Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Δημήτρη και που έκανε συγκριτικο σε Πανυ μηχανη έκπληξη το θεωρώ, που να έβαζε και φακο άλλης εταιρίας,
πολυ καλός ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ειδικα οι macro του ειναι εξαιρετικες, αλλα απο οταν στρατολογήθηκε απο την Olympus έχασε μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του για εμενα χωρις βεβαια να τον εχω τσεκαρει ότι γραφει και ανακολουθίες.

Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Μολις παρελαβα απο rajala την GM1 και πραγματι ειναι πανεμορφη!Τωρα για να δουμε αν θα μαθουμε και ποτε να την δουμευουμε.....
Καμια καλη τσαντα/θηκη μεταφορας?Και καμια υποδειξη για spare μπαταρια??

Πέρνα από μένα όποτε θέλεις να σου δώσω δώρο DSTE μπαταρία, που έχω περισσευούμενη από την GM1 που είχα.

Μεγειές, αξίζει να ασχοληθείς - είναι μικρή στο μάτι, αλλά μεγάλη στις φωτογραφίες!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια και τη βοήθεια σας..

Μιας και δεν υπάρχει αποκλειστικό thread για την GM5:
Tι γίνεται με την κυκλοφορία της στην Ελλάδα; δεν την βρίσκω σε ιντερνετο-μαγαζιά (σε αντίθεση με την GM1)

Ανέκαθεν η αντιπροσωπεία ήταν διστακτική, έφερνε μόνο αυτά που ήταν -σχεδόν- σίγουρη ότι θα πουλήσουν.
Και όταν βλέπει ότι το σχετικό νήμα στο dpgr, που έχει ανοιχτεί εδώ και 6 μήνες, έχει δεχθεί μόνο δύο ποσταρίσματα, μάλλον θα αργήσει πολύ να τη φέρει..
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=56947.0

Re: Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

...Εγώ παρήγγειλα τελικα την υποβρύχια θηκη της για 40 μέτρα που δουλεύει σιγουρα με τον 12-32 , περιμένω να έρθει για να δώ τι άλλοι φακοί μπορούν να μπουν λογω μεγέθους του 12-32 ειδικά προς τα κάτω π.χ. μαλλον δεν μπαίνει ο 20/1.7, θα ηθελα να βάζω και τον 60/2.8 μακρο αλλα δεν το βλέπω να συμβαίνει...

Καλοκαιράκι έρχεται, για πες περισσότερα για την θήκη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ι

Καλοκαιράκι έρχεται, για πες περισσότερα για την θήκη...
Δημητρη είναι η πιο άσχημη εμπειρια που είχα όχι με την θηκη αλλά με τον πωλητή, η θήκη ηρθε με καθυστερηση πολυ μεγαλη, την δοκιμασα σε μπανιερα και δεν επερνε νερο, ποιοτητα κατασκευής σχετικά καλή αλλά καμια σχεση με την παλια oritzinal Olympus για την C5050, ομως την 2-3 φορα που την επεξεργαζομουν ενα απο τα εσωτερικα λαστιχενια παπουτσακια κατω απο τα βέλη εφυγε και δεν μπορουσα να το βαλω με τίποτε, ανοιξα case στο ebay με φωτό και μου ζητήθηκε απο τον πωλητη πισω η θηκη για να μου βαλουν τα χρηματα, δεχθηκα λογω του οτι ειχε σχετικα καλο feedback και μονο αν παει συστημένο και πληρωθουν όλα τα εξοδα αποστολής και ο πωλητης δεχθηκε,
αλλα τελικα αρνηθηκε να με πληρωσει εκμεταλευομενος τον πολυ μεγαλο χρόνο παραδοσης (αστειο γιατι ειχε φτασει το πακετο και δεν το παραδεχόταν ενω το courier εδειχνε ότι πηγαιναν εκει και δεν τον βρισκαν) ωστε να περασει ο ευλογος χρονος που μπορω να παρω τα χρηματα απο το ebay, δυστυχως και το ebay εκανε μετα τον κινεζο και εχασα τελικα τα χρήματα παρότι τηλεφωνησα και δυο φορες Αγγλια απο 1 ωρα και τους έστειλα την αποδειξη του ταχυδρομειου με το συστημενο.
Το μαθημα έγινε παθημα και παροτι θεωρω τον ευατο μου εμπειρο σχετικα το φυσαω και δεν κρυωνει μιας και το ποσο ηταν σχετικα μεγαλο, ουτε με paypal δεν βρηκα ακρη, μεγαλο μαθημα ποτε δεν επιστρεφεις Κινα προιον, το καταπινεις μιας και για να παρεις τα χρηματα ή να σου στειλει αλλο πρεπει να το στειλεις πισω.

Υ.Σ.
μονο ο 12-32 χωραγε, έχει λεβιε που τον χειριζεσαι εξωτερικα με εσωτερικα γραναζια που ομως πρεπει να τα βαλεις να ακουμπησουν σωστα στην ροδελα του ζουμ οταν τοποθετεις την μηχανη.

Μπορείς να μου δώσεις κάποιο link, ή αν γνωρίζεις κάτι καλύτερο σε λογικά πλαίσια?

Που να το'ξερες ότι θα γίνει τόση φασαρία, να έπαιρνες από την αρχή μια TG-3 και να τελείωνες.

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Που να το'ξερες ότι θα γίνει τόση φασαρία, να έπαιρνες από την αρχή μια TG-3 και να τελείωνες.
Ακριβως έτσι, αλλωστε δεν βουτάω βαθιά, μια θηκη 40μ ειναι γιαυτους που εχουν εξοπλισμο να κατέβουν και να μείνουν στο βυθό, εκει αξίζει, απλα πόνταρα και εγω στην ποιοτητα εικονας με μειονεκτημα το βαρος και μέγεθος αλλα και επιπλεον πλεονέκτημα την μακροζωία της μηχανης με σκάφανδρο, γιατι με τις αδιαβροχες μηχανές υπαρχουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας με τις αντιπροσωπιες και τις εγγυήσεις

Δημητρη δεν σου δίνω το link του πωλητή με τίποτε, δεν θέλω να σε παρω στο λαιμό μου και δεν θελω να παρει ουτε ενα ευρώ ξανά, δεν εχω να σου προτείνω κατι αλλο,

βρηκα μια προσφορα για την Πανασονικ FT30, δεν ειναι κορυφαίο μοντελο αλλα θα κανει την δουλειά του, το προβλημα ειναι οτι η αγορά της ειναι παραεισαγωγή και αν πάθει κατι θα πρεπει να φύγει έξω με ότι αυτο σημαινει, ειναι σημαντικο σε υποβρύχια να εχεις να κανεις με σοβαρή αντιπροσωπια που στηρίζει τον τομέα αυτο, μακριά και απο τις υποβρύχιες Νικον πολλα προβληματα εχω ακούσει απο ΔΑΜΚΑΛΙΔΗ, για Olympus οσο υπηρχε η ΦΩΤΟΜΑΤΙΚ ποτε δεν είχα ακούσει να υπηρχε προβλημα με εγγυηση υποβρύχιας, μαλιστα δίνανε και καινουργιο μοντελο αν ειχε αποσυρθεί το παλιο, με την INTERSYS δεν ξερω τι εγινε σε αναλογα περιστατικά, τωρα έχουμε την Zegetron και δεν ξερω τι να περιμένουμε.

Last edited:

Ναι αλλά η TG3 δεν έχει καμία σχέση ως ποιότητα φωτογραφίας. Τώρα κοιτάω κάτι σακούλες της ewa http://www.ewa-marine.com/index.php?id=713&ca=&ra=&ext=&model=Panasonic%20DMC-GM1&L=0

Όπως δεν έχει καμία σχέση και η εμπειρία/ευκολία χρήσης και η ξεγνοιασιά που προσφέρει μια TG-3 σε σύγκριση με θήκες και ακόμη χειρότερα με σακούλες.

Σεβαστή και η διαφορά τιμής βέβαια εις βάρος της ξεχωριστής μηχανής.

Ο Γιάννης έχει δίκιο. Η ευκολία που προσφέρουν οι αδιάβροχες δεν συγκρίνεται.
Έχω την tg1 και θα είναι η τελευταία μηχανή που θα αλλάξω....

Ο Γιάννης έχει δίκιο. Η ευκολία που προσφέρουν οι αδιάβροχες δεν συγκρίνεται.
Έχω την tg1 και θα είναι η τελευταία μηχανή που θα αλλάξω....

και γω την εχω, αλλα μου την σπαει που δεν μπορεις να διαλεξεις διαφραγμα...:violent-smiley-030:

καλα για να παω εγω εκει κατω, θελω σκαφανδρο:flipout:

Οπότε σκαφανδρο θες και όχι δυνατότητα επιλογής διαφραγματος

Για την ιστορία... Καμία δεν πρέπει να ήταν σε βάθος >2 μέτρων ;-)