Panasonic G7

Απάντηση: Re: Panasonic G7

Να πω επισης οτι στο 4K photo mode οτι ναι μεν ειναι μορφής 4Κ βιντεο αλλα προορίζεται κυριως για να απομονώσεις φωτογραφικά καρε σε υψηλότερες ταχυτητες κλείστρου απο αυτες που τραβα κανεις βιντεο και το σημαντικο ειναι ότι δεν ειναι κλειδωμένο αποκλειστικα σε 16:9 φορμα, η εικόνα οπως πολυ σωστα αναφέρθηκε ειναι 8Mpx ενω απο το κλασσικο βιντεο 4Κ αν απομονώσεις καρε ειναι πολυ χαμηλότερη.

το κόλλημα απο αυτα που λες λογικα ειναι στην μηχανη οποτε θα συνιστούσα να δοκιμασεις και με αλλη κάρτα ...

Εχω την version 1.0 , υποψιν οτι δεν εχω MFT Φακους αλλα μονο μανιουαλ με metabones smart adpter.
αξιζει να κατεβασω νεοτερο firmware ? προσπαθησα να βρω που να κανω το download αλλα τιποτα συγκεκριμενο .....?
τσεκαρα τα βιντεο στη μηχανη και δεν εδειξαν να κολλανε πουθενα , οποτε φταιει το mac γιατι το κατεβασα και στον ssd και παλι συγκεκριμενα βιντεο κολουσαν αλλα παλι δεν ειχαν προβλημα παρολο που ηταν ολα 4Κ .αν ομως αφου ανοιξω περιμενο λιγο τοτε ολα ειναι καλυτερα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

βρηκα το προβλημα και κολλανε τα βιντεο 4Κ εχει θεμα ο VLC 2.2.1 η παλιοτερη εκδοση 2.1.5 δουλευει απροβληματιστα !

ξερει κανεις κανενα καλο δωρεαν προγραμμα για αναπαραγωγη 4Κ ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης τι ρυθμισεις κανουμε στη μηχανη για 4Κ βιντεο και τι για 1080? εγω επιλεγω την επιλογη Μ (με την καμερα διπλα ) σ στα mode το cinelike d και εκει μειωνω κατα 1 την ευκρινεια και κατα -5 το NR , επισης αυξανω και το χρωμα +1 στο 4Κ βιντεο στα 25Ρ στα 1080 50Ρ και εκανα και δοκιμες οχι μονο στο mp4 αλλα και στο AVCHD

εγώ όσο και χαζό και να ακούγετε δεν έχω βρεί ακόμη το touch στο autofocus οπως εδώ
https://www.youtube.com/watch?v=weDaeSdVJo8

Μάλλον μόνο στο AUTO μου δουλεύει (και πολύ καλά μάλιστα, του μαρκάρεις ενα σημείο π.χ ενα αμάξι και όσο και να κουνάς την κάμερα αυτο ακολουθεί το αμάξι)
Στο P ή στα manual mode πως δουλεύει το touch-focus?

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές στον διακόπτη AFS/AFF με AFC

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Να πω επισης οτι στο 4K photo mode (...) η εικόνα οπως πολυ σωστα αναφέρθηκε ειναι 8Mpx ενω απο το κλασσικο βιντεο 4Κ αν απομονώσεις καρε ειναι πολυ χαμηλότερη...

Είτε απομονώσεις το καρέ από 16:9 UHD video, είτε το σώσεις μέσω Photo 4K, εικόνα ανάλυσης 8,3MP θα πάρεις.

Και άλλο aspect ratio στο Photo 4K να επιλέξεις, πάλι ~8MP θα είναι η ανάλυση.
3840x2160 (16:9) 8,3MP
3328x2496 (4:3) 8MP
3504x2336 (3:2) 8,2MP
2880x2880 (1:1) 8,3MP

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Σωστα έτσι οπως το εγραψα είναι παντελώς λαθος και πολυ καλα έκανες και με διόρθωσες, αν απομονώσεις το καρε απο βιντεο 4Κ στον υπολογιστη ειναι οπως πολυ σωστα εγραψες 8ΜΡ σε 16:9 με την ταχυτητα κλειστρου που τραβήχθηκε το βιντεο, αν ομως τραβήξεις φωτογραφια με το κλειστρο κατα την διάρκεια εγγραφής του 4Κ βιντεο χωρις να γινει διακοπή του, τοτε η φωτο ειναι πολυ χαμηλότερης αναλυσης (δηλ. δεν μαρκάρει απλά το σημείο), τουλαχιστον ετσι το θυμαμαι μιας και δεν εχω πια την μηχανη.

sokos.........
Αυτο που σου κανει στο Auto και περιγράφεις ειναι αλλο απο το Touch autofocus, στην ουσια περιγραφεις το tracking που ειναι μια απο τις πολλές επιλογες της εστίασης αν πατησεις το αριστερό βελος.

Το touch focus δεν έχει καμια σχέση με τα modes Α,Ρ,Μ,S, το άνοιγεις στο σχετικό μενου της οθονης αφης, στη συνέχεια με το δάχτυλό σου μπορεις να μεταφερεις την εστίαση παντου στην οθονη αλλα για να εστιάσει εκει πατας και το κλειστρο, αν είσαι σε CAF και κρατησεις το δαχτυλο σου λιγο παραπανω στο σημείο θα κανει και εστίαση. Στα ιδια μενου ενεργοποιεις αν θελεις και το track pad εστίασης (σχετικο ή απόλυτο) για χρήση με το EVF.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Σωστα έτσι οπως το εγραψα είναι παντελώς λαθος και πολυ καλα έκανες και με διόρθωσες, αν απομονώσεις το καρε απο βιντεο 4Κ στον υπολογιστη ειναι οπως πολυ σωστα εγραψες 8ΜΡ σε 16:9 με την ταχυτητα κλειστρου που τραβήχθηκε το βιντεο, αν ομως τραβήξεις φωτογραφια με το κλειστρο κατα την διάρκεια εγγραφής του 4Κ βιντεο χωρις να γινει διακοπή του, τοτε η φωτο ειναι πολυ χαμηλότερης αναλυσης (δηλ. δεν μαρκάρει απλά το σημείο), τουλαχιστον ετσι το θυμαμαι μιας και δεν εχω πια την μηχανη.

Σόρι, αλλά πάλι λάθος πράγματα γράφεις.

Κατ' αρχήν δεν μπορείς να τραβήξεις κανονική φωτογραφία με το κλείστρο ενώ τραβάς 4Κ.
Καμία Panasonic δεν το επιτρέπει, και η G7 δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αυτό που μπερδεμένα θυμάσαι είναι η περίπτωση που τραβάς βίντεο FHD και πατήσεις το κλείστρο.
Θα τραβηχτεί μεν τότε φωτογραφία (χωρίς να διακοπεί το βίντεο), αλλά θα είναι ανάλυσης όσης και του βίντεο (δηλ. 2MP) και θα αφήσει και σκαλοπατάκι στη ροή της αναπαραγωγής του βίντεο.

Υπάρχει και η δυνατότητα να ορίσεις stills priority στο μενού, ώστε όταν πατήσεις το κλείστρο ενώ τραβάς βίντεο (εννοείται όχι 4Κ!) να τραβηχτεί φωτογραφία στην επιθυμητή ανάλυση, αλλά στο βίντεο θα διακοπεί ο ήχος και στο κενό θα εγγραφεί η ακίνητη εικόνα της φωτογραφίας. Μέγιστος αριθμός φωτογραφιών ανά βίντεο: 4.

http://panasonic.ca/viewing/ALL/DMC-G7PP/OI/sqw0392/sqw0392.pdf#page249

Σε βίντεο το Happy Birthday χωρίς διακοπή και φωτογραφία της τούρτας επομένως δεν γίνεται ούτε σε FHD.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Αυτό που μπερδεμένα θυμάσαι είναι η περίπτωση που τραβάς βίντεο FHD και πατήσεις το κλείστρο.
Θα τραβηχτεί μεν τότε φωτογραφία (χωρίς να διακοπεί το βίντεο), αλλά θα είναι ανάλυσης όσης και του βίντεο (δηλ. 2MP) και θα αφήσει και σκαλοπατάκι στη ροή της αναπαραγωγής του βίντεο.

Υπάρχει και η δυνατότητα να ορίσεις stills priority στο μενού, ώστε όταν πατήσεις το κλείστρο ενώ τραβάς βίντεο (εννοείται όχι 4Κ!) να τραβηχτεί φωτογραφία στην επιθυμητή ανάλυση, αλλά στο βίντεο θα διακοπεί ο ήχος και στο κενό θα εγγραφεί η ακίνητη εικόνα της φωτογραφίας. Μέγιστος αριθμός φωτογραφιών ανά βίντεο: 4.

Ναι αυτο ακριβως θυμόμουν μιας και σε ολες τις Πανασονικ με τον ιδιο τροπο δουλευει και νομιζα οτι ίσχυε οχι μονο στο HD αλλα και για το 4Κ βιντεο, στην πραξη τις 3 ημερες που ειχα την μηχανη αναλώθηκα με το 4Κ photo και τις ελάχιστες φορες που τραβηξα βιντεο δεν δοκιμασα να παρω ταυτοχρονα φωτο για να δω ότι στο 4κ δεν εχει εφαρμογή η ληψη φωτο με το κλείστρο.

Το stabilization που προσφέρει ο φακός είναι αρκετό για χρήση βίντεο? Απο κάποια βιντεάκια που έχω δει μου φαίνεται μάλλον λίγο.

Ποτέ δεν είναι αρκετή η σταθεροποίηση.
Μια ανέξοδη λύση είναι να σταθεροποιείς το 4K εκ των υστέρων με πρόγραμμα στον υπολογιστή εξάγοντας 1080.
Αλλιώς κοιτάς για stabilizer, κι αν ανέβεις σε κόστος παίρνεις gimbal.

Συμφωνώ απολύτως, έχω διαβάσει όμως οτι αρκετοί από τους φακους της Pan παρουσιάζουν και προβλήματα jitter. Για τον λόγο αυτό ρωτάω τους κατόχους αν έχουν παρατηρήσει κάτι ανάλογο.

Απάντηση: Re: Panasonic G7

Eιναι σημαντικο χαρακτηριστικο που εχουν ολες οι Panasonic 3-4 ετων (G6) και εχει αναφερθει και πιο πριν, τελευταια το υιοθετει και η Olympus (λιγο ακομψα στην ΕΜ10ΙΙ). Για την χρηση του ευνοει ειτε η φουλ σπαστη οθονη (στο πλαι) ειτε να ειναι το EVF της μηχανης στο πλαι.

Aπροβλημάτιστα γίνεται η συναλλαγή.

Αποκτάς γερμανική διεύθυνση στη mailboxde.com.
Ολοκληρώνεις την παραγγελία στη rajala με τη γερμανική σου διεύθυνση, σου στέλνουν e-mail με τον λογαριασμό και στέλνεις τα λεφτά μέσω τραπέζης στο IBAN/BIC που σου δίνουν.
Κόστος αποστολής 20 προς mailboxde, και άλλα 20 με UPS από mailboxde προς Ελλάδα.

Θέλω να παραγγείλω ένα εξωτερικό φλας για την Panasonic G7, αλλά να είναι αυτό που λέμε value for money :idea:

Έχω βρει στο amazon το meike mk320, το οποίο υποστηρίζει TTL με την Panasonic. Να προχωρήσω ή έχετε κάτι άλλο καλύτερο να προτείνετε; Θέλω να μην είναι αποκλειστικά manual το φλας, γιατί δεν έχω εμπειρία με τέτοια και θέλω αρχικά να έχω την αυτόματη επιλογή που δίνει το TTL.