παραμένουν αναποτύπωτες.

Είναι ο καθένας τι θέλει....άλλος τραβάει τις οικογενειακές του στιγμές με το ''μπακατέλα'' κινητό του, του 50 ευρώ και είναι και ''super'' ικανοποιημένος και άλλος αγοράζει εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ για να βγάζει βίντεο την κόρη του/γιό του και πάλι είναι ανικανοποίητος και νιώθει ότι κάτι του λείπει.....στην τεχνολογία όλα είναι σχετικά....και είναι όπως το είπες...αν θέλεις 4κ απλά πλήρωσε....αν δεν θέλεις απλά τραβάς σε 1080 και όταν πέσουν οι τιμές αγοράζεις εξοπλισμό για 4κ...κάπως έτσι ήταν και με το 1080 όταν είχε πρωτοβγεί όλες οι κάμερες ήταν πανάκριβες τώρα είναι standard και στην τελευταία compact του ''κιλού''.....

Διακρίνω διάθεση σαρκασμού για το 4Κ, που δεν την καταλαβαίνω.

Το 1080 το έχει πετσοκόψει στα bitrates η Panasonic στην G7, προάγοντας το 4Κ.

Αν είναι να τραβάει 1080 ο υποψήφιος αγοραστής, καλύτερα να πάρει GH3 στη μισή τιμή.

Απάντηση: Re: Panasonic G7

δινουν και παραπανω σε πληροφορω στερωντας απο την οικογενεια τους αλλα βασικα πραγματα ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν είναι να τραβάει 1080 ο υποψήφιος αγοραστής, καλύτερα να πάρει GH3 στη μισή τιμή.
ναι αλλα δεν θα εχει 4Κ :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

20Mbps και 28Mbps η G7 στο 1080, στα 25 και 50p αντίστοιχα.

72Mbps στο 1080 στα 25p και 50Mbps στα 50p η GH3.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

δεν διαφωνω θα του ερχοταν και στην μιση τιμη , περυσι επερνες ολοκαινουργια την GH3 στα 500Euro με 2 χρονια εγγυηση αλλα δεν θα εχεις ολα τα αλλα πλεονεκτηματα της G7 και αν το βιντεο δεν ειναι το κυριαρχο και την θελει και για φωτογραφικη η G7 ειναι πιο ολοκληρωμενη λυση παρολες τις ελλειψεις της ανα τομεα...

Διακρίνω διάθεση σαρκασμού για το 4Κ, που δεν την καταλαβαίνω.

Το 1080 το έχει πετσοκόψει στα bitrates η Panasonic στην G7, προάγοντας το 4Κ.

Δεν είναι σαρκασμός, προσωπικά συμφωνώ μαζί σου, ότι ναι μας δίνει η g7 4κ άλλα όχι όπως θα έπρεπε και όχι με τους φακούς που θα έπρεπε...άλλα το χτυπάει στο marketing....και μόνο ότι έχει 4κ όπως και να το έχει ''ΜΕΤΡΑΕΙ'' και αυτό προσπαθεί να πουλήσει...λίγο πολύ όλες οι εταιρίες αυτό κάνουν...κατά τα άλλα ναι συμφωνώ μαζί σου αν είναι να τραβάς 1080 πάρε την gh3 και είσαι άρχοντας!!!
Απλά θεωρώ ότι το 4κ δεν είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της g7...είναι απλά ένα ακόμα θετικό μπροστά στα τόσα που έχει......κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει και κάποιος άλλος όχι....στην τελική κάθε μηχανή έχεις δεκάδες πράγματα που κάνει, δεν τα χρησιμοποιούμε όλοι....π.χ. η αδιαβροχοποίηση στα σώματα προσωπικά μου περνάει αδιάφορα...ποτέ δεν την έχω αξιοποιήσει και ούτε θέλω....

Προσωπικά και εγώ στον μέσω οικογενειάρχη ανήκω με 2 παιδιά και μέσο εισόδημα και ομολογώ ότι στερούμαι πράγματα (από τον εαυτό μου κυρίως και όχι από τα παιδιά μου) για να πάρω μηχανές/φακούς και να κάνω το χόμπι/τρέλα μου....

Αν είναι για MF, χαίρω πολύ. Υπάρχουν 1000+1 λύσεις.

.

Για πες μερικές. Δεν ρωταω για να σε τσεκάρω, πραγματικά με ενδιαφέρει γιατί τον tokina βλέπω να τον καβατζώνει η γυναίκα μου και σκέφτομαι να τον ξαναγοράσω σε nikon mount ίσως.

Θα μου πεις τώρα για 4κ κλπ, μη νομίζεις, θέλω να έχω λίγο "αέρα" να κροπάρω αν χρειαστεί, η EM1 ήδη λίγο crop κάνει στο βίντεο, οπότε πάνω - κάτω στο ίδιο σκεπτικό καταλήγουμε. Και μια G7 - GH4 είναι στα μελλοντικά πλάνα μου.

Last edited:

Ευτυχώς το παράτησα το m4/3 προτού χρειαστεί να ανακαλύψω κάθε πιθανό συνδυασμό με DSLR φακούς + αντάπτορα για την αντιμετώπιση του crop.

Προσωπικά αντιπαθώ τους αντάπτορες και επιλέγω πάντα native φακούς σε κάθε σύστημα.

Το crop του m4/3 το αντιμετώπισα εγκαταλείποντας το σύστημα, αφού πρώτα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα επιλέγοντας GH4 + PanaLeica 42.5/1.2 + Panasonic 7-14/4.

Last edited:

καποια στοιχεία για το βιντεο δανεισμένα απο την GH4:

The video recording modes also offer the professional gammas Cinelike D and Cinelike V together with an S curve Highlight / Shadow borrowed from the GH4. Not only that, you get the rather cool gizmo feature of Panoramic recording in portrait or landscape, decent Time lapse animation modes, plus, a clean 4:2:2 8-bit HDMI throughput to a TV or hard disk recording/monitor device.

Η G7 στο Indy 500 http://www.imaging-resource.com/new...-panasonic-g7-gallery-shots-from-the-indy-500

http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-g7/panasonic-g7GALLERY.HTM

Θα δω αυριο αν μπορω να κανω το rawtherapee να δουλέψει τα raw ..

Kαθαρα πράγματα ..

4592/3840= 1.2 το κροπ UHD σε σχέση με το πλήρες καδρο σε 16/9

Aπο το πλάτος των αισθητήρων 36mm/17,3mm = 2,08 το κροπ του 4/3 format vs FF σε 16/9 ..
Τωρα το πόσο ισχύουν αυτα τα 36mm & 17,3mm στην πράξη είναι ενα ακόμη θέμα

1.2 X 2.08 = 2.5X το κροπ του UHD 3840X2160 της G7 σε σχέση με FF 16/9

Xμμ .. καλοί οι υπολογισμοί αλλά μόνο οταν βασίζονται σε σωστά στοιχεία ..
Συμφωνα με το cameralabs η G7 (όπως και η LX100) χρησιμοποιεί κάδρο 4114Χ2314 και το κάνει 3840Χ2160 με ρεσαμπλινγκ.

Aρα το crop είναι 4592/4114= 1.12 σε σχέση με μ4/3 16/9 και 1,12Χ2,08 = 2,3 σε σχέση με 16/9 FF ..

Εχω την απορία γιατι ??. Μια υποψία είναι οτι κάποιες γραμμές/στήλες τις χρησιμοποιεί αποκλειστικά για auto focus .. αυτή η υποψία ενισχύεται απο το οτι η LX100 έχει aliasing/moire στο 4Κ ..

"On the GH4, the 4k modes simply took 3840x2160 or 4096x2160 crops direct from the middle of the sensor and recorded them without scaling. Since they were crops, there was a reduction in the field of view, but since there was also no scaling, there was no moire to worry about.

The G7 however takes the different approach implemented on the FZ1000 and LX100: the camera takes a milder crop of the sensor than the GH4 before then scaling it down to a 3840x2160 UHD 4k frame. I filmed some comparisons and measured the original crop for 4k on the G7 as around 4114x2314 pixels. This is then scaled-down to 3840x2160 and encoded as 4k UHD video."
http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_G7/
Panasonic_G7_4k_crop_area_740.jpg