panasonic GF1 , GF2 και Νέα GX1 !!!

Re: panasonic GF1

μιαζει αρκετα με την ΕΠ-1 της ΟΛΥ, αλλα εχει ενσωματομενο φλας, υπαρχει optional viewfinder, και αποτι γραφει στο dpreview.com το focus ειναι πιο γρηγορο....

Άλλες εποχές γιατί καλομάθαμε. Η Canon G1 του 2000 (δηλαδή όχι τόσο παλιά, 9 χρόνια πριν), των 3mp, και μικρότερη σε όγκο και βάρος δεν ήταν, και στα 1300-1400$ (αφήστε την αναγωγή σε σημερινό νόμισμα.... 2000$+ μιλάμε) είχε βγει. Για κόμπακτ μιλάμε τώρα.

Άλλες εποχές γιατί καλομάθαμε. Η Canon G1 του 2000 (δηλαδή όχι τόσο παλιά, 9 χρόνια πριν), των 3mp, και μικρότερη σε όγκο και βάρος δεν ήταν, και στα 1300-1400$ (αφήστε την αναγωγή σε σημερινό νόμισμα.... 2000$+ μιλάμε) είχε βγει. Για κόμπακτ μιλάμε τώρα.

ναι...
αλλά δεν είχε εναλλάξιμο φακό...(είχε converters)

και σένσορα 1/1.8

Προφανώς η σφαγή στη budget slr κατηγορία δεν αφήνει τόσο κέρδος, όταν τα σώματα φτάνουν να έχουν λιανική 400 ευρώ. Λογικό να επεκτείνεται το παιχνίδι σε νέες κατηγορίες και "ιδιαίτερα" μοντέλα. Η Canon για παράδειγμα, είπε να γίνει "χαϊεντού" του μικρού φορμά εχθές.

Απάντηση: panasonic GF1

Έχεις κάποιο παράπονο από την E620; Το ότι οι δύο εταιρείες βρήκαν νέο πεδίο για προώθηση του ποσοστού τους στην αγορά δεν σημαίνει ότι είναι και λόγος να τις ακολουθούμε...

Απλα ανησηχω μηπως πεσουν με τα μουτρα στο λανσαρισμα φακων για το μικρο4/3 και παραμελησουν το 4/3.

900 USD Μαζι με το 20μμ/φ1.7 εχει στο αμαζον αυτη τη στιγμη....
εγω λεω να περιμενω κανα χρονο η 2....να πεσουν οι τιμες να ωριμασει και το συστημα....
κατι ακουγεται για 4 primes μεχρι το τελος του χρονου για 4/3 , πανω απο 30 φακοι υπαρχουν για 4/3, το μονο κενο νομιζω ειναι στα primes....

Last edited:
Απάντηση: panasonic GF1

Απ' ό,τι έχω δει σχεδόν ό,τι θέλεις μπορείς να βάλεις πάνω, το θέμα είναι πόσο εύκολα μπορείς να βρεις/αγοράσεις τους αντάπτορες που αναφέρονται εδώ (ενδεικτικά, έτυχε να το έχω στα αγαπημένα)

http://oly43club.ru/forum/index.php?showforum=11

οχι εννοώ και στο κανονικό 4/3. Σε μία 520 δλδ. Το crop factor είναι ένα θέμα, αλλα οι τιμές είναι χώμα και η οπτική ποιότητα στα ύψη...
Rokkor 135mm f/3.5
Rokkor 50mm f/1.4
Rokkor 35mm f/1.8

Σκέφτομαι να χτυπήσω και εγώ κανέναν απο αυτούς για την δικιά μου... Πφφφφ σε τέτοιες τιμές τους πέρνω όλους!

Α οκ σορρύ δεν το πρόσεξα!

Πάντως το μ4/3 προβλέπεται να γίνει η χαρά της μοντούρας! Ακόμα και κάτι ξεχασμένοι φωτεινοί 50αρηδες 1.2 που δεν μπαίναν ποιά πουθενά θα φοριούνται...