Panasonic GH-4

Re: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται ......

δυσκολη υποθεση τα 4Κ τελικα... ειδικα για το rolling shutter .
H GH4 ελαφρως χειροτερη απο την GH3 σ αυτο το θεμα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εννοείς το 4Κ στην GH4 έχει περισσότερο rolling shutter από το 1080p της GH3.

To 1080p της GH4 έχει λιγότερο rolling shutter από το 1080p της GH3.

Panasonic have made great efforts to speed up the sensor in the GH4 so in slow-mo at 96p and standard 1080/60/50p the GH4 has less rolling shutter than the GH3 thanks to a 50% faster sensor readout.
In 4K mode the sensor has to readout 4x the amount of data than in 1080p and the 50% increase in readout speed isn’t enough to compensate.
The result is that in 4K the GH4 has slightly worse rolling shutter than the GH3 in 1080p.

http://www.eoshd.com/content/12639/panasonic-gh4-slow-mo-96fps-4k-rolling-shutter-test

Ναι, αλλά όχι ότι είναι χειρότερη από την GH3, επειδή πάσχει από rolling shutter το 4Κ της.
Ουσιαστικά είναι καλύτερη από την GH3.

Αντίστοιχο, ή και περισσότερο rolling shutter έχει το 4Κ της α7s.

δεν ειναι ακριβως ετσι...

Ειναι υποτιθεται 50% ταχυτερη σε 1080 (ara λιγοτερο rollong shutter), αλλα θα ηθελε ακομη περισσοτερο ταχυτητα για να ειναι στα ιδια επιπεδα το 4Κ (που εχει 4χ περισσοτερη πληροφορια).
Για μενα, που θα τραβαγα αποκλειστικα 4Κ βιντεο ( κι εχω εξηγησει γιατι) , ειναι χειροτερη.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό. Η ένστασή μου είναι στη διατύπωση.

Πώς μπορούμε να πούμε ότι η GH4 είναι χειρότερη από την GH3 ως προς το rolling shutter, από τη στιγμή που στο 1080p είναι μέχρι και 50% καλύτερη;

Σαν να λέμε ότι μια "GH8" είναι χειρότερη από την GH4 ως προς το rolling shutter, επειδή στο "8Κ" της πρώτης είναι εμφανές το φαινόμενο. :p

ετσι ειναι οπως τα λέει ο Τζο.

Πρεπει να συγκρινουμε παρομοια θεματα.

διαφωνω...

Αυτο που διαφοροποιει τη κατασταση απο τη gh3 , ειναι τα 4Κ.

Το οτι εχει καλυτερο RS στα 1080 , δε μου λεει τιποτα... δε τη παιρνω για τα 1080.
Αν στα 4Κ εχει τοσο θεμα, εγω δε μπορω να τη χρησιμοποιω στα 4Κ, οποτε παει στραφι (λεμε τωρα) αυτη η δυνατοτητα.

Δεν μπορεις να συγκρινεις δυο φωτογραφιες οταν ειναι σε αλλη αναλυση. Αυτο ειναι βασικη αρχη Γιαννη στις συγκρισεις hardware. Το ιδιο ισχυει και στην αναλυση βιντεοεγγραφης.

Την ιδια παπαρια εχει κανει και αυτος ο ασχετος ο andrew......

JELLO SHOTS WITH THE SONY A7S

Sony A7S rolling shutter test

http://andrewwonder.com/blog/entry/jello-shots-sony-a7s

αναμενομενο....
Αλλα τετοια μηχανη δε τη παιρνεις για τοσο γρηγορες σκηνες. Γι αυτο υπαρχουν οι βιντεοκαμερες....

Παρόμοια πράγματα λέγαμε και για την α7s.

το ξερω βρε.... !

Εδω ομως μιλαμε για βιντεο και οχι φωτο.
Και το μεγαλο ατου του 4Κ ειναι αυτα που ειπα παραπανω.... οχι η ιδια η αναλυση 4K , πολλοι λιγοι ασχολουνται μ αυτη προς το παρον.
Αυτο που θελουμε τωρα, ειναι καλυτερο ζοομ σε 1080 project, καδραρισμα after shooting , και σταθεροποιηση στο post.
Γι αυτο και ολοι θα τραβαμε 4Κ και οχι 1080, ανεξαρτητα τελικου προιοντος .

αν στα 4Κ εχεις περισσοτερο RS στο ιδιο μεγεθος οθονης , αυτο για μενα ειναι μειονεκτημα.

Last edited:

ακριβως γι αυτο το ειπα κι εγω.
Δεν ειναι για action shooting αυτες οι μηχανες , ουτε η gh4 ουτε η a7s.

Merikoi επεμεναν ομως οτι η gh4 θα τα καταφερει λογω μικροτερου αισθητηρα, πραγμα που αποδεικνυεται λαθος.

Παρόμοια πράγματα λέγαμε και για την α7s.

και οι 2 μηχανες , εμενα τουλαχιστον , μου αρεσουν πολυ, η καθε μια για διαφορετικο λογο.

Μ αυτα που λεω , δεν τις υποβαθμιζω... απλα καλο ειναι να ξερουμε τα ορια τους.
Δεν ειναι για holiday kai soccer shooting.

Απλά θέλει προσοχή, να αποφεύγεται το γρήγορο panning.
Αν τόσο πια θέλουμε να κουνάμε τη μηχανή πέρα-δώθε, υπάρχει και το 1080p, όπου το rolling shutter είναι μειωμένο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.
Δεν πάει στράφι ολόκληρη η δυνατότητα 4Κ εξαιτίας του rolling shutter.

Μας χαρίζουν τον γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια. :p

Το "χαρίζουν" σε αντιδιαστολή με την α7s, όπου το 4Κ το έχουμε μόνο αν στάξουμε 2.000$ για εξωτερικό εγγραφέα.