Panasonic GH5 mkI/mkII video

Re: Απάντηση: Panasonic GH5

Παραφωνία που δεν προσφέρουν φόρτιση μέσω USB!

Για να φορτίσεις δηλαδή την εσωτερική μπαταρία θα πρέπει κάθε φορά να αφαιρείς το battery grip;!

Re: Panasonic GH5

δε θα χρειάζεται και πολύ συχνά φόρτιση... χρησιμοποιώ την gh4 και θα έλεγα ότι έχει σχεδόν την αυτονομία της nikon d810 (που επίσης χρησιμοποιώ), δλδ επιπέδου dslr. Με την γρήγορη απενεργοποίηση του evf στην gh5 μιλάνε για 1000 λήψεις. Βγάζω όλη τη μέρα με 1 μπαταρία (για φωτογράφιση) και έχω τις άλλες δυο spare. Νομίζω αρκεί

Ναι, ξέρω, κι εγώ είχα την GH4 το 2014. Η GH4 τις έβγαζε τις δυο ώρες λήψης 4Κ, η GH5 θα κρατάει μιάμιση ώρα.

Δεν εννοώ ότι θα χρειάζεται φόρτιση η εσωτερική μπαταρία μέσα στην ημέρα χρήσης της μηχανής.
Απλά δεν θέλω να ξεσφίγγω, να αποσυνδέω το battery grip, να φορτίζω την μπαταρία, και να ξανασφίγγω το battery grip κάθε φορά που θα θέλω να φορτίσω την εσωτερική μπαταρία.

Ελπίζω τουλάχιστον να δίνουν επιλογή ποια μπαταρία θέλεις να χρησιμοποιείς, έτσι ώστε να χρησιμοποιείς συνέχεια την μπαταρία του γκριπ και η εσωτερική να είναι για ώρα ανάγκης. Αν και συχνά θα θέλουν εναλλαγή μεταξύ τους για να μοιράζεται η χρήση.

Με φόρτιση USB θα λυνόταν το θέμα. Δεν θα χρειαζόταν ποτέ να αποσυνδέω το battery grip.

Απάντηση: Panasonic GH5

H GH4 σε βίντεο με το wifi ανοικτό για έλεγχο απο το app καταναλώνει τις μπαταρίες απίστευτα γρήγορα. Νομίζω γρηγορότερα και απο Sony.

Ένας ακόμη λόγος να χρησιμοποιεί κανείς κανονικό εξωτερικό μόνιτορ και να μην μπλέκει με μεσοβέζικες λύσεις με κινητά και τάμπλετ.

Και η GH5 θα στέλνει χαμηλής ανάλυσης εικόνα μέσω wi-fi.

Tα εξωτερικά μόνιτορ ή θέλουν καλώδια ή δεν κάνουν πάντα για τη περίσταση. Με το app της Panasonic μπορούν πάνω απο μια συσκευές ταυτόχρονα να είναι συνδεμένες για επισκόπηση / έλεγχο της μηχανής απο απόσταση.

Δέ ξέρω τί γίνεται στην GH5 πάντως στη GH4 δυστυχώς δέν λειτουργεί ταυτόχρονα έξοδος εικόνας στο app & σε Hdmi monitor με περισσότερες απο μία συσκευές.Εδώ δείχνει οτι δουλεύει αλλά με ένα δέυτερο smartphone/ tablet δέν λειτουργούσε σε εμάς.
https://www.youtube.com/watch?v=HK0u46sTwig

Last edited:

Συμπληρωματικά είπα, όχι ταυτόχρονα.
Δηλαδή όταν δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις μόνιτορ, ή για συγκεκριμένες δουλειές, όπως έλεγχο πολλαπλών καμερών όπως είπες.

Σε όλες τις κανονικές λήψεις, το εξωτερικό μόνιτορ είναι προτιμητέο.

Τα προβλήματα αυτονομίας ξεκινάνε όταν κάποιοι για να γλιτώσουν την αγορά μόνιτορ, εξαρτιώνται από το app και κρατάνε με τις ώρες ανοιχτό το wi-fi.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic GH5

Στην έκθεση IMAGE+TECH expo που θα γίνει στις 10-12 Μαρτίου 2017 στο XELEXPO Λ. ΚΗΦΗΣΙΑΣ 19 - ΜΑΡΟΥΣΙ θα υπάρχει η μηχανή για επίδειξη για όποιον ενδιαφέρεται να τη δεϊ απο κοντά.

Υπενθυμϊζω αν καποιος θέλει πρόσκληση ας μου στείλει π.μ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic GH5

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

στην GH4 έχει μεγάλη διαφορά το CAF από full HD σε 4κ . Σε 4κ δεν μπορείς να κάνεις δουλειά με af. Στην GH5 βλέπω μεγάλη διαφορά για αρχή. Θα δούμε σίγουρα βελτίωση με firmware update αφού υπάρχει νέο βελτιωμένο hardware.

η sony από καιρό έχει λύσει τα προβλήματα στο af του βίντεο. Είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα μια 5Ν σε αρκετές δουλειές και δούλευε μια χαρά, μέσα-έξω.
Η GH5 σε σύγκριση με 6500 δε νομίζω να είναι κοντά. Δε με ενδιαφέρει προσωπικά αυτό όσο να μπορείς να κάνεις δουλειά σε φυσιολογικό φως.Και αυτό μάλλον δείχνει να το κάνει.Ίσως είναι λίγο νωρίς, θα δούμε

Η πρώτη GH5 στην Ελλάδα!

385d8d2842f1fec4d99b9dcbff54275f.jpg

32e7a924faeab723a6874c89943e73f3.jpg