Panasonic GH-4

Re: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται ......

χιλια ευχαριστώ θεε της τεχνολογίας που εβγαλες αυτη την καμερα σε τετοια τιμη.
Το 4Κ θα γινει της μοδας και επιτελους οι ζαλιστηκες τηλεορασεις του 3D θα εξαφανιστουν απο αυτον τον πλανητη!

edit: θα μεινει χωρις δουλεια ο χακερ Vitally αν βγαζει με τετοιες τιμες τοσα νεα χαρακτηριστικα η Panasonic.

Last edited:
Απάντηση: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται ......

Καλά είδα το κλιπ στο youtube στα 4k. Τι ευκρίνεια είναι αυτή ρε παιδιά; Τι αίσθηση του βάθους! Απίστευτη εικόνα και τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμα...

Ποιο 4k αλέξη.
Εδώ στο laptop και το 1080p κολλούσε.
Καταραμένη φτώχεια.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επειδή και εγώ στην οθόνη μου ούτε 2Κ (1920χ1080) δεν μπορώ να δώ φουλ γιαυτό αναρωτήθηκα. Άρα ενα resize ειδαμε όλοι στην αντίστοιχη ανάλυση της οθόνης μας.

Μέχρι πριν λίγο καιρό κατέβαζα απο youtube 1080p/ 2160p / 4K με το Dowloadhelper. Τώρα μου δίνει στις επιλογές μεχρι 720p ... τι άλλαξε ?. Υπάρχει τρόπος να κατεβάσουμε το 4Κ ?.

Αν κατεβεί βλέπω με το MPC-HC σε 100% τα κεντρικά 1680X1050 που έιναι η οθονη μου .. κανω ελεγχόμενο downsampling κάνω πλήρες frame capture ... παίρνω μια καλή ιδέα για το μέλλον :)

Εγω παντως το ειδα σε mbp 15 retina και μου επεσε το σαγονι!
Σε 1-2 χρονια που θα γινει mainstream θα βρισκουμε 4K στη μιση τιμη....

Kατσε να μετρηθει οτι ειναι 4k και οτι τιποτα αλλο πρωτα....

Και η Canon τα ιδια ελεγε για την mark II αλλα ποτε δεν ηταν 1080p.

Πάντως demo υλικό που είδα σε 4Κ τηλεόραση σε έκθεση, ήταν συγκλονιστικό. Μη με ρωτήσετε τι μάρκα κλπ, δε θυμάμαι, ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αλλά η διαφορά με το 1080 ήταν εμφανέστατη με γυμνό, ακόμη και άπειρο, μάτι, και σε νορμάλ διάσταση εικόνας (κάτω από 50").

Βέβαια ξαναλέω, ήταν 4Κ demo, άρα υπήρχε τεράστιο "ψείρισμα" και σκοπός η εικόνα να είναι εντυπωσιακή. Το τι θα δούμε στην πράξη σε κινηματογράφο κλπ είναι άλλη υπόθεση.

Αυτό που έβαλε ο Γιάννης εδώ είναι επίσης εξαιρετικά εντυπωσιακό, βέβαια αμφιβάλω αν κανείς μας είδε στην πράξη 4Κ. Ίσως να στραβωθήκαμε όλη απ'την ποιότητα επειδή πάλι ήταν demo υλικό οπότε πρόσεχε να φτάνει στα άκρα οξύτητες, δυναμικές περιοχές κλπ, σε συνδιασμό βέβαια και με με την όμορφη θεματολογία.

Πάντως κάθε φορά που βλέπω τέτοιες καταπληκτικές εικόνες, σκέφτομαι ότι θέλω να αργήσει όσο γίνεται περισσότερο η "στανταροποίηση" του 3D: Το 2D έχει πάρα πολλά να προσφέρει ακόμα στον κινηματογράφο, και με τη μεθυστική αυτή αίσθηση αφαίρεσης που το 3D δε θα καταφέρει (μάλλον) ποτέ.

Last edited:

Μα το 3d στην τωρινή του μορφή με τα γυαλιά μας κούνησε μαντήλι.
Δείτε τις ανακοινώσεις όλων εταιριών φέτος καμία δεν αναφέρει το 3d όλες μιλάνε και αναφέρονται στο 4k.
Απλά για εμένα για να ζήσεις την εμπειρία θέλεις επένδυση σε εξοπλισμό και όχι μόνο.
Και αύριο τραβάω το γάμο φίλου μου με την Gh-4 και θα σε τι υλικό θα του δώσω να το δει που έχει μόνο dvd player και fullhd tv
ή έχει λογική να τραβάω 4k και να το γράφω σε dvd!

Για μενα το μεγαλο προσον του 4κ δεν ειναι μονο η αναλυση-ευκρινεια, αλλα η δυνατότητα για σταθεροποιηση για ποστ κροπ , ζοομ και παν σε 1080 καδρο.
Δηλ. τραβας 4κ και μετα εχεις τη δυνατοτητα για καλυτερη σταθεροποιηση, ζοομ και αλλαγη καδρου κι εστιακης αποστασης στο μονταζ.
Σου δινει μεγαλη ελευθερια κινησεων....

Μα το 3d στην τωρινή του μορφή με τα γυαλιά μας κούνησε μαντήλι.
Δείτε τις ανακοινώσεις όλων εταιριών φέτος καμία δεν αναφέρει το 3d όλες μιλάνε και αναφέρονται στο 4k.
Απλά για εμένα για να ζήσεις την εμπειρία θέλεις επένδυση σε εξοπλισμό και όχι μόνο.
Και αύριο τραβάω το γάμο φίλου μου με την Gh-4 και θα σε τι υλικό θα του δώσω να το δει που έχει μόνο dvd player και fullhd tv
ή έχει λογική να τραβάω 4k και να το γράφω σε dvd!

Πέρα απο αυτά που έγραψε ο Γιάννης είναι αισθητή η διαφορά σε ευκρίνεια ακόμη και μετά απο resampling σε 1080p που το παίζουν ενα σωρό συσκευές απο στικάκι.

Απάντηση: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται ......

Δεν αμφιβαλω αλλα πιστευω οτι θα θες και εναν υπολογιστη..'τερας' για να τα κανεις ολα αυτα...
Aλλα οπως και να το κανουμε το μελλον ειναι σε αυτο, σε 2-3 χρονια θα το θεωρουμε στανταρ.

Οσον αφορά το hardware χρειάζεται το μείζον πρόβλημα είναι οι συσκευές απεικόνισης (οθόνες, προβολείς).

Νομίζω δεν είναι το hardware επεξεργασίας το πρόβλημα αλλά το software.

Αν σκεφτείς οτι το 1080p καθιερώθηκε γύρω στα 2006 (εποχή Pentium 4) με την εμφάνιση των BluRay/Hddvd είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα.

Aπο απόψεως πλήθους δεδομένων το 4Κ είναι 5Χ 1080p, αντε σε μερικούς αλγόριθμους που οι απαιτήσεις αυξάνουν εκθετικά με το πλήθος των δεδομένων να χρειάζεται 25Χ επεξεργαστική ισχύς ..

Οι σημερινοί επεξεργαστές είναι αρκετά περισσότερο απο 5Χ πιο γρήγοροι, έχουμε SSD δίσκους, USB3 & Thunderbold και καρτες γραφικών που αν τις εκμεταλευτεί το software πενταπλασιάζουν επιπλέον τις ταχύτητες σε σχέση με τις CPU σε τυπικές διεργασίες video επεξεργασίας.

Το κακό είναι οτι το software εκμεταλεύεται μόνο μέρος της ισχύως των GPU και η ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα είναι αργή ..

Οχι αν εχεις mac... ειδικα οι νεοι macpro ειναι optimized gia 4κ.
Aκομη κι ο δικος μου MBP 15" retina παιζει ανετα και μονταρω ηδη σε 4K (RED RAW).

εχεις δεν εχεις mac, κανεις τη δουλεια σου πια με τους νεους επεξεργαστες και καρτες γραφικων.

Απλα στο mac + Mavericks 10.9.1 + FCPX εχεις optimized OPEN CL drivers και δε χρειαζεται να ψαχνεσαι .
Το editing ειναι απλα πιο smooth , ακομη και με native υλικο.

Σε pc χρειαζεσαι Premierre (o Avid δεν ειναι δυστυχως optimized και δεν εχει native import σε πολλα format) με καλη καρτα γραφικων που να υποστηριζει Cuda drivers απο Nvidia.