Panasonic GH-4

Re: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται ......

Μεγάλη ευκολία θα είναι το δαχτυλίδι διαφράγματος πάνω στον φακό, όταν θα τον καρφώνω και στην GM1.

Μου φαίνεται δεν τον γλυτώνω και τον PanaLeica 15 1.7!

Τη μηχανή την περιμένω από Αγγλία (cvp.com), με υπολογισμένη αποστολή με κούριερ στις 9 Μαΐου.
Προπληρωμένη πλήρως την έχω από τις 11 Μαρτίου.

Μεγάλη ευκολία θα είναι το δαχτυλίδι διαφράγματος πάνω στον φακό, όταν θα τον καρφώνω και στην GM1.

αλλιως πως ρυθμιζεται?μονο μεσω touchscreen?

Από τη ροδελίτσα στην πλάτη της μηχανής. Η ύπαρξη δαχτυλιδιού στον φακό προσφέρει ευκολία, ειδικά στην GM1 με τα ελάχιστα κουμπιά ελέγχου.

Απάντηση: Re: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται ......

Ειμαι σίγουρος οτι το πακέτο gm1 + 42.5 θα σε παιδεύει πολυ αν δεν πάρεις το Γκριπ τουλάχιστον.

Ναι, Κώστα, καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου. Το σώμα είναι λιλιπούτειο. O Oly 45 1.8 θα ταίριαζε, αλλά τον έδωσα.

Ο 42.5 θα είναι καρφωμένος όσο το δυνατόν περισσότερο στην GH4.
Για την GM1 θα πάρω τον 15 1.7, και σε συνδυασμό με τον 12-32, που όπως είπες είναι πολύ καλός, θα είμαι καλυμμένος.

Πιστεύω δεν θα το μετανιώσω που μ' αυτά και μ' αυτά, δεν θα αποκτήσω τα εξαιρετικά ταίρια της GH4, τους 12-35 & 35-100, και κατ' επέκταση και τον 14-140.
Είμαι επηρεασμένος από τα παλιά που "δούλευα" με 5D και 35L, 85L, 135L. Από zoom είχα μόνο για τα ακραία εστιακά μήκη, τους 17-40L και 100-400L IS.

Απάντηση: Re: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται ......

Kαπου διαβασα αυτο ισχυει ? :

I'm not sure if everyone is aware of this but 4k add a further crop factor to the lens by 1.2. In MFT terms that is 2.4 and if you times this by 15 we will get 36

Περισσότερα : http://www.dpreview.com/forums/post/53593471

x1,25 είναι το crop σε 4Κ συγκριτικά με μ4/3.
x2,25 είναι το crop σε 4Κ συγκριτικά με ff.

O 42.5 δηλαδή θα είναι σαν 53άρης m4/3 φακός όταν τραβώ 4Κ, ή 95άρης αναφορικά με full frame.

Για την ακρίβεια το crop σε αντιστοιχία ff είναι:

2,24 σε Cinema 4K (αναλογία πλευρών 1,85:1)
2,31 σε 4K (αναλογία πλευρών 16:9)

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η η GH4 κατά τη λήψη 4Κ χρησιμοποιεί μικρότερο μέρος του αισθητήρα, μπορεί κανείς με τη βοήθεια του Metabones Speedbooster να χρησιμοποιήσει χωρίς πρόβλημα APS-C φακούς. Το crop έτσι διαμορφώνεται περίπου στο 1,6, κοντά στο 1,5 των APS-C μηχανών.

Π.χ. ο Sigma 18-35mm f/1,8 γίνεται σε λήψη 4Κ 29-58 f/1,2
ή ο Sigma 30mm f/1,4 γίνεται 49 f/1

http://www.bhphotovideo.com/explora...how-emulate-super-35mm-4k-video-panasonic-gh4

Ένα παράδειγμα χρήσης του Sigma 18-35 f/1.8 + Metabones σε βίντεο (με GH3):

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αντε να βρεις τοσα λεφτα τωρα! :slapface:

για φωτογραφικη πολλα, για βιντεο 4Κ λιγα.... δεν εχει πει και η Σονυ τιμη για την 7s !:flipout:

Το προβλημα με τις πανασονικ που ειχα , και με τις gh2-3, ειναι οτι οι φακοι της ολυμπουσ δεν εχουν σταθεροποιηση και αρα ειναι σχεδον "αχρηστοι" για βιντεο.... ουτε οι primes επισης εχουν σταθεροποιηση.
Δε μπορουσαν να βαλουν αυτη της gx7 στην gh3?

Και με τοσο crop αχρηστευονται και οι νοκτον που εχω!:slapface:

Δεν είμαι fan ή fun του βίντεο, αλλά εντυπωσιάστηκα: https://vimeo.com/93500786 συγκριτικό με 5DmkIII και BlackMagic...

Τι λες τώρα.
Τα σαγόνια στο πάτωμα.
Έχουμε και λέμε για ολοκληρωμένη εμπειρία:
1)Panasonic Gh4 + φακό 2000 ευρώ
2)Ultra hd tv 2500 ευρώ
3)Νέο pc για 4k 1500 ευρώ

Σύνολο 6000 ευρώ και κάτι ψιλά για καμιά καρτούλα κτλ

Μη με πείτε υπερβολικό ή θα τα σκάσω για να απολαύσω 4k ή μένω με την rx100 και το "φτωχό" της full hd και τα 6 χιλιάρικα στην τσέπη.:slapface:

Το σίγουρο είναι ότι την GH4 θα την έχω μόνιμα στο 4Κ.

Εξαίρεση μόνο στο παιχνίδι με το VFR, για slow-mo/timelapse/stop motion in-camera.