Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Eγω ότι έχω σε κεφαλή ειναι Manfrotto οποτε αν ειναι να βαλω και εξτρα αλλο προσαρμογεα παει πολυ, επισης ολα αυτα τα αξεσουαρ ειναι γιαυτον που εχει την μηχανη ως βασικη, δεν εχει αλλη για τους μεγαλυτερους φακους περαν των κιτ,
βεβαια ολοι οι μεγαλυτεροι φακοι (ακομα και ο pancake 20/1.7) εχουν θεμα να βιδωσεις τριποδο γιατι προεξεχουν κατω απο το σωμα της μηχανης και η τρυπα ειναι πολυ κοντα στο χειλος με αποτελεσμα να μην μπορεις να την βαλεις ευκολα σε τριποδι:bigcry:.

Εγω στο προσφατο ταξιδι μου βρηκα χρησιμο το πολυ ελαφρυ πτυσομενο τριποδι ZipShot της Tamrack (το ειχα παρει και καθοταν:idea: αλλα για το βαρος της μικρης ειναι ταμαμ) , εχει ενσωματωμενη κεφαλη μπιλιας και για καθετη κινηση αλλα βεβαια ουτε λογος για ημερα με αερα:

PA060422.jpg

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

GF7_vs_GM1.jpg

Αλλά GM1 σχεδίαση η νέα GF7, σε λίγες ημέρες ανακοινώνεται, τίποτε νέο όμως εκτος απο σπαστή οθόνη απο αυτά που έχουν διαρεύσει :

– 16MP sensor
– ISO 200-25,600
– 1.04 million dot titlting LCD monitor (180 degrees)
– no 4K recording- Come with 12-32mm kit lens.

Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

μήπως είναι καμιά GM1 mark II? η προηγούμενη GF (GF6) δεν είχε καμία σχέση σχεδιαστικά και φανταζόμουν ότι η panasonic θα θέλει να κρατήσει τη σειρά GF σε πιο χαμηλό επίπεδο τόσο σχεδιαστικά όσο και σε ποιότητα υλικών, για να υπάρχει σαφής διαχωρισμός από την πιο premium σειρά της GM.
Επίσης δε βλέπω ούτε φλας, ούτε hotshoe από πάνω, εκτός αν δε φαίνεται. μάλλον για mock-up μου κάνει
τέλος τα specs κανουν λόγο για μικρότερο μέγεθος από την gf6 & ανακλινόμενη οθόνη για selfies. αν έχει αυτό το πράμα από πάνω σίγουρα θα εμποδίζει, εκτός αν βγαίνει από κάτω όπως στην EPL7, αλλά χλωμό

pana_gf7_b001.jpg

pana_gf7_t001.jpg

image05.jpg

H μηχανη έχει φλας μέσα στην καμπούρα που ταυτοχρονα είναι και η βάση της αναδιπλούμενης οθόνης, απλα σε αντίθεση με την Ε-PL7 δεν μπορει να γίνει χρηση ταυτόχρονη σε selfie φωτο λόγω θέσης της οθόνης, η πιοτητα των υλικών και ο χρωματισμός δείχνουν σαφή αναβάθμιση απο τα μοντέλα της σειράς GF, ελπίζω να κρατηθεί η τιμή χαμηλή,
η διαφοροποιηση με την νεα GM5 πλεον έχει να κάνει κυρίως με τις κινησεις της οθόνης, την έλλειψη EVF και το ενσωματωμένo φλας, ενω δείχνει ελαφρά μικρότερη, μεταξυ των δύο θα επέλεγα με κλειστά ματια την GF7.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To κοινό της αλλά και ο χρωματισμός των μοντέλων δείχνει που απευθύνεται :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

paИ-baL;1057294001 said:
σε σχεση με την Ricoh GR, τι λεει?

Με GR θα συγκρινόταν το σετ GM1 + 15/1.7, για να έχουμε αντιστοιχία εστιακού μήκους, ταχύτητας φακού και DOF.
Ακόμη και τότε, η GR για μένα υπερτερεί, όχι τόσο στα specs, όσο στην πράξη.

Τον 15/1.7 μπορεί κανείς να τον προσθέσει μετά βέβαια, όπως και τον νέο μικρό 35-100/4-5.6.
Και αυτή είναι η ευελιξία μιας μηχανής με εναλλάξιμους φακούς.
Μειονεκτήματα η χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού φλας (1/50), η έλλειψη hotshoe για εξωτερικό φλας, η έλλειψη EVF (σε σύγκριση με μια α6000 π.χ.), και το μικρό μέγεθος αισθητήρα σε σύγκριση με aps-c.
Με τον zoom φακό λήψεις σε εσωτερικό χώρο τις ξεχνάς, είτε με φλας είτε χωρίς.

Ατού της προσφοράς είναι ο 12-32, που έχει εξαιρετικές επιδόσεις (για zoom), με καλό φωτισμό. Μόνος του ο φακός πωλείται πάνω από 200 στα μεταχειρισμένα, αν δούμε τις πρόσφατες πωλήσεις στο ebay.de.

Οπότε 100 το σώμα GM1 είναι αστεία τιμή για αυτά που προσφέρει.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίε

Όχι, ένα τσεκάρισμα στο αντίστοιχο κουτάκι είναι, όπως για την εγγραφή στο newsletter.

vvRIWI.jpg

ελπίζω να μη γράφει: "δίνω ανέκκλητη εντολή να χρεώνεται η πιστωτική μου κάρτα με τη μηνιαία συνδρομή του Rajala Klubiin" :smash:

Όχι, συμμετέχεις για να παίρνεις τις καλύτερες προσφορές και τα χαμηλότερα επιτόκια (για τους Φινλανδούς που αγοράζουν με δόσεις).

Τώρα που επανέρχομαι σιγά-σιγά στο forum να πω ότι η μηχανούλα είναι έρωτας και σύντροφος τσέπης - σχεδόν έχω ξεχάσει ότι έχω άλλες. Όποιος το σκεφτόταν ήρθε η ώρα :p

ε καλα αν θες να σε ξεφορτώσουμε απο τις υπόλοιοπες :music-smiley-005:

Χμμ... εμένα μου γυάλισε η GM1, και σε κάποιον άλλο γυάλισε η GX7 νομίζω... :flipout:

Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

την GM1 δεν με αφήνει να την ακουμπώ η γυναικα μου! :bigcry:
και ως συνηθως καταπατώ την εντολή : ού φθονήσεις την μηχανή του πλησίον σου :music-smiley-005:

Εγώ δυστυχώς θα τη δώσω για τα μάτια ενός φακού, όπως επίσης και αρκετό ακόμα εξοπλισμό μου. Το σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα την ξαναπάρω, με έχει κερδίσει η μικρή με την ταχύτητα εστίασης και την ποιότητα εικόνας που δίνει

Καλησπερα σε ολους και απο το νημα των φωτογραφικων μηχανων!Αφου ευχαριστησω τον Γιαννη _Tzo_ για την αναφορα του στην προσφορα της GM1,θα ηθελα τα φωτα ολων σας,λιγο απο αυτα τουλαχιστον.
Ως τωρα υπηρξα τελειως ερασιτεχνης αντιυποφωτογραφος,εχοντας μια απλη compact point and shoot.Θα ηθελα να αναβαθμιστω λοιπον σε κατι καλυτερο,τουλαχιστον σε πρωτη φαση να εξελιχθω σε ερασιτεχνη φωτογραφο.Διαβασα τα βοηθητικα κειμενα του AV Club και αναρωτιεμαι αν εχετε να μου προετεινετε καποιο βιβλιο απλο για αρχη,πανω στην ψηφιακη φωτογραφια ή καποιο πανω στην δική μου μηχανη,ελληνικο κυριως αλλα και αγγλικο αν ειναι καλυτερο.Αναμενω απαντησεις σας και ευχαριστω προκαταβολικα!

Θα πρότεινα συγκεκριμένο για την GM1 e-book να πάρεις, γιατί αν μπλέξεις με γενικά για τη φωτογραφία βιβλία υπάρχει ο κίνδυνος να μπαφιάσεις και να τα παρατήσεις.

http://www.peachpit.com/store/panasonic-lumix-gx7-and-gm1-from-snapshots-to-great-9780321996404

Γιαννη ευχαριστω και παλι!Ξεκιναω να το τσεκαρω...

Καλή προσέγγιση, αλλά προτιμώ τον κιτ + 20/1,7. Για πολλά από τα υπόλοιπα έχει δίκιο...