Panasonic GH-4

Re: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται, και... Παραλήφθηκε !!!

Στα βιντεάκια και στα reviews από αμερικανάκια λογικό είναι ότι δεν θα ακούσεις για χρονικό όριο.
Προσοχή επίσης στα reviews με μοντέλα προπαραγωγής. Σε προπαραγωγής μοντέλο με ανακούφιση ο reviewer μπορεί να ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει πια χρονικό όριο, αλλά στα μοντέλα παραγωγής τα πράγματα είναι διαφορετικά. :p

Δεν θέλει και πολύ ψάξιμο. Απλά γκουγκλάρισε "30min limit gh4".

Ξέρω τι ισχύ γενικά για τις φωτογραφικές σε σχέση με το βίντεο, απλά μεταφέρω αυτό που έχω δει και διάβαση για την GH4.
Έγινε tzo θα το ψάξω.

Απάντηση: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται, και... Παραλήφθηκε !!!

Καλορίζικη, να τη χαρείς!

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους μηχανικούς ήταν πώς θα μειώσουν τη θερμοκρασία.

Από τη συνέντευξη των μηχανικών της GH4 (google translate από τα ιαπωνικά):

- To introduce a 4K video, Were there any technical hurdles that become an issue?

Kayama: This was the biggest challenge is how to reduce the heat. Up to full capacity of the battery and recording medium capable of shooting an unlimited "unlimited continuous recording" is I have become a major feature shooting time of the video in the LUMIX series for most, yet the number of pixels in four times the conventional expected generation of heat will increase geometrically when it comes to the necessary high-speed processing.

It says that it has been devised to conduct heat away from the development stage of GH3, but the tuning of the heat dissipation structure inside was the biggest challenge in the elements considered in GH4. By it was possible to somehow clear it, and I was able to achieve the "unlimited continuous recording" is also in 4K video.

- Do not have to get stuck with overheating of external temperature goes up?

Kayama: The recommended operating temperature because it is 0-40 degrees, continuous shooting is possible indefinitely in this range.

https://translate.google.com/transl...ews/interview/20140530_649605.html&edit-text=

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται, και... Παραλήφθηκε !!!

Ιςως πλέον να μην το εκτιμούν τοςο ομως γιατι απο οτι λέγεται και η νέα LX8 θα δινει 4Κ

Και στα κινητά έχουμε 4Κ μερικά λεπτά της ώρας, δεν σημαίνει κάτι αυτό.

Ο στόχος στην GH4 ήταν να μπορεί να τραβά 4Κ απροβλημάτιστα με τις ώρες, χωρίς να επιβαρύνεται η ποιότητα της εικόνας λόγω υπερθέρμανσης και χωρίς φυσικά να πρέπει να κλείνει η μηχανή από προστασία.
Αυτό ταυτόχρονα με ενσωμάτωση IBIS στο σώμα δεν ήταν εφικτό.

Ακόμη και στην GX7 που έχει IBIS, αυτό ενεργοποιείται μόνο στη φωτογραφία και όχι στο βίντεο.
Η GM1 δεν έχει ούτε καν 50/60p και bulb mode, πάλι λόγω θερμοκρασίας που αναπτύσσεται στο λιλιπούτειο σώμα της.
Η α7s στέλνει αποκλειστικά σε εξωτερικό εγγραφέα το 4Κ, πάλι λόγω θερμοκρασίας.

Γειά σας παίδες!
Μόλις έκανα εγγραφή κι εγώ στο φόρουμ που από ότι βλέπω είναι πάρα πολύ καλό και συγχαρητήρια.

Το ψάξιμο για τη συγκεκριμένη κάμερα μ έφερε από εδώ και έτσι σε γενικές γραμμές θέλω να πω ότι
το μόνο που με προβλημάτισε από όσα διάβασα και είδα είναι το AF της σε 4Κ (στο Full HD φυσάει όμως-φαίνεται καθαρά η διαφορά
στο βίντεο πιο κάτω) και δεύτερον το τεράστιο μέγεθος αρχείων που για μένα που μπορεί να τραβήξω 6-7 ωρες βιντεο σε μια δουλειά (γάμος)
είναι ένα μεγάλο θέμα.Δεν πειράζει όμως θα τα καταπιούμε αυτά αφού οι λειτουργικότητα της, η ποιότητα της εικόνας και κυρίως-αυτό περιμέναμε
όλοι οι χρήστες των συμβατικών καμερών- την θεραπεία της υπερθέρμανσης αυτών των καμερών.Ελπίζω μόνο η θεωρεία να είναι σωστή και στην πράξη...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλωσήρθες στο φόρουμ.

Αν θες να τραβάς 4Κ, βάζεις τη μηχανή στο M με το καλημέρα και ξεχνάς ότι υπάρχει AF.
Αν πάλι σε βολεύει το AF, συμβιβάζεσαι με HD και ξεχνάς το 4Κ.

Δεν είναι ούτε γρήγορο ούτε αξιόπιστο το AF στο 4K.
Τα πράγματα είναι καλύτερα στο HD.

Δεν μπορώ να φανταστώ επαγγελματία να τραβήξει με AF ολόκληρο γάμο σε 4Κ.
Με AF+MF+FP θα το σώζει κάθε φορά που θα ψαρεύει η μηχανή, αλλά προς τι η ταλαιπωρία;
Σε manual πιο αξιόπιστες θα είναι οι λήψεις και λιγότερα τα κόψε-ράψε στο post.

αμα ειναι ετσι, εμενα και με τις canon!!!
Δεν μιλαμε μονο για επαγγελαμτικες δουλειες εδω....

H απάντησή μου ήταν στον trianta76, που ανέφερε τον προβληματισμό του για τo AF σε 4Κ σε επαγγελματική δουλειά (γάμο).

Για τον ερασιτέχνη στα οικογενειακά κλιπάκια του, αν θέλει να τραβάει σε 4Κ, επίσης δεν τα γλυτώνει τα κόψε-ράψε στο ποστ. Κι αφού θα τα κάνει που θα τα κάνει τα κόψε-ράψε, χίλιες φορές καλύτερα να μάθει να τραβάει στο manual κι εκείνος, παρά να παλεύει κάθε φορά να επαναφέρει τη μηχανή από το σημείο που θα τύχει να εστιάσει.

Για απροβλημάτιστη λήψη, "πατάω rec και τραβάω με τη μία τα γενέθλια του μικρού", μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους οι παλιές καλές βιντεοκάμερες στο auto.

Με δυο λόγια, όποιος ενδιαφέρεται για 4Κ στην GH4, οφείλει να γνωρίζει ότι θα "μπλέξει" με MF και σοβαρό editing.
Αλλιώς υπάρχει και το HD.

δε θεωρω "επαγγελματικη" δουλεια τους γαμους και βαφτησια!
Κανω κι εγω τετοιες δουλειες και δεν εχεις ωρα για manual αεστιαση σ αυτες τις περιπτωσεις.

Σε γυρισματα διαφημιστικων , trailer, klp χρησιμοποιω κι εγω manual φακους και εστιαση.... αλλα εκει εχεις ελεγχομενες συνθηκες και δεν εχεις live action.
Δε χρειαζεσαι να πιασεις τη στιγμη.... γιατι κανεις οσες ληψεις θελεις!
Εκει επισης δουλευεις raw και με εξωτερικους εγγραφεις.

Οι μηχανες αυτες βγηκαν, υποτιθεται, για run n gun , reporters, akoma και γαμους και βαφτησια.... αν εκει δεν εχεις αξιπιστο συστημα εστιασης, το εχασες το παιχνιδι.
Θυμαμαι κι εγω με τις gh2-3 που το AF ψαρευε συνεχως στο βιντεο και ηταν πολυ ενοχλητικο, ενας απο τους βασικους λογους που εφυγα απο το συστημα.

Πιστευα οτι η pany το εχει λυσει πια το θεμα... αλλα μαλλον οχι ακομα.

Με τις sony τουλαχιστον, δεν υπαρχει τετοιο θεμα... ουτε η rx10 ουτε η α6000 exei πια τετοια προβληματα.

Συμφωνώ με τον προβληματισμό του Γιάννη.
Το 90% και παραπάνω των ερασιτεχνών θα επιλέξουν το auto focus, αν αυτό υστερεί τότε έχουμε θέμα.
Επίσης αν πήρα 4κ για να τραβάω σε full hd τότε ποιος ο λόγος της αναβάθμισης!

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GH-4 ανακοινώνεται, και... Παραλήφθηκε !!!

Ανέφερα ότι υπάρχει θέμα με το AF στο 4Κ, όχι στο HD. Όποιος θέλει AF επιλέγει HD, όπου το AF λειτουργεί πιο αξιόπιστα.

Αυτό που δεν γίνεται είναι "πήρα μια GH4, την έβαλα σε 4Κ και στο auto και άιντεεεε, τραβάω ολόκληρο γάμο σε 4Κ απροβλημάτιστα".

Ανέφερα ότι υπάρχει θέμα με το AF στο 4Κ, όχι στο HD. Όποιος θέλει AF επιλέγει HD, όπου το AF λειτουργεί πιο αξιόπιστα.

Αυτό που δεν γίνεται είναι "πήρα μια GH4, την έβαλα σε 4Κ και στο auto και άιντεεεε, τραβάω ολόκληρο γάμο σε 4Κ απροβλημάτιστα".

Ρε παιδιά αυτές οι μηχανές είναι για ταινίες μικρού μήκους, για ντοκιμαντερ, για επαγγελματικά videoclips, παρουσιάσεις άκου για γάμους! Για γάμους η gh4....! Μου αρέσει και το άγχος μερικών για τα 30 λεπτά!!!

Επίσης αν πήρα 4κ για να τραβάω σε full hd τότε ποιος ο λόγος της αναβάθμισης!

Για να τραβάς 4Κ όταν σε παίρνει να χρησιμοποιείς MF και θέλεις να έχεις ωραίο αποτέλεσμα. Με AF το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει λήψη με τυπική βιντεοκάμερα ούτως ή άλλως.

Ρε παιδιά αυτές οι μηχανές είναι για ταινίες μικρού μήκους, για ντοκιμαντερ, για επαγγελματικά videoclips, παρουσιάσεις άκου για γάμους! Για γάμους η gh4....! Μου αρέσει και το άγχος μερικών για τα 30 λεπτά!!!

To μέλος trianta76 ανέφερε για γάμο, και AF σε 4K, και όφειλα να του επιβεβαιώσω τον προβληματισμό του για το ανεπαρκές AF σε 4K.

Το θέμα των 30 λεπτών το ανέφερα εγώ. Δεν είναι φυσικά άγχος. Μια φορά μου χρειάστηκε στο παρελθόν η συνεχόμενη λήψη σε δικάμερο και μπορεί ποτέ να μη μου ξαναχρειαστεί. Αλλά αφού μπορούσα να έχω μηχανή χωρίς περιορισμό, γιατί όχι. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτε η ύπαρξη του ορίου.