Σήμερα την κράτησα στα χέρια μου αλλά δεν με άφησαν να βάλω μπαταρία μιας και έχουν λίγα κομμάτια, ίσως τις επόμενες ημέρες γίνει κάποια παρουσίαση με ένα demo.
Eντυπώσεις λοιπόν μόνο με σβησμένη μηχανή, πολλοι θα πουν ρε φίλε τι μας λες τώρα, τι μπορείς να γράψεις θετικά ή αρνητικά και να τα πάρουμε σοβαρά ? στην πράξη όμως σε μια μηχανή των χρημάτων της G9 ψαχνεις σχεδόν τα πάντα και όσο για κάποιους φαίνεται παράδοξο στα πρώτα λεπτά αποφάσισα οτι δεν θα αγοράσω μελλοντικά το σώμα (εκτός και αν μου το χαρίσουν), υπερβολές θα πείτε ελα όμως που η εργονομία της μηχανής δεν ταιριαζει σε εμένα γιατί μου είναι αρκετά άβολο στο κράτημα, έχω μεγάλη παλάμη με κοντά δάχτυλα και το βαθύ γκριπ της μηχανής που για άλλους θα είναι ο λόγος να την αγοράσουν για εμένα είναι ο λόγος μη αγοράς, τα μπροστινά δάχτυλα μου χουφτωνοντας το δεν φτάνουν κάν το πάτημα των 2 μπροστινών κουμπιών χωρίς να αλλάξω πιάσιμο. Γιαυτο λέμε πάντα πηγαίνετε και πιάστε την μηχανή και δοκιμάστε τη στα χέρια σας.
Τα θετικά τώρα (όχι οτι το βαθύ γκριπ είναι αρνητικό για όλους τους άλλους) , πολύ καλή κατασκευή, τα πόρτακια της κλείνουν ερμητικά ειδικά αυτό που έχει τις κάρτες μνήμης, τα κουμπιά της παρότι έχουν μια λαστιχένια αίσθηση λόγω αδιαβροχοποιησης είναι αρκετά μεγάλα και με καλή αίσθηση στο πάτημα και σε καλή θέση, κορυφαία εργονομία (εκτός του γκριπ για εμένα) με σωστή θέση στο κλείστρο, στο ON OFF που έχει και διακόπτη για το φως της μικρής top LCD, το σκόπευτρο δεσπόζει στο πίσω μέρος αλλά όπως είπα ήταν σβηστό, δεν μπόρεσα να το βάλω στο μάτι μου να διαπιστώσω αν στις άκρες μου δίνει κάποια θολούρα και πόσο μεγάλο είναι. Το σώμα γενικά για τα γούστα μου το βρίσκω λίγο μεγάλο λόγω του γκριπ είναι όμως μικρότερο από την GH5.
Αν σήμερα επέλεγα Pro σώμα στην ίδια ή και λίγο χαμηλότερη τιμή με κλειστά ματιά για τα δικά μου χέρια θα επερνα την ΕΜ1.2 μεταξύ αυτής και των 2 μοντέλων της Panasonic (G9,GH5).