Panasonic G7

Η μηχανή θα βρίσκεται στα καταστήματα μετά τα μέσα Ιουνίου και σε άγνωστη τιμή. Πιθανά θα γίνει μια μινι παρουσίασή της από αθηναϊκό κατάστημα, αν συμβεί αυτό θα ενημερώσω

καλησπερα σεολα τα μελη : αμαν tiniakos με το 4κ που χρημματα με κριση για να αλαζουμε μηχανες ολο σε πειρασμο μας βαζεις χαχαχα :ernaehrung004:

Βγηκαν οι τιμές (δείτε στο σκρουτζ) αλλά στα μαγαζιά ακόμα δεν έχει πάει. Προς το παρόν δίνεται είτε σκέτο σώμα είτε με τον 14-140ΙΙ, αργότερα θα έρθει και με τον 14-42ΙΙ
Στο μεταξύ, Τετάρτη ή Πέμπτη θα γίνει παρουσίασή της στο κατάστημα του Σταυρινάκη, θα αναρτηθεί σχετικό μήνυμα στην κεντρική σελίδα του http://www.aa-digitalphoto.gr/
Είναι ανοικτή να πάει όποιος θέλει, εγώ δυστυχώς θα λείπω σε ταξίδι....

Απάντηση: Re: Panasonic G7

Νικο ευχαριστουμε για την ενημερωση, θα λειψω και εγω μια βδομαδα αλλα φευγω Σαββατο οποτε αν όπως λες υπαρχει πιο νωρις demo θα προσπαθησω να περασω να το δω απο κοντα και αν ενδιαφερει να γραψω πρωτες εντυπωσεις ....

σημερα πέρασα απο Σταυρινακη και την ειδα στα πεταχτά, αυριο που ταξιδεύω στο καράβι πιστευω να βρω λιγο χρονο να γραψω δυο λογια απο τις πρωτες εντυπωσεις μου...

η επίσημη παρουσίαση για όποιον ενδιαφέρεται θα γινει την Τετάρτη, εγω θα λείπω ...

η μηχανη ειναι ήδη σε στοκ για όποιον ενδιαφέρεται για άμεση αγορά...

Καλημέρα, η πεντάωρη αναμονή στο πλοίο με αφήνει να γραψω δυο λογια για την νέα και πολλα υποσχόμενη Panasonic G7 όσο βεβαια εχω 3G, εχθές οπως ήδη ειπα την ειδα απο κοντα στο κατάστημα του Σταυρινακη, ειχε ανοιχτο το πακετο με το μαυρο σωμα και τον 14-42 ΙΙ και το πρωτο που ηθελα να διαπιστώσω απο κοντα ηταν η ποιοτητα υλικών, το πραγματικό της μεγεθος αλλα και την εργονομία του σωματος που για εμενα ειναι πολυ σημαντικα οχι μονο για την 1η εντυπωση αλλα και για τυχον μελλοντικη αποκτηση.Ως παλιός χρηστης των Panasonic GF1,GF2,G3,G6 ηξερα πανω κάτω τι να περιμενω απο μια μηχανή στην σειρα G και η πρωτη εντυπωση σιγουρα δεν ηταν θετική για τα δικα μου θέλω, το σωμα ειναι σχεδον 40-50% μεγαλυτερο της μικρής G3 και 20% περίπου μεγαλυτερο της G6, δυσκολα μπορει να θεωρηθεί ως δευτερο μικρότερο σωμα ακαθρεπτης με βάση το μεγεθος, αντιθετα ειναι δυσανάλογα ελαφριά για το μεγεθος της κατι που ειναι πολυ θετικό για το κουβαλημα αλλα δεν σε γεμίζει σιγουριά για την στιβαρότητα του σωματος παροτι το αλουμινένιο της σωμα δεν δειχνει να υστερει καπου. Το πλαστικο περίβλημα και το συνολικο φινίρισμα στο μαυρο σωμα δυστυχως ενισχύει και αφήνει να φανεί περισσοτερο ακομη η παραπανω εντυπωση, ενω και οι δυο ροδέλες της τόσο σε αισθητική όσο και λειτουργια δεν αλλάζουν την όλη εικόνα. Το τετράγωνο μαυρο σωμα της απο κοντα δειχνει συνολικά πιο άσχημο απο την μικρότερη καμπυλωτή G6 αλλα αυτα είναι και προσωπικά γούστα. Φυσικα αν εισαι ταυτόχρονα οπως εγω χρηστης της σειράς OMD της Olympus και κανεις ενδόμυχα συγκρισεις σε ποιοτητα υλικών, στιβαρότητα- αντοχή σωματος η νέα G7 δεν συγκινεί και δειχνει φθηνή.Απο τις φωτογραφίες βεβαια ειχα δει και την ασημι-γκρι έκδοση και μου ειχε φανεί πολυ πιο όμορφη οποτε ρωτησα αν υπαρχει διαθέσιμη και αμεσα και προς τιμη του το κατάστημα με εξυπηρετησε και ξεσφράγισε και δευτερο πακέτο.Αμεσα άλλαξαν και οι εντυπώσεις μου και ειδα πόσο σημαντικο ειναι το φινιρισμα και η τελική βαφή και πόσο αλλαζει η καλαισθησία του ίδιου σωματος, η έκδοση γραφίτη ειναι πανέμορφη και κρύβει σχεδον ολα τα πιο πανω προβληματα και μεταφέρει στον χρήστη την εντυπωση ότι πρόκειται για πιο ακριβο και προσεγμένο σωμα, ακομη και οι ροδέλες της εχουν αλλη όψη παροτι τα υλικά κατασκευής παραμένουν τα ιδια...Στο θεμα της εργονομίας τωρα η μηχανη περνει άριστα αλλα δεν λείπουν και εκει καποια μικρά αρνητικα. Λογω μεγεθους ο χώρος για τα περισσότερα πλήκτρα ειναι υπερααρκετός και η θέση τους ειναι εκει που πρεπει, ακομη και τα βελάκια που τυχαία καποια πατούσα στην G6 οταν την κρατούσα λογω μικρής απόστασης απο την οθονη. Η περιστρεφομενη οθονη δειχνει αρκετα στιβαρή (οχι σαν της ΕΜ5 ΙΙ) ενω οι θύρες εξόδου εισόδου ειναι στην σωστή θέση απο την απέναντι δεξια μερια της μηχανης (οχι σαν της ΕΜ5 ΙΙ). Το EVF πλούσιο χρωματικά, αρκετά μεγαλο και με καλη ταχυτητα απόκρισης αν και δεν ειχα χρονο να το ζορίσω στα σκοτεινα να δω τι θόρυβο βγάζει ή σε ριπή. Το γκριπ ειναι αναλογο του σωματος, πολύ μεγαλο (σαν της G5 και οχι σαν της G6) και ικανό με ευκολία να κρατησει ολους τους φακους του συστήματος ή και βαριούς χειροκινητους φακούς για βιντεο, θα μπορούσε να ηταν κατα την γνωμη μου και ελαφρως μικρότερο.Το φλας τινάζεται αρκετα ψηλα με το μικρο αριστερό διακόπτη και ευκολα θα καλυψει σε κοντινές αποστάσεις ακομη και ζουμ φακους. Ο αριστερός περιστρεφόμενος διακόπτης - ροδέλα δανεισμένος απο την σειρα GH βοηθαει παρα πολυ για την αμεση επιλογη ριπης, bracketing, 4k photo κλπ, ενω στον κεντρικό δεξί επιλογέα εχει προστεθεί και η λειτουργια πανοράματος ωστε να μην την ψάχνει κανεις στα μενου, επίσης το κουμπι AFL-AEL με τον άμεσο περιστροφικο επιλογέα τρόπου εστίασης ειναι στην ιδανική θέση, οπως και το κουμπι ΟΝ OFF.Να πω βεβαια και τι δεν μου άρεσε εργονομικά και με δυσκόλεψε, η πισω ροδέλα ειναι σε άβολη θέση, τέρμα δεξια και ακομη χειρότερα το πλήκτρο στο κέντρο της για εναλλαγή ISO-Wb σχεδον αδύνατο να πατηθεί με τον αντιχειρα...Ανοίγοντας την μηχανη και δοκιμάζοντας την εστίαση πριν καν προλαβεις να σκεφτείς εχεις ακουσει το μπιπ της επιβεβαίωσης, ειναι πιο γρήγορη και απο τον ίσκιο της ακομη και με τον κιτ φακο, φοβερή δουλειά κανει το DFD που εχει δανειστει απο την GH4, επιλέγοντας μονο σημειο ή σημειο σταυρού σημειακό αρχίζει βεβαια να έχει μια μικρη υστέρηση...Πλεον στα focus modes εχουν ενσωματωθεί μεταξυ άλλων οι δυνατότητες επιλογής ζωνών εστίασης, κατι που δεν ειχαν οι μηχανες της G σειράς αλλα ειχε η νέα FZ1000.Δοκιμάσα για λιγο και τον pancake LUMIX 20/1.7 ΙΙ που ειχα μαζι μου, η εστίαση του καμια σχεση με του κιτ, θα έλεγα οτι ηταν πιο αργος και απο οτι στην ΕΜ1 και ουτε συζητηση για χρηση του σε βιντεο, πιστευω ότι η τεχνολογια DFD δουλευει πολυ καλα με τους νέους LUMIX φακους που ειναι βελτιστοποιημενοι γιαυτη, ισως με μελλοντικά firmware φακών βοηθηθούν καποιοι ακομη τωρα που η λειτουργια ενσωματώνεται και σε αλλες μηχανες εκτος GH4.Το autoWB της μηχανης δειχνει να ειναι αρκετα ακριβές ενω σε λιγα δειγματα που πηρα εσωτερικά σε ISO3200 - 6400 ειδα σαφή βελτίωση σε σχεση με την G6 και η αισθηση μου ειναι ότι η αποδοση ειναι πολυ κοντα στα επίπεδα της σειράς OMD, επίσης εκανα καποιες δοκιμες με το απολαυστικό 4Κ photo mode , το panorama mode ενω τράβηξα και λιγο βιντεο στα πεταχτά, κοιτώντας τα λιγο μετα στα γραφείο τα JPEG διαπίστωσα ότι εχουν και πολυ καλυτερη χρωματικη ισσοροπία αλλα επιφυλάσσομαι για πιο σοβαρή έρευνα χωρις να υπαρχει πίεση χρόνου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σορυ για τις αποστασεις στις προτασεις , τις έφαγε η τεχνολογια....

Last edited:
Ωραίος Κώστα για την μίνι παρουσίαση.
Το 4κ βάζει φωτιά στις τσεπες. Αρνητικό για μένα (αν και δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου) είναι το μάλλον μεγάλο της μέγεθος, συνηθισα και τις μικρές μηχανές που μπαινοβγαινουν εύκολα απο τσαντες.

για να μην δημιουργηθεί καποια λαθος εντυπωση η μηχανη παραμένει κατα πολυ μικρότερη της GH4 αλλα σιγουρα δεν ανηκει στην κατηγορια των μικρών ακαθρεπτων, ακομη και ο 14-42 δειχνει μικρός πανω της, παντως ακομη και ετσι ειναι αρκετα μικρότερη απο DSLR, απο την αλλη το σωμα ειναι πανάλαφρο και με την μπαταρια μέσα.

Αυριο στις 16.30 γινεται η επισημη παρουσιαση στο ξενοδοχειο Polis, Πατησιων και Βεραντζερου.
Οποιος πιστος προσελθει...

Μια πρώτη γνωριμία μαζί της, σύντομα θα υπάρξει και συνέχεια
http://www.eyesuncloudedphoto.com/blog-greek/2015/6/30/-g-7-panasonic-g7

Καλό άρθρο και ανάλυση άλλα έχω κάποιες μικρές ενστάσεις...
Πρώτον δεν ξέρω ποιος έγραψε το άρθρο άλλα φαίνεται από τον τρόπο που γράφει ότι δεν συμπαθεί και πολύ τις Dslr και είναι fan των mirroless Και κυρίως των m4/3...
Δεύτερον συγκρίνει την G7 με εισαγωγικά μοντέλα Dslr που είναι λάθος καθώς η τιμή της G7 που είναι στα 700 ευρώ είναι στα ίδια πλαίσια με μηχανές όπως η Nikon D7100 Και Canon 70D που μόνο εισαγωγικές δεν είναι...
Οσον αφορά την εμφάνιση είναι θέμα γούστου...προσωπικά έβρισκα την g6 πολύ κομψή, την g7 την βρίσκω άσχημη και μαζί με τις pentax ότι ποιο άσχημο κυκλοφορεί στην αγορά των μηχανών με ενναλλάξιμους φακούς.
Πάντως καλή προσπάθεια άλλα θα ήθελα μια κάπως ποιο αντικειμενικη ματιά και όχι τόσο θάψιμο όσον αφορά τις Dslr....

off topic άλλα σε άρθρο για την Sony A7 αναφέρετε το εξής: ''Αν πρέπει σώνει και καλά να έχετε FF' με τα ίδια χρήματα μπορείτε να βρείτε είτε αρκετά παλιότερες ή σε χειρότερη κατάσταση μεταχειρισμένες DSLR. Εκ'των οποίων καμμία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί συνολικά την a7''
Το συγκεκριμένο είναι μια γενικότητα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν θα έπρεπε να αναφέρετε σε review...η A7 είναι καλύτερη σε πολλά πράγματα από μια crop ή FF Dslr (μέγεθος/βάρος, δυνατότητες βίντεο κλπ) άλλα χάνει και σε πολλά άλλα (εστίαση saf και caf, διάρκεια μπαταρίας, ποικιλία και κόστος φακών με af κλπ)...είναι θέμα προτεραιοτήτων και αναγκών....

Ολα αυτά τα γράφω χωρίς ίχνος κακίας απλά αν θέλετε να αναπτύξετε περαιτέρω το πολύ καλό σας blog θα πρότεινα να υιοθετήσετε μια ποιο ''αντικειμενική'' ματιά αλλιώς θα κινδυνέψει τo blog σας να μετατραπεί σε ένα ακόμα m4/3 fan blog με ολίγον από άλλες mirroless....δεν θα ήθελα δηλαδή άλλο ένα blog σε στιλ ''Steve Huff''....που ότι βγάζει κυρίως η Olympus και κατά δεύτερον η Panasonic τα εκθειάζει σε υπερβολικό βαθμό και ότι βγάζουν οι άλλοι απλά ή τα θάβει ή τα αντιμετωπίζει με αδιαφορία ή απλά δεν ασχολείται καθόλου....

Το άρθρο δεν κρύβει την αποστροφή του γράφοντα στις dslr οπότε προς τι ο λόγος; To όνομα του γράφοντα είναι εμφανέστατο στη σελίδα αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Όλα τα υπόλοιπα ειναι καραμέλα, μείνε στο ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα στην άποψη και όχι μόνο στην κριτική

Το άρθρο δεν κρύβει την αποστροφή του γράφοντα στις dslr οπότε προς τι ο λόγος; To όνομα του γράφοντα είναι εμφανέστατο στη σελίδα αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Όλα τα υπόλοιπα ειναι καραμέλα, μείνε στο ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα στην άποψη και όχι μόνο στην κριτική

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες....όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη και όχι όλοι έχουμε την γνώμη μας κλπ....απλά επειδή έχετε ξεκινήσει μια πολύ καλή δουλειά και μάλιστα Ελληνική θα ήθελα να γίνει και εξαιρετική δουλειά και να μην μείνει μόνο στο καλή...όσα είπα τα είπα φιλικά και χωρίς καμία εμπάθεια...γνώμη μου είναι ότι ένα καλό από ένα μέτριο website με reviews ξεχωρίζει πέρα από πολλούς παράγοντες ΚΑΙ από την αντικειμενικότητα τον άρθρων του....δεν είμαστε σε ένα forum που ο καθένας μας γράφει ότι θέλει....προσωπικά θα συνεχίζω να διαβάζω τα άρθρα σας με ενδιαφέρον άλλα όπως προ είπα θα ήθελα μια ποιο αντικειμενική ματιά ή τουλάχιστον δεν θα ήθελα να γίνονται συγκρίσεις με άλλα συστήματα dslr αφού ο γραφών δεν τα συμπαθεί ή δεν τα γνωρίζει με αποτέλεσμα να μπαίνει στην τριπούλα του ''οπαδισμού'' και να ακυρώνει σε ένα βαθμό την όποια καλή προσπάθεια έχει κάνει...πάντα φιλικά

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Άθλιο το C-AF της G7 στο βίντεο, ακόμη και σε ηλιοφάνεια. O reviewer τονίζει ότι καλύτερα η Panasonic να αφαιρέσει τη δυνατότητα C-AF με firmware, τόσο άχρηστο είναι.

Στο 11:05

https://www.youtube.com/watch?v=UnhE-ARYLzk

Αν δεν βάλεις phase detection δεν μπορείς να έχεις καλό CAF τόσο απλά....η Panasonic το προσπαθεί και σε φώτος κάπως το παλεύει άλλα όλα αυτά είναι μεσοβέζικες λύσεις...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν χρησιμοποιούν Phase detection και η μόνη m4/3 μηχανή που το έχει είναι η Olympus em1....μέχρι και η αργοκίνητη Fuji πλέον σε όλες τις μηχανές της έχει Phase detection και στις xt1/xt10 λειτουργεί πολύ καλά.....είναι κρίμα να χαντακώνεις έτσι μια κατά τα άλλα εξαιρετική μηχανή....το ίδιο έκανε και η Olympus με την Em5II....έχεις το καλύτερο saf της αγοράς και αντί να βάλεις phase detection Και να ''κλείσεις σπίτια'' μένεις πίσω και σε φτάνει/περνάει ακόμα και η Fuji.....