Panasonic GH5 mkI/mkII video

Απάντηση: Re: Panasonic GH5

Αυριο στις 4.00-6.00 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της μηχανης στην Image tech απο την Panasonic με ελληνίδα φωτογράφο που είχε μια βδομάδα τη μηχανή στα χέρια της.

Re: Panasonic GH5

Η αίσθηση που δίνει στο χέρι πάντως είναι εξαιρετική, είχαν και την GH4 εκεί κοντά με τον 14-140 φορεμένο ενώ η καινούρια φόραγε τον 12-60 panaleica (:drool1:), τράβηξα μερικές και εντυπωσιάστηκα από τον μικρό ζουμ - και ως γνωστόν δεν είμαι και πολύ φαν, ναι τους δουλεύω εξ ανάγκης αλλά προτιμώ τους prime. Απέναντι ήταν η Olympus και η M1 mkII... δύσκολο το δίλημμα για όποιον ενδιαφέρεται...

Όντως, έχει καταπληκτικό πιάσιμο... Και εστίαση αστραπή, στη φώτο τουλάχιστον. Ωραίο και το evf, μεγάλο και γρήγορο.
Ιδανικός συνδυασμός με το νεο φακό 12-60!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Τη δοκίμασα για λίγο την Παρασκευή. Δυστυχώς δεν είχα κάρτα αν και μου επέτρεπαν! Γκαντεμιά...

1η εντύπωση, το autofocus στο βίντεο βελτιωμένο πολύ, είχε βέβαια μια μικρή υστέρηση στο να "ξυπνήσει" καμιά φορά στο tele αλλά δεν έπαιξα καθόλου με τις ρυθμίσεις που έχει για την ευαισθησία.

O 12-60 είναι minion, μέγεθος σχεδόν κιτ φακού! Αφού έμοιαζε παράταιρος πάνω στην παχουλή GH5.

Δοκίμασα και RS σε 4Κ σε ένα σταν της.... Olympus απέναντι στο tele, μου φάνηκε επίσης μικρό αλλά - σαν 1η αίσθηση επαναλαμβάνω - χειρότερο της EM1 II.

Κακά τα ψέματα... Όποιος θέλει βίντεο, θα πάει στη Πανασονικ... Η ΟΛΥ έχει ακόμα μέλλον
αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός διαχωρισμός στο target group των 2 εταιριών με τις δϋο pro μηχανές τους , εκεί που σίγουρα η Olympus έχει να δώσει κατι παραπάνω με την ΕΜ1.2 είναι σε σκηνές δράσης που απαιτούν κίνηση της μηχανής λόγω σίγουρα καλύτερης σταθεροποίησης και εκτιμώ ότι σε βάθος χρόνου το σύστημα εστίασης της ΕΜ1.2 με τις βελτιώσεις που θα δεχθεί θαχει καλύτερη απόδοση και στο βίντεο (αν δεν έχει ήδη).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ενθαρρυντικά (αλλά όχι απροβλημάτιστα) και τα πρώτα τέστ του dpreview για την αυτόματη εστίαση της μηχανής σε CAF , θυμίζω οτι η μηχανή εστιαζει μόνο με DFD CDAF τεχνολογία : https://www.dpreview.com/news/1972501860/panasonic-gh5-autofocus

Νομίζω η αίσθηση (όχι βεβαιότητα) που πέρνω απο τα δείγματα που έχω δεϊ έως τώρα εϊναι ότι ο 20αρης αισθητήρας της Panasonic GH5 (μάλλον ιδίας κατασκευής) είναι βελτιστοποιημένος για να αποδίδει καλύτερα στο βίντεο ενώ αντίθετα ο SONY 20αρης αισθητήρας της ΕΜ1.2 είναι βελτιστοποιημένος για φωτό, ακριβώς όπως εϊναι στημένες αρχικά οι δϋο μηχανές σε χαρακτηριστικά απο τις δύο εταιρίες και με βάση σε ποιό κοινό απευθϋνονται, θα δούμε το επόμενο εξάμηνο τί θα αλλάξει με τα επερχόμενα firmware και αν θα καταφέρουν οι δϋο εταιρίες να δώσουν το κάτι παραπανω και σε τομείς που αρχικά δεν έριξαν όλο το βάρος σε εξέλιξη.

sony είναι ο αισθητήρας της olympus? γιατί στην έκθεση που ρώτησα έναν εκπρόσωπο της olympus, μου είπε με απόλυτη βεβαιότητα and I quote: "ΚΑΜΙΑ σχέση, είναι δικός της" (της olympus δηλαδή)
Στην δεύτερη ερώτησή μου, αν έχει eye-AF, η απάντηση ήταν "φυσικά, μπορείς να εστιάσεις στα μάτια ή όπου αλλού θες", και μίκρυνε το focus point και σημάδεψε το μοντέλο στα μάτια.. no comments
sorry για το offtopic.
Η gh5 μου άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά στα λίγα λεπτα που έπαιξα μαζί της δεν είδα κάτι εντυπωσιακό, να πώ wow (πχ. όπως όταν πρωτοείδα SAF & burst στην ΕΜ1 mark 1, τη μεταλλική κατασκευή της Χ100 ή το EVF της Α7rII). Παρόλαυτά μου φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή, πιο ελαφριά απότι την περίμενα (με τον leica 12-60), και με γρήγορη απόκριση. Ο 12-60 έχει πολύ μαλακό ζουμ, ότι πρέπει για βίντεο. Σε ταχύτητα εστίασης δε μου φάνηκε πιο γρήγορη από τις άλλες panasonic.

Μάνο εννοείται ότι σε λϊγα λεπτά δεν θα δείς τα πλεονεκτήματα της GH5, σαν σώμα είναι σχεδόν ίδιο σε αισθηση με την προηγοϋμενη, μια αβγατισμένη m43 αλλά DSLR με την ιδιαίτερη αίσθηση που δίνει η λαστιχένια σχεδόν επικάλυψη καουτσούκ για την στεγανότητα. Ο 12-60 είναι που κάνει τη διαφορά στο βάρος μιας και είναι γύρω στα 320γρ. Σε ταχϋτητα εστίασης και εγω δεν είδα διαφορές απο την G80 αλλά δεν δοκίμασα CAF, όμως μου άρεσε πολύ ότι έχει δυνατότητα να χτίσεις τον καναβο με όσα σημεϊα εστίασης θέλεις απο 1 έως όλα μόνο με τη ροδέλα με μια κίνηση όπως και ότι το μονό σημείο της είναι πιο μικρό απο το μονό της ΕΜ1.2 (δυστυχώς καταργήσανε το πολϋ μικρό μονό σημείο εστίασης της ΕΜ1).

ΥΣ
Ενημερωτικά και μόνο για πληρότητα μιας και το νήμα αφορά την GH5 ο αισθητήρας της ΕΜ1.2 είναι Sony αλλά παραγγελιά απο την OLYMPUS και σεταρισμένος απο αυτή με χτισμένα σημεία εστίασης φάσης επάνω του. Φυσικά και έχει eye detection η ΕΜ1 και η πρώτη και η δευτερη και επιλογή δεξί - αριστερο ή αυτόματη ανίχνευση, αριστερο βελος στην ΕΜ1, πατας ΙNFO και με τη μια απο τις δυο ροδελες περνας απο τις επιλογες για εστίαση ματιοϋ, στην ΕΜ1.2 γίνεται ακόμη πιο γρήγορα.

Κάποια νέα τεστ απο το VideoDSLR:

Έως 1600 iso είναι μια χαρά, στα 3200 συμπαθητικό. Από εκεί και πάνω δεν...

παράλληλα, παρατηρώ ότι το χρώμα κρατάει πολύ καλύτερα στα 1600 και 3200. Υπάρχει γενικότερη βελτίωση στο χρώμα προς το πιο ουδέτερο-φυσικό.

Απάντηση: Panasonic GH5

To 6K photo mode δεν έχω καταλάβει για πόση ώρα μπορεί να λειτουργήσει. Στην Gh4 ήταν ελάχιστη.
Μερικοί λένε μέχρι να γεμίσει η κάρτα ή να αδειάσει η μπαταρία, που μου φαίνεται υπερβολικό, κάποιο buffer δέ πρέπει να γεμίζει; απο την άλλη υπάρχουν δοκιμές που τα πλάνα κρατάνε για αρκετή ώρα:
https://www.youtube.com/watch?v=gju4_I_JCEw&spfreload=10

Σημειώνω τα παρακάτω που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα:
in 6K Photo Mode, there are three modes to choose from: a standard Burst mode that fires off consecutive frames for as long as the shutter button is held down; a Burst Start/Stop that begins recording video the first time you press the shutter button then stops once you press it a second time; and, lastly, a Pre-Burst Mode that captures one second’s worth of footage both before and after the shutter button has been pressed, effectively allowing you to effectively rewind or fast-forward in order to extract the definitive moment.
The 4:3 4992x3744 pixel files are scaled down 0.77 to fit the vertical edges UHD (16:9). Subsequently, you can tilt up/down/pan a HD file out of the larger crop.
You can record in all profiles bar Vlog and Rec709L so CineLike D, natural or Standard is what Ive done here. You get audio, and the files are packaged in a HEVC 4:2:0 10-bit wrapper at a data rate of nearly 200Mbps. You can kind double that data rate (because h265 can be same quality as h264 at only half the data size) you're in effect getting 400Mbps Long GOP equivalent