Χθες βράδυ παρέλαβα την νέα μου Panasonic G7 με τον κιτ φακό 14-42mm F/3.5-5.6 και με 2 έξτρα μπαταρίες για να μην μείνουμε και ψαχνόμαστε
Πρώτες εντυπώσεις: ή έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με την φωτογραφία ή η τεχνολογία στον συγκεκριμένο τομέα έχει προχωρήσει τόσο και δεν έχω πάρει είδηση!! Καμία σχέση με την Canon 400D που έχω. Το γεγονός ότι μπορώ να δω πριν πατήσω το κλείστρο τι θα τραβήξω είναι απίστευτο. Προφανώς αυτό είναι προνόμιο από ότι έχω καταλάβει των mirrorless cameras..
Ο κιτ φακός είναι ικανοποιητικός όταν έχει επαρκή φωτισμό, είτε σε εσωτερικό χώρο είτε έξω, μέχρι το απόγευμα. Κατά τη δύση του ηλίου που προσπάθησα να τραβήξω τον μικρό στην αυλή μερικές φωτογραφίες, επειδή έτρεχε, δεν μπόρεσα να τραβήξω σχεδόν καμία καλή, λόγω ταχύτητας. Εκεί είναι που χρειάζεται ένας PRIME φακός για να είμαστε ξέγνοιαστοι.
Η μπαταρια του σε γενικές γραμμές είναι για εμένα πολύ καλή. Κοντά στις 2 ώρες βίντεο. Το οποίο παρεπιπτόντως είναι απλά κρύσταλλο!! Μπορεί να κάνει αρκετό κροπ, αλλά η εικόνα που σου δίνει στα 4Κ είναι το κάτι άλλο. Φυσικά καμία σχέση με τα βίντεο που κυκλοφορούν σε youtube, αφού εκεί είναι συμπιεσμένα και έχουν χαμηλότερη ανάλυση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του ISO. Δεν έκανα πολλά τεστς, αλλά με όσα έκανα, μέχρι τα 3200 η εικόνα του βίντεο είναι πολύ καλή. Μέχρι τα 1600 δεν καταλαβαίνεις σχεδόν καμία διαφορά και η εικόνα είναι καμπάνα.
Από Δευτέρα περιμένω και τα υπόλοιπα που έχω παραγγείλει (flash MEIKE MK-320, Zhongyi Lens Turbo ii Nikon mount to M43, Nikon 50mm F/1.8D). Πιστεύω ότι με τον booster και τον Nikon θα δω άλλη πραγματικά εικόνα, κυρίως σε σκοτεινά πλάνα.
ΥΓ.: Πάντως το ζουμ του 14-42mm δεν μου είναι αρκετό. Θα ήταν ιδανικός ο 14-140mm για τα δικά μου γούστα και ανάγκες. Δεν πειράζει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βολευτούμε προς το παρόν με ότι έχουμε και σιγά σιγά θα φορτώνουμε τον εξοπλισμό. Βασικά σκέφτομαι να πάρω έναν αντάπτορα Canon EF->M43 ώστε για τα μακρινά βίντεο κυρίως να βολευτώ προς το παρόν με ένα Canon 55-200mm που έχω από την Canon 400D. Φυσικά ο συγκεκριμένος δεν έχει σταθεροποίηση, αλλά έτσι κι αλλιώς θα τον χρησιμοποιώ, εάν προχωρήσω σε αυτή την προσωρινή λύση, με τρίποδα.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά, τόσο σε βίντεο όσο και σε φωτογραφία. Τα 16Mpx για τις δικές μου ανάγκες είναι υπεραρκετά.
Της έκανα και firmware upgrade, αφού φορούσε την v1.0 και της έβαλα την v2.1
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Νο προσθέσω επίσης ότι το μέγεθος της είναι στα χέρια μου ιδανικό. Πολύ βολικά τα 2 dials που έχει στα δεξιά, με τα οποία ρυθμίζεις αμέσως aperture και shutter speed, καθώς και το κουμπί που έχει πάνω από το πρώτο dial, το οποίο πατώντας το, το μπροστά dial ρυθμίζει ISO και το πίσω (μπροστινό όπως βλέπουμε τη φωτογραφική από μπροστά) ρυθμίζει το WB.
Πολλά Functions κουμπιά που μπορείς να τα ρυθμίσεις, αλλά δεν είχα χρόνο για να κάνω τέτοιες αλλαγές. Θέλω πρώτα να την μάθω και μετά ανάλογα τις ανάγκες που θα μου δημιουργηθούνε θα ορίσω αντίστοιχα και τα custom buttons να κάνουν τις ενέργειες που μου λείπουν και θα θέλω πιο γρήγορη πρόσβαση.
Το βάρος της είναι ιδανικό για διακοπές. Πιστεύω ότι κρεμασμένη στο λαιμό δεν θα κουράσει σχεδόν καθόλου.