Panasonic GH5 mkI/mkII video

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GH5

Ακριβώς.
Οι υπόλοιποι γκρινιάζουμε για το κακό CAF... :flipout:

Ε, εντάξει, εγώ προσωπικά σαν δικαιολογία το χρησιμοποιώ το κακό CAF, ο πραγματικός λόγος που για την ώρα την απορρίπτω είναι ότι έρχεται κοντά στο 7 κατοστάρικα πάνω από την α6500, που ήδη είναι σε τιμή απόλυτα υπερβολική για ερασιτέχνη. Απ'την άλλη, αναρωτιέσαι και πως μια ναυαρχίδα των 2Κ επί 2017 δε μπορεί να λύσει προβλήματα που άλλοι έχουν λύσει εδω και χρόνια...

Ακριβώς.
Οι υπόλοιποι γκρινιάζουμε για το κακό CAF... :flipout:

Ναι άλλα το συγκεκριμένο βίντεο παρόλο που είναι εξαιρετικό δεν έχει σε κανένα σημείο ''σκηνή'' που να χρειάζεται απαιτητικό CAF....αν τραβάς τέτοιου είδους βίντεο σαφώς ακόμα και MF είναι μια χαρά, άλλα αν δοκιμάσεις να τραβήξεις sport, σκυλιά, παιδιά κλπ. εκει τι κάνεις??? εκει θέλω να δω κάποιο δείγμα με την Gh5....πολύ θα ήθελα να δω βίντεο με παιδιά που να τρέχουν σφαίρα προς και μακριά από την μηχανή και με ρηχό βάθος πεδίου (διαφράγματα τουλάχιστον f1,8)....εκει θέλω να δω τι μπορεί να κάνει μια μηχανή....!!

Re: Panasonic GH5

την gh5 δεν θα τη δεις σε τετοιες σκηνες...

Ναι άλλα από μηχανή των 2κ δεν περίμενες κάτι τέτοιο εν έτι 2017?? Αν είναι να τραβάς βίντεο σαν το παραπάνω ακόμα και το AF της gh4 είναι υπεραρκετό.....
ή να το πω αλλιώς γιατί να μην επιλέξει κάποιος μια Sony A6500, Fuji Xt2, Olympus em1II με πολύ ποιο ολοκληρωμένα συστήματα εστίασης από την Gh5???

εγω δεν θα την επελεγα, αλλα υπαρχουν πολλοι που θα το κανουν.

Για το καλυτερο σωμα, καλυτερη εργονομια, καλυτερη μπαταρια, εντελως απροβληματιστη λειτουργια σε ζεστη (υπερθερμανση), αναδιπλουμενο μονιτορ, 10βιτ χρωμα (ειδικα με τα 400mbit που θα εχει με firmware update), καλυτερα βοηθηματα για σωστη εκθεση, καλυτερη σταθεροποιηση κλπ
Και φυσικα ο Νο1 λογος ειναι τα 4Κ 60p.

Ο καθενας με τις αναγκες του.....

για τους "επαγγελματιες" ο συνηθης τροπος ληψης βιντεο δεν ειναι ο αντελως αυτοματος οσον αφορα την εστιαση.

Κυριως χρησιμοποιουν , αυτο που λεμε, ημι-αυτοματη εστιαση.
Δηλ. εχεις τη μηχανη σε manual εστιαση και με το back focus button, κανεις εστιαση οποτες θελεις.

Πχ, σ ενα μυστηριο (γαμος) , εχεις manual εστιαση (για να μην εχεις ψαρεμα, jitter κλπ) και οποτε θελεις να εστιασεις καπου ξανα, πατας το back focus button.

Τα χρησιμα πλανα ειναι παντα τα ενδιαμεσα, στο μονταζ αφαιρεις οτι δε χρειαζεσαι, και αν θελεις βαζεις μερικες "σφηνες" στα κενα σημεια, που εχεις απο μια δευτερη καμερα (πχ μια gopro Πανω στη καμερα ή μια δευτερη μηχανη στημενη σε τριποδι κλπ).

Το πραγμα δυσκολευει λιγο αν θελέις να κανεις tracking κινουμενο θεμα (πχ τη νυφη να περπαταει), αλλα με λιγο εξασκηση τα καταφερνεις κι εκει (κρατας πχ μια σταθερη αποσταση απο το θεμα) , υπαρχουν τεχνικες για ολα.
Αλλωστε τοσα χρονια οι επαγγελματιες εχουν μαθει να δουλευουν ετσι...

Σαφως και μια μηχανη με καλο CAF ειναι προτιμοτερη, αλλα δε μπορεις να τα εχεις ολα προ το παρον... ισως στην επομενη γενια.

Η Gh5 δεν απευθυνεται σε "χαζομπαμπαδες" που κυνηγουν σκυλια και παιδια....

περιμενα κατι καλυτερο... ιδια αποδοση σχεδον του αισθητηρα, λιγο καλυτερη συνολικα λογω επεξεργαστη (σε σχεση με την GH4).

Για Low light και CAF δυστυχως δεν... ειναι πισω η panasonic.

Απάντηση: Panasonic GH5

Πάντως υπάρχει βελτίωση σε βίντεο 4Κ μόνο και μόνο απο το ότι τραβαά απο όλο τον αισθητήρα η 5 ενώ η 4 κροπάριζε ακόμα περισσότερο κάτι που δέν φαίνεται απο της μετρήσειις της dxo. Δέν καταλαβάινω πώς η Olympus εμφανίζει να έχει τόσο καλύτερο low light

Οπως ειχα πει, περιμενα 1 στοπ καλύτερη απόδοση λογω επεξεργαστή και αισθητήρα... Μαλλον μονο λόγω επεξεργαστη ειναι τελικα.

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Το autofocus δουλεύει μια χαρά στο βίντεο. Δεν είναι τόσο γλυκό όσο της sony αλλά δουλεύει.

Έχω τη μηχανή από το πάσχα και πραγματικά τη χαίρομαι. Σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση από την gh4 έπαιξε το ibis.

Εδώ είναι και η μεγάλη μου απορία. Ενώ στο βίντεο η λειτουργία του είναι πολύ καλή, στη φωτογραφία δε πλησιάζω με τίποτα ταχύτητες που διαβάζω στην Ε-Μ 2 ΙΙ. Με το ζόρι και τύχη να πιάσω 0.5sec με φακό που υποστηρίζει dual IS2. Δεν είναι ο ίδιος μηχανισμός της Olympus?

Απάντηση: Re: Panasonic GH5

Καταρχήν καλορίζικη η μηχανή, από τις πληροφορίες που και εγώ έχω από τα μαγαζιά της Αθήνας η μηχανή πούλησε πολύ καλά κάτι που σημαϊνει ότι όσοι είχαν αποφασίσει να την αγοράσουν δεν πτοήθηκαν από τα αμφιλεγόμενα review, μάλιστα οι πωλήσεις της στην Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερες από αυτές της ΕΜ1.2 που διατίθεται πολύ περισσότερο καιρό.

Για τη σταθεροποίηση το χούμε ξαναπεί , η Panasonic μέσα σε 2-3 χρόνια φόρεσε σταθεροποίηση στα μοντέλα της και στην GH5 είναι η καλύτερη που έχει, όμως η OLYMPUS εξελίσσει τη σταθεροποίηση γενιές μηχανών τώρα και στην ΕΜ1.2 είναι απίστευτη πραγματικά, η καλύτερη της αγοράς ακόμη και χωρίς το συνδιαστικό IS (που βοηθά κυρίως στο τελέ), προφανώς και δεν είναι ο ίδιος μηχανισμός και από ότι θυμάμαι σε συνέντευξη που είχαν δώσει ο μόνος περιορισμός (μέχρι στιγμής) που βρήκαν οι μηχανικοί της OLYMPUS είναι ότι τα γυροσκόπια που έχει η ΕΜ1.2 δεν μπορούν να εξισσοροπήσουν την περιστροφή της γής (ή κάτι τέτοια :HTEHETH63:)

προχθές κατά τη διάρκεια δίωρης φωτογράφησης σε εσωτερικά θέματα με μεγάλη διαφορά φωτεινών σκοτεινών, έτυχε να δοκιμάσω τη λειτουργία αυτόματου HDR1 που κλειδώνει σε ΙSO σε 200 και τραβά τρείς λήψεις και τις ενώνει αυτόματα η μηχανή, επειδή ήταν πολύ σκοτεινά και φοροϋσα τον ευρυγώνιο 7-14/4 είδα άμεσα την ταχύτητα να πέφτει σε αρκετά χαμηλούς χρόνους κοντά στο 1 δεύτερο, χρόνους που ήμουν σίγουρος ότι μπορεί να διαχειριστεί το σώμα μιας και έχω τραβήξει δοκιμαςτικά και 4" με ευρυγώνιο στα 12mm και 6" με συνδιαστικό IS, αναρωτήθηκα λοιπόν αν θα καταφέρει να το κάνει σε 3 συνεχόμενες λήψεις (όπου προφανώς θα κουνηθώ ενδιάμεσα) ώστε ακόμη και αν είναι μεμονωμένα σταθερές οι λήψεις και έχω μετακινηθεί αρκετά να μην δημιουργηθεί θέμα στην τελική ενωμένη λήψη. Τα κατάφερε και από εκεί πέρα τράβηξα σχεδόν μια ώρα εσωτερικά στα πέτρινα εκκλησάκια της Παλαιοχώρας στην Αίγινα με την λειτουργία HDR1 ενεργοποιημένη.

και ένα συγκριτικό των δυο μηχανών: http://mirrorlesscomparison.com/panasonic-vs-olympus/omd-em1-ii-vs-panasonic-gh5/ , ......τώρα θα κάτσω να το διαβάσω

ευχαριστώ για τις ευχές!

Η gh5 είναι βελτιωμένη σε εικόνα από την 4. Μεγάλη παραμετροποίηση στο af που δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.Βάρυνε λόγο ibis και έχασε περίπου 25-30% της αυτονομίας.
Η μηχανή αγοράστηκε κυρίως για φωτογραφία αλλά καταλαβαίνω τώρα ότι δε κοίταξα όσο θα έπρεπε και την ΕΜ-1 ΙΙ. Οι χρόνοι που αναφέρεις νομίζω είναι απόλυτα εφικτοί από αυτά που διαβάζω.

Επειδή και η panasonic εξελίσσει τα προϊόντα της ελπίζω να δώσει raw αρχείο σε post focus και στο 6k photo (κάτι σαν Pro Capture της ΕΜ-1 ΙΙ).

Η οδηγία της panasonic για το af στο βίντεο δουλεύει αλλά αυτός ο τύπος το προχώρησε λίγο παραπέρα. Φτιάχνει σε custom points ένα μεγαλούτσικο τετράγωνο όπου από εκεί δύσκολα να χαθεί η εστίαση. Σε συγκεκριμένες συνθήκες βιντεοσκόπησης βοηθάει πολύ.Οι ρυθμίσεις που δίνει δουλεύουν και σε χαμηλό φως σαλονιού. Τέτοιο φως που δε θα τραβήξεις ποτέ

https://youtu.be/dWpvNPcJWCY

πάω και εγώ να διαβάσω το συγκριτικό που ανέβασες :2thumb22sup:

Μόλις είχα κάνει copy το link για να το ποστάρω και με πρόλαβες Ηλία.
Η μηχανή πρέπει να πούλησε καλά και βλέπω να έχει κοινό άσχετα αν εδώ μέσα τη θάψαμε.