Panasonic G9 φωτογραφία

Γιατί οι αντίστοιχες FF κοστίζουν αρκετά παραπάνω και το πακέτο σώμα+3-4 φακοί έχουν τουλάχιστον 50% παραπάνω όγκο και κυρίως βάρος. Και οι APS-C δεν πάνε (πολύ) πίσω...

Απάντηση: Re: Panasonic G9, Φωτογραφική μηχανή high end

1700 για 4/3 ? τοτε ποιος ο λογος για ff ? ;)

η απάντηση της Panasonic είναι λίγο πολύ σε αυτό το βιντεάκι :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αυτο το θεμα μεγεθους νομιζω οτι ειναι λιγο καπως ... οι διαφορες ειναι μικρες στο ογκο πλεον ..και αν θελεις να βαλεις και κανενα τουμπανο φακο μια η αλλη ερχεται .

Ενα μικρό review όπου υπάρχουν και καποιες μετρήσεις της απόδοσης του IS:

http://www.photobyrichard.com/reviewbyrichard/panasonic-lumix-g9-review/

αυτο το θεμα μεγεθους νομιζω οτι ειναι λιγο καπως ... οι διαφορες ειναι μικρες στο ογκο πλεον ..και αν θελεις να βαλεις και κανενα τουμπανο φακο μια η αλλη ερχεται .

στα σώματα ίσως στους φακούς όχι αλλά δεν θα προασπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη, δεν είναι αλλωστε το νήμα κατάλληλο για να γίνει αυτή η συζήτηση

ναι μωρε απλα μια διαπιστωση κανω. πραγματικα μικρα και καλα μιχανακια ειναι λιγα πλεον.

Δεν είναι μόνο το βάρος/όγκος...π.χ. δεν υπάρχει FF μηχανή στην αγορά με κόστος μέχρι 2.000 ευρώ που να συνδυάζει πλήρη σπαστή οθόνη touch, κορυφαία εργονομία με Joystick, βοηθητική οθόνη κλπ., κορυφαίο Ibis 6,5 stop, κορυφαίο σκόπευτρο που είναι ίσως το καλύτερο της αγοράς, κορυφαίο βίντεο 4κ, εξαιρετικό μενού, αδιάβροχο σώμα μαγνησίου, κορυφαίο Burst mode, κορυφαία jpeg engine, 80mp stacked photos, 6k photo mode και ένα σωρό ευκολίες/δυνατότητες που θέλεις μια μεγάλη λίστα για να τις αναφέρεις όλες. Χάνεις σε ποιότητα εικόνας άλλα κερδίζεις σε πάρα πολλά άλλα, τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι σου ταιριάζει....ευτυχώς υπάρχουν λύσεις για όλους!

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G9, Φωτογραφική μηχανή high end

Ενα μικρό review όπου υπάρχουν και καποιες μετρήσεις της απόδοσης του IS:

http://www.photobyrichard.com/reviewbyrichard/panasonic-lumix-g9-review/

στα σώματα ίσως στους φακούς όχι αλλά δεν θα προασπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη, δεν είναι αλλωστε το νήμα κατάλληλο για να γίνει αυτή η συζήτηση

Μια χαρά το ibis, άνετα στα 50mm FF τραβάς φώτο σε 2,5 sec!!! Εντυπωσιακό...φαντάζομαι σε π.χ. 24mm FF θα πάς άνετα και 4-5 sec....τρομερή δουλειά και αντίστοιχες επιδόσεις με την Em1II μέσα σε 2-3 χρόνια την έφτασε η Panasonic την Olympus σε αυτό το κομμάτι!!

Νικόλαε τα είπες όλα και στο τέλος .. χάνεις σε ποιότητα φωτογραφίας,νέο μοντέλο τούμπανο μα..
Ας βγάλει επιτέλους ένα μοντέλο με μεγαλύτερο αισθητήρα με όλα τούτα τα καλούδια.

Πιο το νόημα της μεγαλύτερης? Υπάρχουν πολλές να διαλέξεις - εγώ θέλω μικρότερη με όλα αυτά τα καλούδια! :bigcry::flipout:

Νικόλαε τα είπες όλα και στο τέλος .. χάνεις σε ποιότητα φωτογραφίας,νέο μοντέλο τούμπανο μα..
Ας βγάλει επιτέλους ένα μοντέλο με μεγαλύτερο αισθητήρα με όλα τούτα τα καλούδια.

Καλά εννοείται αν ψάχνεις την απόλυτη ποιότητα εικόνας απλά δεν πας σε m4/3 όπως και δεν πάει πολύς κόσμος. Στο σύστημα αυτό πάει κάποιος που θέλει τούμπανο σώμα, και σχετικά μικρό μέγεθος και βάρος φακών/μηχανής ενώ είναι διατεθειμένος να κάνει κάποιους συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας για να τα έχει όλα αυτά.
Αν βγάλει μοντέλο με μεγαλύτερο αισθητήρα πέρα από το ότι θα ξεφεύγει σε τιμή, με τι φακούς θα το συνοδέψει?? Πως π.χ. θα χτυπήσει την Sony που έχει ήδη μια μεγάλη γκάμα φακών για το σύστημα FF της?

Υ.Γ. Συνολικά πάντως προσωπικά μου αρέσει το μέγεθος του σώματος της G9, κουράστηκα ποια με τις μικρές Mirrorless που δεν μπορείς να τις πιάσεις και στραμπουλάς δάχτυλα. Γεμίσαμε από αυτές, καιρός είναι να δούμε και Mirrorless με καλό grip/πιάσιμο/εργονομία που θα συναγωνίζονται τις Dslr.

Πολύ ενδιαφέροντα τα δείγματα και επίσης ο τρόπος χρήσης, δηλαδή η "εξαφάνιση" κάποιων ενοχλητικών στοιχείων με την εφαρμογή αργών χρόνων κλείστρου. Μήπως να έκανες πειράματα και με την EM1 II?

Τα έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό, όχι εξειδικευμένα για να βρώ το καλυτερο δυνατό σε κάθε περίπτωση, εχω βαλει και καποιες καλοκαιρινές φωτό στο Gallery και αυτες που εβαλα στη μακρα έκθεση πριν λίγο καιρό με hires ηταν και αυτή με τα σκουπίδια στα βραχακια στο ηλιοβασίλεμα που την σχολιασες, γενικά έχω αρχίσει και τη δουλευω αρκετά την τεχνική και ειδικα στο ipad pro λόγω ταχύτητας αλλά θέλει να έχεις καλό θέμα γιατι τα αρχεία ειναι μεγάλα και ο υπολογιστής μου σέρνεται στο LR.

Αυτός ο τρόπος που διάλεξε η Oly και αντέγραψε η Panny με τα pixelshift αρχεία (μιξη σε ένα αρχείο in camera) είναι μεγάλο φάουλ .. θα έπρεπε να δίνουν τα ξεχωριστά raw δεδομένα όπως κάνει η Pentax (4 ξεχωριστα καρε συσκευασμένα σε ένα PEF/DNG) ή έστω και η Sony (4 ξεχωριστά ARW). Είναι πάρα πολλά τα κόλπα που μπορούν να γίνουν μετα .. ακόμα και με 4 αρχεία .. πόσο μάλλον με 8 ;)

Π.χ. με τα pixelshift της Pentax για εξαφάνιση artifacts αλλά και για εξαφάνιση αντικειμένων που κινήθηκαν το παλέψαμε με τον Ingo (εγώ σε βοηθητικό ρόλο, έκανα τέστ και έριχνα ιδέες, ο Ινγο έκανε την πολλή δουλεια ..) στο RawTherapee και βγήκε καλό αποτέλεσμα .. παρόλλο που ή εξέλιξη σκάλωσε κατα τον φλεβάρη για ακόμα καλύτερη ανίχνευση κίνησης/διαφορών φωτισμού και μετά διαχείρησή τους .. Πάντως αξίζει μια δοκιμή ..

Είναι τρομερά δύσκολο να πάρεις τέλειο pixelshift ακόμα και σε συνθήκες studio π.χ. στο studio του Dpreview πάλι ένα αεράκι κουνάει κάποια φύλλα και τρίχες αλλά δεν είναι μόνο αυτό ..
Ο φωτισμός μάλλον δεν είναι και τόσο σταθερός και δημιουργούνται artefacts σε τελείως ακίνητα αντικείμενα επειδή ο φωτισμός άλλαξε απο κάδρο σε κάδρο .. το καλύτερο αποτέλεσμα με την K1 βγήκε σε LowLight ISO100 όπου η σχετικά μακρά έκθεση (3,2 sec) εξομάλυνε τις διαφορές φωτισμού. Αντίθετα στο DayLight βγήκαν artefacts

Επιπλέον (τουλάχιστον με την Κ1) φαίνεται να μην είναι τόσο ακριβής η κίνηση του αισθητήρα και υπάρχουν συστηματικά μικρολάθη (π.χ. μόνο σε οριζόντιες ακμές .. σαν να μην έκανε κάθετη μετακίνηση ακριβείας ο αισθητήρας)

To κακό για Oly-Panny είναι οτι το Dpreview δεν δίνει LowLight pixelshift για αυτές .. όπου ο μεγάλος χρόνος θα εξομάλυνε τα προβλήματα φωτισμού .. αν προσέξουμε στην δεξιά τρομπέτα 52-28 με την PEN-F βλέπουμε δοντάκια και θολούρα που δεν είναι αναμενόμενη

Ηλία νομίζω ότι στις τελευταίες πρωινές φωτό που έβγαλα ξημερώματα με χρόνο 3-8´´με την ΕΜ1.2 τον Οκτωμβρη έκανα χρήση ISO 100, είχα σαν τρίποδο το scouter αν θες σου στέλνω κανένα δείγμα , αυτό που διαπιστώνω εγώ είναι ότι τα hires αρχεία εκτός από την μείωση θορύβου στις Ολυμπους και την δυνατότητα για extra crop, πέρνουν και υπερβολικά πολύ sharpness στο LR (εφόσον το ψάξεις λίγο σε ρυθμίσεις) σε σχέση με τα συνήθη αρχεία και χωρίς να παρουσιάζουν πολλά artifacts.

Η γκρίνια για το μέγεθος της G9 σε όλα τα forum συνεχίζεται και συχνά γραφει ο κόσμος ότι χάνεται το πλεονέκτημα των m43... υπάρχει η χαρακτηριστική φωτογραφία για να θυμίζει την διαφορά με FF.

H "μεγάλη" G9 και τον 200mm με τα αντίστοιχα Canon FF 1DX + 400mm f2.8

200mm-2.jpg

Κώστα, ανέβασε κανένα αν μπορείς (συμπίεσέ το πρωτα με κανενα 7z θα μικρύνει πολυ ..)

Για το οτι σηκώνει πολύ sharpening είναι λογικό .. διότι τα ενδιάμεσα pixel δημιουργούν αλληλοεπικαλύψεις οι οποίες είναι σαν να έχεις ενα αα φιλτρο 2X πιο δυνατό απο ενα συνηθισμένο .. χονδρικα θα έλεγα οτι χρειάζονται 1,5Χ-2Χ μεγαλύτερο radius και αντίστοιχα μεγαλύτερο amount απο μια φωτο που τραβήχτηκε με αα φιλτρο και ακόμα περισσότερο σε σχέση με τις "'αφιλτρες".