Panasonic G9 φωτογραφία

Επίσης έβαλα μερικές Sony Α στο παιχνίδι, μια και τις παρακολουθώ με ενδιαφέρον ως μοναδικές ακάθρεπτες FF. Δυστυχώς για να δεις διαφορά άξια λόγου πρέπει να πας σε σε RII ή S/SII, οι "απλές" 7/7ΙΙ δεν...

πάντα θεωρούσα την εικόνα της gh4 αρκετά μέτρια στη φωτογραφία.Στην gh5 τα jpg είναι εξαιρετικά, ειδικά οι επιδερμίδες. Λες και πρόκειται για άλλη εταιρία. Δε θα μου κάνει εντύπωση στη g9 να είναι ακόμα καλύτερα. Τα jpg εκτός από εξαιρετικό χρώμα βρίσκω να έχουν ζεστασιά και χαρακτήρα.

Απάντηση: Re: Panasonic G9, Φωτογραφική μηχανή high end

Θεωρώ ότι από την gx80 και μετά έχει σταδιακά βελτιωθεί πολύ η δημιουργία των JPEG σε ΟΛΑ τα νέα μοντέλα της Panasonic. Βέβαια για τα πιο ακριβά μοντέλα που υποτίθεται οτι τα σκας για να πάρεις το max από τον αισθητήρα το RAW είναι μονόδρομος για απαιτητική δουλειά. Για γρήγορο ανέβασμα όμως στο διαδίκτυο και επεξεργασία στα γρήγορα με ταμπλετ εγώ πλέον έχω επιλέξει να χρησιμοποιώ τα JPEG και εκεί είναι σημαντικό η μηχανή να δίνει σωστό JPEG απευθείας.

Last edited:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

σχετικά με το τεστ του DPR,

στο κομμάτι της εικόνας, δε κολακεύουν καθόλου τα νέα δείγματα από τον αγώνα μπάσκετ. Γκολ εις βάρος από τα αποδυτήρια καθώς σε μια λήψη φαίνεται καθαρά ότι κάθε λάμπα του γηπέδου έχει και διαφορετικό wb. Η χειρότερη περίπτωση για οποιαδήποτε μηχανή τα συστήματα φθορισμού.

Νομίζω ότι δεν έδειξε σημασία σε αυτά , σήκωσε τις φωτό από jpeg ή με ελάχιστη επεξεργασία μιας και το αντικείμενο του συγκεκριμένου τεστ ήταν το AF που ήταν αρκετά διαφωτιστικό για εμένα να καταλάβω τι πήγε και τι όχι καλά και τι βελτιώσεις υπάρχουν στην θεωρία και τι στην πράξη στην νέα μηχανή.

σχετικά με το τεστ του DPR,

στο κομμάτι της εικόνας, δε κολακεύουν καθόλου τα νέα δείγματα από τον αγώνα μπάσκετ. Γκολ εις βάρος από τα αποδυτήρια καθώς σε μια λήψη φαίνεται καθαρά ότι κάθε λάμπα του γηπέδου έχει και διαφορετικό wb. Η χειρότερη περίπτωση για οποιαδήποτε μηχανή τα συστήματα φθορισμού.

Alfy, ποιές λές ?. μπορείς να δώσεις λινκ ή τουλάχιστον αριθμό φωτό (image Χ/89) .. ?

που να αρχίσουν και οι ζέστες :

Όχι ότι δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να ρίξει το νερό από όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο στην πλάτη και λίγο από πάνω

Όχι ότι δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να ρίξει το νερό από όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο στην πλάτη και λίγο από πάνω

Δεν αντιλέγω αλλά η δύναμη που είχε το νερό ήταν εντυπωσιακή και έριξε μπόλικο στην ένωση φακού σώματος που είναι ένα ευπαθές σημείο για είσοδο νερού, επίσης στην βροχή πάντα το σώμα βρέχεται από πάνω και όχι απο κάτω ή το πλάι, δεν είναι και υποβρύχιο σώμα για να το βυθίσεις στο νερό.
Μην ξεχνάμε οτι άλλες ναυαρχιδες ψοφήσαν με ψεκασμό ανάποδο στον αέρα :smash: , είναι σημαντικό οι εταιρίες να δίνουν όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά και durable προϊόντα ειδικά όταν τα σκας χοντρά ...

Last edited:
Σήμερα την κράτησα στα χέρια μου αλλά δεν με άφησαν να βάλω μπαταρία μιας και έχουν λίγα κομμάτια, ίσως τις επόμενες ημέρες γίνει κάποια παρουσίαση με ένα demo.
Eντυπώσεις λοιπόν μόνο με σβησμένη μηχανή, πολλοι θα πουν ρε φίλε τι μας λες τώρα, τι μπορείς να γράψεις θετικά ή αρνητικά και να τα πάρουμε σοβαρά ? στην πράξη όμως σε μια μηχανή των χρημάτων της G9 ψαχνεις σχεδόν τα πάντα και όσο για κάποιους φαίνεται παράδοξο στα πρώτα λεπτά αποφάσισα οτι δεν θα αγοράσω μελλοντικά το σώμα (εκτός και αν μου το χαρίσουν), υπερβολές θα πείτε ελα όμως που η εργονομία της μηχανής δεν ταιριαζει σε εμένα γιατί μου είναι αρκετά άβολο στο κράτημα, έχω μεγάλη παλάμη με κοντά δάχτυλα και το βαθύ γκριπ της μηχανής που για άλλους θα είναι ο λόγος να την αγοράσουν για εμένα είναι ο λόγος μη αγοράς, τα μπροστινά δάχτυλα μου χουφτωνοντας το δεν φτάνουν κάν το πάτημα των 2 μπροστινών κουμπιών χωρίς να αλλάξω πιάσιμο. Γιαυτο λέμε πάντα πηγαίνετε και πιάστε την μηχανή και δοκιμάστε τη στα χέρια σας.
Τα θετικά τώρα (όχι οτι το βαθύ γκριπ είναι αρνητικό για όλους τους άλλους) , πολύ καλή κατασκευή, τα πόρτακια της κλείνουν ερμητικά ειδικά αυτό που έχει τις κάρτες μνήμης, τα κουμπιά της παρότι έχουν μια λαστιχένια αίσθηση λόγω αδιαβροχοποιησης είναι αρκετά μεγάλα και με καλή αίσθηση στο πάτημα και σε καλή θέση, κορυφαία εργονομία (εκτός του γκριπ για εμένα) με σωστή θέση στο κλείστρο, στο ON OFF που έχει και διακόπτη για το φως της μικρής top LCD, το σκόπευτρο δεσπόζει στο πίσω μέρος αλλά όπως είπα ήταν σβηστό, δεν μπόρεσα να το βάλω στο μάτι μου να διαπιστώσω αν στις άκρες μου δίνει κάποια θολούρα και πόσο μεγάλο είναι. Το σώμα γενικά για τα γούστα μου το βρίσκω λίγο μεγάλο λόγω του γκριπ είναι όμως μικρότερο από την GH5.
Αν σήμερα επέλεγα Pro σώμα στην ίδια ή και λίγο χαμηλότερη τιμή με κλειστά ματιά για τα δικά μου χέρια θα επερνα την ΕΜ1.2 μεταξύ αυτής και των 2 μοντέλων της Panasonic (G9,GH5).

Υπάρχει πλέον demo σε κεντρικό κατάστημα της ΑΘΗΝΑΣ, θα πάω από βδομάδα να δω το EVF και εν γένη λειτουργία με μπαταρία μέσα. Αν κανεις ενδιαφέρεται να τη δει μου στέλνει π.μ. να τον ενημερώσω που μπορεί να τη δει από κοντά (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω δημόσια το κατάστημα).

Bρέθηκα για 5 λεπτά με την μηχανή (demo) στο χέρι και επιτέλους μπαταρία και ειπα να τεσταρω το EVF στο δικό μου μάτι. Πριν το κάνω επαιξα στιγμιαια με τον φωτισμό της μικρής LCD που τον ανοιγοκλεινεις στο αψε σβησε απο το κουμπι ΟΝ OFF της μηχανής, αψογη επιλογή της Panasonic. Στο EVF εριξα μετά όλο το βάρος και αφού ρυθμισα τη διόπτρα στο πρεσβυωπικό μάτι μου το εφερα προσεκτικά μπροστα απο το τεράστιο λάστιχο, πράγματι ειναι εντυπωσιακό σε μεγενθυνση και πολύ ανετο, το πιο μεγάλο που έχω δεί και καθαρό μέχρι την άκρη με κάλο χρώμα. Και εκει που αρχιζω να λέω επιτέλους ένα τεραστιο EVF χωρίς προβλήματα κατάπια τη γλώσσα μου. Εκανα ένα μικρό panning στην μηχανη δεξιά αριστερά έχοντας εστιασει πρώτα σε ενα αντικειμενο στο κέντρο και κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Εριξα την ταχύτητα κιαλλο και τότε το είδα, την ωρα που η μηχανή εφευγε απο το κεντρο προς το πλαι (ειτε δεξια ειτε αριστερα) στιγμιαια θόλωνε μια μικρή περιοχή διπλα απο το κέντρο και μετά ξανακαθάριζε. Το επιβεβαιωσε και ο υπευθυνος πωλητης (αφού επανέφερε τη διόπτα στο μάτι του) ότι το έβλεπε άρα δεν ήταν της φαντασίας μου, δεν ξερω αν το έχουν όλα τα κομμάτια, ελπίζω πως όχι αλλά ειχα κάτι διαβάσει ανάλογο στο dpreview forum απο 1-2 χρήστες αλλά αυτοί αναφέρονταν στα άκρα όχι σε περιοχή πλησίον του κέντρου, δεν ξέρω καν αν μειώνεται το φαινόμενο αν πέσει η μεγένθυνση του σκόπευτρου (έχει δυο μικρότερες μεγενθύνσεις), δεν ειχα χρόνο να το ψαξω στα μενού.

τα θετικά προτρέχουν και μας τα γράφουν όλοι στα review αλλά λίγοι εστιάζουν στα σημεία που πονάνε, το αναφέρω λοιπόν μιας και συνηθίζω να εστιάζω περισσότερο σε αυτά που κατα τη γνώμη μου είναι τα αρνητικά μιας μηχανής (ανεξάρτητα απο ποιά εταιρία είναι), θέλω να πιστευω ότι το παραπάνω οφείλεται στην κόπια, αν το έχουν όλες (σε μικρό ή μεγαλο βαθμό) έστω και στην μεγάλη μεγενθυνση για εμένα είναι φαουλ γιατί μειώνει ένα απο τα μεγάλα ατού της μηχανής, το τεράστιο EVF.

Last edited:
Σήμερα την έπιασα κι εγώ στα χέρια μου - για άλλη πήγαινα, άλλες βρήκα - και έχω να πω τα καλύτερα σε ότι αφορά την εργονομία και την γενική αίσθηση. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Κώστας, άρα αν δεν έχεις "ελαττωματικά" χέρια :flipout: το πιάσιμο είναι ιδανικό, και όλα τα κουμπιά πέφτουν εκεί που πρέπει. Το σκόπευτρο είναι τεράστιο, ειδικά αν το συγκρίνεις με το κάπως παλαιολιθικό της "δικιάς" μου GX80, αλλά παρατήρησα κι εγώ το στιγμιαίο "θόλωμα" στο κέντρο όταν μετακινείς πολύ γρήγορα την μηχανή. Ίσως είναι κάτι που αφορά την παρτίδα ή κάποιο bug στο λογισμικό, θα δείξει.

Η στάση μου βέβαια απέναντι στις "μεγάλες" m4/3 είναι γνωστή: τις θαυμάζω, αλλά ως εκεί. Δεν θα αγόραζα ποτέ μια - εκτός αν με ενδιέφερε επαγγελματικά - μια και πάνε κόντρα στην λογική του μικρού σε μέγεθος και βάρος συστήματος. Από την άλλη καταλαβαίνω το κοινό τους, ενθουσιώδεις ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες που δεν αντέχουν να κουβαλάνε 2-3 σώματα FF και κυρίως τους ανάλογους τηλεφακούς "μπουριά". Μην ξεχνάμε και τους βιντεάδες που μπλέξαν στα δίχτυα της GH5 και θέλουν ένα πιο "φωτογραφικό" σώμα. Για αυτούς η G9 είναι (σχεδόν) μονόδρομος...

Στις 30 Μαίου θα κυκλοφορήσει νέο firmware με τις εξης βελτιώσεις:

1. Improvement of AF performance
• AF tracking performance in video recording has been improved.

2. Improvement of Body I.S.(Image Stabilizer) performance
• There were cases where peripheral distortion occurred in video recording while walking when used with Panasonic wide zoom lenses (H-F007014, H-E08018). This bug has been fixed.

3. Improvement of High Resolution Mode
• Performance of motion correction has been improved.
• Minimum F11 aperture can be used.
• There were cases where the High Resolution Mode is force-quit when switching to playback mode. This bug has been fixed.

4. Improvement of sound recording performance
• Sound quality has been improved by optimizing the noise reduction performance of internal noise cancelling microphone.

5. New functions
• [L.Monochrome D] has been added to Photo Style.
• [Grain Effect] can be added and adjusted in Photo Style.
• [Live View Boost] has been added, which makes it easy to check the composition on the monitor in low-light environment.
• Maximum 20x enlarged view is available in [MF Assist].
• [Focus Ring Lock] has been added to [Custom] menu, which disables focus ring operation to lock the focus.
• [WB/ISO/Expo. Button] has been added, which enables adjustment of WB/ISO/Exposure only while the exposure compensation button is pressed. This can be set [Custom]>[Operation].
• [Dial] has been added to [Custom]>[Operation Lock Setting].

6. Other improvements
• [Focus Ring Lock], [E-Stabilization(Video)], [Mic Rec Level Disp.], [Live View Boost],and [L.Monochrome D] can be assigned to the Fn button that works in recording mode.
• It is possible to choose images from group display such as burst shots in [RAW Processing] mode.
• Restarting time from sleep mode has been shortened while using Image App and Bluetooth connection.
You can choose to shorten the time of remote operation and image transfer or remote shutter control in [Setup]>[Bluetooth]>[Returning from Sleep Mode].
• There were cases where folder name was garbled when connecting wirelessly with Windows10-based PC. This bug has been fixed.

Έτσι κάνουν οι σωστές εταιρίες βγάζουν και ένα οδηγό ... όχι να αφήνουν τους χρήστες να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα (μπηχτή για OLYMPUS είναι ... να προλάβω κανενα παραπονιάρη funboy) : https://www.dropbox.com/s/3jl57yg6ng4ws3r/LUMIX_AF_Guidebook_1809.pdf?dl=0

Ουάου!! Το φοβερός οδηγός!!! Μακάρι να βγάζανε και οι υπόλοιποι κάτι τέτοιο.....με κάνει να πάω να αγοράσω την μηχανή μόνο για αυτόν τον οδηγό...χαχα